Gå til innhold

Gudmunns

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gudmunns

  1. Etter skifte av jobb, har ikke arbeidsgiver stoppet lønnskjøring og jeg har mottatt for mye lønn. I etterpåklokskapens navn burde det ringt noen bjeller, men jeg var skråsikker på at det var siste lønn og sluttoppgjør jeg fikk utbetalt i to omganger. Disse pengene gikk i dragsuget da vi flyttet og pusset opp i det momentet. Tidligere arbeidsgiver har kontaktet og bedt om pengene tilbake. Jeg betaler gjerne tilbake, men jeg har jo ikke disse pengene pr nå. Det jeg lurer på er hvordan jeg går frem i en slik sak? Kan jeg bare spørre om en nedbetalingsplan eller må alt inn med en gang? Får ikke lånt opp mer og betaler meg i minus hver mnd grunnet renter og prisøkninger, så har ikke sjangs til alt i en smell. 

     

     

  2. Har pr i dag kun sendt brev fra advokat til advokat, med krav. Svarfristen har gått ut så vi må gå videre med stevning. 

    Hovedproblemene i denne saken er ikke omsorgsevne, da begge foreldre vil barnets beste og er gode foreldre og har god tilknytning til barnet. Men at foreldrene har avtalt å flytte, et godt stykke unna byen hvor barnet bor, hvor den ene forelder ikke overholder avtalen om flytting etter den ene forelder har flyttet. Den part som tok opp flytting og var pågangsdriver for å flytte, er den som har trukket seg, å da kun noen mnd før flyttingen skulle skje. 

    Det har vært praktisert 50/50 i 3 år noe som har fungert veldig godt. Godt samarbeid. Men nå hvor barnet fortsatt bor hos ene part og går barnehage der og andre part har flyttet langt vekk, har saken blitt hvor barnet skal bo. Hvis foreldrene sees på som like gode omsorgspersoner og de vektlegges likt, vil man kunne se på avtalebrudd i en rettssak? Ene part føler seg lurt av andre part og sitter nå i en hjelpesløs situasjon hvor hen kan miste hverdagen med barnet sitt. 

    Å det er vanskelig for ene part å flytte tilbake da andre barn er i bildet med skolestart og huskjøp osv. Part som bor igjen, har ingen forpliktelser uten om barnehage for barnet. 

  3. panzerwolf skrev (På 23.9.2023 den 9.29):

    Spør gjerne om hva du lurer på konkret. Jeg kan svare på noe i alle fall. 

    Ja var kanskje litt kjapp der. Men litt om hvordan saksgangen er. Er på vei inn i en slik sak nå og vil bare høre om noen har vært igjennom samme situasjon og hva utfallet ble i deres sak. Har advokat på saken men advokaten sier at i en slik sak er det vanskelig å se utfallet, da det er mye opp til sakkyndig og dens meninger 

  4. Nedward skrev (8 timer siden):

    Et annet aspekt i tillegg til det potensielt lovstridige, er at det kan være problematisk er at du på en måte går god for at dere har en annen ordning enn 50/50 og delt fast bosted, når det ikke er realiteten. I et tenkt scenario kan hun f.eks. kreve deg for mer barnebidrag enn hun rettmessig skal motta. Eller at hun sitter på "dokumentasjon" om at samværsordningen dere har ikke praktiseres som avtalt, og at dermed skal avtalen endres (med de konsekvensene det har).

     

    Hvordan man deler barna er vell opp til de? Uansett om hvilken ordning de har på papiret? en kan jo ha mer samvær eller mindre samvær selvom de har 50/50 på papiret. Men hvis de har en periode annet samvær en 50/50, så må det jo være den personen som mottar stønad som har ansvar for å ordne dette for den perioden? Det kan jo ikke være slik at man må endre skriftlig avtale hvis man endrer samvær for en periode? 

