Gå til innhold

BlackLagoon

Medlemmer
  • Innlegg

    223
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BlackLagoon

  1. Jeg ser fortsatt ikke helt problemet med denne strategien. De ønsker at 360-spillerne skal kunne spille spillene samtidig som PS3-spillerne. Og det er ikke som om utviklerne ikke har noen alternativ. Steam er et verdig alternativ, og PSN er heller ikke noen sinke.

     

    Det er helt og holdent opp til utviklerne.

    For å gjenta det jeg skrev i den første posten - er en utvikler for liten til å gi ut på flere plattformer samtidig, blir det veldig vanskelig for dem å gjøre noe annet enn å gå til XBLA først, selv om PSN så skulle tilby dem bedre vilkår, for ellers vil Microsoft straffe dem med å nekte dem tilgang til en stor del av deres potensielle kunder. For et lite spill er hvert salg gull, og å miste et helt marked kan bety forskjellen på om spillet var lønnsomt eller ikke.

     

    Ellers betyr det jo og at Xbox-eiere mister en del kvalitetsspill fordi de debuterte på PSN, selv om utviklerne gjerne skulle ha portet dem til XBLA.

     

    ...men de er like fullt eksempler på at MS tillater slike scenariorer.

    Eh, leste du ikke nettop sitatet fra Chris Lewis? "We're not keen to do it. I wouldn't say never. We wouldn't be specific about that. But I'd be surprised if we saw that as something we'd encourage." Helt tydelig er det litt rom for et par ukers forsinkelser når en av de store utgiverne føler for å vise muskler, men det betyr da ikke at det ikke er klare retningslinjer som de fleste må føye seg etter.

     

    Noe som vil bety at begge konsollene fortsatt får tilgang til det samme innholdet.

    Men da, istedet for at innholdet inkluderes mer eller mindre kostnadsfritt på Blu-rayen, kommer det til PS3 med samme, fullstendig unødvendige ulempene som på 360 - en ekstra del som må verifiseres av plattformeier, båndbreddekostnader som må betales av utgiver eller forbruker, og at innholdet må lastes ned og lagres på harddisken før det kan brukes av forbruker.

     

    De er fortsatt eksempler på at Sonys strategi også gjelder for nedlastbare spill. Braid er så vidt jeg vet den eneste betydelige XBLA-porten som ikke har ekstra innhold.

    Nå er min kunnskap om XBLA-versjoner temmelig mangelfull, men eller litt googling finner jeg ingen referanser til PS3-eksklusivt innhold på de følgende XBLA-portene (dvs. lansering minst 6 måneder etter):

     

    Penny Arcade Adventures

    Streets of Rage 2

    Sonic the Hedgehog 1&2

    Comix Zone

    Magic the Gathering - Duel of the Planeswalkers

    Prince of Persia Classic (mangler trophies, så dårligere enn XBLA versjonen)

     

    Alien Breed 1 har heller intet PS3 eksklusivt innhold, for selv om den er en forbedred versjon av XBLA spillet, debuterte forbedringene i Steam versjonen flere måneder før den kom på PSN.

     

    Uansett, er mye av dette "eksklusive" innholdet tragiske greier, ser ikke helt hvordan det å slenge sammen noe rask for å tilfredsstille et eller annet potensielt krav er noe som helst hinder for PSN/retail publisering i når en først har penger til å finansiere selve portingen. Hos XBLA snakker vi om permanent utestengning.

     

    Og har du en kilde til disse retningslinjene om eksklusivt innhold på porter? At Sony kanskje oppfordrer utviklere å gjøre forbedringer er jo en ting, det er jo stort sett en god ide å bruke den ekstra utviklingstiden til å forbedre spillene uavhengig av hva plattformeier sier. Og at de kanskje ikke blir patchet inn i originalutgivelsen er heller ikke så veldig overraskende, det er nok dessverre sjeldent lønnsomt, om ikke spillet er uvanlig populært og fortsatt selger bra.

     

    Akkurat som de andre selskapene med andre ord. MS er slett ikke noen engler, men det er ikke Sony heller. Rootkits, anyone? Er dette egentlig noe å trekke frem?

