Gå til innhold

Morfeo

Medlemmer
  • Innlegg

    4 783
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Morfeo

  1.  

    Ny Nintendo-direct med masse nyheter:

     

    -Nintendo 64 og DS-spill kommer til Wii U på e-shopen, inkludert DK 64, Mario 64 og MArio Kart DS..

    -Mewtwo og Lucas kommer til SSB

    -Splatoon kommer 29. mai. Mario Maker i september.

     

    Hvor er gamer.no?

     

    Når kommer disse N64-spillene? Det er jo meget gode nyheter! Men så var det dette med tid til å spille alt sammen da...

     

     

    Tror første kom i går. 

  2.  

     

    For dere som er ute etter Bayonetta 2 First Print Edition, så kan den bestilles her http://cdon.no/spill/bayonetta_2_first_print_edition-29111634

     

    Tror faktisk det er billigere å beholde bestillingen min hos amazon.fr. Det kostet 64 euro totalt med frakt, så blir det vel ca 200 kroner til i toll - eller er jeg på jordet nå?

     

     

    64 euro blir ca. 550kr om man runder opp.

    25% moms, pluss et tollgebyr på ca 120-130kr om jeg husker rett.

     

    690 + 130 = 820,-

     

    Nå har jeg riktig nok rundet opp, så summen blir nok litt lavere om jeg ikke har gjort noe feil.

     

     

    Takk!

    • Liker 1
  3.  

     

     

     

    Er veldig der selv. Kjøpte en Wii U i juni, og har siden plukket opp MK8, SM3DW og NSMBU. For all del, det er moro, men veldig, veldig kjent. Sosialt er det helt knall, men rører nesten aldri maskinen når jeg er alene.

     

     

    Det er de samme tre spillene jeg vet jeg kommer til å kjøpe i tillegg til Xenoblade 2. SM3DW ser ut slik Mario-fans alltid har ønsket at spillene skal se ut helt siden man begynte å få Mario-tegneserier som viste figurene mye tydeligere enn pixlene på skjermen.

     

     

    Hvis du vurderer Bayonetta, så bør du også vurdere Wonderful101 - dette er fjorårets mest undervurderte spill. Ellers så er også Donkey Kong, Pikmin, NSLU, Zombi U osv meget gode spill som det er verdt å vurdere om du liker de aktuelle sjangrene, og om en ikke allerede har det på andre maskiner, så synes jeg personlig at Sonic & Sega Allstar Racing Transformed er det nestbeste spillet på maskinen (bedre enn Mario Kart). Nintendoland er også svært undervurdert i multiplayer (og ekstremt billig nå).

  4.  

    MEN: Noen som vet om noen norske butikker som tar inn den spesialversjonen av Bayonetta 2?

    Til nå har jeg fått null resultat. Har forhørt meg rundt med null hell. Jeg gir beskjed til deg når jeg har noe info å dele.

     

     

    Glimrende og tusen takk! Jeg driver også og undersøker dette. Bergsala sier at de tar den inn, så noen skandinaviske butikker vil få noen. Spørsmålet er hvilke (det hadde ikke Bergsale oversikt over uten at jeg forstår hvordan det er mulig).

     

     

     

    Interessant diskusjon om Nintendos vei videre på forrige side, gode innspill fra de fleste som deltok der. MEN: Noen som vet om noen norske butikker som tar inn den spesialversjonen av Bayonetta 2?

    Tenker du på First Print Edition med Book Of Angels Artboken og Bayonetta 1+2 ? Eller Den Med Bare Bayonetta 1+2.

     

     

    First Print Edition.

     

     

     

    Interessant diskusjon om Nintendos vei videre på forrige side, gode innspill fra de fleste som deltok der. MEN: Noen som vet om noen norske butikker som tar inn den spesialversjonen av Bayonetta 2?

    Kom tilbake hit fra neogaf, tråden er ikke den samme uten deg. ;)

     

     

    Haha takk, får se om jeg i kan poste litt en gang i blant ihvertfall.

     

    Støttes. ;)

     

    Det er litt dødt for meg på Nintendo-fronten om dagen. Skal uten tvil kjøpe meg en Wii U når neste Xenoblade kommer (og sannsynligvis MK8 i samme slengen), men før den tid er det lite som interesserer.