  5. Herr Brun skrev (1 time siden):

    Arbeidsgiver kan fastsette ferietiden, innenfor visse rammer. Det virker som dette er innenfor de rammene. De kan også la det jobbe, det er lov til å utbetale feriepengene også for årets ferie når du slutter, men de har lov til å kreve at du tar all ferien sammenhengende i juni/juli. 

    Jeg har blitt sykemeldt og det kan hende jeg blir sykemeldt videre og da ut oppsigelsestiden. Hvordan forholder jeg meg til det? Det kan vell ikke avvikles ferie i sykemelding? Hvordan gjør man det da?

  6. Jeg har aldri vært borti at jeg har måttet ta ut ferie i oppsigelsestiden. Jeg har vært i arbeidslivet i 20 år og ser ikke på det som en selvfølge nei. ferieplanene var satt til august, som nå er hos ny arbeidsgiver. Hvis jeg tar ut ferie i juli, så får jeg plutselig mye lenger ferie og frafall i lønn når jeg tar ferie i ny jobb. Kontra å jobbe vanlig å få vanlig lønn i gammel jobb, få utbetalt feriepengene og spare de til ferie i ny jobb Hvor jeg ikke får betalt når jeg tar ferie. 

  7. Jeg sa opp jobben min 01.04.23. Med tre måneder oppsigelsestid. Da starter jeg i ny jobb 1. august. Etter en samtale med sjefen min, ble jeg pålagt om å ta ut all ferie i oppsigelsestiden min, da hen mente at all ferie må tas ut før man slutter. Jeg er uenig i det, da jeg skal ta ut ferie i ny jobb. Jeg mener at jeg ikke må avvikle ferie før jeg slutter, stemmer dette? Eller kan de tvinge meg til å ta ut all opptjent ferie i i oppsigelsesperioden? 

  8. Hei. 

    Jeg fullførte første del av en videreutdanning i 2013, så jeg sitter  igjen med 30 studiepoeng. Det er ikke mulig å ta opp siste del da de har avsluttet selve videreutdanningen. Jeg lurer da på om det er mulig å ta et årsstudium med 30 studiepoeng å "bake" de sammen til 60 studiepoeng? Dette er med tanke på lønn hos arbeidsgiver. Man får høyere lønn for videreutdanninger med 60 studiepoeng. Hvis jeg har 30 studiepoeng fra en videreutdanning og 30 fra en halvfullført vil vell ikke det telle som en videreutdaning? 

    Dette er innen psykisk helse. 

    Håper det var forståelig. 

  9. Hei. 

    Gammel gamer som vil kjøpe seg en gaming pc igjen. Det er år og dag siden jeg holdt på med bygging av pcer og gaming, men ser nå at jeg må ha meg en ny pc og vil da gjerne kjøpe meg en gaming pc igjen. Merker at det kribler litt i fingrene. Problemet er jo at pcverden har tatt kvantesprang siden jeg holdt på og jeg føler jeg trenger litt ekspertise til hva jeg skal kjøpe av hardware. Jeg har brukt to utgangspunkt fra komplett sine ferdig bygde pcer og tweeket de litt. Hadde satt stor pris på om noen kan se over specs på de to jeg har og kommet med tips eller råd. Den ene kom på 30.000 vs 24.000 på den andre. dette er med skjerm. 

    Pcen skal brukes til alt fra lagring, surfing og gaming. Jeg blir å spille litt av alt, men mye warzone tenker jeg

     

     

    pc 1: 31.000

    Phanteks Eclipse P400A RGB Black, XFX Radeon RX6800 SWFT 309 Core, AMD Ryzen 7 5800X Prosessor, CM ML120L V2 ARGB Komplett Edition, Corsair Vengeance RGB Pro Black, 3200MHz 16GB, Kingston A2000 1TB NVMe M.2 SSD, Seagate BarraCuda 2TB 3.5'' HDD, Seagate BarraCuda 2TB 3.5'' HDD,  ASUS TUF GAMING B550-PRO hovedkort, Corsair TX650M, 650W PSU, Svive Gaming Virga Nettverkskort,  ASUS 27" gamingskjerm TUF VG27AQ