    Å ja, Microsoft og SCE er jo helt like :roll:. Vel, da med små ubetydelige untak som praksis rundt spillplattformene deres, hva deres representanter faktisk sier osv. Du drar inn rootkittene... Hvordan det at Sony Music Entertainment, et innkjøpt amerikansk selskap, en separat enhet i Sonys konglomeratstruktur, drev med noe forbrukerfientlig, sier noe om SCE på samme måte som Microsofts aggressive og beviste bruk av sin markedsmakt mot konkurrentene gjennom alle sine foretak, må du forklare meg. Spesielt når retningslinjene siterte i artikkelen jeg linket er en helt klar videreføring av denne mentaliteten.

     

    SCE begynte som et hardwareselskap. Deres strategi var stort sett å pøse penger inn i egenutviklet hardware, sikre seg markedsandeler ved å ha den mest imponerende konsollen, og så lene seg godt tilbake og nyte sukessen. I et intervju beskriver SCEAs Rob Dyer deres oppførsel under PS2 tiden nesten som latskap... De bare satt der på tronen sin mens tredjepartsutviklerne kom løpende med eksklusivt innhold på sølvfat i håp om å få fordelaktig behandling. Hva konkurrentene gjorde på var tydeligvis av ingen betydning, det stikk motsatte av hvordan Microsoft opererer.

     

    Med PS3ens mageplask, har nok ting forandret seg, men Microsoft er fortsatt den parten som ønsker fordeler selv, samtidig som de har advarsler om represalier til de som skulle gjøre det samme med en konkurent i sitt innholdsreglement, ikke SCE, og hvis du ikke ser at det utgjør en forskjell i markedstrategi, så har vel det ingen mening å fortsette denne diskusjonen.

     

    It's not about just taking share away from Microsoft. It's about expanding the pie.

     

    [...]

     

    I'm not going to sit here and try and figure out who's got the bigger you-know-what between me and Seattle. They're going to win when it comes to money anyway, anytime, all day, all night. It doesn't matter. Let's figure out how to make the industry bigger. Let's grow this thing.

     

    Rob Dyer, Sony Computer Entertainment America

  2. Les overskriften til artikkelen en gang til. "Why MS won't publish PSN firsts".

    Upresis formulering fra artikkelskriver. Det er definitivt generell tilgang til XBLA det er snakk om. Fra intervjuet MS uttalelsene er hentet fra:

     

    Eurogamer: Would you allow a downloadable game to launch on Xbox Live Arcade it if went on PlayStation Network first?

     

    Chris Lewis: We're not keen to do it. I wouldn't say never. We wouldn't be specific about that. But I'd be surprised if we saw that as something we'd encourage.

     

    Moon Diver og Scott Pilgrim dukket jo opp på PSN først, og jeg er ganske sikker på at et av PSN Play spillene er tidseksklusivt.

    De to har begge musklene til en av de store utgiverne bak seg, og i tillegg har andre attraktive elementer (filmlisens og appell til det japanske markedet). Og PLAY titlene? SF3 har en massiv en dags ekslusivitetsperiode! Helt klart en massiv, pinlig innrømmelse fra Microsoft som får Summer of Arcade til å bli en ren vits! :p

     

    Features er ifølge artikkelen et av punktene til MS. Vi vet at MS tillater at andre versjoner har tidligere lanseringsdatoer, mer innhold eller flere funksjoner, så det er mye som tyder på at denne regelen ikke er særlig streng.

    Eh, mer at hvis en utgiver har muskler og motivasjon (penger + annen støtte fra Sony) nok er det mulig å forhandle fram et unntak. Men for en mindre utgiver, eller for annet innhold, spesielt det som har begrenset appell (f.eks. japanske stemmer i JRPGer), er det nok mye enklere å bare utlate det enn å risikere kostbare forsinkelser og andre vanskeligheter med Xbox utgivelsen.

     

    Det at en slik policy i det hele tatt eksisterer skaper en usikkerhet for en utvikler helt fra starten av prosjektet. Ja, det går kanskje an å komme forbi det, men har vi virkelig råd til å risikere det? Er dette verdt den økte risikoen?

     

    Slike problemstillinger kan løses med en DLC kode eller en ekstra disc.

    Og Microsoft vil vel da framheve det å gjøre det til DLC på PS3-versjonen og som en enda enda bedre løsning.