     

    Og takk. Selv har jeg faktisk ganske mange Wii U-spill, men dette avhenger jo åpenbart av hva man liker. Mesteparten av tiden går likevel (som alltid) med på å spille eldre ting til forskjellige plattformer. Holder for tiden på med remaken av DQ5 til DS som er meget bra!

  5. Til de to diskusjonene som har gått de siste sidene:

     

    1. Wii U er ferdig. Det er absolutt ingen ting Nintendo kan gjøre på dette tidspunktet for å redde den konsollen, det beste de kan håpe på er salg et sted mellom 20 og 30 millioner - noe som vil være en gedigen flopp etter Wii - og vil sementere Nintendos posisjon som en liten nisje på siden av resten av industrien. Smash vil ikke endre dette, Mario Kart vil ikke endre det - og DK vil ihvertfall ikke endre det. Selvsagt kan det dukke opp en Nintendogs eller Wii Fit - men sjansen for det er minimale.

     

    2. Nintendo kan likevel ikke dumpe Wii U og gå videre til en ny konsoll, da dette vil knuse den troverdighet de har som plattformansvarlig og gjøre det ekstremt vanskelig å få folk til å kjøpe neste generasjon. Sega vet alt om dette - de droppet Saturn etter bare tre år - og til tross for at de med Dreamcast gjorde absolutt alt rett - så var folk forsiktige, alt for forsiktige, til å kjøpe den - og enden ble at Sega måtte gi seg. Dette vil også skje med Nintendo om de nå dropper Wii U - derfor er de nødt til å holde det gående i minst tre år til.

     

    3. Eneste realistiske håpet Nintendo har i fremtiden er å innse at de aldri vil lykkes med å få det publikumet som ønsker Cod, Fifa og AC til å foretrekke deres plattform. De forsøkte litt å gå etter disse spillerne med Wii U - men det floppet som forventet totalt - og de bør overlate disse helt og holdent til MSony. Derimot virker både PS4 og Xbone å i enda større grad være dømt til plattformer totalt dominert av nettopp disse store, dyre, voldelige og vestlige spillene - og jeg tror serier som tradisjonelt har trivdes hos Nitnendo, Sega og Sony vil ha enda større vanskeligheter her enn på PS360. Her har Nintendo en sjanse, og jeg tror det er nettopp det som er bakgrunnen for at de forsøker å sikre seg ting som Sonic, Yakuza, Monster Hunter og Bayonetta. Jeg mener imidlertid de må fortsette denne utviklingen, og de bør forsøke å finansiere så mange spill i klassiske japanske sjangre og serier som mulig. Spør Konami om et nytt Suikoden, Capcom om et nytt Mega Man, Sega om et nytt Panzer Dragoon, Atlus om SMT (dette gjøres vel allerede), Squenix om nytt Valkyria Profile, osv. Nintendo bør gi mest mulig insentiver til alle disse selskapene - inkludert stille med produsenter som kan sørge for kvaliteten og garantier for at selskapene ikke vil tape penger - for at slike ting skal lages. I tillegg bør de knytte til seg så mange nye studioer som mulig, og da særlig de som laget spill som gjør det brukbart hos kritikerne men flopper kommersielt. Hva driver studioet bak Lost Planet 3 med? Enslaved? 3D Dot Game Heroes? Star Ocean 4? Bionic Commando? Saboteur? Denne tanken tror jeg nettopp var den som lå bak da Nintendo knyttet til seg Platinum - og den bør videreutvikles og foredles. Og som Kyllingen skrev ovenfor - dette gjelder åpenbart også Nintendos egne serier - Star Fox, F-Zero, Last Story, Star Tropics, Kid Icarus, Takamaru, Sin & Punishement, Golden Sun etc. Send disse seriene ut til overnevnte utviklere - og la Kensuke Tanabe kontrollere at kvaliteten er høy nok.

