Jump to content

Manlulu

Medlemmer
 • Content Count

  717
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Manlulu

 1. Hvilke høyttalere vil dere anbefale til rundt 12000 kr? Ønsker å bruke til alt av musikk, film, og eventuelt utvide til hjemmekino etterhvert.
 2. De testene jeg har lest av de nye samsung TVene sier at HDR'en ikke er så god på dem. Stemmer dette?
 3. Sikkert blitt spurt om 100 ganger før, men jeg finner ikke. Kan noen anbefale meg en tv i prisklassen 15 000 - 20 000? Den skal brukes til film og spilling. Tenker 65"
 4. Er det mulig og passordbeskytte fullskjerm (F11) i Chrome? Eventuelt sette Chrome tabs som skjermbeskytter?
 5. Kan en aksje gå fra Merkur til Oslo børs? Om jeg eier en aksje da, vil jeg måtte gjøre noe for å få den med over?
 6. Er det noe forskjell på å handle aksjer som ligger i Merkur Market og Oslo børs?
 7. Finnes det noen form for offesielt API der man kan finne info aksjer, som innholder norske aksjer?
 8. Takk for svar. Kan du utdype litt mer?
 9. Hvordan beskattes utbytte i en aksjesparekonto? Og trekkes dette fra utbytte, eller er det noe man betaler i etterkant?
 10. Takk for godt svar! Hva kan forskjellige strategier være når man skal kjøpe og selge aksjer? Finnes det flere måter å tenke på, enn akkurat dette med å kjøpe lavt, og selge høyt? Hva kan være triggere for at man blir interessert i en aksje, eller et selskap?
 11. Takk for tips til bok. Kanskje noen andre som vil komme med noen av deres egne strategier, eller noen andre ressurser?
 12. Hva er noen vanlige strategier å bruke når man investerer i aksjer, fond, osv? Både long-term og short-term. Er det noe sted jeg kan lese om dette?
 13. Jeg skjønner hvor dere vil. Valuta trading er kanskje mer som gambling enn noe annet. Men for å ta spørsmålet i en litt annen retning. Hva om man kjøper utenlandske aksjer. Er man ikke da også avhengig av verdien på valutaen til dette landet? Så selv om aksjen stiger i verdi, så er det en sjans for at valutaen synker. Og at du dermed fortsatt kan tape penger?
 14. Jeg har lest det dere skriver flere steder på nettet, om at valuta trading er utrolig vanskelig, og at man egentlig bør holde seg unna. Men jeg har ikke helt fått tak på hvorfor. Er det fordi man med valuta trading ofte driver med daytrading? F.eks: Om dollaren går ned til 6 kr, så er det jo en veldig stor sjans for at den kommer til å gå opp igjen til over det.. eller?
 15. Noen som har erfaringer med kjøp og salg av valuta? Får man kjøpt valuta, som man kjøper aksjer? At man kjøper f.eks. 1 euro for 8 kr, ser den går opp til 9, selger, profitt?
 16. Finnes det en god måte å gå overført alt man har på en Google Drive konto til en OneDrive konto? Med mappestruktur og alt som er?
 17. Noen som har erfaring med dykkerklubber i Oslo? Finnes det en som er bra for nybegynnere, og der man kan leie utstyr?
 18. Takk for hjelpen. For future reference: Jeg logga meg ut fra stand alone programmet på PCn. Logga inn via nettleser med den nye brukeren. Trykka på "Open the Slack APP" i nettleseren. Den åpna Slack programmet med den nye brukeren.
 19. Jeg bruker programmet på PC. Vil fortsatt ikke la meg logge inn på en ny bruker
 20. Dumt spørsmål? Ja. Jeg er innlogget på et workspace som en bruker. Jeg prøver å bytte bruker. Trykker på navnet mitt oppe til venstre, og "Sign out of workspace" Trykker på knappen "Sign into another workspace" Skriver inn navnet på workspace jeg vil logge inn på. Men kommer inn på samme bruker. Hvordan får jeg logget inn på en ny bruker?
 21. Noen som kan anbefale en trygg erstatter for private Facebook grupper, der man kan chatte og del innhold på ein oversiktlig måte?
 22. Da skjønner jeg litt mer. Takk for svar!
 23. Takk for en god forklaring! Jeg bare skyter inn et par oppfølgingsspørsmål. 1. Betyr dette at en index i seg selv, ikke er noe man kan invistere i, bare en representasjon av selskaper? Og at man ikke kan invistere i S&P 500, men bare fond som følger S&P 500 indexen? 2. Hvilke avgifter er det på VOO? Jeg ser ikke det på sidene til Nordnet. 3. Hvorfor anbefaler ikke folk å kjøpe S&P spesifikt?
 24. Jeg har lest litt om S&P 500, og har noen spørsmål som for noen kanskje vil være et selvfølge. Har prøvd å google litt rundt, men vanskelig å finne definetive svar. Slik jeg har forstått det, så er det et indexfond, som alltid skal følge de 500 største selskapene i USA, men dette kan være feil. 1. Noen som kan forklare hva det egentlig er. Er det et fond/indexfond som jeg kan se på nettet? 2. Finnes det på Nordnet, eller et fond som følger dette?
 25. Takk for tipset! Skal absolutt sjekke ut den boka. Selv om den er gammel, så kan den fortsatt være like relevant. Jeg er egentlig kun ute etter en god bok om tema, og ikke konkrete tips på hvordan komme over frykten. Men takk for tipsene allikevel Noen andre tips til bøker?
×
×
 • Create New...