     

    Det finnes selvsagt unntak, akkurat slik som med retningslinjene til Microsoft. PS3-versjonene av Chime, Castlevania HD og Castle Crashers har forresten mer innhold enn 360-versjonene.

    Harmony of Despair har da ikke en gang fått en lanseringsdato, har det? Og Chime Super Deluxe er vel mer en videreutvikling av originale Chime, mens den forhatte volleyball modusen til Castle Crashers er i beste fall triviell.

     

    Uansett syntes forskjellene gjelder få spill, og er da minimale i forhold til retailporter. i mitt hode tyder dette på at de er mer frivillige forbedringer utgiveren gjør pga. ekstra utviklingstid, og at de sannsynligvis ikke kommer til å tjene inn igjen kostnadene med å patche dem inn i Xbox-versjonene. Hovedinntektene fra spill kommer tross i de første ukene, og for små utviklere med få ansatte blir alt et spørsmål om resurser. Behemoth har jo selv brukt lang tid på å få sluppet den rosa ridderen til Castle Crashers PS3 i Europa, pga. noe småfeil når de sendte den inn originalt.

     

    Og det ble de med rette straffet for. Det faktum at de ikke har blitt straffet for retningslinjene til Xbox kan tyde på at de slett ikke er så omfattende som enkelte folk tror.

    ...men det snakker til en bedriftskultur og en markedsstrategi der det å øke sin andel er viktigst, selv om det går utover markedet størrelse i sin helhet, og gjerne er villig til å tøye grensene for å se hva de kan slippe unna med.

     

    Skal du ha PC, skal du bruke Windows eller ingen ting. Skal du slippe nedlastbart spill på konsoll skal du først på Xbox, og da vente hvis ikke XBLA har plass tid deg på utgivelsekalenderen. Skal du du slippe et fullt konsollspill skal du benytte ikke deg av konkurrentens fordeler, selv om du da får en dårligere utgivelse totalt sett. Liker du ikke dette, må du enten kunne hevde deg selv mot en av industriens giganter eller lære deg å holde munn.

  3. Hvorfor skal MS bruke ressurser på å gi ut og promotere spillet dersom 360 ikke er førstevalget til utvikleren?

     

    For å snu litt på det: Har Sony noensinne vært utgiver for ports av gamle 360-spill?

    Eh, nå var det snakk om i det hele tatt å få mulighet å gi ut spillet på XBLA, ikke at Microsoft skulle gi det ut. Sony er helt åpen for porter av tidligere Xbox eklusiverfra tredjepartsutgivere, som f.eks. Braid, Magic the Gathering - Duel of the Planeswalkers og Limbo. Hadde disse debutert på PSN ville de sannsynligvis blitt avslått av Microsoft i følge denne policyen (som tross alt har full kontroll over hva de i slipper til på konsollen sin).

     

    Slik som f. eks Red Dead Redemption, Dead Space 2, LA Noire, Just Cause 2, Portal 2 eller Bioshock Infinite mener du? Noe sier meg at denne regelen ikke er like innflytelsesrik som enkelte vil ha det til. Da hadde vi i så fall hørt langt flere protester fra både anonyme og uanonyme utviklere.

    Kan du spesifisere nøyaktig hvilket ekstrainnhold du tenker på her? Husk at det kun er snakk om innholdet på selve platen - DLC er ikke med, siden der har ikke PS3en noen spesiell fordel.

     

    Ekslusive Move funskjoner tolereres vel og, siden Microsoft står fritt til å gjøre det samme med Kinect. Og funksjoner som Xbox kunne fått, men Microsoft tilsynelatende ikke vil ha, som Steam integrasjon i Portal 2 og YouTube integrasjon i Just Cause 2, er nok også mindre problematiske.

     

    Det er nok innhold Microsoft ville hatt, men ikke kan få pga. plassmangel på DVDen, som er målet med denne policyen.

     

    Kanskje de gjorde det? De gjør det nå iallefall. For at en port skal kunne lanseres på PS3 krever Sony at utviklerne inkluderer eksklusivt innhold. Hvis ikke risikerer de at prosjektet blir avvist. Er det rettferdig for forbrukerne som kjøpte den originale versjonen? Eller for utviklerne som ønsker å behandle kundene noenlunde likt?

