Gå til innhold

KaareKanin

Medlemmer
  • Innlegg

    145
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KaareKanin

  1. The End var kanskje den sjefen (sett bortifra selve Metal Gear) jeg har hatt mest glede av og spilt om igjen (der det lot seg gjøre) oftest. Beste måte å ta ham på: Snike seg innpå med bedøvelsespistolen. Snakker om følelsen av jakt!

     

    Forøvrig vil jeg kritisere dere for valg og rangering av rare øyeblikk, laber steming samt forferdelig språkbruk (som miksing av engelske uttrykk, kan dere ikke norsk? Eller er det eksempelvis SÅ mye kulere å si "possessed" fremfor "besatt"?)

  2. Dekk, felger og bremser er et sted man kan kutt mye vekt. Bremser og felger er ofte egenprodusert, men det er ytterst få lag som lager gummien i dekkene.

     

    Meg bekjent er det det vel ingen lag som lager gummien i dekkene sine selv, men et og annet lag har fått utviklet sin egen gummi i "samarbeid" med dekkselskap. Jeg tipper samarbeidet strekker seg til at laget sier hva de ønsker seg og produsenten (f.eks. Pirelli) lager. Dekkselskapet får antagelig mye gratis testing ut av denne løsningen, så det blir vinn-vinn...

  3. Som tidligere Fomula Student deltager føler jeg det må pirkes på artikkelen. Bilen er bygget for å akselerere fort, ja, men dette er på ingen måte eneste prioritet. "Handeling" er i høysetet, disse bilene har et enormt fokus på å komme seg fortest mulig gjennom svinger. Derav vingen i front på bilen. Denne bilen har garantert også en bakvinge som teamet har valgt å ta av da den på ingen måte ville hjelpe på 0-100 tiden. Jeg kan bare anta at det var for mye arbeid å ta av frontvingen. (edit: evt at det er en liten gevinst på drag og at det veier opp for den ekstra vekten)

     

     

    Demonicon: Hva er det slags regel?

     

    Kanskje han mener at hvis stoppeklokken bare hadde hatt to desimaler så ville den vist 1.77. Uansett, marginene er så små på denne rekorden at vi ikke kan se vekk fra de desimalene som er oppgitt. 

     

     

    "100 kilometer i timen på så lite som 0,779 sekunder" et tall som bør rettes her tror jeg.


    1.8 sek er nok mer riktig.
    0.8 sek 0-160 er en tid i top fuel klassen, de beste (?) klarer 0-100 på ca. et halvt sekund. Bilen beveger seg nesten ikke noen avstand, og svikt i ramme, transmisjon og dekk utgjør en ikke ubetydelig del av forsinkelsen.

     

     

    Tipper en typo, riktig tid var uansett nevnt flere steder i saken, men du kan ikke korte det ned til 1,8. Da ville de på papiret hatt akkurat samme tiden som rekorden fra i fjor og rekorden fra i forfjor. 

     

     

    Edit:

    Beste Norske lag i FS: https://www.facebook.com/RevolveNTNU?fref=ts

  4. Spintires er det bilspillet jeg har kost meg mest med. Mer enn UAZ4x4 eller Forza. Ble positivt overrasket når jeg kom over denne posten på forumet deres i går kveld, gleder meg særlig til in-cabin view :)

     

    Etterhvert får de kanskje til kamerastyringen og giringa også..

     

    Kjøpte spillet da det kom ut, var ikke helt fornøyd da, men etter den siste oppdateringen har jeg langt ned mange timer i det, og synes det har vært ganske konge. Men i forhold til UAZ4x4 er synes jeg det er for mye fokus på gjørme. Det som var gøy med UAZ var at det inneholdt mer blandete forhold, f.eks. kjøring på fjell (har ikke spilt alle brettene på spintires enda, så kan hende jeg har gått glipp av noe).

  5.  

     

    DP 1.3.. grattulerer..

     

    HELE 60hz..wow! Trur aldrig jeg har sett noen bruke en pc skjerm under 60hz siden vi skiftet over til år 2000. Men det er jo greit at Apple får det til selv år 2014!

    Flåeste kommentar - 60hz er noe som nylig ble "mainstream" (om man kan kalle 4K mainstream) på 4K skjermer. At de klarer å opprettholde 60hz på 5K er ikke annet enn imponerende.

     

    (For ordensskyld har jeg PC og Note3.)

