Gå til innhold

arifkarim

Medlemmer
  • Innlegg

    298
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arifkarim

  1.  

     

    Men den er på vei. Første skritt er allerede tatt uten vårt hensyn.

     

    Klarer ikke helt å se hvordan du klarer å tolke at Norge er på vei mot republikk bare fordi Stortinget har innført denne loven!? Er absolutt ingenting (realistisk) pr. idag som indikerer at monarkiet skal avskaffes med det første. Hvem skal sparke kongen?

     

     

    Republikk er et styringssystem der en liten elite styrer resten av samfunnet. Dette krever minst mulig offentlig innsyn i det eliten driver med. Og det er nettopp derfor rejeringspartier gikk med på dette forslaget om å innføre begrensninger for offentlighetsloven. De vil vite alt om deg, vanlige borgere, men ønsker slett ikke at vi skal få vite alt av det de driver med  bak lukkede dører. Om ikke dette er først skritt mot republikk Norge, vet jeg ikke hva du snakker om!

  2.  

     

    Er usikker på hva jeg skal svare så jeg spør bare et enkelt spørsmål, hva er spørsmålet? :3

     

    Det er vel opplagt er det ikke? Hvorfor har vi mer hemmelighold i Norge nå for tiden? Er vi på vei fra å være en åpen demokratisk stat til en lukket republikk?

    Norge blir vel ikke republikk med det første..

     

    Men den er på vei. Første skritt er allerede tatt uten vårt hensyn.

  3. Er usikker på hva jeg skal svare så jeg spør bare et enkelt spørsmål, hva er spørsmålet? :3

     

    Det er vel opplagt er det ikke? Hvorfor har vi mer hemmelighold i Norge nå for tiden? Er vi på vei fra å være en åpen demokratisk stat til en lukket republikk?

     

     

    Jeg tror det handler om krydder .. usikker

     

    Latterlig. Bare fordi jeg er en innvandrer, betyr ikke det at jeg er interessert i krydder. LOL :D

  4. Mer hemmelighold iTromsø mener 
    Norske politikere elsker å krydre egen tale med honnørord om demokrati og åpenhet.
     

    Sist uke viste regjeringspartiene og Ap det vi er fristet til å kalle «sitt sanne ansikt». Da ble nemlig offentlighetsloven endret. De to siste tiårene har norske kommuner, særlig bykommuner, endret sin organisering. Det er innført parlamentariske prinsipper der et byråd samler det meste av makten, mens kommunestyret blir et «sandpåstrøingsorgan».

    Den politiske makt samles hos byrådslederen. Ordføreren tar seg mer av det seremonielle. Det har utviklet seg en kultur der byrådet unndrar seg offentlighetens søkelys ved å hemmeligholde flere og flere dokumenter. Praksisen har vært ulovlig, men nå har flertallet på Stortinget bestemt seg å gjøre den ulovlige praksisen lovlig.

    Nå har flertallet i Stortingets justiskomité endret offentlighetsloven slik at byråder kan hemmeligholde sakslister og dokumenter i større grad enn det loven tillater i dag. Stortinget har behandlet denne saken meget raskt. Skjerpelsen av offentlighetsloven kom overraskende på de fleste i pressen, som oftest begjærer innsyn i forvaltningens dokumenter på vegne av folk flest.

    Det er ikke overraskende at typiske «regjeringspartier» stemmer for en strammere offentlighetslov. Disse partiene argumenterer gjerne med at besluttende myndigheter må få arbeidsro for saker som er «i prosess». Dette er en nitrist tilnærming. Stortinget setter nå en tilnærmet likhet mellom departementenes arbeid mot statsråd og byregjeringer.

    Få land i verden har en tilsvarende offentlighetslov som den vi har i Norge, men likevel er loven en vits på mange områder. Forvaltningen og politikere har så mange unntaksbestemmelser at loven i beste fall er et lappeteppe. Klageprosessene er så omfattende og langvarig at sakene ofte mister sin aktualitet. Det er ikke en lov med hull i, men hull med lov i. I stedet for uthule loven, burde politikerne vedtatt at etater som ikke følger prinsippene om meroffentlighet, får bøter.

    http://www.itromso.no/meninger/leder/article11206150.ece

     

  5. Ser ikke muslimer styre politikk, finans og media i vestlige land så sammenligningen din er ugyldig.

    Du må legge fra deg vrangforestillingen om at jøder er uskyldige offer. Palestinerne er uskyldige offer, ikke jødene.