     

    Hvorfor? Fordi Nintendos eneste håp om de ønsker å fortsette som plattformholder er å selv produsere nok spill i såpass mange ulike sjangre at de kan holde et sunt økosystem på siden av MSony sine plattformer. Skal de klare dette er det en gruppe som holder nøkkelen til suksess, nemlig de som har vokst opp med Nintendo og Sega og har nostalgi for serier og merker som en vanligvis forbinder med disse - og som i dag gjerne er godt voksne menn med egne barn - som undertegnede. Slik kan de også kanskje lykkes med å bringe sine idealer, idéer og serier over til en ny oppvoksende generasjon av spillere, og kanskje, bare kanskje, lykkes med å beholde en viss relevans også i fremtiden. Dette er slik jeg ser det Nintendos eneste håp om vi ønsker å bevare et sterkt, kreativt Nintendo som fortsetter å fokusere på å lage fantastiske spill med innovative mekanikker i sjangre som knapt dekkes av andre utviklere - alternativet kan fort være det grusomme togkrasjet som har blitt Sega - og det ønsker vel ingen.

     

    Sist, Platekompaniet har et "3 for 2 på barnespill" som jeg benyttet meg av for å få både Mario, Zelda og enda et spill for 300 kroner stykket - anbefaler alle å løpe og kjøpe - selv skal jeg kose meg med multiplayer i 3D Mario med det som forhåpentligvis er fremtidens Nintendo-kunde - min sønn. :)

    • Liker 7
  6. Leste gjennom de par siste sidene, og må bare si at jeg er fornøyd med at jeg ikke poster stort her lengre - hadde irritert meg grønn over all ignoransen MEN:

     

    Zelda: A Link betwen Worlds of Super Mario 3D World rett rundt hjørnet, og til og med de vanligvis så Nintendo-kritiske journalistene ser ut til å elske dem. Dette blir en genial avslutning på året folkens - og det skyldes ikke de nye og spilløse konsollene!

    • Liker 3
  7.  

    Det er jo det som er problemet. Mario tilbyr ikke lengre kvaliteten han brukte å gjøre. Nå er det i beste fall bare en reprise av gamle spill, med noen få nye ting sleng på her og der. Når det i tillegg er så utrolig mange andre plattformspill som gjør det mye bedre enn Mario selv, ser jeg ikke noen grunn til å fortsette å spille Mario-spill. Det blir jo som å fortsette å spille Doom foran alle andre FPSer fordi de tre første var så bra. Doom ble ikke dyttet av tronen før Half-life kom, og det sier jo sitt. I dag er det få som faktisk bryr seg om et nytt spill i serien, spesielt etter at Doom 3 fikk svært dårlig mottakelse fra mange. Jeg skjønner du er stor fan av Mario, men du er dessverre i mindretall, selv om Nintendofans.

     

    Du forstod ikke hva jeg skrev. Jeg skrev at også flere av de nye Mario-spillene holder meget høy kvalitet, og at flere av de nye holder lav kvalitet. Det er ikke slik at "alle" de gamle var bra, mens "alle" de nye er svake. Om man faktisk spiller spillene, ser man det.

    • Liker 4
  8. Vitner vel heller om at du ikke har spilt Rayman skikkelig. :nei: Vet ikke hva du mener det gjør 'middelmådig', men plattforming gjør det i hvert fall like minst like bra som mario. Perfekte kontroller, genial leveldesign; hva mer trenger man fra et plattformspill? Det som er så bra med Rayman origins i hvert fall er at det gjør alt det mario ikke gjør, på sin helt egen og unike måte, men akkurat like bra! Gi det en sjanse til sier jeg :)

     

    Jeg rundet Rayman: Origins, og var vel ganske nært 100%. Meget vakkert, ganske gode kontroller, men stort sett uinteressante brett. Spillet er også latterlig enkelt. Designet mer for å se bra ut enn å spille bra - altså helt motsatt av NSMBU som dessverre ikke ser spesielt bra ut - og som dermed er blitt forhåndsdømt av en gjeng synsere over hele internett uten at de knapt har tatt i det.

  9.  

