Gå til innhold

snurr

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av snurr

  1. Etter å ha jobbet i IBM i et års tid kan jeg si en del om hvordan denne bedriften drifter utstyret til de ansatte... Ikke veldig bra! Faktisk riktig ille!

    Windows PC'er blir driftet omtrent som enkeltmaskiner med Dos ble i 1990, IBM nekter å bruke teknologi som er laget for å gi stordriftsfordeler - og som 100 uavhengige analyser viser - gjør Windows vesentlig billigere enn Mac OS.

    Samarbeidet mellom IBM og MS rundt OS/2 og NT, som på mange måter muliggjorde AD og GPO'er (les: det som gjør Windows 'billig'), og måten dette samarbeidet raknet på, har skapt en 'not invented here' holdning hos IBM mot MS som sitter i 20 år etter. Trist, for IBM bruker disse teknologiene hos kundene sine.

    Verdien av denne uttalelsen fra IBM er verdt null og beviser dessverre bare at IBM greier å gjøre det dyrt - ved å gjøre det feil. Ikke noe mer.

    • Liker 1
  2. Håper de gjør noen ting i bunn også, feks et ordentlig system for filkopiering, nytt filsystem, og fjerneing av den idiotiske limiten på 256 tegn i en path.

     

    AtW

    Grensen for filnavn i Windows er 32 K minus ett tegn til C's <nul> string terminator så lenge man bruker unichar. Eller 32767 tegn. Burde holde.

     

    I de klassiske systemkallene er MAX_PATH definert til 260 tegn, det ivaretar bakover kompabilitet til Dos og Windows 95.

     

    Prøv å lag en fil viss path har mer enn 256 tegn. (i vanlig explorer)

     

    AtW

     

    M.a.o. har du funnet en begrensing i Explorer, ikke OS'et eller filsystemet.

     

    Har ganske ofte laget programmer som søker gjennom store og dype filsystem med path'er langt over 260 tegn, det er ikke noe galt med NTFS eller Windows her.

     

    De aller fleste klassiske systemkall, f.eks. FindFirst og CreateFile, fungerer ellers med 32K grensen dersom man legger \\.\ foran det 'vanlige' filnavnet.

     

    Jeg kan ellers ikke forstå at et OS vurderes ene og alene etter støtten for filnavn lenger enn 260 tegn, men årsaken til denne begrensningen ligger altså i bakoverkompabillitet. Som sannsynligvis betyr at dette vil være uforandret fra Microsoft i mange år fremover.

  3. Håper de gjør noen ting i bunn også, feks et ordentlig system for filkopiering, nytt filsystem, og fjerneing av den idiotiske limiten på 256 tegn i en path.

     

    AtW

    Grensen for filnavn i Windows er 32 K minus ett tegn til C's <nul> string terminator så lenge man bruker unichar. Eller 32767 tegn. Burde holde.

     

    I de klassiske systemkallene er MAX_PATH definert til 260 tegn, det ivaretar bakover kompabilitet til Dos og Windows 95.

  4. Er det mulig å ønske seg 58" versjonen eller noe annet større enn denne:

     

    http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=143747

     

    Har noen feriepenger som ikke vet hva de skal bli når de blir store... Panasonic plasma TV er en mulighet!

     

    Edit:

    Kan ikke finne 58", men denne ser fin ut...

    http://www.panasonic.no/html/no_NO/Produkter/Viera+TV/NeoPDP+TV/TX-P54Z1/specifications/3258589/index.html?trackInfo=true

  5. Min far overtok for et par år siden mitt gamle 350D og nå virker det som om han har greid å ødelegge det på en eller annen måte. Alle bilder tatt på auto ender opp med F/14 og ISO 400 samme hvilke lysforhold det er tatt under. Det betyr stort sett 8 millioner sorte prikker...

     

    Manuelle forsøk hvor man overstyrer alt greier av og til å hoste opp et og annet meget mørkt bilde, men for det meste er ting ubrukelig.

     

    Siste firmware er inne forlengst, har testet en rekke objektiver, ingen forskjell annet enn at verdiene settes objektivenes maks blender og høy ISO. Alle innstillinger er slettet og gjennomgått mange ganger.

     

    Antar at dette betyr at lysmåleren har tatt kvelden på en eller annen måte. Er det noe som kan gjøres? Vil det å sende kameraet inn til reperasjon være verdt pengene, hva kan slikt koste?

     

    Selv med standard 18-55 objektivet og alt på auto var min far meget fornøyd med bildene, pass vekt og størrelse også, hadde vært greit om vi fikk liv i det igjen.

