Gå til innhold

toffo

Medlemmer
  • Innlegg

    1 230
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av toffo

  1. BigBadAde skrev (På 24.5.2020 den 0.02):

    Har akkurat det samme problemet som deg i 308. Tror ikke setene er noe annerledes.

    Takk for info. Synd, ellers er det en fin bil. Setene på 307 og 308 1. gen er gode (for min kropp i hvert fall) så det er rart de har tullet det til såpass... 

  2. Habla Møberg skrev (1 time siden):

    Høye delepriser. Undervurdert bil.

    OK. Har de få feil, som Honda bruker å ha, så er det ingen krise med høye delepriser. Leser at den ikke er av de beste på støy, så det må vurderes. Men det ser ut som om det ligger noen gode kjøp på Finn. Må se om jeg får meg en prøvetur en dag for å se om jeg trives i den. Og så er alltid spørsmålet med japanere (og VAG) - rust...

  3. BigBadAde skrev (44 minutter siden):

    Jeg slår et slag for Opel Insignia. Mye bil for pengene, driftsikker og meget komfortabel. De mest vanlige feilen er standard diesel feil som man finner hos de fleste merker. Det beste er om man finner en etter facelift i 2013. Vi har mye Opel i storfamilien, kvaliteten virker å være bra og de er fornøyde med bilene sine.

    Legger bare med et eksempel : https://www.finn.no/178765404
     

    Astra er også et godt alternativ etter min mening.

    Ser også ar du får fine eksemplarer av nyeste Peugeot 308 innenfor budsjett. Den opplevde jeg som større innvendig en 508 og C5 når jeg prøvekjørte. Både i Bagasjerom og kupe. Komfortabel var den også. Kjenner ikke til hvordan driftsikkerhet osv er på den.

    Skal sjekke ut Insignia, den kjenner jeg ikke. De er litt underdog. ?  Sjekket ut Astra forrige gang jeg skulle kjøpe bil men på de modellene jeg så på fant jeg ut det var en god del motorutfordringer... Men da var det snakk om Astra H (2004-2009). Kjørte i fjor nyeste Astra stv som leiebil en helg og den var behagelig og fin på alle måter, men kanskje litt uspennende.

    308 har jeg hatt tilfeldigvis hatt som leiebil i to runder. Enig i at den er overraskende stor innvendig og skikkelig god å kjøre, men jeg ble ikke fortrolig med førersetet, fant ikke hvile for høyrebenet og det ble ubehagelig over tid. Det var en GT-line, mulig standardutgavene har andre stoler?

  4. Habla Møberg skrev (8 timer siden):

    Har hatt 4 forskjellige biler med 1.6 90/110HK. Imponerende god maskin, men er svak for oljeservice og er for svak for tyngre biler. På C5 må du ikke vurdere 1.6, den er for liten til den bilen. 2-literen er ypperlig, og er mindre følsom for oljeservice. Ja, har og sett at noen har fått seg mandagsbil med C5, uten at jeg helt klarer å finne noen feil som går igjen på flere. Igrunn litt typisk fransk. Noen er bare full i feil og et mareritt, mens andre bare virker. Rart med det. Litt derfor de går for "dritt og ingenting" på bruktmarkedet.
    Mondeo er igrunn litt sammenlignbar. Den og er litt tung og stødig, stor i byen. Mondeo er fin, men litt vel mye feil.
    EMG er sær, helt klart. Det funker, på nyere versjoner biler, men det krever endel tilpasning, helt klart. Litt derfor jeg sier 2-liter diesel på C5, for den kommer med Aisin 6-trinns automat. Den funker fint.
    Ift unger så digger ungene mine glasstak. Hadde det i '13 Berlingo, og nå i C5. Dvs i C5 er det ett stort glasstak, og ikke 4 små som i Berlingo. De liker det. Ingen feil at ventilasjon og seter er ypperlig i baksetet heller. Litt småtrangt for bakovervendt barnesete, ikke helt Skoda Superb/Vectra C i lengden i baksetet.
    Kan anbefale hydraulikkversjonen. Lite tull og lave kostnader, og komfort/veiegenskaper som er lett å like.
    508 er mye samme bil som C5 med vanlig fjæring. 5008 er ikke dumt å se på. Kan bli mye bil for pengene der.
    Som med alt, alt må stelles. ?

