Gå til innhold

Suppen

Medlemmer
  • Innlegg

    135
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Suppen

  1. Jeg tok en titt på ToS til dette selskapet. De skriver bl.a. at du ikke har noe klagerett dersom tjenesten ikke fungerer som forventet:

    "9.1 You agree that your use of the Service is at your own risk. Runbox Solutions shall use its best efforts in order to ensure that the Service is responsive, reliable and functional. However, Runbox Solutions does not warrant that the Service will be error-free, available at at any given time or otherwise fulfill any requirements or specifications. Runbox Solutions shall not be responsible for the consequences of delayed or missing email, downtime or inaccessibility of the Service, or loss or corruption of stored data. You agree further that no such event shall make you entitled to claim refund of the subscription fee or terminate the Agreement."

    • Liker 1
  2. Så hvem som helst kan melde at de har blitt smittet i appen, sånn helt uten videre? Folk flest vil nok ikke gjøre det uten å faktisk ha testet positivt, men det er alltid noen tullinger der ute. F.eks. kan en som har veldig lite lyst til å gå på skolen markere seg som smittet, så settes hele klassen i karantene

    Kunne ikke helsemyndighetene gitt en form for kode når man tester positivt, og man må putte denne koden inn i appen?

  3. Joooakim skrev (1 time siden):

    Nei fy, det var å dra den litt langt. Jeg liker ikke tanken på at staten kunne se på alt det kinkige jeg driver med innendørs. Og liker f.eks. heller ikke fartsovervåkning med gjennomsnittsmåling.

    Noe inkonsekvent må man kunne være ?

    Jasså? Du har altså noe å skjule? Hva driver du med på soverommet som du ikke vil at staten skal se? Overgrep? Narkoproduksjon? Enten setter du opp kamera der så vi kan få se at du ikke driver med noe ulovlig, eller så arresterer vi deg for sikkerhets skyld!

    • Liker 3
  4. Sitat

    – I Norge kan en slik freemium-modell gi deg fri tilgang til offentlig informasjon, for eksempel busstider og kjøp av en bussbillett, mens du betaler for YouTube, TV 2 og strømmetjenester. Parallellen er at det skal være gratis å gå eller sykle på en vei, men du må betale bompenger hvis du vil kjøre bil i full fart.

    Nei, dette er en elendig sammenligning. En bedre sammenligning er at du har et abonnement som gir deg tilgang på 50 liter vann i døgnet, men du får ikke lov til å gjøre annet enn å drikke det. Du får ikke bruke det til oppvask eller vanning av hagen.

    Et viktigere spørsmål er jo: Hvem bestemmer hvilken informasjon man har tilgang til med et slikt begrenset abonnement? Den som kontrollerer det har tilgang til verdens kraftigste våpen: Informasjonskontroll. Det fører fort til sensur av det de ikke liker, og fremheving av det de liker.

    Nettnøytraliteten er der nettopp for å forhindre dette. Tilbyderen gir deg en datamengde/båndbredde. Hva du bruker dette til har de ingenting med å gjøre. Det er bare bytes som går gjennom nettverket deres uansett. Det er ingen forskjell på hvordan et nettverk håndterer tekstbytes og videobytes.

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
  5. 0QE8JCM8 skrev (20 minutter siden):

    ...

    Beklager, men papir i seg selv tilfører ikke noe som automatisk fjerner de problemene du nevner.

    Papirstemmer er en fysisk representasjon av en stemme. Noen har beviselig flyttet det fra stemmeavlukket til valgurnen. Hvem det er er irrelevant, og kan heller ikke spores. Observatører ser at én person kun avgir én stemme. Papiret kan ikke dupliseres eller endres. Antallet stemmer skal være likt antallet som har stemt i lokalet. Opptellingen skjer med mange personer fysisk tilstede. Det er veldig vanskelig å tukle med papirstemmene uten å bli oppdaget. Da må isåfall alle være med på det.

    Noen har kodet programmet som kjører på en datamaskin. Kildekoden kan fint være åpen, men kan du være sikker på at kildekoden du kan lese er den samme som er brukt for å kompilere programmet? Kan du være sikker på at det ikke kjører noen andre programmer på maskinen, som er i stand til å tukle med stemmene? Kan du være sikker på at tallene ikke endres under overføring?

    Uansett om man bruker papir eller elektronikk går mye på tillit. Det er mye enklere å observere en fysisk enn en digital prosess, og dermed mye lettere å avsløre juks. Enhver person kan med letthet forstå en manuell prosess, og se at den går riktig for seg. Hvor mange kan sjekke at en datamaskin gjør det den skal?

    • Liker 1
  6. 0QE8JCM8 skrev (1 time siden):

    Åpne øynene, vi har allerede et fullt fungerende elektronisk system som ivaretar personvernet og har sikker innlogging. Det eneste som trengs er å lage en avkryssingsboks i Altinn. Databehandlingen, opptelling, anonymisert statistikk, noe mer vi trenger?

    Problemet her er jo at anonymisert statistikk av design ikke kan spores tilbake til den enkelte stemmegiver, og da kan det enkelt tukles med. Om det kan spores tilbake, gir vi slipp på hemmelige valg. Leste du artikkelen?

    • Liker 2
  7. Alle som bruker argumentet "Jeg har ingenting å skjule" burde bli pålagt å ha kameraer i hele leiligheten/huset. Nekter de, bør de anklages for både narkotika-, hallik- og torpedovirksomhet, samt pedofili. Hvorfor skulle de ellers nekte å bli overvåket, om de ikke har noe å skjule?

    • Liker 1
  8.  

    Mener du å si at NRK sin dekning av 17. maitog i Norge er brudd på privacy?

    Hvem blir sporet der av NRK? Anonyme mennesker er anonyme helt til de blir identifiserte. NRK gjør vel ikke noe av det.

    Og anonyme polititjenestemenn er anonyme helt til de blir identifisert. Såvidt jeg har forstått markerer man i appen at "Politiet er i dette området", ikke "Polititjenestemann med identitet A er på posisjon X, og polititjenestemann med identitet B er på posisjon Y"

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...