Gå til innhold

Incoming opinion

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Incoming opinion

  1. Nei, hengere sin tillate totalvekt kan ikke overskride 750KG med førerkort B

     

    Så lenge tillatt totalvekt ikke overskrides, er det helt likegyldig hva tilhengeren faktisk veier, eller hva den faktiske vogntogvekten er.

    Ikkje heilt presist. Ein kan - som det står i artikkelen - trekke tilhengar over 750 kg når tillatt totalvekt for bil+hengar er under 3500 kg. Med ein mindre bil (type Astra, Polo etc.) kan ein normalt trekke hengar på godt over 1000 kg.

    "Det kan også være tillatt å trekke tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg med klasse B. Etter den såkalte «campingvogn-regelen»" (ref: https://www.vegvesen.no/forerkort/har-forerkort/Hva+har+du+lov+a+kjore/Personbil+%28klasse+B+og+B+96%29)

    • Liker 3
  2. Jeg synes det er spekulativt at man i innledningen til artikkelen fremstiller det som om regjeringspartiene er for nulltimerskontraktene, og at dette er noe KRF har klart å få flertall for via den rødgrønne siden. Så kommer det frem senere i artikkelen at KRF er enige med regjeringen i at man bør forby nulltimerskontrakter.

     

    Hva er det med journalister og deres evige trang til å dytte sin skjulte politiske agenda på folk i en hver sammenheng?

     

    Det er mogleg du ikkje kjenner bakgrunnen for saka, for det er ikkje sånn at det er regjeringa som har tatt initiativ til å forby nulltimerskontraltar. Bakgrunnen er at Stortingets fleirtal (opposisjonen + KrF) i mars bad (les: instruerte) regjeringa om å komme tilbake med forslag for å definere faste tilsettingar i bemanningsbransjen. Det var med andre ord umogleg for regjeringa i _ikkje_ vere mot nulltimerskontraktar i dette forslaget, men da instruksen vart vedtatt i mars stemte regjeringa mot.

    Kort sagt har stortingets fleirtal instruert regjeringa om å vere mot nulltimar, men dei er misnøgde med forslaget regjeringa har lagt fram og stemmer derfor for eit anna, meir radikalt alternativ.

  3. F-35-flyene må stå i telt på Ørlandet fordi flybasen er en asfaltert åker og mangler de atombombesikre bunkersene som er i Bodø.

     

    Anlegg 96 i Bodø _var_ atomsikker da han vart bygd i 1958, men etter få år var Sovjets bomber blitt så kraftige at det var meiningslaust å bygge ein atomsikker hangar, ettersom ei bombe i praksis kunne sprenge vekk heile Bodø-halvøya, så akkurat når det kjem til atomsikkerheit har det lite betydning om flya står i telt på Ørlandet eller hangar i Bodø...

  4. Hvis en sjekker statistikken så ser en at det er en uforholdsmessig økning i antallet hull loss siste 15 år:

     

    https://aviation-safety.net/database/types/Tupolev-154/statistics

     

    TU154 er også kjent som en masking som er vanskelig å fly i lav hastighet og som lett går inn i stall.

     

    Kor får du det frå? Statistikken viser jo svakt redusert vekst i talet på ulukker etter 1995. At talet aukar så lenge flyet er i produksjon er jo naturleg etterkvart som det er stadig fleire fly i trafikk (forutsatt produksjonsrate > pensjonsrate). Statistikken seier heller ingenting om flytimar per maskin eller type bruk. Bruken av flyet i ordinær rutetrafikk er redusert dei siste åra og det blir i større grad brukt til spesialoppdrag som f.eks. militære transportar som dette. Slik bruk har moglegvis høgare risiko. Dei har vel heller ikkje utelukka moglegheita for ein aksjon mot flyet.

  5. Sjølv om ulukkestalet verkar høgt er det verd å peike på at dette samtidig er blant dei mest brukte og produserte passasjerflya frå den tidlegare austblokken. Sett i samanheng med dei over 1000 flya produsert, driftstimar og typen bruk har ikkje maskinen unormalt høge ulukkestal for austeuropeiske land, ifølgje Wikipedia. At sikkerheitsrutinene vert dårlegare følgd der er ein viktigare faktor og bidreg til høge ulukkestal på alle flytyper samanlikna med vesteuropa.

    • Liker 5
  6. Flott. Og man kan lure på hvorfor elektrisk drift ikke er satt i gang på ferger  ( og fiskebåter?) tidligere. Norge har  jo kompetanse på elektromotorer.

