Gå til innhold

xClaymanx

Medlemmer
  • Innlegg

    6 274
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av xClaymanx

  1. Gjest MKII skrev (På 17.4.2024 den 4:39 PM):

    Husk at støy er subjektivt. Det som er stør for en person kan oppfattes som beroligende og nærmest søvndyssende for en annen. Det som oppfattes som forstyrrende støy for en person kan oppfattes som skjønn musikk for en annen... Så slik sett er "faktiske tester som tar for seg støy i fra varmepumper" mer eller mindre meningsløse. Ennå en faktor som kan gjøre tester av støynivå er at både lydnivået og karakteristikken på lyden vil forandre seg på grunn av faktorer som vibrasjoner og eventuellt resonans(er) der den er montert, akustikken der den er montert, slitasje over tid som vil endre både lydstyrken og karakteristikken på lyden, variasjoner i lydabsorbsjon der den er montert, og sikkert en del/en haug andre faktorer jeg ikke kommer på umiddelbart.

    Det faktiske støynivået på varmepumper oppgitt i "db" regner jeg med står i de tekniske spesifikasjonene for de forskjellige varmepumpene.

    Det stemmer. Om det er en jevn og rolig humming fra enheten så vil jeg tro dette lett blir beroligende, eller at man nermest faser det ut.

     

    Når det skal sies så kan man også kjøre full pupp å lukke døra på soverommet en times tid før man skal sove. Da burde det være tilstrekkelig kaldt. Og kanskje behovet for å ha den durende hele natta faller bort

  2. Uten å være ekspert på området antar jeg at hele beløpet i første runde med opsjoner anses som fortjeneste så må du skatte  37.84% som du sier.

    Du skal derimot ikke skatte av aksjer du har liggende, men ikke solgt. Når den tid kommer vil jeg tro det samme som ovenfor skjer igjen. Alt anses som fortjeneste

    • Liker 1
  3. Gjest MKII skrev (17 timer siden):

    Kommer nok ann på kvalitet på dekk ja. Men i veldig liten grad, om noe på om det er pigg/piggfritt. Nyere tester av piggdekk opp mot piggfrie dekk viser at det eneste føret hvor piggdekk er bedre enn piggdekk er på våt is. Til gjengjeld beholder piggfrie dekk grepet lenger enn det piggdekk gjør. Både fordi piggdekk mister pigger etter hvert, og fordi piggfrie dekk har gummiblanding som er mykere i utgangspunktet.

    Det må jeg si meg enig i. Kjører selv Tesla Y firhjulstrekk med piggfri. Har aldri hatt det store behovet for pigger, men om jeg skulle valgt bil med forhjul eller bakhjul så tror jeg at jeg hadde valgt med pigger for mitt bruksområde. Men her må nesten TS se an sitt eget bruksområde.

    Om det kjøres kun på flat mark er det stort sett ikke det store behovet for pigg

    • Liker 1
  4. zanta skrev (28 minutter siden):

    Hvis man oftest ender i grøfta, bør man kanskje vurdere hvordan man kjører, uavhengig av FWD eller RWD. Jeg har hatt 3 elbiler, alle med RWD, og har ikke vært i grøfta en eneste gang. Jo brattere bakke man skal opp, jo dårligere funker det med FWD, da man får mindre vekt over drivhjulene.

    Bratt og svingete :)

    Kommer også veldig an på kvalitet på dekk samt pigg eller piggfri

     

  5. onkel_jon skrev (23 timer siden):

    Har du kjørt elbil med bakhjulstrekk? Kjører selv model 3 med bakhjulstrekk har gått greit for det meste, hadde fwd bensin bil før, vil ikke si den var noe bedre. Vekt fordeling på elbil er mye bedre, husker før hvis man hadde bmw eller merce med bakhjulstrekk så måtte man ha litt vekt i bagasjen for å få bedre grep på vinter.

    Ja, jeg har kjørt elbil med bakhjulstrekk og er langt fra imponert. Bratte bakker og dårlige forhold så ender man som oftest i grøfta.

    Elbil med forhjulstrekk virker mye mer forutsigbart.

  6. nebrewfoz skrev (21 timer siden):

    Da kan du bare glemme lavt støynivå ..  Og det kan være mange grunner til at man ikke kan ha vinduet åpent, heller. (Da er det bedre (= mer praktisk) dersom man kan koble enheten til en lufteventil på veggen.)

    Da må det også være gitt at TS som bor i leilighet faktisk får godkjent montering av utedel, noe som kan være svært problematisk om andre beborere klager på støy når de sitter ute

    • Innsiktsfullt 1
  7. Noe slikt burde fungere

    https://www.clasohlson.com/no/Skrutrekker-med-bits-for-elektronikkarbeider,-24-bits/p/41-1767

    Kjell og Company har vel også iFixit sett, god kvalitet men koster litt mer.

     

    For min del skrur jeg ikke nok maskiner til å engang vurdere å kjøpe et elektrisk skrujern, men det er meg da :)

    Kjell har dette:

    https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/verktoy/meisler-meiselsett/zai-hause-elektrisk-skrujern-p35485

     

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  8. Kajac skrev (2 timer siden):

    Og dette er grunnen til at jeg fremdeles kjøper det aller meste på fysiske medier.

    Spillet virker ikke uten servere, og serverne ble stengt for noen måneder siden. Så selv om du har spillet på DVD får du ikke spillt det lenger.

    Dette var jeg fullt klar over :)

    Men det skulle ikke være noe i veien for at spillet skulle kunne leve videre som singleplayer foruten at Ubisoft skal være griske

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...