  6. Beklager, hr fagsjef, du vet ikke hvordan unike brukere telles. IP adresser brukes ikke i det hele tatt!

     

    Ja, IP adresse er en av de tingene som logges, på samme måte som nettleser, OS, skjermoppløsning og versjoner av alt mulig - stort sett logges alt det nettleseren er villig til å gi fra seg av info og som noen tror de kan bruke til et eller annet.

     

    Det er ikke unike IP adresser (som jo ikke er unike p.g.a. brannvegger og proxyservere og gatewayer og alle mulig andre måter man kan laste ned ting via), men et javascript som kjøres i nettleseres som ligger til grunn.

     

    Her er koden som laster det ned (tatt rett fra nettsidene deres):

     

    <!-- TNS Kode -->

    <script type="text/javascript" src="/js/tmv11.js"></script>

    <script type="text/javascript">

    <!--

    getTMqs('http', '', '', 'hardware_no_orklamedia_no', 'no', 'ISO-8859-15');

    //-->

    </script>

    <noscript><p><img src="http://statistik-gallup.net/V11***hardware_no_orklamedia_no/no/ISO-8859-15//" alt=""/></p></noscript>

    <!-- Slutt TNS Kode -->

     

    Dette er innholdet av http://www.akam.no/js/tmv11.js:

     

    //1.1.6.1

    //hardcorded protocol

     

    var tmLoc = 'statistik-gallup.net';

    var tmImg1 = new Image();

    var tmImg2 = new Image();

     

    function getTMqs(prot, furl, dotl, tmac, tmcc, enc, sec) {

    var n = new Date();

    var loc = window.location.href;

     

    if (furl.indexOf('R>') == 0) {

    furl = furl.substring(2);

    loc = furl;

    }

     

    if (loc.length > 256) {

    loc = loc.substring(0,253) + '...';

    }

     

    if (sec) {

    if(loc.indexOf('?') != -1) {

    loc += '&' + sec.join('&');

    } else {

    loc += '?' + sec.join('&');

    }

    }

     

    if (window.parent != window.self) {

    var ref = parent.document.referrer;

    } else {

    var ref = document.referrer;

    }

     

    var qs = loc.replace(/\*/,'')+'*'+furl.replace(/\*/,'')+'*'+dotl.replace(/\*/,'')+'*'+ref.replace(/\*/,'')+'*'+navigator.javaEnabled()+'/';

    if (window.screen) {

    qs += screen.width+'x'+screen.height + '/' + screen.colorDepth + '/';

    } else {

    qs += '//';

    };

    qs += tmac + '/' + tmcc + '/' + enc + '/' + n.getTime() + '/';

     

    tmImg1.onload = function(){tmImg2.src = prot + '://' + tmLoc + '/V11' + qs};

    tmImg1.src = prot + '://' + tmLoc + '/VC' + n.getTime();

    }

     

    Alt som logges ses på som unikt, så to brukere via samme brannvegg (samme ip adresse) og på samme nettleser på samme os og samme versjoner av alt, men med én pixel forskjell i størrelse på nettleservinduet blir unike. Eller for å si det på en annen måte, en eneste ulik ting som kan være forskjellig vil føre til at de to blir telt som to.

     

    Nei, dette er heller ikke perfekt, men slår det å se på råloggene og telle ip-adresser. Og dermed har heller ikke den metoden vært brukt de siste 10 årene. Faktisk vil denne måten å telle kunne gi flere lesere enn dere har - jeg kan bare gjøre nettleservinduet en pixel høyere så telles jeg som to!

     

    Trykte medier bruker masse tid og penger på å måle lesere og ikke bare opplag, så når f.eks. en avis sier at de har x antall lesere per avis så er dette med en undersøkelse i ryggen. Faktisk bruker de også en uavhenig instans slik som Gallup for å kunne gi sammenlignbare tall. Disse måligene har selvfølgelig også feilmarginer - slik som TNS har - feilmarginene er stort sett like for alle og det er det som er det viktigste. Tallene blir sammenlignbare!

     

    Men alt dette vet du sannsynligvis, men det ville ikke gitt en like morsom artikkel.

  7. He, he, måtte bare sjekke, jeg har ordrer på komplett.no helt tilbake til 2000 liggende fremdeles.

     

    Da kjøpte jeg bl.a. en 8x CD-brenner for kr. 1450,-, må ha vært kjempebillig. Dette var min første ordre hos dem, fant også den første mail'en fra dem når jeg definerte meg som kunde.

     

    M.a.o. tror jeg ikke de har slettet i databasen sin, IT folket der forsyner seg sikkert bare med disk rett fra hyllene når de trenger mer diskplass.