    Kun på retailutgivelser i såfall, PSN-portene er stor sett det samme. Og jeg vet ikke hvor esklusive de er, tror det meste som var nytt i Bioshock for PS3 ble patchet inn i 360 versjonen, og til Mass Effect 2 fikk vel Xbox temmelig raskt den tegnserien som DLC.

     

    Alle platformholderne har på et eller annet punkt benyttet seg av skitne triks, og Sony er så absolutt ikke et unntak. Business er business.

    Nja, Sony har nok sine svin på skogen, men det er tross alt Microsoft som har historieskapende dommer mot seg for konkurransefientlig virksomhet i både USA og EU...

  4. Dette høres vel ut som om God of War spillene er det du er ute etter. Nummer 1 og 2 er ute i en samlepakke eller kan lastes ned fra PSN butikken, mens nummer 3 er blitt relansert i billig platinautgave.

     

    Ellers er Uncharted spillene ett trygt valg. Nathan Drake er kanskje ikke den ultimate macho-mannen, men noe pusling er ikke han akkurat heller, og spillene selv er noe av det beste du får på PS3en.

    • Liker 2
  5. Interessant artikkel om hvordan Microsoft skaffer seg XBLA eksklusiver og saboterer BluRay på multiplatformspill:

     

    http://www.eurogamer.net/articles/2011-08-24-why-microsoft-wont-publish-psn-firsts

     

    Lanseres et spill først på PSN er Microsoft sannsynligvis ikke interessert, så en mindre utvikler som trenger utviklingsstøtten fra en ekslusivitetsavtale eller som mangler resursene til å lage både XBLA og PSN versjoner samtidig må gå til Microsoft først eller risikere å miste en stor del av publikummet sitt for alltid.

     

    Ellers krever de at platebaserte multiplatformspill skal ha samme innhold på selve platen som på andre platformer, dvs. at utviklere risikerer vanskeligheter fra Microsoft om de velger å utnytte den ekstra plassen på en BluRay til å legge inn ekstramateriale på PS3 versjonen.

     

    Fra en utvikler som ville forbli anonym:

     

    Microsoft is suggesting that anything but parity will result in them not carrying a title. They may think this is competitive, but it's not. They are killing any creative exposure of titles to make up for their own platform's shortcomings.

     

    Hadde det ikke vært gøy om Sony hadde brukt PS2ens dominans til å legge restriksjoner på hva utviklere kunne gjort med Xboxen og Gamecubens kraftigere hardware?

  6. Oja kjøpt min fra Canada(videogamesplus) så da blir det verre. Kontakter jeg Nordisk film da eller Sony?

    Nordamerika har generelt sett mye svakere forbrukerrettigheter enn Skandinavia, og dessverre tviler jeg på at Sony (eller deres nordiske partner) har noen som helst plikt til å reparere/erstatte en såpass gammel konsoll.

  7. Okey, takk for utfyllende svar. Ja, det blir vel faktisk bare 27 kroner måneden siden man får 3 måneder gratis når man tegner for ett år? Enig i at det er en god deal.

    Det er et tilbud de har kjørt et par ganger, noen ganger tilbyr de et gratis retail spill istedet. Det er bare å følge med og fornye når det er gunstig.

  8. Hm, okey. Misliker PS+ svært mye da man mister alle spillene sine man har fått "gratis" via PS+ den dagen man sier opp "avtalen". Det er helt latterlig spør du meg.

    Eh, bruker du 15-månederstilbudene betaler du, hva, under 27 kr måneden? For minst et gratis PSN spill + masse annet knask. Vel verdt det spør du meg, og nå har jeg ikke planer om si det opp med det første, men om jeg så skulle gjøre det så har jeg vel gjort meg ferdig med det meste av det jeg fikk som interesserte meg, og skulle jeg ønske beholde noe av det tviler jeg på at det vil koste meg mer å kjøpe dem enn det jeg sparte på Plus.

     

    Uansett, et problem for ditt bruk er dog foreløpig at Plus bare synker automatisk annenhver natt, og skal du bytte konsoll hyppigere må du nok kopiere de aktuelle savegamene til og fra online lageret selv. Men ettersom de driver å forbedrer tjenesten kontinuerlig, ville jeg ikke vært overrasket manuell synkronisering kom etterhvert.

