Gå til innhold

Nohcho

Medlemmer
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nohcho

  1. Hei. Har en oppgave som skal leveres inn i Makroøkonomi. Oppgaven går ut på at jeg skal forklare ved bruk av ISLM-modellen:

     

    1) Hvordan en økning i pengemengden kan redusere arbeidslediheten.

    2) Hvordan økning i offentlige utgifter virker på arbeidsledigheten.

     

    På nummer 2 skjønner jeg prinsippet, men klarer ikke å forklare det med ISLM. Takk til den som gidder å hjelpe

  2. Hei. Jeg er ute etter en bil som det er lønnsomt å kjøre. Er lei av å kjøre bilen min fram og tilbake fra jobben hver eneste dag, nesten 60km hver dag. Km-standen øker for mye, og jeg er redd bilen vil gå for mye ned i verdi. Derfor tenkte jeg å kjøpe meg en billig, lønnsom bil. Som jeg ikke kommer til å ha mye utgifter med. Blant annet drivstofforbruk, årsavgift, deler, reparasjoner, osv osv. Jeg vil bare ha en bil å kjøre til jobben med, bare for å ha noe transportmiddel. Og BILLIG. Ingen ting annet spiller rolle.

     

    Hvilke biler vil dere anbefale?=)

  3. Jeg heller til å tro at det er "noe" ved enten deg/dere, eller kjøretøyet som vekker såpass oppsikt hos tolleren, at h*n velger å sjekke deg hver eneste gang.

     

    Tenkte det samme. Jeg vet om folk med eldre, store biler som har blitt stoppet spesielt ofte.

    Jeg har en Honda Accord, 2006 modell, i ideell tilstand, og alltid ren vasket, alltid ryddig i bilen. Til og med alt jeg har i bagasjerommet har jeg alltid fast festet. Siste gangen, det eneste hun sa til meg var, Har du ikke med deg noe klær, hvis du var på besøk fra mandag til torsdag?
  4. Hei. Jeg tenkte å finne litt ut om hvilke rettigheter man har ved grensekontroll.

    Jeg er mye i utlandet, for det meste i Sverige, har mange kompiser der, og drar veldig ofte dit, og hender jeg er der flere dager. Også er jeg veldig glad i å kjøre, kjører veldig mye, og liker å kjøre lange turer, kjørt par ganger til Hamburg, flere ganger til Danmark, osv. Og nå har det hendt flere ganger, at jeg blir kontrollert ved grensa. Og ikke bare ID-kontroll, men full sjekk av bilen, og meg selv. Jeg blir sperret inne på et rom, og min bil blir hundesjekket. Når jeg kommer tilbake finner jeg bilen min full av hundepels, og tingene fra hanskerommet kastet rundt i bilen. Siste gang (En uke siden) spurte jeg, "Dere pleier vel ikke å støvsuge etter dere?", og da fikk jeg et litt frekt "NEI!".

     

    Jeg skjønner at de er på jakt etter narkotikasmuglere, og all ulovlig import av varer osv osv, men... Ja, rett og slett, hvilke rettigheter har man?=) Kan man kreve en forklaring, hvorfor de vil sjekke akkurat min bil for eksempel? Eller må man bare legge seg flat, og la dem kontrollere alltid? I så fall, kan man i ihvertfall kreve at dem leverer bilen i samme tilstand som den var? Og, kan man kreve at de sjekker bilen med meg tilstede?

     

    På forhånd takk..

  5. må vi vise til begrunnelse på alle oppgavene

    Vel, om du har rett svar på alle oppgavene uten begrunnelse, får du nok godkjent, men jeg ville ha vist utregningen. Er det noen som vet om man kan konte på kontrollprøven (just in case)?

     

    Og igjen, er det noen som har løsningen på 3d?

     

    Herregud så lang tid det tar å føre inn! zzzZ!