     

    Pc2: 24.000

    Phanteks Eclipse P300A Air Temp Glass Black, ASUS Radeon RX6600XT DUAL OC, Intel Core i7-11700 Prosessor, Cooler Master Hyper H411R Black, Kingston FURY Beast Black DDR4 16GB, Kingston NV1 NVMe M.2 SSD 1TB, Seagate BarraCuda 2TB 3.5'' HDD, Seagate BarraCuda 2TB 3.5'' HDD, ASUS PRIME H510M-A WIFI hovedkort, Corsair TX550M, 550W PSU, Svive 34" Curved gamingskjerm Pyx 34C801

     

    På forhånd takk for hjelpen :) 

  10. Alt er I boks med mellomfinansiering og bank. Det jeg lurte mest på var egentlig hvor strenge de var, på datoen eller går de på mnd. Jeg trodde jeg hadde bedre tid på meg, så ble litt stresset. Er det noen som vet om de regner fra salgsdato eller om de regner fra overtakelse?

    Aldri vært intensjon om skatteundragelser men hva jeg har å forholde meg til. Er snakk om litt i overkant av million i overskudd hvis det blir solgt til takst. Så det er snakk om litt ved Evnt skatting

  11. Hei.

    Jeg skal selge en bolig og lurer på om noen har noen råd. Jeg flyttet ut den 11.3.19 og har leid ut siden den tid. Jeg har bestemt meg for å selge. Men burde jeg selge forløpende for å ikke utløse skatt på salget? Hvor rigide er de på å sjekke dette? Tenkte å kjøpe ny bolig før jeg solgte men finner ikke noe ny bolig så regner med det kan ta litt tid. Burde jeg bare selge så fort det lar seg gjøre eller har jeg enda litt tid på å vente?

  12. Takk for mange gode svar og takk for fin diskusjon. Det er som tidligere skrevet av andre snakk om en enebolig. Leietakere disponerer hele huset, med hage og innkjørsel. Det er kun de som benytter seg av eiendommen. Det er flere som nevner at det å være en vanskelig utleier ikke lønner seg, men det er ikke dette det er snakk om. Jeg lurte på hva folk her inne tenkte før jeg tok dette videre. Jeg kan selvfølgelig kjøpe inn en gressklipper, men jeg mente og mener at det er leietaker sin plikt å stå for. Men dette har ordnet seg, da leietakere har kjøpt inn en gressklipper og tar tak i problemene. 
    Men igjen, takk for gode svar. 

    • Liker 2
  13. Det er i dette tilfellet snakk om langtidsleie. Det ble ikke stilt spm om utstyr ved kontraktskriving, men det ble påpekt og satt opp i kontrakten at de har ansvar for å klippe plen osv. JEg regnet da med at de tok seg av dette, men har fått klager fra naboer om at det ikke ser ut. Jeg ville selv skaffet det utstyret som trengtes hvis jeg leide, og det har jeg også gjort når jeg har leid. Så jeg gikk bare ut ifra at det var vanlig å gjøre det slik. 

  14. Jeg leier ut en bolig, hvor det står i kontrakten at plenen skal klippes, hagen/innkjørsel skal klippes og holdes ryddig og at det skal være ryddig rundt søpplebøtter. Da jeg bor et stykke unna, fikk jeg en epost med bilder om at dette ikke gjøres. Gress vokser seg høyt og det er masse ugress i innkjørsel og søppel flyter over. 

    SIden det står i kontrakten at gress skal klippes, må jeg stille med gressklipper eller er dette noe leietakere selv må skaffe?

    Har brent meg tidligere på å ha utstyr med når hus leies ut, at dette ikke blir tatt godt vare på. 

    Jeg har gitt de beskjed om at dette står i kontrakten og at de må gjøre dette, men de sier at de ikke har utstyr så de får ikke gjort det. 

  15.  

    Tror du vil få en del problemer her. 
     