     

    Men nok om det. Noen med samme problemstilling som har funnet en annen løsning? Kan man bruke minnepenn å lagre savegames på?

    Kommer ann på spillet. Hovedsaklig går det an, men en del spill har kopibeskyttelse på savegames, som hindrer deg fra å legge dem inn på en minnepenn. Da er nettlagringen til Plus det eneste alternativet, men da dessverre med en 24-timers nedlastingssperre før du får tilgang til dem igjen.

  9. Sitter å spiller Castlevania Lords of Shadow og det er en positiv overraskelse til nå! Noen enige?

    Ja, selv om "combo brawler" ikke akkurat er min favorittsjanger like jeg det godt. Stilig design, bra stemning, og et effektivt, om litt enkelt, plot. Overraskende fra en forholdsvis anonym Spansk utvikler (MercuryStream). Også var det jo hyggelig å høre "Dr. Rush" igjen etter at Stargate Universe ble kansellert.

     

    Spillet solgte visstnok temmelig bra (1 mil+), og det ryktes om at utvikleren kan være igang med en oppfølger.

  10. Du er skuffet fordi de hadde noen kjempe-overraskelser?

    Ah, beklager, det skulle ha vært en ikke inn i der som tydeligvis falt av lasset før innlegget var ferdig.

     

    That's a first...

    Nja, hvis du leser de andre spillforumene på diskusjon.no er det da helt klart at en del Xbox- og PC-eiere blir skuffet når Sony kaprer en eksklusiv da... ;)

  11. Sony med pressekonferanse kl. 19.00 fra GamesCom som streames her:

    Litt skuffet over at de ikke hadde noen kjempe-overraskelser, dog ble jeg faktisk litt forbauset over hvor imponerende Uncharted: Golden Abyss for Vita så ut:

     

    http://blog.eu.playstation.com/2011/08/17/uga-trailer-usk-submission/

     

    Det ser jo ikke bare ut som "bra for å være bærbar", men som en fullverdig del av Uncharted serien...

  12. Har en PS3 40GB som jeg kjøpte for 3 år siden. Nå vil den ikke lese spillene mine. Husker ikke hvor jeg kjøpte den, så hvor skal jeg sende den for reperasjon?

    http://www.nordiskfilm.com/games/playstation-support/

     

    Er garantien forsatt gyldig?

    Garanti er noe en butikk kan gi deg - men det du har er 5 års reklamasjonsrett ifølge kjøpsloven.

     

    Vær obs på at du sannsynligvis får en annen Playstation i retur, så hvis du vil beholde savegames o.l. må du ta backup før du sender den inn. Har du kjøpt noen nedlastbare spill er det også lurt å deaktivere den under Account Management ettersom du ellers vil miste en av de fem aktiveringene du får pr. PSN-konto.

  13. Det de riktig nok kunne ha gjort var å legge ved Twin snakes i pakken. Burde egentlig ikke være så vanskelig å pusse opp orginalen litt heller.

     

    Kojima Productions produsent Yoshikazu Matsuhana:

     

    http://www.eurogamer.net/articles/2011-06-10-konami-wants-to-re-imagine-mgs-in-hd

     

    "While at the time the game was something new and refreshing, just bringing it as is into HD probably wouldn't have that much meaning to us. We're doing two and three with a certain work flow where the goal is to take that game, preserve it and introduce it to a new generation. We can't really take that approach with Metal Gear Solid 1 because it's very dated at this point."

    Ellers så blir Twin Snakes ikke nevnt av ham. En kan jo spekulere på om de ikke er fornøyd med resultatet (spillet ble utviklet hovedsaklig av Silicon Knights i Canada), og/eller om Nintendo fortsatt sitter med enerett til spillet.

  14. Jeg vil da anbefale Coop Arena eller Coop objective maps i Uncharted 2.

    Selv om det ikke er helt likt Resistance 2, så er konseptet mye av det samme. Ikke minst er det veldig gøy. Godt teamarbeid er viktig for å fullføre brettene.

    Var dessverre temmelig dødt på Uncharted 2 multiplayer da jeg prøvde, fant bare survial arena greier som ikke akkurat var så veldig interessant.

