Gå til innhold

trrunde

Medlemmer
  • Innlegg

    2 424
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trrunde

  1. I Oslo er det nok ikke store forskjellen nei, cloudflare peeres det lokalt med i Oslo, Google går til Sverige, 9.9.9.9 mener jeg også peeres med lokalt i Oslo, men det er en minimal forskjell ifra vestlandet (ikke merkbar) men nordover var det visst en merkbar forskjell. 

     

    La ved noen grafer som viser dns responstid for google og for Altibox dns, grafene viser ifra Vesterålen så er jo litt worst case med tanke på distanse, men får nå i hvertfall vist at det er en forskjell på hvilke dns en bruker, alt etter hvor en bor i landet.

    Screenshot 2024-03-05 at 23.28.05.png

    Screenshot 2024-03-05 at 23.28.18.png

  2. 2 hours ago, Corlan said:

    Ja, endrer til google/cloudflare DNS. Har noen en anbefaling på hva som bør anbefales av fiberutstyr?

    har du testa forskjellen i responstid mellom Altibox dns og google/cloudflare/opendns osv? Jeg vil tro du ser en ganske stor forskjell, spesielt folk som bor nordover og ikke trenger å sende all dns trafikken til Oslo og potensiellt enda lengre dersom de ikke har en lokal instans i Oslo.

     

  3. 13 hours ago, Richard91 said:

    Ustabilitet på andre er ikke lenger tilstedet, heller ikke når jeg kobler meg til på huseier sitt nett. Koblet laptop direkte til VLAN svitsj for å restarte den også, dette hjalp ikke noe, men jeg oppdaget at jeg fikk nett på laptop selv om jeg ikke var koblet til noen router, tok kabelen fra VLAN til router og koblet direkte i laptop. Tenkte da å prøve dette på mediaserveren for å teste så langt ute som mulig, men den fikk ikke nettilgang, er ikke det litt merkelig? 

    Har ikke snakka med huseier, men de bruker den omtrent bare til TV, som ikke ser ut til å være påvirket, så de ville neppe merket noe om det var problemer. Bruker bare et nettverkskort om gangen ja.

    Å endre MTU var ikke bare bare, fant en guide(https://becomethesolution.com/how-to-change-and-check-windows-mtu-size) som var grei å følge, første gangen jeg prøve så fikk jeg beskjed om at jeg trengte admin tillatelser selv om jeg vet at jeg trykket på "kjør som admin" noe CMD egentlig bekrefter da det står system32 i begynnelsen, men jeg velger alikevel å starte CMD på nytt, får nå beskjed om at "elementet ble ikke funnet". Jumbo packets er allerede deaktivert.

    Router ble oppdatert for noen dager siden, det har ikke blitt brukt noe nevneverdig nett på mediaserveren på en ukes tid, så det kan jo selvfølgelig tenkes at problemet oppsto tidligere enn igår kveld. Men det forklarer fortsatt ikke hvorfor jeg opplevde problemer på huseier sitt nett tidligere, disse 2 routerne er jo segregert. 

    Edit: Kan forresten ikke rulle tilbake firmware, får feilmelding, og på nettsiden til TP-link under siste oppdatering står det "Note: This firmware can not be degraded to the previous version."

    ikke endre MTU, la den stå på 1500, du får ikke jumboframes over internett uansett, så det ender bare opp med fragmentering av pakkene

    • Liker 2
  4. Det leveres ikke xgspon på p3410, her trengs det en fibersnor som går fra grønn til blå SC 

    https://www.fs.com/de-en/products/96103.html

     

     

    pon leveransene skjer med følgende hjemmesentraler:

    FT-XGS3310
    FT-XGS2310
    AX7501

     

    edit: Du må nok også skaffe en kompatibel sfp, mener den fibertwist greia ikke kommer med optikk du kan ut. 

     

    ved 6:31 i YouTube videoen så får en se baksiden av en fibertwist.

     

    • Liker 3
  5. 1 hour ago, NorsknRev said:

    I høyeste grad! Altibox eier ICE, så det er garantert at de kommer til å samarbeide om infrastrukturen. Det som kan bli spennende å se, er om ICE-kunder kan roame hos Altibox, og omvendt. Altibox har 50 MHz (TDD) i 2600-båndet og 100 MHz (TDD) i 3600-båndet, så her kan det gå fort!

    egentlig så er det Lyse som eier ICE, på lik linje som de også eier Altibox

    Men ifra 01.02 2024 så blir både Altibox, ICE og flere andre selskaper slått sammen og blir til Lyse Tele, så blir Altibox/ICE/NICE bare merkevarer og ikke selskapsnavn.

    https://www.insidetelecom.no/artikler/lyse-samler-televirksomhetene-i-ett-selskap/539756

    • Innsiktsfullt 2
  6. 11 minutes ago, NoTrace said:

    Tipper det kommer en oppdatert LITE versjon til ~1500 kr stykket. De har Wifi6 på AP LITE nå til $129.

    Unifi programvaren er noe av det bedre jeg har vært borti. Eneste hassle er at man trenger en cloud key eller en maskin å kjøre softwaren på...

    https://www.proshop.no/Tilgangspunkt/Ubiquiti-UniFi-U6-Access-Point-U6-Plus/3193266

    https://www.proshop.no/Tilgangspunkt/Ubiquiti-UniFi-6-Lite/2914956

     

  7. jeg synes det virker rart at du også har problemer med klienten med statisk ip, det vil jo ikke være noe lease på ipadressen som går ut der, så hvorfor skulle den være berørt dersom det var dhcp på LAN som er problemet?

     

    dhcp renew meldingene blir sendt som unicast direkte til dhcp serveren de tidligere har fått en ipadresse ifra via dhcp, dersom den ikke får svar på disse unicast meldingene om å fornye eksisterende ip så vil den time ut og gå over til å sende en broadcast melding hvor den ber om å få tildelt en ipadresse i stedet for å fornye en eksisterende ipadresse.
    Har du klart å blokkere unicast trafikken mot dhcp serveren din?

     

     

  8. Mener dette her bør være nok for å få en ipadresse på vlan 102 og sette opp nating av trafikk fra lan -> internett.

    Men du må også huske å sette opp brannmur osv!

     

     

    /interface vlan
    add interface=sfp-sfpplus1 name=vlan-isp vlan-id=102

    /interface list member
    add comment=defconf interface=vlan-isp list=WAN

    /ip dhcp-client
    add dhcp-options=vendor-class-identifier interface=vlan-isp


    /ip firewall nat
    add action=masquerade chain=srcnat ipsec-policy=out,none out-interface=vlan-isp

     

     

    Sett opp ipv6 også, oppsettet står på github

×
×
  • Opprett ny...