Jump to content

Dinger

Medlemmer
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, tidligere idag sto default prosessoren som i5-10400f, med et annet varenummer enn default prosessoren som står nå. På det tidspunktet var "i5-11400f processor tray" listet to ganger som et alternativ, og de var 300 og 359 kroner billigere. Dette er ikke så altfor mange timer siden, så de har nok endret default prosessor ila kvelden. Hvorfor i5-11400f var billigere enn den tidligere prosessoren i5-10400f (som jeg forøvrig har på ordren min), men dyrere enn den nåværende default prosessoren i5-10400, vet jeg ikke. Alt jeg tenkte var at hvis i5-11400f faktisk var 300 kr billigere enn den prosessoren jeg først valgte, så burde den nye bestillingen min være 300 kroner billigere.
 2. Snakket med kundeservice komplett tidligere, fikk bekreftet at "joda, 11400f er litt bedre" og fikk tilsendt et tilbud med den konfigen. Så etterpå at det nye tilbudet kostet 11 778,66, mens prisen på ordren jeg hadde inne med i5-10400 var på 11 752,71. Forskjellig kabinett, men disse kostet det samme, så i prinsippet burde det nye tilbudet vært billigere den differansen 11400f var billigere enn 10400. 300 eller 359 kroner billigere ifølge komponentlisten - to i5-11400f tray dukket opp som forskjellige alternativer, de het det eksakt samme, men ga forskjellig prisavslag, 300 og 359 kroner billigere enn 10400. Når jeg derimot søker på i5-11400f tray på komplett får jeg bare opp ett alternativ. Kontaktet kundeservice igjen og spurte hvorfor ordren min var blitt dyrere og ikke 300 eller 359 kroner billigere. Han jeg pratet med skjønte ikke hva jeg snakket om. Etter vi hadde avsluttet samtalen tok jeg en titt på prosessorene igjen og nå var i5-11400 plutselig dyrere. Men jeg la også merke til at default prosessoren var en annen enn 10400f som jeg hadde i min originale ordre. Fikk litt hodepine av disse tilsynelatende tilfeldige endringene.
 3. Takk for svar. Med mindre oppgraderingen er vesentlig bedre, og den valgte strømforsyningen er bra nok, så holder jeg meg til den. Det er alltid noe bedre for 4-500 opp liksom.
 4. Ser jeg må opp 1500 til på den bærbare, som begynner å dra strikken noe langt. Litt av tanken bak stasjonær var holdbarhet over tid mtp. oppgraderingsmuligheter, som jeg antar er bedre på en stasjonær.
 5. Ser at stock prosessoren er utgått, så får ikke opp pris, men regner med at Komplett helst vil bli kvitt den og at 5600x vil løfte opp prisen ett par tusen (ser den koster 3185, samt at bedre vifte anbefales som også ville løftet opp prisen noen hakk).. Kan alltids forhøre meg dog. Gitt at jeg kjøper den slik den er satt sammen, burde vel holde ett par år?!
 6. Guttungen skal få pc (han har monitor og alt annet). Stoler mer på komplett enn en del andre forhandlere, og heller mot denne med ca 500 ekstra for oppgradering til 1tb SSD. https://www.komplett.no/product/1200174/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-epic-gaming-pc/komplett-i80-epic-gaming-pc Har såvidt sett på elkjøp og ser at jeg får 500gb mindre lagring for samme pris, hardware generelt har jeg ikke peil på. 11-åringen spiller stort sett Fortnite og kunne sikkert klart seg med en billigere pc, men rasjonalet mitt er å kjøpe en maskin som er nogenlunde fremtidsrettet, så han kan spille ev. nye spill etterhvert som interessene endrer seg, uten at jeg må begynne å knote med enkeltkomponenter og styr. Om det er noe langt bedre der ute i samme prisgruppe så foreslå det gjerne, men vil helst ikke ha hundre forslag til marginalt bedre pc'er. Om denne er innafor så går jeg nok for denne.
 7. Fikk for litt siden 5g hjemmenett fra Telia, og fikk samtidig noen problemer som jeg ikke har hatt tidligere, så regner med det er sammenheng. Hastigheten er en forbedring, men når jeg skal oppdatere OS på mac'en min, laster den ned hele greia, henger på slutten en tid og gir meg melding om noe nettverksfeil (husker ikke eksakt). Sist gang skifta jeg til mobilnettet mitt, som tok adskillig lengre tid men da gikk nedlastingen helt fint. Et annet eksempel er når jeg laster ned spill til PS4. Ila. nedlastingen vil den stoppe opp flere ganger med "kunne ikke laste ned" og noe annet jeg ikke husker eksakt, så jeg må klikke på "gjennoppta" hvorpå den fortsetter der den var. Til slutt får jeg lastet ned men må nok trykke på gjennoppta en 20 ganger på et spill på ca 30gb. Mindre nedlastninger på pc går helt fint. Det gamle nettet mitt var både tregt og til tider ustabilt, men hadde aldri slike problemer med det. Er det noen opplagte/sannsynlige forklaringer utifra de to eksemplene jeg kom med? Takk
 8. Noen som kan anbefale enkle og stabile streamingapper? Enkel i bruk og helst uten VPN. Ev. nettsider. Har en i huset som vil se United v. Spurs ikveld
 9. Charter-Svein veit mye som jeg ikke veit, men tvilsomt at det gjelder Covid-19.
 10. Har mulighet til å overta nevnte tv (i god stand) for 2000. https://www.google.com/amp/s/dinside.dagbladet.no/bolig/test-samsung-ue55js8005/61014356/amp Har forsåvidt en gammel 42" panasonic fra 08 som duger helt greit for meg, men tenker det er en ganske billig sum for et kvalitetsprodukt, så hvorfor ikke slå til. Men siden jeg hverken har peiling på lyd og bilde, og ikke har oversikt over hva man får for penga idag, hadde det vært kjekt å høre noen uavhengige meninger, pros eller cons. Takk
 11. Jeg har trent diverse kampsport mesteparten av livet, men jeg er ingen ekspert. Det er kun mine meninger og erfaringer, og andre som også har trent mye kampsport vil kanskje være uenig. Du kan gjerne sende meg pm her om du vil, så skal jeg svare så godt jeg kan. FB'en min er privat.
×
×
 • Create New...