     

    Men for å gå tilbake til topic, gjelder ikke dette Mario også? Ja, han var nok den første plattformhelten. Men betyr det at spillene hans alltid vil være det beste av det beste innen sjangeren? Vi har hatt vanvittig mange plattformspill opp gjennom årene, og jeg vil påstå en hel rekke av dem har dyttet Mario så langt ned fra tronen at han ikke lenger er med i finalen. Jazz Jackrabbit var en klassiker, og hvem kan glemme Zool? Superfrog dukket nylig opp igjen, og med god grunn. Selv Sonic har hatt en del glimrende spill som helt fint kan konkurrere med Mario selv. Poenget er at jeg for lengst har gitt blaffen i å glede meg til neste Mario-spill "fordi det er Mario". Jeg trenger et bra Mario-spill. 3D Mario? Pft, tar heller en runde Ratchet & Clank. 2D Mario? Har så mange alternativer å velge i, at Mario ikke alltid blir vurdert engang.

     

     

    Det handler ikke om det er Mario eller ikke, men om det er bra spill. Noen av Mario-spillene er mindre gode, det gjelder feks begge de to håndholdte spillene i New Super Mario Bros-serien (selv om noen kanskje kan si at 3DS-spillet er brukbart som score attack-spill), Wii-spillet er betydelig bedre, og Wii U-spillet er fantastisk. Det handler ikke om at det er Mario eller ikke, men at det har godt kjernegameplay og level-design. Det som teller i et plattformspill. Hver gang noen slår sammen alle de fire NSMB-spillene som om det var samme spillet, viser det bare for meg og andre som faktisk spiller disse at de i liten eller ingen grad har giddet å sette seg inn i hva spillene tilbyr. Det er en ærlig sak - men da burde de også være ærlige nok til å holde kjeft om å uttale seg.

  10. Rayman ser bra ut, men spiller middelmådig. Ser Pressfire mener spillet er bedre enn NSMBU fra i fjor, og det er bare en vits og vitner om at de ikke har spilt Mario skikkelig. Dette sier jeg med forbehold om at Legends minner om Origins og blir hyllet som fantastisk men viser seg å være middelmådig når en ser bak det vakre ytre.

  11. Det har ikke noen verdi å analysere gameplayet hvis en ikke setter det i kontekst med resten elementene i spillet. Å behandle Uncharted som et spill hvor det kun er om og gjøre treffe blink, er å bomme totalt på poenget. Gleden med å spille Uncharted er å få innta rollen som actionhelt, og bruke spillmekanikken til noe spennende. Det er ikke slik som Mario, Zelda eller originale Tomb Raider, hvor poenget er å løse gåter og komme seg igjennom en hinderløype, og hvor faktumet er å komme seg over hinderet, men hvordan det gjøres er likegyldig (så lenge en holder seg til reglene). Her er spill som Uncharted fundamentalt forskjellig. Her er hinderet i seg selv av liten verdi, men hvordan en kommer seg over hinderet desto mer å si for hvor tilfredsstillende resultatet blir for personen bak spakene.

     

    Det er heller ikke nødvendig å ha veldig "smarte" utfordrende gåter i et spill som Uncharted, så lenge gåtene gir mening iforhold til handlingen i spillet. Dessverre er dette et av de feltene hvor Naughty Dog feiler, og gåtene i Uncharted og TLOU er ofte et element som bryter opp handlingen og tar spilleren ut av opplevelsen, snarere enn å gjør den sterkere. Og når gåtene heller ikke er teknisk gode, smarte om du vil, faller det hele litt igjennom.

     

    Men så det er sagt så stiller jeg meg veldig i denne "ja takk begge deler" leiren, og spiller med glede både den handlingsbaserte spillbarheten i Uncharted/TLOU og den mer tradisjonelle spillbarheten, basert på gåter og oppgaveløsning, som en finner i NSMB og Twilight sword.

     

    Dette er en fin analyse, og jeg deler din oppfatning av at det er dette som er poenget med spillet, og at i forhold til det, gjør det en meget god jobb. Min kritikk er ikke av Uncharted i seg selv, siden det er et meget godt spill, men av Nintendos kritikere som virker å ønske at også Nintendo i større grad skal gå i denne retningen. Selv er jeg glad for at de skiller seg ut og gjør egne ting, og håper de fortsetter med det. Den dagen Zelda eller Metroid blir et slikt spill, er også den dagen de seriene (og Nintendo) mister meg som fan. Ja til mangfold! Det gjelder vel egentlig alle steder i både livet og samfunnet ellers.