     

    Men hvor lange er disse ferge-strekningene?

     

     

    Så. Fant det ut selv. En 10 min. strekning. Alternativet kunne være kabelferge.

     

    Eller Hydrogen:

     

    https://nikolamotor.com/one

     

     

    Så kunne vi også bruke elektrisk drift på lengre fergeforbindelser.

     

    Kabel-ferge på ein av Noregs største cruise-fjordar er neppe ideelt...

  7. Kor er Lumia 830??

    Specs nesten på nivå med dagens toppmodell (930), eit OS som er best nettopp i jobbsituasjon (og blir enno betre med WM10), karakter 9/10 av tek.no og pris på greitt under 3000 (ca. 2800).

     

    Greitt nok er ikkje alle ikkje-Microsoft-appar like stabile og oppdaterte som på Android og iOS, men fullt brukbare. Bruker sjølv både Twitter, Facebook og Spotify mykje på min 925 utan problem og den er eit kjempealternativ til dei som vil ha ein smart jobbmobil kor underhaldning ikkje står i høgsetet.

  8. Etter å ha oppdatert til Windovs 10 på min pc så ble jeg naturligvis nysgjerrig. Men til tross billig telefoner så mangler man appene. Men kanskje i fremtiden blir Win 10 kompitabel med android. Hadde vært noe.

     

    Kva meiner du med "kompatibel med Android"? At du skal kunne køyre Androidappar på WP? For det kan du nok sjå langt etter, men det skal jo bli enklare å porte Android-/iOS-appar til Windows 10, så kanskje det vil betre situasjonen.

  9. Er du helt sikker på det? At det ikke bare er en hype for å gi insentiv for å selge nye mobiltelefoner? Jeg trodde Windows 10 skulle inn over alt. Jeg trodde gamle PC'er som kjører Windows XP skulle over på Windows 10 etc.

     

    Og det skal dei, iallfall alle med Win 7 og 8 (XP er 14 år gamalt, så at alle slike maskinar fyller HW-krava for Win10 er nok litt i overkant optimistisk...). Alle telefonar som i dag køyrer WP8.1 vil også kunne oppgradere til Windows 10, men Continuum og W10 er IKKJE det same. Av heilt openbare årsaker vil du sjølvsagt ikkje kunne få W10-funksjonar som krev hardware som din noverande tlf ikkje har, som i Continuums tilfelle er mulegheita til å vise forskjelleg innhald på to skjermar med forskjellig oppløysing. Dette er noko heller ikkje dagens iOS- eller (med eit lite atterhald om "dei fleste") Android-einingar kan. For å bruke ein godt brukt analogi: Det er som å krevje kamera-funksjonalitet på ein tlf utan kamera, berre fordi den har fått ei oppdatering som støttar kamera på tlf-ar MED kamera.

    Dagens WP8.1-mobilar og W7/8-PCar vil få W10, med all funksjonalitet som lar seg køyre på den hardwaren dei har, som t.d. Universal Apps. Du vil også kunne vise ei klone av mobilskjermen på ein TV eller PC-skjerm akkurat som med dagens WP8, med Miracast, men du vil ikkje få Continuum som let deg bruke mobilen simultant som mobil på sin eigen skjerm og PC på ei PC-skjerm.

  10. Kan nokon som har testa ein mobil med Lumia Camera som standard-app (som denne) seie noko om oppstartstid for appen?

    Har sjølv ein Lumia 925, og der er Microsoft Camera framleis standard-app. Ein kan jo endre det til Lumia Camera i innstillingane, men på min tlf er den mykje treigare i oppstart. Både frå startskjerm/meny og ved bruk av kameraknappen. Det tar 4-5 sek frå ein trykk på ikonet i menyen, eller frå den lille vibrasjonen når ein trykk på kameraknappen, til han er klar for å ta bilde. Microsoft Camera brukar ca. 2 sek, og dei 2-3 sek i forskjell er merkbare når ein kjapt skal ta bilde av ein situasjon før han er over.

    Er jo elles heilt einig i at Lumia Camera er overlegen teknisk og skulle ønske eg kunne bruke han som standard-app, men for eit mobilkamera er det for meg viktig å kjapt kunne ta bilde når noko skjer.

  11.  

     

     

    Jeg vil si at dagens Office 2013 kun egner seg for meget enkel korrektur med touch. Ikke for å lage dokumenter fra scratch. MS har gjort et forsøk på å blåse opp enkelte ikoner og størrelsen på båndet øverst, men det irriterer bare når jeg jobber på 27-tommer uten at det egentlig hjelper særlig mye når jeg jobber med touch. Derfor har jeg som standard båndet lukket.