    Olje/sludge-problemet med 1.6 HDi'en løste de i stor grad ved oppgraderinga i 2011, da ble både kjølinga til turboen gjort om, bunnpanna rettet ut og redusert risiko for lekkasje på injector. Men at f.eks C5, 508 og V70 kan være litt mye å dra på for den motoren kan nok være rett.
    Jeg (og mine foreldre) har hatt flere franske opp gjennom årene og så langt bare hatt rimelig gode erfaringer, og har langt overgått tyskerne jeg har hatt i driftssikkerhet og driftskostnader.
    Mondeo skal jeg ikke ha, hovedsaklig fordi min eks-kone har... :-D. Dessuten hater jeg setene i den bilen, får utpreget tresmak etter en times tid uansett hva jeg gjør. Men akkurat den bilen er den mest feilfrie jeg har vært borte i på lenge. Ikke en liten filleting som har feilet selv om den nå har passert 200k med god margin.

    Jeg har glasstak nå, men guttungen sitter stort sett bare med iPad'en i bilen uansett - så det blir mest en gimmick for tilfeldige passasjerer. ? Bakovervent barnesete håper jeg å slippe i noen år til - eldstemann er ikke moden nok til å bli far ennå. ? 

  5. Randeboy skrev (1 minutt siden):

    Ja, absolutt. Men for de fleste så er det vel nok. Det vises jo etter hvor mange de solgte den gangen. 

    Da er kanskje en D3 et bedre valg. 

    Ja, får se om jeg får testet de ved anledning. Ser jo at D3'en er atskillig dyrere på bruktmarkedet og bilen ellers er jo den samme.
    D2'en kom seg vel også litt etter et år eller to (2011?) da den fikk den oppgraderte motoren med mer dreiemoment og ikke så laaang girutveksling som de første hadde.

  6. Randeboy skrev (11 minutter siden):

    De har hatt en 2014 siden den var ny. D2.. Ikke akkurat en racer, men det holder til vanlig bruk. Har ikke hørt om noen store utgifter, nei.
    Volvo/Bilia er veldig kurante på pris egentlig. Reg-reimbytte koster f.eks 6000 kr i forbindelse med service. 

    Den er god. V70'en er absolutt på lista mi. Må prøvekjøre D2'en kanskje. Har samme motor i min bil nå, men den er ca 200kg lettere enn V70'en. Jeg er i grunn ferdig med råkjøring på vanlig vei ? , men jeg kjører en del med tilhenger til og fra hytta f.eks. og greit å ikke måtte tyne den hele veien. ?

  7. Habla Møberg skrev (2 timer siden):

    Ja, Berlingo er ikke akkurat noe bil å "dra på stripa" med, men det funker jo. Forøvrig ikke helt sikkert at en nyere Berlingo er så feil valg, om du vil ha stor bil. Hadde en 2013 med skyvedører på begge sider, ubegripelig praktisk med 3 unger i hvert sitt barnesete.
    Ja, gen1 og gen2 C5 er 2 veldig forskjellige biler. Hjuloppheng, elektronikk, de fleste motorer og ikke minst girkasser, er annerledes.
    Har selv en '14 med 2.0/165 og automat, såkalt Nordic Edition. Har det meste av utstyr, og ting virker som det skal. Komfort, støynivå og veiegenskaper må oppleves. Litt stor og tung til bykjøring, bedre på landeveien. Men det er ganske mye Citroen-gener i den. Du må kunne tåle at rattnavet står fast, feks.
    Er en C5 drosje som går her i nærområdet, den er kjørt en halv mill. sånn ca. Ikke noe driftsstopp, men byttet etter OK intervall ting som starter-dynamo-foringer-ledd, samt hydraulikkpumpe. Ellers service og et par reklamasjoner (viskermotorer og ratt for varmeregulering passasjerside). Har sittet i den, og den er ikke helt som en ny bil, men heller ingen skranglekjerre. Litt knirk i interiør på den, ikke i min som er kjørt mindre. Følger litt med på ymse forum/grupper for C5, og folk virker stort sett fornøyde.