     

     

    Jeg vet ikke om jeg vil si at det er imponerende, det er fint det er 60 Hz, men sånn jeg ser det hadde det heller vært skuffende om de ikke hadde det enn imponerende med det motsatte, 60 Hz er normen, det er bare de aller tidligste 4K-skjermene som ikke har vært det i praksis.

     

    AtW

     

     

    4K er hva? 8,3 megapixler? Apples 5K er borti 14,5 megapixler? Så båndbredden som trengs her ville tilsvare å kjøre 4K (hvis jeg tar rett i antagelsene over) på 105Hz. Det er ganske imponerende for en AiO synes da jeg...

    • Liker 1
  6. Jeg har skrevet gang på gang at denne 1080p @60fps boblen som vi er i nå kommer til å sprekke. Og så lenge grunnen for å ofre oppløsning og bilder pr sek er for å gi oss mer troverdige og større spill så har jeg ingen problem med det. For spill er mer en oppløsning og fps.

     

    Men det må være pga dem rette grunnene. Er derfor mange reagerer slik dem gjør.

     

    1080p er viktig for å holde visuell kvalitet på plass, det øyeblikket det et en mismatch mellom oppløsning på bildesignal og skjermoppløsning vil man få stygge visuelle artifakter. Alle bilder bør vises i sin egentlige oppløsning.

     

    30Hz vs 60Hz er også en greie. 24Hz er tilstrekkelig for å lure hjernen til å tro at den ser bevegelige bilder i jevn flyt i en film med ekte motion blur, men har du kontrollen over kamerabevegelsen selv vil du fort kunne merke at ting sleper etter og at ting ikke stemmer, spesielt hvis man er vant med 60Hz. Men er man ikke vant med 60Hz vil man kanskje ikke synes det er noe gale med 30Hz. Med tanke på at man ikke kan oppnå samme type kamerabevegelse med kontroll som med med mus vil man heller ikke få full effekt av lav opodsteringsfrekvens, så en konsoll-kontroll vil hjelpe å glatte over dårlig oppdateringsfrekvens. En bra ting er i hvertfall at 30 er en faktor i 60 (som er opodsteringsfrekvensen på en skjerm/TV i det absolutte flertall av tilfeller), så man får ikke visuelle feil hvis man greier å kjøre 30Hz V-Sync uten å droppe.

     

    Å kalle disse kravene en boble er tull, det er krav satt frem som et resultat av dagens skjermteknologi. Oppløsning på en skjerm vil være fast, men holder man seg til faktorer i oppløsning når man først går ned vil det være ok (1080p på 4K er ok). Men de fleste ville være enig i at 540p ville være for lavt. Mye det samme gjelder oppdateringsfrekvens. Den må være lik som det skjermen din kjører, eller en faktor av dette. Og som med 540p er 30Hz for lavt. Her skjer det imidlertid ting. Variabel bildeoppdatering (G-Sync og, når det omsider kommer; FreeSync) vil gjøre at du kan spille på den bildeoppdateringen som maskinen din klarer å dytte ut til enhver tid, så man slipper å låse til enten 60 eller 30Hz for å klare V-Sync, da skjerm og maskin alltid vil være i sync uansett... Selv hardcore medlemmer av "PC Master Race" ville si at ned i ca 45Hz er tilstrekkelig for OK gaming hvis man bruker G-Sync

     

    Edit: typos

  7. Jeg kunne egentlig heller tenkt meg 512bit minnebus og 4gb ram istedet..

     

    Hva skal du med større bus når du kan ha raskere minne? Regner med at du refererer til R9 290 /X, som har større bus men 2 GHz tregere minne og som et resultat mindre båndbredde, som er hva som betyr noe...

     

    Men såklart, større bus skader ei heller, men folk ser seg så voldsomt blind på busbredden at de glemmer det vesentlige

  8. Det er sikkert 12 år siden første gangen jeg hørte om 3D-printing, og da gjennom at NASA brukte prosessen til å lage deler til romting, kanskje ikke rakett, men jeg ville si at det demper sensasjonen en del.

     

    Det skal sies at dette er en helt annen prosess enn hva man har på hobbyrommet eller hva som ble brukt i diverse våpen-prosjekter, og mange eksperter ville kanskje ikke kalle det printing med mindre de snakket med lekmenn. Jeg ville tippe de har "printet" i titan. Det skal også sies at slike deler laget på denne måten har enkelte fordeler over deler laget på normalt vis annet enn bare muligheter innenfor fasong, blandt annet renhet i materialet.

     

    Jeg har selv benyttet denne prosessen litt til diverse smådeler. Jeg ville si at det er "på tide" at denne nyheten dukker opp.

