Gå til innhold

Lunalotic

Medlemmer
  • Innlegg

    1 859
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Lunalotic

  1. On 1/9/2020 at 10:51 AM, Dukien said:

    *skamløs egenreklame* 

    Min kritikk av Berit Nordstrand ble den mest leste saken i Norsk Tidsskrift for Ernæring i 2019. En hyggelig overraskelse, men også tankevekkende at hun "slipper unna" så mye som hun gjør. I et nylig paneldebatt ble hun av moderator konfrontert med enkelte av sine uttalelser, med basis i artikkelen min. Som vanlig stilte hun seg uforstående og mener at gluten --> fyfy. 

    Farliggjør normal og sunn mat --> lanser sine egne "alternative sexy-krydret-ord" produkter --> få kjeft av mattilsynet for ulovlig markedsføring av helsepåstander --> ta martyrrollen --> heve inn millionlønn hvert år

    Så en oppfordring til dere, er å være obs på at de matvarene er unødvendige dyre og tilbyr ikke noe mer sammenlignet med de "normale" alternativene. :)

    Fint at noen tar kampen mot gluten greiene, det kan vel sammenlignes med anti vaxxerne.

    Hvilke matvarer er unødvendig dyre forresten? Vet jo at "glutenfri" hylla på butikken har 3 ganger så dyre produkter.

  2. Slitt ganske med å komme igang med trening igjen. Lang dørstokkmil, samt kronisk sliten (blir utredet for depresjon nå, kan kanskje forklare litt). Men, denne uka føler jeg at jeg har kommet i gang igjen! 6,5t sykling, og 2-3 timer styrke (mest ettbens styrke, typ Ettbens Benpress, leg curl osv, og øvelser som går mye på stabilitet). Og sånn i det store bildet er jo ikke det så dårlig. Sammenligner hele tiden med hvor jeg var før, det må jeg bare slutte med.

     

    Noe irriterende at jeg føler at jeg blir utrolig fort sur i bena. Tror kanskje jeg må kjøre kortere økter men med flere korte drag? Eller... Aner ikke. Får prøve. Ellers **** lei bakkene i Trøndelag! Rant over

    Var mye deprimert og hadde panikkangst før, samt medisinert på dvs SSRI. Etter jeg begynte treningen for noen år sia har dette forsvunnet helt (samt behov for medisiner), håper det får samme effekt på deg.

    Det tar litt tid å venne musklene til arbeidet.

    https://fascatcoaching.com/tips/tabata-intervals/ kan anbefale Tabata for rask fremgang, om du ikke har et powermeter eller vet FTPen, bare kjør så hardt du kan i intervallene.

  3. Nice, ca samme som meg. Med min vekt er det 3.8W/kg,så hakket lavere. Også stagnert litt i sommer, blir mye langturer ute og ikke så strukturerte økter.

    Trainerroad du tenker på da eller? Kjørte det i vinter og var veldig fornøyd med fremgangen da, så blir nok det samme igjen.

     

    I år var tri bare for moroskyld, men må vel legge opp treninga for det mot neste år, ja.

    Jepp TrainerRoad, starter på Sweet spot base MV I så II videre til Build. Der jeg har hatt desidert mest fremgang. Er ikke lenge til det blir mørkt og kaldt ute på kveldene.

    Har jo ligget på 1000TSS i snitt siste 6 ukene, planen jeg skulle følge la opp til 450TSS ca samtidig som jeg har ligget helt på grensa med -30 til -50 i Form(TSB), så tror ikke kroppen har fått skikkelig tid til recovery.

    Ser på tallene at jeg burde slappe av litt, meeen så blir man så ivrig siden syklinga er så gøy :)

  4. Hva har du av ftp med slik mengde?

     

    Var oslo tri på meg i helga, 15 min raskere enn i fjor. Svømminga ok (1500m på 31min), syklinga fornøyd med (40km m snittfart på over 33km solo). Men løpinga orket jeg ikke holde farten oppe, ble 53min på 10km.

