Gå til innhold

1949

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 1949

  1.  

    Noen som har gode forslag på valgfag som klaffer godt faglig sett med obligasjonsrett 1 dvs jus3111 på UiO? Ser at valgfag for høstsemesteret er Internasjonal privatrett, Petroleumskontrakter (dynamisk kontraktsrett), Innføring i markeds-, konkurranse- og immaterialrett, Individuell arbeidsrett, og EU Competition Law. Alle innspill mottas med stort takk :-)

     

    Hvis det er faglig likhet med obligasjonsrett du er ute etter, vil nok petroleumskontrakter være det beste valget. Overlappingen her er stor, noe som også understrekes i emnebeskrivelsen.

    Merk at navnet internasjonal privatrett er egnet til å forlede. Emnet gjelder ikke privatrett i den forstand man kanskje er vant til fra studieoppbyggingen, men derimot spørsmålet om hvilket lands rett som regulerer et rettsforhold.

    Innføring i markedsrett osv. er et ganske populært fag blant de som har tatt det. Særlig undervisningsopplegget får skryt, der man bruker ett (omfattende) case til å belyse alle fagfeltene. Så veldig likt 3111 er det nok imidlertid ikke.

    EU competition law og individuell arbeidsrett er begge praktiske emner, men befinner seg nok på siden av 3111.

     

     

    Hei, takk for svar :-) Primært er jeg ute etter valgfag som utfyller obligasjonsretten. Siden det høres ut som om petroleumskontrakter er fornuftig, tror nok jeg at går for det. Så får jeg heller gå for internasjonal privatrett senere i studiet. Kanskje det er fornuftig å ta sammen med sivilprosess?

     

    Jeg støtter The Bunk her, petroleumskontrakter er praktisk kontraktsrett, og henger dermed tett sammen med obligasjonsretten. Det er et veldig interessant emne, som nok er kjekt å ha også om du ikke vil jobbe med olje og gass.

     

    Jeg vil imidlertid på det varmeste anbefale å ta internasjonal privatrett. Jeg vurderer å følge undervisningen her til høsten, fordi det representerer et gapende hull i min kunnskap som jeg burde tette. Det er praktisk viktig, og de øvrige fagene du tar gir deg i liten grad verktøyene du trenger for å løse slike spørsmål (i motsetning til f. eks. petroleumskontrakter eller individuell arbeidsrett).

     

    Takk for svar, da går jeg nok for petroleumsrett. Ellers vurderer jeg da å ta internasjonal privatrett sammen med sivilprosessrett-semesteret senere i studiet, høres det fornuftig ut? :-)

  2. Noen som har gode forslag på valgfag som klaffer godt faglig sett med obligasjonsrett 1 dvs jus3111 på UiO? Ser at valgfag for høstsemesteret er Internasjonal privatrett, Petroleumskontrakter (dynamisk kontraktsrett), Innføring i markeds-, konkurranse- og immaterialrett, Individuell arbeidsrett, og EU Competition Law. Alle innspill mottas med stort takk :-)

  3. Synes det iform programmet så temmelig crap ut, sats på StrongLifts, kjør en lineær progresjons så lenge som mulig (At restitusjonstiden ikke overskrider hviledagene fastsatt i programmet, etter det bør du titte på programmer som fortsetter lineært med ukentlige). Hvis du begynner å stagnere kan du også gå ned til 3x5.

  4. Du trenger ikke å være en god skytter, det har ingen ting å si på om du blir kystjeger eller ikke. Forsvaret lærer deg å skyte, dessuten består tjenesten til en kystjeger i det å ikke behøve å skyte, hvis du skjønner.

     

    Skal du ha en fordel, bør du kjøre dette treningsprogrammet: http://sealfit.com/

    Spis sundt og gjør det bra på skolen og lær deg å gå med en tung sekk.

  5. Kan du ikke lese litt om Marx før du kommer med dumme uttallelser? Du er på jordet og tilåmed på feil jorde. Gjør litt research får du sprer rundt deg med idiotiske utsagn.

    Hvorfor er jeg på jordet? Og hvorfor skal ikke kommunismen som ideologi ha ansvaret for at kommunismen har ført til så mye ondskap som kommunismen har gjort opp igjennom tidene?