     

    Uncharted 3 som kommer i november har store forbedringer på belønningssiden og vil også ha coop Arena og Objective maps.

    Prøvde faktisk co-op betaen, og virket veldig lovende, dog følte meg ikke spesielt høy i hatten da jeg og en kompis tomset rundt nede i kloakken en stund mens 3. man sto oppe med waypointet og ventet... :whistle:

     

    Litt overrasket over hvor unik Resistance 2 co-open ser ut til å være, er jo kjempeartig og har fortsatt mye aktivitet selv om spillet snart er 3 år gammelt. Ikke bare har ingen kopiert modusen, Resistance 3 kommer heller ikke til å inkludere den, bare spiller mot spiller og 2-spiller kampanje co-op. :( Får vel håpe de kan inkludere den senere som DLC...

  15. Er det noen som vet noen vei utenom dette?

    Tror ikke det er det... Harddiskene er så vidt jeg vet låst til den spesifikke konsollen den er formatert i, og må slettes før de kan brukes i en annen. Ville du beholde dataene måtte du nok tatt backup til en ekstern disk mens det sto i den første PS3en din.

  16. Holder meg som regel unna online delene til spill ettersom det stort sett er snakk om spiller mot spiller, noe som jeg er temmelig dårlig i og får for det meste grisebank. Men jeg endte da opp å prøve "cooperative" modusen til Resistance 2 og fant det ganske fornøyelig. Ble etterhvert ganske flink som Medic og fikk tatt de fleste trofeene. Det jeg likte var:

     

    • Spillerne på lag mot horder av datastyrte fiender
    • Store lag (8 spillere) så det gjør ikke noe om enkelte driter seg ut
    • Variasjon i oppdragene (ikke survial/stå i en arena og vente på fiendene)
    • Klasser/levels/unlocks
    • Oppdragene tar ikke så veldig lang tid (ca. 15-20 min)
    • Enkel å finne ledige plasser og full drop inn/drop out

    Er det mer slikt der ute? Og tenker da på egne online moduser, ikke bare muligheten for co-op i standardkampanjen som i Borderlands.

  17. Det er den jeg mener, men jeg vet ikke hva du kaller AC Broderhood... I Mine øyne så er jo det 3ern. (som nr.3 i serien)

    Tanken til Ubisoft er at alle de nummererte utgivelsene skal ha sin egen assassin, noe som Brotherhood og Revalations ikke har ettersom de istedet er fortsettelser på Ezios historie.

  18. Majin and the Forsaken Kingdom er søte greier.

    Ja, jeg kjøpte det på tilbud uten de helt store forventningene, og ble positivt overrasket. Baby-snakket til kjempen ble litt plagsomt etterhvert, men ellers var det et solid spill. Grei spillmekanikk, en stilig verden å utforske, litt stealth elementer, og noen finurlige bosskamper.

     

    Synd at utvikleren, japanske Game Republic, gikk konkurs, men det var vel uunngåelig når både Majin og deres andre nylansering (Knights Contract) floppet.

  19. Er det en grense på hvor mange ganger jeg kan logge inn på Psn med forskjellige playstationer?

    Nei, ikke så vidt jeg vet. Men det er derimot en grense på hvor mange PS3er du kan bruke innhold du har kjøpt i PSN butikken på. Du kan maks aktivere innholdet på 5 konsoller om gangen, og vil du legge inn en ny må du først deaktivere en av de andre.

  20. Interessant, hvorfor skal bare amerikanerne få denne forlengelsen

    Sannsynligvis fordi ble pakken tatt ned samtidig i Europa og Amerika, noe som var mye tidligere på dagen der enn her. Ettersom Sony hadde vert litt uklar med nøyaktig når den skulle taes ned og en del var under inntrykk at de hadde hele søndagen på seg, valgte vel SCEA å forlenge fristen. I Europa derimot, var pakken tilgjengelig store deler av søndagen, og dermed var dette et mye mindre problem.

     

    (Og jeg må si at det er temmelig slurvete av en dedikert norsk nyhetsside å bare gjengi utsagn fra de amerikanske Playstation folkene uten å verifisere at dette faktisk er relevant for Europa og.)

×
×
  • Opprett ny...