    Nyere Berlingo har litt mer kvalitetsissues, min tidlige 1.gen kommer jeg aldri til å klare å slå på driftskostnader. Kjørte den fra 70.000-300.000km  og kostet på den i underkant av 20.000,- på den tiden hvorav halvparten var på overhalt bakaksling (obligatorisk ved 200k på disse). Ble tynt som en arbeidshest, i bykjøring og Norge/Sverige/Danmark på langs gjerne tungt lastet, med og uten tilhenger. Startet og gikk som ei klokke til den ble solgt ved 304.000km. Levde ennå et par år etter det...

    Ja har sett litt på C5'en men det ser ut av det jeg leser til å være noen mandagsbiler her og der. Mulig bare Citroën-skrekk og vandrehistorier? ?  Får sjekke om buret går inn, det er vel evt. høyden som kan være issue men buret må være såpass høyt skal bikkja kunne sitte oppreist i det. At den er litt tung ved bykjøring er ikke noen krise, kjører jevnlig en 2010 Mondeo med sportsunderstell, den trives best i 'øppna landskap' - helst i 100-sona. Tung og svær i byen.
    Peugeot 508 har vel omtrent samme rykte som C5 når det gjelder påståtte mandagsbiler, noen vil bare bli kvitt den, andre har 0 feil og går og går. Har også vurdert 1. gen Peugeot 5008, den ser ut til å være veldig solid, spesielt hvis en unngår første runde med 1.6D og EMG-kassa.

  8. Habla Møberg skrev (2 minutter siden):

    Om du klarer å la være å bry deg om hva alle andre mener, så kan Citroen C5 stv muligens være noe? Nå lenker jeg til en som er kjørt noe langt og har noe høy alder ift pris, men for å vise sorten. Det er lite stasjonsvogner på finn akkurat nå, men det er ganske høy omsetning, så det kommer nok noen snart.
    I så fall vil du ha versjonen med 2-liters diesel/165hk. Er litt usikker på dette med hundeburet, for bagasjerommet er ikke helt rett i kantene på denne bilen. Du får de både med ordinær fjær/demper, og med hydraulikk. Begge deler har lite feil og svakheter.
    Generelt er det nokså lite feil, for å være en europeisk-bygget bil med endel utstyr. Så de er ikke feilfrie, men typen feil og alvorlighetsgraden er absolutt kurant å leve med.
    Motor og gir (både manuell og autolat) er god vare. Rust er sjeldent noe problem, da skal de ha gått for lut og kaldt vann pluss kjørt i saltlaken.
    Punkter 2 til 5 skal den innfri på, men som sagt litt usikker på nr1.

    Har tidligere hatt Berlingo i mange år, klarer fint å la være å bry meg om hva andre mener. ;-D

    Har hørt litt begge deler om C5'en, men gen 2 er vel atskillig bedre bygget enn gen 1. Vil gjette at buret går inn, det er bare stort, ikke kjempestort. ?

  9. zanta skrev (6 minutter siden):

    Gammel, eller så ny som mulig? Bensin eller diesel? Automat eller manuell? Andre ønsker om utstyr etc? 

    Med driftssikkerhet i fokus bør den være forholdsvis ny - 2012+, kanskje. Bensin/diesel ikke viktig, blir mest småkjøring med enkelte lengre turer innimellom, dvs diesel billigst i drift men potensielle utfordringer med EGR etc (har diesel i dag, bensin forrige). Har alltid hatt manuell, men med en del bykjøring så er det ingen ulempe med automat. Har ikke så mye krav til utstyr som ikke finnes på de fleste biler nyere enn 2005'ish ? Men en del ting går jo på plusslista som ryggesensor, automatisk klima, regnsensor, gode lys...

    Det viktigste for meg er egentlig å single ut de bilmodellene som har vist seg pålitelige og driftssikre. De behøver ikke å ligge på Finn akkurat nå, har sommeren på meg. 

  10. Pri:

    1. Stor nok i bagasjerommet til schäferburet pluss gjerne noe bagasje
    2. Brukandes plass i baksetet til fremovervendt barnesete/stort barn
    3. Lite feil/rimelig i drift - ikke høy km stand. Bør forventes å holde noen år.
    4. Komfortabel 
    5. Ikke VAG og ikke Mondeo  ?

    Jeg har mine meninger men kunne tenkt meg innspill på driftssikre biler i prisklassen, gjerne erfaringer ikke bare synsing. Evt. på hva jeg må holde meg langt unna. ?

