Gå til innhold

Gronko

Medlemmer
  • Innlegg

    727
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gronko

  1. Tror greia er at det ikke finnes noen "vitenskapelige grunner" til å tørre å ta den.
    Vet ikke hva vitenskaplig grunn er, men det finnes gode grunner.

     

    En er reduksjon i influensa og influensarelaterte luftsveis-sykdommer. Som vil føre til mindre fravær fra arbeid, død og en god del plager forbundet med det å være syk.

     

    Og det er ikke snakk om å være paranoid. Det er en stor forskjell mellom å låse døra og eie en pengebinge.

  2. Jeg vet også om konkrete tilfeller hvor selv ikke barnehager får tilgang til slik info før det er for sent.

    Det må vært for lenge siden for det finnes lover som handler om akkurat dette. Barnehageloven § 19.

    Den som skal arbeide i barnehage må legge fram tilfredsstillende politiattest. Attesten skal vise om vedkommende er siktet, tiltalt eller dømt for seksuelle overgrep mot barn.
    I tillegg kreves det og politiattest fra familiemedlemmer som er mye med i barnehagen; og alle andre som er der nok til å kunne etablere et tillitsforhold til barna.

    Det er ikke nødvendig å gjøre opplysningene som er på rullebladet åpent for alle for å få til det.

  3. Prøver igjen. :)
    En lærer har elever, men hva har en mentor? Lærling i noe form?

     

    Det avhenger av hva mentoren er. Om mentoren bare er en lærer, i skolen, med et flott navn så kan man kalle det elev; egentlig kunne man holdt seg til lærer sånn at man slapp forvirrede mentor-barn, men det er til tider alt for vanskelig.

     

    Andre titler om den som er i lære hos mentoren kan være: disippel (betyr det samme som elev, men mange liker latin bedre enn fransk), protesjé (for de som virkelig liker fransk), lærling (på godt nors... ...tysk).

  4. Jeg har aldri sagt at å gasse jøder og å betale skatt er det samme.

    Jo da, det har du. Loven tillot jøder å gasses, og loven definerer ikke skatt som tyveri. Det er du selv som har trukket likhetstegnet. Jeg bare gnir nesa di i avføringen din ;)

     

    Nettopp. Man tvinges altså i retten uten å ha gjort noe galt.
    I følge lovverket satt sammen av samfunnet har man gjort noe galt, dett er det samme samfunnet en er en del av, nyter goder av og har trygghet i.

    Samfunnet i Tyskland bestemte at det var galt å være jøde, derfor ble jøder gasset. Det var det samme samfunnet jødene var en del av, og nøyt godt av og hadde trygghet i.

     

    Jeg fant jeg fant!

     

     

    Og en ting til. Om man skal støtte seg på fakta når det kommer til spørsmålet om modenhet til å ta ansvar for egen seksualitet, hvorfor skal man ikke støtte seg på fakta når det kommer til spørsmål om menneskets natur? Er det sånn at man må lukke øynene for å få brikkene i brikken i DLF-puslespillet til å passe?

  5. Bare gi opp, nytter ikke diskutere med sånne folk. De lukker begge øynene og holder seg for ørene mens de hyler og skriker "VIL IKKE HØRE VIL IKKE HØRE".

    Jeg er ikke sånne folk, jeg er et menneske. Og jeg prøvde bare å få frem et poeng, noe som tydelig er umulig da det å stille kritiske spørsmål er tegn på vranghet.

  6. Enten tror man mennesker er gode og er liberalist ellers tror man mennesker er onde og er kommunist.

    Enten så liker man å ligge med barn og er en liberalist eller så liker man ikke å ligge med barn og er en kommunist. Prøver du å forhindre det er du en tyv da du stjeler barnas rett til å ligge med hvem de vil. Å argumenter mot barneprostitusjon er å argumentere for tyveri. Enig?

  7. Klatreren, et spørmål:

     

    Når du sier at skatt er umoralsk avfeier du alt snakk om konsekvensene fordi skatt er umoralsk fordi det er vold og tvang; når du ser på problemene som kommer i et samfunn uten skatt sier du det er moralsk pga konsekvensene (frihet til individet).

     

    Hvordan kan du forsvare det?

    Hvordan kan du godta onder som følger goder i et tilfelle, men ikke et annet?

  8. Har ingen kjerringråd, men et par små fornuft baserte tips.

     

    Avstanden mellom mygghelvete og nesten ingen mygg trenger ikke å være mer enn et steinkast eller to. Er det plagsomt mye mygg så kan det være lurt å lete litt rundt der du har slått leir, og/eller være bevisst på mygg når du ser etter en leirplass.

    Vind holder det meste av myggen borte. Prøv derfor å se etter en plass med et vinddrag. Er det vindstille kan utsatte koller være å foretrekke.

     

    Av myggmiddel så anbefaler jeg noe med DEET i om du ikke bader i det. Det er fungerer mot de fleste udyr i et par timer (avhengig av hvor sterkt det er) og kan kjøpes i norske butikker. Fisker du så er det viktig å ikke få det på fiskeutstyret, fisken blir skremt. Vask derfor hendene godt.

    Bruk også klær som myggen ikke stikker så lett igjennom.

×
×
  • Opprett ny...