    Meldt meg på Ironman 70.3 neste år, da blir det mer fokus på triatlon.

    Har kjørt alt for mye volum 7 dager i uka, (sommervær:D) det kombinert med en speciality plan så har jeg stagnert på 270 de siste 7-8 ukene, ca 4 w/kg. Fremgang før det var på ca 3-5% per måned.

    Begynner en ny runde med base > build > speciality nå så regner med litt fremgang fremover. Prøve å ta av en kg eller to fra og med oktober.

     

    Tri er en egen øvelse.. du må vel bruke alle dager i uka på trening i alle disiplinene?

  5. Ja jeg vet ikke. Tenker en kost med kylling og ris, kjøttdeig, osv.

    Kanskje nøtter for kaloriene? Men det er så dyrt... Spiser dere brødskive? Føler god og sunn mat er så dyrt

     

    Jeg er 181 høy og veier 81kg. Fettprosent rundt 20-24%. Føler progresjon går så sakte når jeg skal spise sunt. Hva om jeg kjøper en cheeseburger og spiser dette hver dag? Resten av dagen er mat med en ingrediens. Da får jeg jo gjerne kalorier og fett og sånt.

     

    Burde jeg prøve en diett eller bare trene normalt og spise normalt?

    Du er på kanten til overvekt i BMI. Du trenger nok ikke å legge til cheeseburgere eller noe annet i dietten din. Den YT drikken din er 235 kalorier, en cheeseburger er 240 kalorier, da er du oppe i 500 kalorier allerede og du har ikke begynt med frokost/lunsj/middag enda. Du har ca 2150 i budsjett per dag. https://tdeecalculator.net/result.php?s=metric&g=male&age=23&kg=81&cm=181&act=1.2&bf=20&f=1

    Kyllingfilet får du kjøpt til 100 kr kg og ris får du 20 kg sekker av for en liten investering.

    Frosne grønnsaker er veldig billig og næringsrikt.

  6. Har lyst å bli fit, men jeg er virkelig ikke der at jeg orker å telle kalorier. Er det virkelig nødvendig, eller holder det å spise sundt?

    Du kan vel føre opp hva du spiser i løpet av en uke i en av appene, dette burde ikke ta lange tiden. Så bruker du en TDEE kalkulator(feks https://tdeecalculator.net/ ) og velger sedentary, da får du et bilde av hvor mye du forbrenner på en vanlig dag, jeg anbefaler ikke å inkludere trening her.

    Du slipper å telle hver eneste dag, men du får en oversikt over hvor mye du inntar og forbrenner sånn ca på en vanlig uke, så kan du justere utifra det.

    Mange blir overrasket over at ting som er definert "sunt" som nøtter er minst 600kcal per 100g, de fleste "små" posene er 200g..

  7. Syklet Vätternrunden i dag. Årets store mål, som de andre rittene har vært en oppladning til.

     

    Begynte kl 0310, ble heldigvis fort lyst. Fint vær, lite vind. Fant en bra gruppe. Fortsatt sinnsykt tungt. Spiste 10 energibars underveis, trykket i meg så jeg holdt på å spy for ikke gp tom for energi.

     

    300 km, tid 8t44m. Hadde en snittfart på syklingen på litt over 35 km/t, 15 min spisepause etter 166 km. Sjukt happy!

    Mange fra klubben min som var på Vätternrunden og skal Oslo-Lillehammer neste helg. Ser ut som en fin tur, er det mye bakker? Så ikke ut som det var alt for mye stigninger.

    Var usikker på hvor raskt jeg skulle komme meg etter lårhalsbrudd så har ikke blitt noen planer i år.

    Er oppe i 500+km i uka nå og kanskje mer i ferien tenker jeg, skal se om jeg får med meg noen cyclocross løp i høst.