  11. Kahuna skrev (3 minutter siden):

    Jeg tror nok det blir selve syretesten på om teknologien er god nok. :)

    Det kan du godt si, ja. Og den løypa er i ferd med å bli strødd med dødsulykker og negative oppslag som gjør bransjen skeptiske og forsiktige. Så her tror jeg enkelte er litt optimistiske i sine tidsestimater. ? 
    Det er en vanvittig forskjell på å håndtere godt merkede motorveier og faste løyper til å takle norske bygdeveier og vinterføre.
    For min del tror jeg ikke førerløse privabiler slippes løs i Norge før infrastrukturen oppdateres til å håndtere disse problemstillingene med f.eks. magnetspor i veibanen e.l. Den dagen noen finner på å finansiere en slik utbygging i stor skala har jeg trua. Mest sannsynlig vil dette gå gradvis slik at biler vil kunne være førerløse på 'lønnsomme' strekninger, la oss si Oslo-Trondheim, mens føreren må ta over på småveiene.

  12. Kahuna skrev (6 minutter siden):

    Det er en veldig enkel løsning på dette problemet: Forsikring.

    Når(om) selvkjørende biler blir bra nok til å godkjennes for generell bruk vil alle selvkjørende biler være forsikret på samme måte som vanlige førere er det i dag. Ansvarsforsikringen min holder en motpart økonomisk skadefri etter uhell, samme vil det bli med førerløse biler. Eventuelle erstatninger etter ulykker vil dekkes av bilens forsikringsselskap. Om bilene virkelig er vesentlig bedre enn menneskelige sjåfører vil det ikke bli vanskelig å forsikre dem. Dødsfall må antagelig behandles i egne organer, tilsvarende de havarikommisjonene vi har i dag. Reaksjoner derfra vil komme i tillegg til forsikringsutbetaling til ofrenes familier.

    Selvfølgelig. Gi gjerne beskjed når forsikringsselskapene mener at risikoen er lav nok til at de tilbyr forsikring for førerløse privatbiler. ?

  13. Personer som er vant til å droppe alt med liten skrift kan skylde seg selv, akkurat som de får trøbbel i forsikringsoppgjør, kjøpekontrakter, erstatningssaker ved bruksfeil etc.
    Tesla drar som vanlig markedsføringstullet så langt som mulig for å selge biler, og det er jo ikke feil at den er selvkjørende. Det er bare at en må gjøre seg klar over alle unntakene - og at det pr i dag og at det uansett ikke er tillatt å la en bil kjøre uten en ansvarlig sjåfør.
    En bil blir ikke dømt til ansvar i en ulykke, det blir vedkommende som førte bilen, og slik kommer det til å være i overskuelig fremtid.

    • Liker 1
  14. skrekk skrev (1 time siden):

    Hvordan får du stekt den i utgangspunktet? 

    Hvis du får stekt den et annet sted dagen før, kan den vel varmes i vannbad på platetoppen, men det blir neppe sprø overflate, hvis det er et poeng. 

    Vannbad - gjerne i sous vide-pose e.l. for ikke å trekke vann/miste saft er nok beste mulighet for å få den gjennomvarm. Men den kan kanskje skjerpes litt i stekepanne til slutt - selv om det vil være bortimot umulig å få det jevnt.

    Evt få lånt en slik does-it-all microbølgeovn med varmeelement og vifte?

  15. PgUp skrev (På ‎14‎.‎12‎.‎2019 den 14.25):

    Stemmer, ekstern dac mente jeg. Dac er et ingeniørproblem som er løst allerede, akkurat som at du ikke får bedre lyd av hdmi eller nettverkskabel. 

     

    Men for all del placebo effekten er sterk den.

    Det hjelper ikke mye om DAC=løst hvis koblinger, støyskjerming etc på utsiden av den er crap. I tillegg er det som regel umulig å bypasse forsterkeren på alt som er bygd sammen, PC, telefon osv. og da hjelper det NADA om DAC'en gjør jobben så lenge forsterkeren er 50-kronerstøys.

    Men teoretisk har du nok rett - såfremt DAC'en er såpass gjort at den gjør jobben uten konverteringsfeil.