    Nei, men enkelte muslimske land styrer oljeprisen via OPEC. Du kan jo selvfølgelig hente frem "bevis" på at også OPEC er jødisk manipulert :D

    Kort sagt, det er lett å finne syndebukker når man har forhåndsbestemt å være med på den "jødiske konspirasjonen". Du vil finne en eller annen jødisk overalt som blir styrt i verden, på godt og vondt. Løsningen er tvert imot å drepe alle eksisterende jøder som Hitler gjorde, men å la også andre folkegrupper ta del i makten. Fordel makten til samfunnets brede lag, nettopp det demokratiet betyr. Nå som store banker, korporasjoner, mediahus er styrt under jødisk propaganda, kan vi regne med resten av befolkningen taper på dette, unntatt jøder selvsagt ;)

    http://www.mosaisk.com/artikler/The-Jewish-Timeline.php

  6. Nei, det er ikke bra, i utgangspunktet, ettersom stor forskjell skaper sosiale problemer. Men ettersom de fleste er med å betale i Norge begrenser man skadevirkningene.

    ENig her. SÅlenge de aller rikeste betaler sine skatter er vel det hele uproblematisk. Problemer oppstår når disse personene flytter ut kapitalen / formuen sin til skatteparadiser, mens underbetalte arbeidere / lønnsmottakere lever dårlig som før.

  7. Men hvorfor akkurat "jøder". At Hitler i det hele tatt satte igang konsentrasjonsleire-oppbygging, viser hans hensikter: transportere gratis slavearbeid dit fra erobrede land. At jøder ble "ekstra" nyheter i denne galskapen er vel ingen nyhet for å si det sånn. I dag sliter muslimer med den samme retorikken. Noen må ta skylden for all faenskapen :D

  8. I gårsdagens utgave av dagbladet, kunne vi lese om de superrikes triumf, der tall fra 1990 - 2008 viste at den superrikeste klassen tjener nå 178 ganger mer enn gjennomsnittet. På 1980-tallet tjente den kunn 26 ganger så mye:

    http://www.dagbladet.no/2011/02/28/kultur/debatt/kronikk/ulikhet/okonomi/15612559/

     

    Tror dere en slik utvikling er bra for samfunnet, der siste tiåret har Norge firedoblet antall milliardærer, hva forventes det om 10 år, eller 30 år? Er vi på vei mot plutokrati (rikmennsvelde) slik som det er i USA idag?

  9. Post- og teletilsynet (PT) slår alarm etter at det er oppdaget at Nav i motsetning til alle andre fritt kan kreve opplysninger om trygdedes telefon- eller internettbruk.

    Selv politiet må søke PT om tilgang til slike opplysninger og må da grunngi det i hvert enkelt tilfelle, skriver Dagbladet.

    – Svært problematisk

    – Vi mener dette er svært problematisk for rettssikkerheten til de som mottar Nav-ytelser, sier informasjonsdirektør Elisabeth Aarsæther i PT til avisen.

    I utgangspunktet har bare noen få tilgang til opplysninger om trafikkdata som forteller hvem som har hatt kontakt med den enkelte på mobiltelefon. Også trafikk over internettbruk har Nav fått tilgang til helt uten videre.

    Forholdet ble oppdaget ved en tilfeldighet og er kommet etter at Stortinget har vedtatt en endring i trygdeloven. I PT er man bekymret over saken og har bedt Samferdselsdepartementet om en avklaring.

    Skjult opplysning

    I Venstre reageres det kraftig på opplysningene. Nestleder Helge Solum Larsen sier til NTB at konsekvensene av lovendringen umulig kan ha stått klart for politikerne, men må ha vært skjult i et forslag over tekniske justeringer av lovverket.

    – En slik justering gir et mindre krav til utredning. Det å gi Nav en rett selv ikke politiet er gitt, har over hodet aldri vært hensikten. Her er i beste fall ikke lovgiver gitt de reelle opplysningene, sier Solum Larsen.