     

    Øver meg litt på å få i meg "rask" mat på sykkelen.. gels og bars, spesielt gels blir slitsomt i lengden har jeg merka.

    Hadde du karbohydrater i vannflaska også?

  8. Glykogenlagre først (0-24t), så mobiliseres det som måtte være igjen av frie aminosyrer, så muskelprotein, og SÅ fett/lipider. 0-24t er dog litt beroende på aktivitetsnivå. Duken kan sikkert forklare dette inngående, men det jeg har skissert er slik det foregår i GROVE trekk :p

    Her var det mye tull. Glykogenlagrene som er lett tilgjengelig blir brukt i løpet av 1 time cardio på grei intesitet, etter dette må kroppen begynne å bruke fett for produksjon av glykogen. Dette er grunnen til at du burde spise raske karbs om man sykler eller løper flere timer eller du trener fastende i denne perioden for å trene kroppen til omdannelse fett>glykogen.

  9. 219W, så god hjelp av å sykle i gruppe. Syklet samme strekning *alene* og med samme watt for noen uker siden, da var farten 31 km/t ca.

     

    Men veldig forskjellig fordeling. Alene lå jeg rundt terskel (ftp=282W), og litt under. Mens under racet nå var det enten veldig rolig, eller max push for å bli værende i gruppa f eks 14 min over 420W, 18 min mellom 330-420W.

    Sjekk her: https://i.imgur.com/qhbJb92.png

    Ser sterkt ut :) Er annerledes og sykle ute enn inne merker jeg, ligger på FTP244W målt på ramp test på rulle, men 200W føles fremdeles hardere inne enn ute.

  10. Vurderer å starte en liten planke-challenge med meg selv. Kjøre planke fast i 6 uker fra 1. Mai, for å se om jeg klarer å få «på plass» magen. Har delvis synlige abs (de to øverste rutene og er hint av de to under på gode dager), men merker at hvis jeg strekker meg eller liksom spenner magen for å gjøre noe i hverdagen, så buler magen ut. Har en del fett på nederste del av magen, uten at det har noe relevans, bare nevner det så det ikke høres ut som jeg skryter på meg å være ripped Jeg har ikke diastasis rectis, jeg har ikke noe hull mellom magemusklene.

     

    Kan jeg kjøre planken daglig, eller bør jeg kjøre annen hver dag? Jeg trener styrke fire dager i uken fra før med baseløft. Tenker å ta planken hjemme utenom dette.

     

    Spørsmål to, hvor mange kcal vil dere gjette jeg forbrenner på en vanlig dag uten trening, og hvor mye forbrenner man på en styrkeøkt med gode pauser mellom setene? Jeg er usikker på hvor jeg skal legge meg for å gå ned i fettprosent. Jeg tracker ikke hva jeg spiser i heletatt nå, men vil forsøke å kjøre diett i 6-8 uker for å ha kontroll på kcal-inntak. Tenker jeg bare må begynne et sted og justerere etter om det har noe effekt. Har en stillesittende jobb og beveger meg ikke noe særlig utenom styrketreningen.

     

    Er kvinne 33 år, 161 cm og ca 55-56 kg med relativt høy muskelmasse, uten at jeg er noe tanks

    https://tdeecalculator.net/result.php?s=metric&g=female&age=33&kg=55&cm=161&act=1.2&f=1

    I følge denne kalkissen bruker du ca 1450cal om du sitter stille i sofaen. Legg til kanskje 200cal om du går 10000 skritt i løpet av en dag.

    Det kommer til å gå sakte nedover, da jeg ikke anbefaler at du kutter under 1200cal om dagen, pass på å ha nok protein i makroene dine så du minimerer muskeltap. Legg til trening så går det muligens kjappere.

    0.45kg=3500cal så en realistisk nedgang på kanskje 1 kg hver tredje uke er fint mulig.

×
×
  • Opprett ny...