    • Liker 2
  12. Joda, det var unyansert av meg. Men du må da være enig i at Nintendo tar mindre sjanser enn før?

     

    Jeg har ikke noen spesiell mening om det, det går litt opp og ned. Jeg tror dog jeg vil hevde at konsollen Wii er den største sjansen som er tatt i spillindustrien noensinne, og det er jo ikke mange årene siden den kom ut.

  13. Vil bare si at jeg også synes Uncharted er et meget bra spill, og jeg mener ikke å kritisere det for hardt. Som Kilik sier - det er bra vi har begge deler!

     

    Er det denne konkurransen som har ført til at Nintendo i større grad i det siste har fokusert på spill som de vet folk vi ha, fremfor å ta sjanser?

     

    Nintendo tar sjanser. Gamepaden er det mest synlige eksempelet på det. 4-player i Mario 3D Land er også et eksempel, Miiverse et annet. Bare fordi lineupen deres domineres av kjente serier, betyr ikke det at de ikke tar sjanser. Om de tar sjanser som du og jeg liker er dog en annen sak.

  14. Nintendos største tabbe er ikke å stole på kjente merkevarer, men at de har for få utviklere og slik ikke lykkes i å lage nok spill. Dette er spesielt kritisk siden de har to plattformer å opprettholde - og begge lider av svak tredjepartsstøtte. I løpet av året blir dog det nye hovedkvarteret deres ferdig som skal ha plass til 500 mann - eller ca 10-20 team avhengig av størrelse. Fem år for sent, men likevel bedre sent enn aldri - og forhåpentligvis gjør det at vi også kan se flere ting som F-Zero, Star Fox, Star Tropics og Murasame i tiden fremover!

     

    Driver ellers og spiller det orginale Uncharted for tiden. Jeg har riktignok spilt det før, men aldri fra start til slutt slik jeg gjør nå (er vel kanskje 2/3 gjennom), og selv om dette spillet er ekstremt godt på mange måter - grafikken, miljøene, musikken osv - så er jeg bare så ufattelig glad for at denne typen spill - som pressen hyller - ikke er det som står i fokus hos Nintendo. Om man tar ut den vakre grafikken, og B-historien og karakterene, og faktisk analyserer gameplayet så kan det summeres opp slik: Gå inn i et rom (jungelområde, dungeonrom etc), skyt 6-7 folk, reload, skyt neste bølge med 6-7 folk. Repeat. En sjelden gang er det en latterlig enkel plattformsekvens eller puzzle, og der har du egentlig det. Nitrist i både sin enkelhet og kjedsomelighet. Da Skyward Sword kom ut var vi flere som irriterte oss over at spillet nesten fornærmer vår intelligens med de hyppige hintene - men Uncharted har til tross for et godt hintesystem ikke engang behov for å nærme seg det nivået da puzzlesene er så latterlig enkle at det overhodet ikke gir tilfredsstilelse å klare dem - og det virker faktisk mer fornærmende på ihvertfall meg!

     

    Nei, vi kan klage over Nintendo for mye, men om du faktisk ser på det gameplayet de leverer i spill som nevnte Skyward Sword eller for den sakens skyld New Super Mario Bros-spillene eller Metroid Prime - så er det alltid det som står i sentrum og gjør spillopplevelsen. Og for en gamer med null interesse for film og tv-serier, så er jeg ufattelig glad for at et slikt selskap finnes. La oss la Nintendo være Nintendo - for det vi klager over at de mangler finner vi jo tross alt hos nesten samtlige konkurrenter - mens det Nintendo gjør er det kun dem som forsøker og mestrer.

    • Liker 4
  15. Kjøpte akkurat 3DS XL for 880+frakt hos Elkjøp. Er ikke det ekstremt billig?

     

    Fantastisk! Bestilte en jeg også :)

     

    Absolutt, men rød er jentefarge :tease:

     

    Rødt er kjærligheten, fellesskapets og kampens farge. Og som Bjørn Afzelius synger i Sång till friheten: "Kampen er din fader" - altså frihetens fader: Ingenting av det vi er glade for at vi har er kommet av seg selv - det er nettopp resultat av fellesskap og kamp. Vi har med andre ord mye å takke rødt for og jeg er glad og stolt jeg får meg en herlig rød 3DS XL!