    Han vil nå be regjeringen forklare hvordan det har vært mulig å gi Nav en slik rettighet. Slik forholdet ser ut er det arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) som vil få henvendelsen fra Venstre på sitt bord.

    – Uakseptabelt

    Også Høyre reagerer på opplysningene og vil be arbeidsministeren klargjøre om Navs innsynsrett er innført med vilje.

    – Det er selvfølgelig uakseptabelt at Nav skal ha tilgang til sensitive trafikkdata på denne måten. Privatlivet til en Nav-bruker er ikke mindre verdt enn andres, og vi kan ikke ha regler som blottlegger folks privatliv på denne måten, sier Høyres arbeids- og sosialpolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen.

    Han mener reglene gir kriminelle mer beskyttelse enn den jevne Nav-bruker og at Høyre ikke kan godta en slik praksis.

    Avventer

    – Det er Samferdselsdepartementet som har ansvaret for Post- og teletilsynet, men når det gjelder endring av trygdelovgivningen for å tillate noe slik som her, så er det arbeidsministeren som har ansvaret, sier Solum Larsen.

    Hanne Bjurstrøm fikk fredag forlenget sin sykmelding, slik at det er statsråd Rigmor Aasrud (Ap) som vil måtte ta stilling til henvendelsen fra Venstre.

    – Vi avventer nå hva som egentlig er ment, slik at Nav kan behandle mistanker om trygdesvindel uten at dette går på bekostning av det viktige personvernet, sier, sier Aarsæther i PT. (©NTB)

     

    http://www.dagensit.no/article2025550.ece

     

    NAV-monsteret bare vokser. Forskjellen er bare at nå har vi andre slags problemer med denne reformen, enn de gamle utbetalings og sakbehandlings-problemene :D

  10. Strømregningen i desember ligger allerede an til å ligge 80 prosent over normalen, skriver VG og sammenligner prisene for strøm levert i oktober med hva man i snitt har måttet betale de siste fem årene.

    Beregningene viser at hvis du bor i en enebolig i Sør-Norge med et forbruk på 30.000 kilowattimer kan du forvente at strømregningen øker med 4.000 kroner sammenlignet med femårssnittet.

    - Det er ikke til å komme fra at strømprisen i høst ligger mye høyere enn vi trodde tidligere i år. Det skyldes i hovedak lav fyllingsgrad i våre vannmagasiner, kombinert med tørt og kaldt vær. Det reagerer strømmarkedet på og sender prisen opp, sier seksjonssjef Tom Arnt Johnsen i NVE til avisen.

    http://www.dn.no/privatokonomi/article2025501.ece?WT.mc_id=dn_rss

     

    Fri-konkurranses nye frukt er her. Børshaier på Nord Pool med sine milliard-lønninger har bevist engang for alle det våre politikerne skapte under firhandelens navn:

    http://e24.no/boers-og-finans/article3865649.ece

  11. Helmand og Kandahar opplever noen av de verste kampene i Afghanistan. Men ni av ti innbyggere sier i en undersøkelse at de ikke har hørt om 11. september-angrepene i USA.

     

    Ifølge en undersøkelse gjort i Helmand og Kandahar i oktober svarer 92 prosent av 1.000 spurte menn at de ikke kjenner til terrorangrepene som utløste den amerikanskledede invasjonen av Afghanistan i 2001.

     

    61 prosent av de spurte er pessimistiske med tanke på afghanske styrkers evne til å ta over sikkerhetsansvaret i de to provinsene, viser undersøkelsen utført av tankesmia ICOS.

     

    40 prosent av de spurte sør i landet tror de utenlandske soldatene ønsker å ødelegge islam eller okkupere Afghanistan. (©NTB)

    http://www.hegnar.no/okonomi/utenriks/article506523.ece

     

    Det spiller vel ingen rolle om mesteparten av afghanere kjenner til årsakene til krig. Eneste de må kjenne til er "jihad" mot vantroende, inntrengere som er ute etter landets naturressurser som olje, gull, opium osv. :D

  12. Er vel tollmurer som er problemet siden det i stor grad hindrer fattigere land å eksportere varer hit. Hadde det vært fri handel ville fattige land kunne bringe seg selv ut av fattigdommen gjennom eksport. Dette ville ført til en verden med bedre fordeling av ressurser og en mer lik levestandard.