    For det ene: Der intet ER har selv keiseren tapt sin rett. Joda, du kan godt betale for en dom - nærmere 4000 kr + mye arbeid - og så holde kravet varmt og håpe du ikke står som nr XX i køen den dagen det evt blir penger å hente. 
     
    For det andre: Hva kan du BEVISE av kostnader - og at det var leietaker som forårsaket dem. Påstå hjelper lite i en sak, og bevisbyrden er DIN, for det er DU som krever noe av den andre. 
     
    For det tredkje: Gitt at at jeg har forstått førsteinnlegget ditt riktig har du her krevd et depositum de overhodet ikke hadde plikt til å betale. Et depositum skal til depositumskonto, og den er det utleiers sak å både sørge for opprettes og betale for opprettelsen av (slike konti er ikke gratis å opprette). Så lenge det ikke var gjort, ingen plikt til å innbetale noe depositum. , og en utleier som ikke har slikt i orden stiller ikke akkurat først i køen mht å bli trodd på sine ord eller få en domstols velvilje. 
     
    “Røynsla er alltid dugelegaste læaren, men ikke alltid rimelegaste læraren du har med å gjera” sa de gamle - og det er ikke utgått på dato. 

     

    Jeg kan bevise mye av kostnadene, da vi har hatt en dialog via sms og epost hvor dette er diskutert og de har sagt seg enige i mye, dette før utflytting. 

    Og gitt at du forsto innlegget, så gjorde du nok ikke det. Depositumskonto BLE opprettet av meg, å ja jeg vet hvordan det fungerer, men takk for informasjonen. 

    Men du mener altså hvis man ikke oppretter depositumskonto, så stiller man ikke først i køen eller blir trodd av en domstol? 

    "jeg søker om å få tilbake penger for tort og svie" " neeeei, du har ikke opprettet depositumskonto, så deg kan vi ikke stole på" 

    • Liker 1
  16. Summen på 10.000 var egentlig bare ved utflytting. Jeg har regnet på dette og det er snakk om over 30.000 kr frem til nå. Etter en rask prat med sekretæren ved forliksrådet fikk jeg dårlig magefølelse. Hun sa at siden jeg ikke hadde fått depositum så hadde jeg en dårlig sak, samtidig med at jeg ikke kunne vise til fakturaer på tap av penger. Jeg syns det virker rart at hvis man ikke har depositum av ulike  grunner så kan vedkomne komme seg unna med hærverk e.l uten å måtte svare for seg. Jeg vil gå videre med saken, ikke bare for å få igjen pengene, men for at de skal kjenne på at de ikke bare kan komme unna med slike ting. 

  17. Hei. 

     

    Jeg leide ut leiligheten min til et par i september i fjor. Vi flyttet fort ut og de flyttet fort inn, så det ble avtalt at de skulle betale depositum når de flyttet inn. Dette ble ikke betalt, så jeg purret på dette. De sa hele tiden at det skulle komme men det kom ikke. De var veldig hyggelige hele veien å sa at de skulle få det til, helt til han mistet jobben. Han søkte så nav om dekking av husleie. Jeg sendte de en oppsigelse av leieforholdet og nav skulle betale ut oppsigelsestiden. I og med at jeg ikke hadde depositum så sto jeg litt kinkig til, da det virker som om de har gitt f.... når de har blitt kastet ut. ved utflytting ble det ikke vasket ordentlig ut av leiligheten, så jeg måtte betale for nedvask, ting har blitt ødelagt og det virker som de har røyket inne da det lukter røyk. 

    Jeg er nå bare glad de er ute, men føler at det er urettferdig at de slipper unna med det økonomiske ansvaret. Jeg har regnet meg frem til at jeg sitter med rundt 10.000 kr i utgifter som de skulle ha dekket. Er det realistisk å få disse tilbake ved å gå veien gjennom forliksrådet osv? eller er det andre veier man burde gå? 

     

     

×
×
  • Opprett ny...