     

    Videoen viser laseren som smelter sammen partiklene som inngår i prosessen.

  9. At ingen har gjort dette før skjønner jeg ikke noe av. Eliminering av lyd har vært kjent lenge, og dette burde nesten vært allemannseie.

     

    Bra at det endelig har kommet da

     

    En noe spesiell måte de fikser biffen på da. Men selvsagt, hadde man bare satt inn en høyttaler så hadde det vært lett

     

    De har en viftemodell de kommer til å lansere også. ;) Den skal være på Computex 2013 den også, men Hardware.no hadde det kanskje travelt.

     

    I tillegg jobber de med vanntette vifter til bedriftsmarkedet.

     

    Sist jeg leste mente Noctua at det kom til å være noen år med R&D før de var klar med et støykanselleringssystem smått nok til å passe i en vifte.

     

    Kilder? :D

  10. jeg etterlyser fps analyse. for innafor et sekund skjer det veldig mye mer en bare antall frames de klarer å presse ut. 40fps som bør regnes som spillbart, kan fint se hakkete ut om den halvparten av tiden viser 5 frames. jeg mener at fps bør kombineres med maks antall ms en frame vises.

     

    edit: jeg ser jeg brukte veldig mange ord på å etterlyse det samme som post over :p

     

    Utstyr for slikt som dette koster veldig veldig mye. Det blir litt urealistisk at HW.no skal gå til anskaffelse av slikt. De kunne vel referert til PcPer sine tester, men det blir bare referering, ikke noe HW selv fant ut under testing :p

  11. Tester består av både subjektive og objektive vurderinger, forholdet mellom dem i en test varierer etter produktets natur. Men å si at subjektive vurderinger ikke hører hjemme i en test blir veldig rart, spesielt når det kommer til et produkt som oversetter mennesklig input til digital input for maskinen. Skal man basere en test på bare objektive kriterier blir det intet mindre enn en innsamling av fakta. La meg trekke paralleller til biler: Skal testen bare være objektiv så vil ytelser, forbruk, plass etc. etc. være det eneste som betyr noe. Tyske premiummerker skulle aldri hatt en sjanse i biltester. Heldigvis er det ikke slik verdenen fungerer, og man kan observere at f.eks. BMW scorer ekstra på kjlørefølelse og at Mercedes Benz vinner frem på komfort.

     

    Eksempelet med Iphone 4s/5 grunner antagelig at enten testen var dårlig formulert eller at folkene som leser testen ikke tenker selv. Hvis du bare er ute etter den råeste Iphonen så vet du at 5 er veien å gå og du klarer selv å tenke at de negative kommentarene rundt prisen ikke har noe å si for ditt valg. Hvis du derimot vil ha mest Iphone for pengene så er helt sikkert 4/4s best, og for mangen vil ikke de ekstra pengene for en 5-er være verdt det. Det er jo så og si den samme telefonen uansett, det er slik informasjon man har nytte av å lese i tester.

  12. Er så lei at HW.no bruker pris som et negativ punkt. Det føles ut som et påtvungen minus poeng.

     

    Er jo teknisk sett helt urelevant for produktet!

     

    Fleste av oss har jobb og har fint råd til det meste. Mindreårigne, studenter, og late folk uten jobb, vil jo synes at ting er alt for dyrt (negativt) uansett.

     

    Fokuser på varen, la folk selv bestemme om prisen er dyr/negativ.

     

    Selvfølgelig er prisen relevant for vurderingen av et produkt. Vurderer du to forskjellige produkter opp mot hverandre og det eneste du finner som skiller dem er pris så velger du den billigste. Det jeg leser ut fra at det står "Dyr" under negativt i oppsummeringen er at man ikke får det man betaler for, og følgelig kan jeg fort se at produktet ikke er relevant for min del da man får bedre produkter til samme pris. Trengte ikke å lese resten av testen engang.

     

    Men hvis du ikke føler at pris er viktig for deg, hvorfor gidder du å henge deg opp i vurderingen av den? At høy pris står som negativt er jo helt irrelevant for deg uansett! Med mindre du viser HW.no sine tester til alle vennene dine for å skryte over utstyret du har da...

     

    Men vi kan jo dra tankegangen din videre... Hvis man er en beinhard gamer og HW fant ut av levetiden på produktet var dårlig (og følgelig satt det som et negativt punkt), så burde man jo klage på den vurderingen i kommentarfeltet. Som beinhard gamer er ytelsen det eneste som betyr noe, man kan jo bare kjøpe seg ny når den gamle går i stykker, det er jo bare penger(!)