    Tulling!

    Se på kinerserne. Dem har oversvømt sine varer til vesten, blitt ekstrem rike på overskudd, men allikevel har dem ikke klart å få til særlig stor BNP i forhold til vestlige land. Altså det er rett og slett for mange fattige i Kina idag. Samme gjelder india, selv om 4 av verdens rikeste er indere.

    Roten til alt vondt er ikke overbefolkning, kapitalisme vs sosialisme vs kommunisme osv, men det er inntektsfordelingen i et land / område i forhold til andre:

     

    In the United States at the end of 2001, 10% of the population owned 71% of the wealth and the top 1% owned 38%. On the other hand, the bottom 40% owned less than 1% of the nation's wealth.[14]

    According to this 2006 study by the Federal Reserve System, from 1989 to 2004, the distribution in the United States had been changing with indications there was a greater concentration of wealth held by the top 10% and top 1% of the population

    http://en.wikipedia.org/wiki/Distribution_of_wealth

     

    Kort sagt: Det er ikke "fravær" av rikdom som skaper fattigdom, men mangel på "rettferdig" fordelig av rikdommen som er den virkelig årsaken. I rene sosialiststater ble rikdommen sjelden skapt (pga diverse årsaker), mens i frie liberale rene kapitaliststater ble rikdommen holdt i henda til noen få prosent (ekstrem rike) av hele befolkningen.

    Løsningen på dette er etter min mening en slags blandingsøkonomi, noe de fleste skandinaviske land fører. Der kapitalisme og sosialisme kjøres side om side, der de sukkrike betaler ekstreme skatter som de tjener ekstremt mye (Den islamske velferdsstat modulen). Mens de som tjener minst betaler langt mindre skatt. Det er dermed av ingen overraskelse å se at Gini-koeffisienten er lavest i norden.

    http://no.wikipedia.org/wiki/Gini-koeffisient

  13. En vitenskapsmann hadde tre løsninger på dette dilemmaet (husker ikke hvem)

    1. Teknologi
    2. Redusere vestens levestandard
    3. Få kontroll på befolkningsveksten

    Han selv mente at teknologi vil være det som skal redde verden fra undergang i et slikt tilfelle. Selv mener jeg at få kontroll på befolkningsveksten vil bli den eneste løsningen på langt sikt.. :ermm:

    NWO jobber med de 2 siste forslagene nå. Den første som er den beste og kan faktiske løse problemet, utelukker de derimot.

  14. Jeg pleier egentlig ikke å kommentere på slike saker.

     

    Hvis han er under den kriminelle lavalder så kan man ikke dømme han til fengselstraff, men barnevernet kan komme inn. I tilegg er det ikke helt vanlig at folk under den kriminelle lavalder voldtar åtteåringer. Det er fordi de fleste under den kriminelle lavaldrer har lite erfaring med sex.

     

    Og jeg synes man skal få mindre straff når man er ung. Fordi

    1. Når man er ung så har man kortere tidsperspektiv. Altså, en femårig straff for enn 15-åring er veldig lenge. En femårig straff for en 50-åring er annerledes.

    2. Man kan ikke tildele like mye skyld når man er ung. De fleste gjør noe dumt mens man er ung, fordi man tenker ikke så langt. Når man blir eldre og hjernen er fult utviklet så har man ikke noen unnskyldning lenger.

     

    Og hvordan vet du at han ikke er en innvandrer?

     

    Mitt fokus er ikke på straffer og lover, men årsaker til at våre unge begår slike "ville" handlinger mot hverandre. Ok, dette er ikke vanlig, men det har også skjedd i andre land i det siste. Der er faktisk mindreårige stilt for retten og straffet. Tiden viser om slike unormaliteter vokser eller krymper i samfunnet.

    PS! Jeg vet slett ikke om gjerningsmannen er en innvandrer eller nordmann, men har merket i tilfeller der gjerningsmannen er en utlending, står det i kursivtekst i mediene: "av utenlandsk opprinnelse". Siden det ikke stod noen ting om tilknytningen, konkluderte jeg med at det måtte ikke dreie seg om en innvandrer.