    • Liker 1
  16. Støtter mye av det som er skrevet over her. En bil som står mye kan være bortimot like dyr i drift som en bil som kjøres pga rust på bremseskiver, pakninger som tørker ut, kondens på tanken etc. 
    Det går an å redusere faste utgifter ved å kjøpe en gammel og billig bil, men vedlikeholdskostnadene er ren bingo og en kan risikere at det er vanskelig å få tak i deler, og rust vil drepe den på et eller annet tidspunkt uavhengig av teknisk slitasje.

    En brukt, men ikke alt for gammel liten elbil kombinert med kald garasje/carport og vask av bremseskiver etter kjøring på saltet vei vil jeg gjette har best odds for å være billigst pr tur. Rett og slett pga mindre vedlikeholdsbehov/enklere teknikk enn ved forbrenningsmotor.

    Generelt vil jeg tro at tilkjøring av pakker og evt taxi eller leiebil ved behov vil være en rimeligere løsning.

  17. Gouldfan skrev (På ‎13‎.‎12‎.‎2019 den 23.55):

     

    Jeg vil ha en hodetelefon Amp. Men vet ikke hva jeg skal velge. Dragonfly? Eller liten stasjonær. Har horribel erfaring med rør Argon H2 støy og knepp utav en annen verden. Og kontakt løsnet med noe så simpelt som Argon kabel.....

    Så om noen kan tipse meg om en god prisbevisst Amp med Dac så er jeg happy..

    Har hatt Dragonfly (Red) et par år og kan ikke annet enn anbefale. Kjører fint Mr Speakers Æon på mobilen uten å gremmes, og koblet på PC'en hører jeg ikke forskjell på den og den lille Hegel DAC/forsterkeren jeg har brukt på jobben. Heller ikke hjemmeoppsettet med den lille Pinell-DAC'en og Creek OBH-21 har noe mer å by på enn Dragonfly'en.
    Får et godt hakk fetere lyd på AKG N60NC'en med Dragonfly og kabel fra mobilen enn når jeg kjører de trådløst.

    Den forrige PC'en trengte Jitterbug støyfilteret før det låt bra pga støy på USB-utgangen men på den nye og på mobilen er Jitterbug'en overflødig.

    • Liker 1
  18. Jeg kan bare svare for konsulentfirmaet jeg jobber i (mellomstort i norsk sammenheng). Her satses det kun på konsulenter med erfaring da de fleste kundeoppdrag forutsetter (kundene krever) selvgående konsulenter som kan gjøre en effektiv jobb fra dag 1 uten ytterligere opplæring. 
    'Vi' tar ikke kostnaden det vil være å kjøre et opplæringsløp fra 'fersk fra skole' til 'selvgående konsulent' innen noe som er salgbart - og det er et temmelig stort sprang.
    De 2-3 største konsulentfirmaene som har mere store og langvarige oppdrag, særlig i det offentlige, har større muligheter for trainee-virksomhet i betalte oppdrag og rekrutterer på den måten. Vi rekrutterer i stedet erfarne konsulenter fra de...  :-D

    • Liker 1
  19. Luksusbiler blir som regel billige ganske raskt pga svindyre driftsutgifter. Dyrt nok å ha da de var ny, men de som kjøper slikt nytt har som regel råd til det. Enda dyrere blir det etter hvert som ting blir slitt. Og 'mye fancy utstyr' går gradvis over til 'mye som må vedlikeholdes' etter noen år. Men har du råd til å holde den på veien er det selvfølgelig kult med luksus-cruiser.

     

    Jeg ville kanskje vurdert Lexus. Sjekk grundig for rust, men teknisk er de stort sett atskillig mer holdbare enn alt av tyskere. 

  20. Mye gode poeng fra The Avatar

     

    På mindre plasser (slik som der jeg selv vokste opp) vet de fleste hvem som gjør hva, og det er alltids en eller annen nabo som er dritt lei ulovlig kjøring og ikke tar fem flate øre for å tipse politiet. På større steder/byer er det kanskje vanskeligere/tar lengre tid, men hvis saken blir prioritert blir den som regel løst.

     

    Et annet poeng er at den paranoiaen som følger i dager, uker, måneder pga akkurat de faktorene som er nevnt egentlig ikke er noe å stå etter. Politiet bruker også det til sin fordel - har de skremt deg til å slutte å kjøre ulovlig har de for så vidt gjort jobben sin.

×
×
  • Opprett ny...