    • Liker 3
  13. Da så! Men jeg regner jo med at spesifikasjoner på produksjonen ville kommet fra teamet uansett, slik som orientering, vev og tykkelse? Men det er klart at det er en del vekt å spare på godt håndarbeid også, og bilen ble vel ikke laget i en autoclave heller? De bruker vel gjerne samme skallet i år også, da, så det er vel neppe noe vekt å spare ift monocoquen?

  14. Når skal vi holde opp med de idiotiske og lite miljøvennlige batteriene som gjør gjensalg av el-biler nærmest umulig og gå over til brenselceller? Lei av el-biler nå.

     

    Hvis du er lei av el-biler så er det en annen gjeng der i Trondheim som driver på med noe litt mer spenstig ;-) sjekk www.revolve.no

     

    I fjor ble hele bilen bygget på nytt, og de hadde desverre en del problemer med elektromotoren og de endte vel med å hive inn noe helt annet enn det som var planlagt. Årets utgave av Shell ECO har denne bilen som grunnlag og kan optimalisere de delene som trenger det mest, og da vil motoren være den delen med desidert størt potensiale i hvertfall :)

     

    Yup! Men jeg mener også å ha hatt en liten diskusjon med et par av de fra i fjor om lay-up av fiber, hvor det kom frem at de var litt slapp på optimalisering, og at de kunne spart seg for en del vekt!

  15. Det mente jeg. Forklar.

    Det er idiotisk å kjøpe dette kabinettet for noen som ikke skal vannkjøle, og når de ikke prøver å vannkjøle blir testen ikke veldig relevant.

    Fordi:

    Hvorfor skal de gjøre det? Dette er kun en test av kabinettet, ikke noe annet. Så lenge de bruker samme oppsett i X antall kabinetter, kan de sammenligne data og gi oss tilbakemelding på hvordan det måler opp mot andre, som f.eks. temperatur. Her kan vi se at det har god luftflyd, og dermed vil det være et god kabinett uansett om man velger luft- eller vannkjøling.

     

    Flaut at du ikke forstår hva en test av et kabinett er, når de ikke skal bruke det til noe annet enn å gi oss et bilde på hvor bra det er.

     

    Eller i mine ord:

     

    En ytelsestest av et kabinett blir meningsløst enten hvis du ikke skal sammenligne det med andre kabinetter eller hvis leserene av testen har identisk system til testoppsettet. HW kan ikke sammenligne et kabinett som huser et vannkjølt system med et luftkjølt system. De kan egentlig ikke sammenligne kabinetter med mindre de kjører identiske systemer i alle kabinettene, og det er det de har gjort her, derfor kan vi sammenligne og komme med formeninger om hvor godt 900D yter opp mot konkurrenter.

     

    Eneste bruken jeg kan se for meg at vannkjøling ville hatt i den testen var for å teste hvor lett det var å bygge, og lets face it, har du god plass er vanskelighetsgraden av å bygge vannkjøling i all hovedsak avhengig av ditt eget ferdighetsnivå. "Ingen" vannkjølingssystermer er like

    • Liker 5
  16. Wow! Fantastiske sensasjonelle overskrifter og greier. Det som beskrives i artikkelen er EIT-prosjektet som går over 14 onsdager + frivillig ekstrainnsats. Synes synd på resten av FuelFighter-teamet som ikke får særlig mye omtale og som har bygd alle baksystemene (canbus, osv) og en bil som sannsynligvis kan gå veldig langt på veldig lite energi. Dashboardet, som jo rikitig nok blir drevet av en Raspberry Pi (men kunne like gjerne vært et beagleboard eller hva som helst annet), er jo ikke engang i bilen når den skal konkurrere og er i hovedsak for show. Ikke misforstå meg, det EIT-gjengen gjør er knall, men det er en utrolig liten del av prosjektet og jeg synes at resten av teamet burde få noen minutter med berømmelse også.

     

    Jeg forstår konseptet rundt at Raspberry Pi er kjent og generer annonseinntekter, men jeg synes i alle fall at hw.no kunne prøvd å opptre som en mer seriøs og balansert formidler av journalistikk.

     

    Liker at du bruker ordet formidler, for dette er vel nesten en copy paste jobb fra den artikkelen som har sirkulert på alle de andre teknonettsidene? Årets bil er vel vesentlig lettere enn fjorårets, mye takket være optimalisering i strukturen og i statoren?

×
×
  • Opprett ny...