    Hei. på 3d har du formelen y-y1=a(x-x1)

    a=stigningstallet. x=1, y=10. Stigningstallet finner du ved å sette 1 i deriverte funksjonen. Altså f'(1), som jeg fikk 18 på. Så setter du dem inn i formelen, og regner ut. Svaret skal bli: y=18x-8

     

    Om du har svarene på oppgave 2, Hadde jeg begynnt å be for din velferd:))))))))))))

  6. Hmm, trenger hjelp med 3c) her.

     

    f(x) = -2x^3+12^2

    f'(x) = -6x^2+24x

    f''(x) = -12x+24

    = -2(6x-12)

     

    Betyr det da at jeg bare kan gå ut i fra at 6x-12=0 og dermed:

    6x-12=0 | +6x

    -12=6x | :6

    -2=x

    x=-2

     

    f(-2)=-2(-2)^3+12(-2)^2

    = -2(-8)+12*4

    = 16+48

    = 64

     

    Vendepunkt = (-2,64)?

     

    Edit: Vendepunktet kan vel umulig være -2 når bunnpunkt = (0,0)?

     

    i 3c må du ha de dobbeltderiverte lik null, det er der det er vendepunkt. Den dobbeltderiverte er -12x+24. Sette det lik null, da får du likningen, -12x+24=0.

    -12x+24=0

    -12x=-24

    x=-24/-12

    x=2

  7. Er det noen som gidder å gi par råd, på hvordan jeg skal løse hver av oppgavene i 5. Jeg ber dere ikke om å regne den ut for meg, men par ord om hver oppgave, slik at jeg har noe jeg kan se på når jeg ikke skjønner den.

    Oppgave 5

    En person setter inn et fast årlig beløp på en sparekonto. Renten er 2,3 % per år.

    a) Hvor stort er det totale oppsparte beløpet rett etter den 7. innbetalingen hvis det årlige

    beløpet han sparer er 25 000 kroner?

    b) Hvor stort må det årlige sparebeløpet være hvis det totale oppsparte beløpet rett etter

    den 7. innbetalingen skal være 200 000 kroner?

    En person invester 200 000 kroner i et prosjekt med årlig kontinuerlig forrentning på 4,5 %.

    c) Hvor lang tid tar det før det investerte beløpet har vokst til 300 000 kroner?

     

    Er en fordel å lese gjennom sidene i tråden, det er flere som har svart på dette.

    Les formelen på side 344 i læreboken og se nærmere beskrivelse av oppgave c litt lengre oppe.

  8. Er det noen som gidder å gi par råd, på hvordan jeg skal løse hver av oppgavene i 5. Jeg ber dere ikke om å regne den ut for meg, men par ord om hver oppgave, slik at jeg har noe jeg kan se på når jeg ikke skjønner den.

    Oppgave 5

    En person setter inn et fast årlig beløp på en sparekonto. Renten er 2,3 % per år.

    a) Hvor stort er det totale oppsparte beløpet rett etter den 7. innbetalingen hvis det årlige

    beløpet han sparer er 25 000 kroner?

    b) Hvor stort må det årlige sparebeløpet være hvis det totale oppsparte beløpet rett etter

    den 7. innbetalingen skal være 200 000 kroner?

    En person invester 200 000 kroner i et prosjekt med årlig kontinuerlig forrentning på 4,5 %.

    c) Hvor lang tid tar det før det investerte beløpet har vokst til 300 000 kroner?

  9. Har gjort, a, og funnet punktene i b, så var det å sette det inn i fortegnsdiagram, Ikke sant? på c, klarer jeg dobbelderivasjon, men hvordan fant man vendepunkter?

    Og de to siste, hadde vært greit med noen råd, åssen jeg skal begynne der)) TAKK

     

    Oppgave 3

    I denne oppgaven ser vi på funksjonen f (x)  2x3 12x2

    a) Når er f (x)  0 ?

    b) Beregn f '(x) og finn eventuelle lokale maksimums eller minimumspunkter

    c) Beregn f ''(x) og finn eventuelle vendepunkter

    d) Finn likningen for tangenten til f (x) i punktet (1,10) .

    e) Skisser grafen til f (x) og tangenten du fant i punkt d. La x være i intervallet3,7.