  15. Ahh. Som forventet. Ingen svar under denne tråden, siden tema er så tabu-belagt. Hadde en innvandrer vært gjerningsmannen, ville vi ha hatt en serie med forhatte kommentarer:

    Ikke straffesak

    Inntil videre er gutten i politiets varetekt, men blir seinere i dag overlatt til barnevernet og Barnehuset. Det vil ikke bli opprettet straffesak mot gutten siden han er mindreårig

    http://www.dagbladet.no/2010/09/01/nyheter/innenriks/seksuelle_overgrep/13214356/

     

    Nå venter jeg bare på hvem neste offeret blir.

  16. Norge er det eneste vestlige landet som har tatt igjen det tapte, erklærer Gunnar J. Torgersen i Holbergfondene.

    Langt ifra, skjøner virkelig ikke at slike løgner blir sluppet ut i norsk media. Hva med Australia som ikke en gang hadde negativ vekst? Eller Singapore?

     

     

    Det er tydelig at "sosialistene" gjør noe bra, til tross for at vi har verdigfull ressurs som mange andre land ikke har. Vi må huske at det er mange oljeland der ut i verden som på tross for oljeressurser ikke har klart å forvalte rikdommen like godt som Norge.

    Men det er ofte land som ville ha vært ekstremt fattige om de ikke har olje. Altså, det blir feil å sammenligne med dem. Faktisk gjør Norge det ganske dårlig, sammenlignet med andre oljeland som f.eks. Kuwait.

     

     

    Og iforholdtil tema. En av grunnene til at inntektforskjellene øker, er på grunn av innvandring. Når du importerer uproduktive innvandre, så vil de heller ikke gjøre det særlig bra. Bare ta en titt på land med grupper med forskjellig produktivitet. F.eks. USA, så er en av grunnene til så store inntektforskjeller, fordi de har en stor gruppe svarte og meksikanere i landet sitt. I Norge vil inntektforskjellene sakte men sikkert øke, mens innvandringsbefolkningen øker. Merkelig hvordan venstrevridde ikke ser dette.

     

    Det fins jo masse fattige hvite innvandrere i Sør-Afrika:

    http://www.afrika.no/Detailed/5731.html

    Hvordan skal du forklare at de er uproduktive?

  17. I gårsdagens aviser kunne vi lese skrekkhistorien om en gutt (8) som ble voldtatt av en annen gutt på fotballbanen i Skøyen:

    Politiet leter etter ung gutt etter overgrep mot åtteåring

    Foreldrene bedt om å følge barna til og fra skolen.

    (Dagbladet): Politiet leter etter en ung gutt etter at en åtteårig gutt skal ha blitt utsatt for voldtekt ved Skøyen skole i Oslo i går. Samtidig bes foreldrene om å følge barna til og fra skolen etter hendelsen.

     

    - Ut fra opplysningene åtteåringen har gitt, er gjerningsmannen en ung gutt. Vi har stor tro på at vi vil få tak i ham, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder ved volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

    http://www.dagbladet.no/2010/09/01/nyheter/innenriks/seksuelle_overgrep/13214356/

     

    Ikke lenge siden var denne saken mye omtalt i media, der gjerningsmannen var kunn 17 år:

    Dømt til fem års fengsel for voldtekt av ni-åring

    - For mye, mener forsvareren til 18-åringen som er dømt for voldtekten.

    http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/krim/doemt-til-fem-aars-fengsel-for-voldtekt-av-niaaring-3279252.html

     

    I et samfunn der unge gutter forgriper seg seksuelt på andre gutter, og vi "kunn" er redde for voksne-pedofile? Hvordan kan trygghet garanteres? Skal foreldra hele tida være vaktbikkjer for sine unge hvergang de er "alene" der ute.

     

    Syns forskning rundt hvorfor enkelte unge blir overgripere er for dårlig, og det hjelper lite med å lage strengere lover og regler siden de unge får uansett relativt mindre straff pga sin lave alder.

×
×
  • Opprett ny...