    • Liker 4
  16. Jeg beklager hvis jeg virker grinete, men vær vennelig og fortell meg hva som gjør Super Mario 3D World til noe unikt.

     

    Dessverre har det seg slik at jeg er i en alder av 20, hvor jeg i overskuelig fremtid ikke kan se for meg ett scenario hvor jeg kan samle vennegjenen for 4-player Super Mario. De mistet interressen for 5 år siden. Dette innebærer også at jeg eier konsollen(2300,-), spillet(499,- ?) og 3 ekstra wii remotes (1200,-), da snakker vi dyr underholdning.

     

    Jeg vet ikke helt, men insinuerer du at jeg ikke spiller noe av det Nintendo gir ut? Jeg var med i 3DS Ambassador programmet, og 5 av de 7 spillene jeg har på 3DS er first-party. Nå mener jeg selv også at store deler av spillindutrien ikke har vært noe å skryte av denne generasjonen og da er Nintendo riktig nok det siste halmstrået jeg kan gripe fast i.

     

    Vil bare si at jeg ikke egentlig insinuerer noe spesielt om deg - jeg aner åpenbart ikke noe om dine spillvaner, men jeg brukte en kommentar fra deg til å få frem et mer generelt poeng som jeg mener spillkritikere- og fans gjør seg skyldige i. Du ba jo også om å peke på en nyhet, det gjorde jeg, og du avfeier den som uinteressant for deg. Det er greit nok, den er også uinteressant for meg, men det er likevel noe nytt og det var mitt eneste poeng. Du (og Nagina) har selvsagt lov til å være både lei av og uinteressert i nye Nintendo-spill, men at de ikke gjør nye ting er ganske enkelt ikke riktig, og det ville jeg gjøre klart.

     

    At Nintendo er for barn slik Nagina hevder er åpenbart riktig, men de er like åpenbart ikke bare for barn. Selv er jeg 29 og hadde besøk av en venn på 33 i kveld - og vi brukte ti minutter på PS3-en før vi gikk over til Animal Crossing, Sonic, Mario - og andre spill på Nintendo-plattformer. Kall oss gjerne barnslige, men det beviser uansett at disse spillene også har en appell for godt voksne mennesker.

  17. Kjenner jeg blir mektig irritert etter å ha lest dette. Så F-Zero fortjener ikke en etterfølger fordi de ikke kan finne på noe nytt mens Super Mario 3D World var greit på grunn av hva? Cat Suit? NSMB-serien er nok et perfekt eksempel på at det Miyamoto sier er bare tøv.

     

    F-Zero GX kom før online spilling på konsoll var det helt store så der har du en grunn til at serien fortjener nok et spill.

     

    Online multiplayer

    1080p/60fps

    Death Race

    Track/Vehicle editor.

     

    Done.

     

    Bare for å quote noen på NeoGAF...

     

    Jeg er selvsagt enig i at de bør gi ut et nytt F-Zero spill selv om de ikke lykkes med å gjøre noe særlig nytt med det, MEN det er så tragisk hvordan folk kaster et raskt øye på de ulike Mario-spillene Nintendo produserer og liksom fastslår at de aldri gjør noe nytt. Dette er blant de beste og mest kreative spillene i hele spillindustrien, og bare fordi de alle foregår i det samme universet, så gjør ikke det dem til rehashes eller hva det nå er folk beskylder dem for. Personlig har jeg aldri sett fire-player i et 3D plattform spill, og det er ihvertfall én ny ting i et spill som enda er langt fra utgitt. NSMB-serien inkluderer fire spill som alle faktisk er ganske ulike - det eneste like er sjangeren, den grafiske stilen og musikken.

     

    Det er ekstremt trist hvordan resten av industrien pøser på med grå shootere av ulike navn og merker, som alle spiller omtrent helt likt, mens det er Nintendo som stadig gir oss nytt gameplay og nye ideer gjennom samme navn og merker, som blir kritisert for stagnasjon. Det kunne ikke vært fjernere fra sannheten - og understreker bare at Nintendos største kritikere ikke faktisk spiller det Nintendo gir ut.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...