     

    Jeg føler at jeg er mer avhengig av tastursnarveier for å jobbe effektivt i Office 2013 enn i Office 2010, og tastatursnarveier finnes det som kjent lite av i touch.

     

    Det som er litt merkelig er at Office for Android faktisk funker ganske bra på min 5 tommer Zony Z1, mens jeg stadig irriterer meg over Office 2013 på Surface Pro 3 når jeg bruker touch. Men antagelig har jeg mye mindre forventninger til Office for Android.

    Du er klar over at det er ein knapp øverst i Office for å veksle mellom touch- og musevennleg oppsett?

    Forskjellen er ikkje stor, men der kan du minske ikonstorleiken ned til god gamal musetilpassa str. igjen, så den passar på 27".

    Aha. Da ble det brått plass til litt flere mapper i Outlook uten å scrolle :-)

     

    Hvis nå i tillegg filutforskeren i Windows kunne ha vekslet mellom "detaljer" og "middels store ikoner" hver gang jeg tok av og satte på tastaturet så kunne det ha blitt adskillig mer gøy å jobbe i Office.

    Vil tru det, eller noko liknande, kjem med Continuum i Windows 10, som automatisk skal tilpasse oppsettet og menyar etter den input-metoden du til ei kvar tid brukar.

  12. Eg tvilar kanskje på at det vert ei fullverdig RT-versjon av Windows 10, sidan ARM-støtta berre skal gjelde einingar under 8", men kanskje heller det dei gjorde ved overgangen WP7 til WP8: Ei oppdatering med alt av design og funksjonalitet frå WP8 som var muleg å implementere i 7-mobilar.

    For meg er oppdateringa av UIet nok det viktigaste. Ikkje at eg har mykje imot dagens Metro, eg er godt nøgd med min Surface 2, men endringane i Windows 10 ser ut til å gjere den enno betre (brukar det bl.a. litt med mus).

    Eit anna viktig spørsmål er appar. Viss RT kun får ein oppdatert versjon av Windows 8.1 RT, vil appar laga for Windows 10 også fungere på RT-maskinar? Alt eg kan finne er at både appar til Windows 8 og 10 vert omtala som "Universelle appar", men ingenting om noko strukturell endring i systemet slik dei gjorde på mobil-OSet med WP8. Eg er ingen storbrukar av apps på nettbrett (da ville eg aldri kjøpt Surface), men eg ser ikkje bort frå at suksess for Windows 10 vil gje kraftig auke i apputviklinga for platforma, og det hadde vore kjekt å vere med på det, og i første omgang få nyte touch-Office.

  13. Frykter en "appifisering" av office slik at det skal bli mer brukervennlig på en liten touchplate, men samtidig blir det mer knotete å bruke på en stasjonær eller laptop hvor et slik program hører hjemme

     

    Som det står i artikkelen vil det komme ny ikkje-touch-versjon i 2016 som tar over for Office 2013. Reknar med den vil vere minst like bra med mus som 2010/2013. Dette vert eit vanleg PC-program slik dagens Office er, mens app-versjonen vert eit separat program som du lastar ned i Windows store. Litt som OSX- vs. iOS-versjon av Apples Pages, Keynote og Numbers, om du kjenner til dei.

  14. Jeg vil si at dagens Office 2013 kun egner seg for meget enkel korrektur med touch. Ikke for å lage dokumenter fra scratch. MS har gjort et forsøk på å blåse opp enkelte ikoner og størrelsen på båndet øverst, men det irriterer bare når jeg jobber på 27-tommer uten at det egentlig hjelper særlig mye når jeg jobber med touch. Derfor har jeg som standard båndet lukket.

     

    Jeg føler at jeg er mer avhengig av tastursnarveier for å jobbe effektivt i Office 2013 enn i Office 2010, og tastatursnarveier finnes det som kjent lite av i touch.

     

    Det som er litt merkelig er at Office for Android faktisk funker ganske bra på min 5 tommer Zony Z1, mens jeg stadig irriterer meg over Office 2013 på Surface Pro 3 når jeg bruker touch. Men antagelig har jeg mye mindre forventninger til Office for Android.

     

    Du er klar over at det er ein knapp øverst i Office for å veksle mellom touch- og musevennleg oppsett?

    Forskjellen er ikkje stor, men der kan du minske ikonstorleiken ned til god gamal musetilpassa str. igjen, så den passar på 27".