  8. Komplett har sagt rett ut at de prioriterer bestillinger til postautomaten på Oslo S. Har ofte benyttet den, de ekstra kronene sitter ofte løst dersom jeg kan få varen samme dag jeg bestiller (gjelder bestillinger gjort innen kl. 10).

     

    I forrige uke tok det en dag ekstra for en bestilling jeg la inn, bestilt natt til mandag, hentet på tirsdag ettermiddag, ikke så ille med alt tullet de driver med for tiden.

     

    Men i går var tålmodigheten slutt, slettet en annen bestilling som skulle leveres som vanlig servicepakke og la inn en ordre på netshop. Ordren hadde ligget i status åpen i over en uke, størrelsen på varene var ikke noe hinder for automaten, så dette ville vært en grei måte å snike i køen på, men nok er nok. Netshop var dyrere, men akkuratt nå fortjener ikke Komplett pengene mine.

     

    Trist at informasjonen svikter, det virker nesten som om man enten tror alt skal ordne seg i morgen. Eller at de tror at folk ikke merker tre uker ekstra leveringstid og at man derfor holder igjen.

     

    Komplett har alltid vært min foretrukne nettsjappe, rask, godt utvalg og lager, god informasjon om produktene og stabil levering. Foreløpig vil jeg plassere alle fremtidige ordrer hos andre, men fremdeles bruke Komplett til å finne riktig produkt, nettstedet er det beste i landet til dette. Om jeg til slutt begynnerå handle hos dem igjen er avhengig av hvordan de informerer kundene sine, ikke bare at de ordner det tekniske.

  9. Det finnes en del verktøy man kan kjøpe som tester strømforsyningen, vanlig med at slike sitter bl.a. på pci-bus-en og kan gi info om 3.3v, 5v og 12v spenningene på de ulike linjene. En slik er kjekk å ha når man bygger eller reparerer PC'er i stor stil, men koster nok mer enn et nytt power.

     

    For deg er den enkle testen å starte maskinen med kun skjermkortet i, så med kun en disk og så videre. Så kan du forsøke å bytte om på kablene, du kan ha flaks å finne en variant som virker det meste av tiden. Sannsynligvis er nytt power den eneste løsningen som vil bli stabil hvis dette er årsaken.

     

    Edit: Poweret ditt burde holde, forsøk bytte-rundt-på-kabler-trikset, bruk flest mulig av utgangene på poweret slik at alle linjene blir belastet.

     

    Edit 2: Mye billigere enn jeg trodde: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=326866&view=detailed

  10. Hatt lignende problem med en helt annen cpu og hovedkort, oppstart er avhengig av temperatur og fuktighet. Reset to-tre ganger må ofte til.

     

    Maskinen som sliter litt med dette har mange disker og cd-spillere, og et litt lite power som sliter med power-good når det er dårlig vær... Sjekk poweret ditt, selv om det skal være kraftig nok kan det hende at en linjer er overbelastet. Ved å bytte om på kabler fra power til f.eks. diskene kan en linje få litt mindre belastning og ennen litt høyere og maskinen vil starte oftere.

     

    Hvis dette hjelper på ditt problem som er sannsynligvis en invistering i et kraftigere power en god måte å bruke noen feriepenger...

  11. "men hvis fire disker pakket tett sammen har fått gå for lenge uten kjøling er jeg redd sjansen er stor for at minst en av dem har tatt kvelden."

     

    Hva er det egentlig som skjer..om disken "tar kvelden" PGA for høy temperatur.

    Er det mekanikken i hardisken,eller plater/data som tar skade  ?

    Kunne noen forklare litt nermere.  Takk  :)

    8711983[/snapback]

    Det er sannsynligvis bare produsenten som vet hva som vanligvis går i stykker først, men husk at en harddisk er finmekanikk og elektronik som skal lages så billig som mulig! Levetid under ekstreme forhold ofres sannsynligvis temmelig tidlig i designet, kvaliteten må bare være god nok til at disken lever lenge nok under normale forhold.

     

    Harddiskene på romferja koster nok noe mer...

     

    Alt dette er egentlig ikke så nyttig for deg, tror jeg, det er svært lite vi kan gjøre dersom noe i en disk tar kvelden. Til nød kan du kanskje finne en identisk disk som din og bytte kontrollerkortet på undersiden, har reddet innholdet på disker der dette var defekt, men uten mulighet f.eks. til å måle eller kjøre diag-verktøy mot diskene er det bare et skudd i mørket.

  12. Øverste bildet er bedre enn det nederste... ;-)

     

    Alle forbrukere henger på batteriet i parallel, ikke i serie. Analogien med vanntanken er en slik kobling, hver enhet tapper ut eller forbruker så mye effekt som den trenger, hverken mer eller mindre.