  10. Hei folkens, jeg vet ikke hvilket år på BI, dette emnet er laget for, men jeg hadde vært veeeeldig takknemlig hvis noen kunne hjelpe meg med kontrollprøven på første året. Før nå så jeg bare på oppgavene, og tenkte, dette har jeg hatt på VGS, r-matte, klarer lett, men nå skjønner jeg, at jeg ikke husker helt elementære regneregler:)))

     

    Når er f (x)  0 ?

     

    Jeg husker liksom derivasjoner, dobbeltderivasjoner, osv osv, klarer lett, fortegnsdiagrammer, men akkurat denne første oppgaven - DREP MEG!))))

     

    Noen som kan hjelpe?=)

  11. For eksempel, når de slo på lyset, så tenkte jeg: Jeg gir ikke lappen, før de viser meg radarutskrift, hadde det gått? Hvis jeg absolutt nekter å gi dem lappen for eksempel, hva kan dem gjøre?=))

    Du vil få se «bevis» på at du kjørte så fort som de påstår. Sivile biler bruker ikke radar, men (kort fortalt) stoppeklokke og video. Det er dessuten en dårlig idé å nekte å gi fra seg førerkortet. Det du kan (og bør) gjøre er å ikke samtykke til beslag. De tar det likevel, men de må behandle saken innen X uker, hvis ikke får du kortet og førerretten tilbake.

     

    Redigert: Kilder er en fin ting!

     

    § 33.
    Tap av retten til å føre førerkortpliktig motorvogn mv.

     

    3. Finner politiet at fører eller eier av motorvogn eller den som på eierens vegne har rådigheten over motorvognen med skjellig grunn er mistenkt for et straffbart forhold som kan medføre tap av retten til å føre førerkortpliktig motorvogn, kan en polititjenestemann midlertidig tilbakekalle føreretten og ta førerkortet fra ham. Spørsmålet om å opprettholde midlertidig tilbakekall av føreretten og beslaget skal snarest mulig forelegges for en tjenestemann som hører til påtalemyndigheten. Beslutningen skal være skriftlig.
    Dersom den mistenkte ikke samtykker i det midlertidige tilbakekallet av føreretten og beslaget, må spørsmålet innen 3 uker oversendes tingretten til avgjørelse.

    http://www.lovdata.no/all/hl-19650618-004.html#33

     

    Men må ikke en politimann ha en GRUNN til å stoppe meg? Kan liksom politiet bare stoppe meg, si at jeg har kjørt for fort, og ta fra meg lappen? Og selv om jeg klager, ikke samtykker osv osv, jeg mister jo fortsatt muligheten til å kjøre bil i noen uker... Litt urettferdig spør du meg, at politiet har så stor makt ovenfor befolkningen, men når de virkelig trengs, så bruker dem flere timer på å komme seg dit...

  12. Hei, ble stoppa i dag av sivil, jeg hadde kjørt forbi dem, og en del andre biler, å lå vel kanskje ikke i grensa noe særlig. Og de skjørte ikke etter meg, kjørte noen biler bak, men hadde fulgt med, og til slutt når jeg kom meg til tettstedet hvor jeg bor, stoppa de meg. Men hadde ikke noe radarmålinger, så jeg slapp ganske billig unna...))

     

    Lurte bare på, Hvor fort er det man egentlig må kjøre for at de kan inndra lappen, og ellers hva kan man kreve av dem i en sånn situasjon?=)

    For eksempel, når de slo på lyset, så tenkte jeg: Jeg gir ikke lappen, før de viser meg radarutskrift, hadde det gått? Hvis jeg absolutt nekter å gi dem lappen for eksempel, hva kan dem gjøre?=))

×
×
  • Opprett ny...