    • Liker 1
  15. Jeg er da tilbake til det jeg sa: Håper de åpner for å bruke nettbrett-apper på fullverdig windows :)

     

    Prøvde no på min Surface 2 (ikkje Pro, så altså med RT), og der får eg berre opp at appen ikkje er tilgjengeleg for mi eining, og det stemmer jo bra med at det kun står x64 på støtta prosessorar. Eg vil derfor tru det er noko feil med sjølve appen om den heller ikkje funkar på ein x64-maskin med fullverdig Windows 8.1.

  16. Dette lovar jo godt ettersom det tydar på at Apple for ein gongs skuld har vald å gå "all in" på ei ikkje-propriær tilkopling. Å droppe sin eigen Thunderbolt-standard er det nok ein del folk med dyrt TB-utstyr som vil bli sure på, men det er det einaste logiske å gjere. Mykje av grunnlaget for TB har jo vore at den har betre spesifikasjonar og kan brukast til meir enn dagens USB. Når USB-C kjem med enda betre funksjonalitet enn TB har sistnemnde utspelt si rolle.

    Å få ein kontakttype til "alt" blir også supert på større maskinar som framleis vil ha fleire inngangar. På min 2011 Macbook Pro har eg totalt 6 kontaktar utanom AUX og minnekort, men kun 2 er USB. Dei fire andre er MagSafe, Ethernet, Firewire og Thunderbolt/MiniDisplay. Ein kan no altså fjerne alle desse og erstatte dei med USBar, som vil gje mykje større fleksibilitet. T.d. brukar eg "aldri" Ethernet og Firewire, men har ofte mangel på USB-kontaktar.

  17. går helt fint med google i IE (win 8/win RT), måtte dog leite litt før jeg fant det, husker ikke i farta hvor/hvordan.. https://onedrive.live.com/redir?resid=3A3425BE7A25385A!53757&authkey=!AMuq0mxUD2UKIl4&v=3&ithint=photo%2cPNG

     

    Fekk det til no. Tillegget var ikkje mogleg å søke opp i tilleggsmenyen til IE (for meg iallfall), men fann denne direktelinken i eit forum: http://www.iegallery.com/en-us/Addons/Details/813

  18. Du kan da godt legge til Google som standard søkemotor i IE 11 både på PC (ikke at jeg bruker IE der...) og brett (Win RT)!

    Ellers helt enig i at MS har gjort en alt for dårlig jobb med Bing (og Cortana) utenfor USA!

     

    Ikkje som eg har greidd å finne fram til. Har brukt denne oppskifta: https://support.google.com/websearch/answer/464?hl=no men så vidt eg kan sjå finst ikkje Googles søkemotor lenger i IEs tilleggs-meny. Med Surface 2 (ikkje Pro) har eg ingen alternativ til IE, ikkje at eg treng det heller for IE i Metro-mode er super på brett, men det er altså litt kjipt å mangle Google i adresselinja.
  19. Når det gjeld manglande varsling i 6snap (Snapchat) er ikkje dette utviklar sin feil, men skuldast at Snapchat ikkje har gjort denne APIen tilgjengeleg for 3.-part. Serveren sender altså ikkje ut varslingar til 3.-partsappar og einaste mulegheit for umiddelbar varsling ville dermed vore at 6snap kontinuerleg sjekkar mot server. Det både trekk straum, nettbruk og på sikt ville Snapchat blokka kontoen din fordi den sender så mange spørringar til serveren.

     

    IE synest eg sjølv er veldig bra. Litt formatproblem er det her og der fordi mobilversjon av IE står langt ned på frekvenslista til dei fleste nettsider, men veldig irriterande er det ikkje. Problemet er som du nemner video, men det kan altså delvis fiksast ved å sette IE til å vise "skrivebordsversjon". I tillegg skal visst WP 8.1 Update 1 fikse dette (har enno ikkje installert Developer Preview sjølv).

     

    Når det gjeld Bing er eg heilt einig i at det ubrukeleg i Noreg. Det er verst på PC/brett kor ein ikkje ein gong kan velje Google i IE, men også på mobil irriterer det at søkeknappen/Cortana insisterer på Bing. Problemet er vel strengt tatt ikkje at Bing eigentleg er så dårleg, men at den ikkje er tilpassa Noreg/Europa. Den er dermed heilt håplaus på lokale/nasjonale søk. I USA skal den visstnok vere svært konkurransedyktig mot Google. Det er igjen sjølvsagt altfor dårleg av MS, når Bing no har vore så lenge på marknaden.

×
×
  • Opprett ny...