     

    cyabitch.gif

  6. Definisjonen på kommunisme, sett fra ett Marxistisk standpunkt er jo ett samfunn uten ett statsapparat og klasser. Så spørs det da om man kan kalle gamle Sovjet ett kommunistisk land, selv om det var styrt av kommunistpartiet. Jeg mener man ikke kan det, fordi det ikke oppfylte kriteriene Marx stilte, men folk kaller det for kommunistisk pga. ren skjær latskap eller ønske om å sverte kommunistisk ideologi.

    Kommunisme stiller i samme klasse som fascisme/nazisme og islamsk fundamentalisme, altså en av ondskapens ideologier. Selvfølgelig må en sånn ideologi svertes.

     

    Først vil jeg si at jeg er ikke kommunist på noen som helst måte. (Jeg stemte FrP ved siste valg)

     

    Den andre tingen jeg vil si er at hvis du faktisk gidder å lese Marx vil du innse at ideologien som styrte Sovjetunionen ikke var det Marx sto for men heller korrupsjon og maktbegjær.

     

    Det er greit nok å kalle kommunisme for ondskap, deg om det, men å si at kommunisme er ondskap basert på Sovjet sine erfaringer blir feil.

     

    At det er en ekstrem ideologi er jeg enig i. Men å sammenlikne den med fascisme, nazisme, islamisme, whatever, det er veldig feil og forenklet.

  7. Jeg tror jeg merker forskjell.

    Gikk på vekta og veide like mye med klær på og mat i magen som for 3 uker siden om morgenen, naken uten og ha spist.

    Og når jeg strammer magen så disser det ikke lenger om jeg slår på den. Så noe skjer

     

    Men en ekstra økt om dagen i ferien vil ikke ødelegge min progresjon?

     

    Slenge på en time kardio på kveldinga etter hver trening så det blir:

    Mandag-Onsdag-Fredag: Styrke på morgen, kardio på kvelden

    Tirsdag-Torsdag: Kardio på morgen, kardio på kvelden

     

    To ting:

     

    1. Skaff deg en måte å måle kroppsfettprosenten din, det er en mye bedre veileder for å måle progresjon enn kun å stole på vekta, som egentlig ikke sier deg så mye. Det du ønsker å vite er hvor mye fett du mister, og hvor mye muskler du legger på deg. Derfor kan det hende at vekta står stille mens du merker at du blir mer definert, klær passer bedre, folk kommenterer at du ser bedre ut osv. Link!

     

    2. Det ser ut som du legger opp til ett treningsprogram med veldig høyt volum. Siden det virker som at du er relativt ny til det å trene, vil jeg anbefale å ta det med ro, trene opp solid grunnlag først og så begynne å legge til volum når kroppen din er vant til å yte. Jeg vil også anbefale deg å prøve ut et 3x5 eller 5x5 program som tar hele kroppen din under hver økt via. basisøvelser som knebøy, benkpress, markløft osv. Du kommer til å bli støl som juling i starten men etterhvert vil du bare bli sterkere og sterkere, og det er langt mer effektivt enn å kjøre isolasjonsøvelser på apparater.

     

     

     

    Sant,sant.

    Jeg tror jeg burde holde meg til mitt vanlige program så jeg ikke blir umotivert og overarbeidet.

    Jeg tar 3 sett med 15 reps hver gang, føler det fungerer bra.

     

     

    Og er en fettklype til og stole på? De har kroppsanalysesak pås tudioet, men fanden meg om jeg betaler 350kr hver gang

    Alternativ til kardio når man er full av slim og småforkjøla? Nektar og falle tilbake så tidlig i løypa. Men på kardio i dag måtte jeg gå etter bare 30 min siden jeg var for full av slim til og fullføre. Fikk ikke nok luft.

    Styrke går fint. Og jeg er ikke sånn kjempesyk. Bare nedslima i lungene.

     

     

    En fettklype er til å stole på. Du får det ikke helt nøyaktig, men med litt erfaring kan du ganske greit finne ut sånn ca. hva slags fettprosent du ligger på. Jeg vil tippe at det er like nøyaktig som med den greia treningssenteret ditt har. Skal du ha helt nøyaktig måling må du i ett vannbad eller en super-fancy pod.