     

    En bærbar PC er en hårfin balanse mellom ytelse og forbruk (og dermed levetid). Begge deler må være der for at vi skal kjøpe boksen, men vi vil gjerne ha mye ram og disk og stor skjerm og trådløst nett og levetid... Vi kan umulig få alt, men det å bytte ut en harddisk med en ssd-disk vil gi oss bedre levetid eller størreskjerm eller mere minne eller raskere cpu.

  13. men, det at ssden tar drastiskt mindre strøm er ikke en utfordring for resten av pcen som skal harmonere med spenningen i kretsen etter at en ssd er koblet til?

    takk for svaret! :)

    8704805[/snapback]

    Nei, det er ikke slik lovene for strøm, motstand og spenning fungerer.

     

    La oss si at et batteri er en tank. Så fyller vi denne med vann, eller lader den, om du vil.

     

    Hver forbruker i en bærbar PC har så et hull nederst i tanken, diameteren på dette hullet sier hvor mye effekt den bruker.

     

    Minnebrikkene har et lite hull, cpu'en et større, gpu'en kanskje noe midt i mellom. Ting som varierer forbruket sitt gjør dette ved gjøre diameteren større eller mindre, som når vi åpner og lukker en kran på badet.

     

    Når du så erstatter harddiskens store hull med SSD-diskens mindre vil det ta lengere tid før det er tomt for vann for alle. Alle ting bruker bare så mye 'vann' de behøver, skulle tanken bare drive minnet ville det holde i ukesvis!

     

    Kanskje ikke verdens beste analogi, men det er altså ingen fare for at en SSD-disk vil ødelegge for andre kompnenter.

  14. SATA kablene er ofte stive og du kan ha vært uheldig og fått dårlig kontakt her i begynnelsen. Så har du rotet litt rundt i kassa, sjekket kabler og slikt, og problemet kan være løst, men det kan kanskje være lurt å sjekke om power'et sliter litt. Selv om du måler greie verdier kan det kanskje være greit å dele lasten på flere linjer dersom power'et ditt har dette, har selv en gammel PC med åtte disker hvor jeg måtte flytte diskene rundt en stund for å få det il å gå stabilt. Et nytt power ville helt sikkert løst dette, men koster ikke på en gammel PC all verden. Slå i alle fall på staggered spin-up, det er hyggelig for poweret ditt.

     

    Hvis sikkerhet er viktig for deg er raid-5 er greit valg. Ytelsen er jo ikke all verden, men du sløser jo ikke med diskplass til sikkerhet heller (raid 0-1 er jo konge på sikkerhet og ytelse, men det koster halvparten av diskene...).

     

    Husk at backup er det eneste som virkelig gir deg... ehhh... backup! raid-5 gir deg jo bra forsikring mot at en enkelt disk dør, men er filen er slettet er det lite annet enn backup som kan redde deg. Men backup er jo noe andre trenger, ingen sletter våre viktige filer...

     

    Ellers fungerer defrag mot raid-disker, men i og med at søketider og overføringshastigheter er anderledes enn for enkle disker oppleves det forskjellig. Har en maskin på jobben med seks 300 GB disker i raid-5, med kun 40 % diskbruk ble ytelsen så elendig at jeg nesten ikke greier å beskrive det! Det tok over en uke(!) å kjøre defrag, men da ble ytelsen ganske bra igjen. Det skal sies at antallet filer og kataloger er spesielt på denne maskinen, men fragmetering er et minst like stort problem på raid-løsninger som for enkelt disker.

  15. SSD er nytt, og har fremdeles lang vei fram når det gjelder pris og andre ting for å slå ut harddisker helt fra bærbare, men i denne testen gikk levetiden på en 'mini-pc' opp fra to timer til tre når harddisken ble byttet ut med en SSD-disk.

     

    http://www.trustedreviews.com/mobile-devic...d-State-UMPC/p3

     

    Mulig at SATA standardene begrenser maks effekt en disk kan trekke, men alle som lager bærbare maskiner vil stort sett velge den disken med minst stømforbruk på markedet til enhver tid. Produsentene ligger jo stort sett på linje på pris på sammenlignbare disker, men tilgjenglighet er jo også viktig dersom man skal lage noen hundretusen pc'er...

     

    SSD-disker slår allerede harddisker på effektbruk nå og vil nok alltid gjøre dette fordi det ikke er noen bevegelige deler. Samme grunn gir mindre fare for stopp grunnet miste-i-gulvet-ulykker eller andre mekaniske problemer. Nok en spennende teknologi som man kan følge med på og som vi kommer til å ta for gitt om et år eller tre!

×
×
  • Opprett ny...