     

    Jeg synes også treningsprogrammet ditt høres veldig tungvindt og ineffektivt ut. Isolasjonsøvelser er ikke nødvendig en dårlig ting, men for en nybegynner vil det ha veldig begrenset effekt. Det du ønsker er ett program som legger opp til progresjon fra trening til trening ved å bruke kun baseøvelser (Alså øvelser hvor du beveger 2 ledd eller mer).

     

    Mark Rippetoe har laget ett veldig godt program som heter Starting Strength, det er slik:

     

    Økt A

    3x5 Knebøy

    3x5 Benkpress

    1x5 Markløft

     

    Økt B

    3x5 Knebøy

    3x5 Stående skulderpress (OHP)

    3x5 Vendinger

     

    3 øker i uka, og det går slik: A-B-A

    Neste uke kjører du B-A-B

     

    For hver økt legger du til 2.5kg, OHP, Benkpress og Vendinger vil øke litt saktere (Hvis du ikke kan vendinger enda, kjør 3xMax Pull-ups/Chin-Ups) enn knebøy.

     

    Teknikk lærer du deg her: http://stronglifts.com/ (Under Exercise Technique)

     

    Kjør det programmet i 6 måneder, spis sunt og du kommer til å se ut som en helt annen person.

  8. Det er jo respektløst å grave opp lik. Ikke for likene sine del, men de som faktisk gravde dem ned. Men graver er egentlig noe griseri i utgangspunktet.

     

    Satanisme (annet enn Lavey) er mer en kristen myte enn noe annet.

     

    At Hamas gjør det, bare understreker at organisert religion kan føre til at folk begynner å oppføre seg som apekatter.

     

     

    israel har visst solgt kroppsdeler

    fra både jøder

    og palestinere

    uff å være jøde

    med palestinsk hjerte!

    trollfacev.jpg

  9. Jeg tror jeg merker forskjell.

    Gikk på vekta og veide like mye med klær på og mat i magen som for 3 uker siden om morgenen, naken uten og ha spist.

    Og når jeg strammer magen så disser det ikke lenger om jeg slår på den. Så noe skjer

     

    Men en ekstra økt om dagen i ferien vil ikke ødelegge min progresjon?

     

    Slenge på en time kardio på kveldinga etter hver trening så det blir:

    Mandag-Onsdag-Fredag: Styrke på morgen, kardio på kvelden

    Tirsdag-Torsdag: Kardio på morgen, kardio på kvelden

     

    To ting:

     

    1. Skaff deg en måte å måle kroppsfettprosenten din, det er en mye bedre veileder for å måle progresjon enn kun å stole på vekta, som egentlig ikke sier deg så mye. Det du ønsker å vite er hvor mye fett du mister, og hvor mye muskler du legger på deg. Derfor kan det hende at vekta står stille mens du merker at du blir mer definert, klær passer bedre, folk kommenterer at du ser bedre ut osv. Link!

     

    2. Det ser ut som du legger opp til ett treningsprogram med veldig høyt volum. Siden det virker som at du er relativt ny til det å trene, vil jeg anbefale å ta det med ro, trene opp solid grunnlag først og så begynne å legge til volum når kroppen din er vant til å yte. Jeg vil også anbefale deg å prøve ut et 3x5 eller 5x5 program som tar hele kroppen din under hver økt via. basisøvelser som knebøy, benkpress, markløft osv. Du kommer til å bli støl som juling i starten men etterhvert vil du bare bli sterkere og sterkere, og det er langt mer effektivt enn å kjøre isolasjonsøvelser på apparater.

     

    Eller så kan du ta en shot med en eller annen sunn olje en gang om dagen.

     

    En 4cl shot med olje gir 360kcal, det samme som 6-7 desiliter med melk.

     

    Hva er næringsinnholdet i olje kontra melk da?

    Mye dårligere, men her var det snakk om å få i seg energi, og det er lettere å få i seg 4cl enn 70cl.

     

    Joda, men å drikke fett :dontgetit: Da er det bedre å bare få i seg en halvliter melk.

×
×
  • Opprett ny...