Gå til innhold

muffe

Medlemmer
  • Innlegg

    1 851
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av muffe

  1. Den gamle PC-en tok kvelden forleden dag (hovedkortet streiker under boot), og jeg trenger ny. Den gamle PC-en var 5 år gammel, men har blitt oppdatert med nye harddisker, RAM, CPU og skjermkort. Av dette vil jeg beholde harddiskene (150 GB WD Raptor systemdisk samt noen helt OK lagringsdisker).

     

    Jeg har surfet lenge og vel på komplett, og kommet frem til følgende oppsett:

     

    - Asus P5K SE, P35, Socket-775, DDR2, ATX, GbLAN, PCI-Ex16

    - Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz, Socket LGA775, 6MB, 1333Mhz, BOXED w/fan

    - Kingston ValueR. DDR2 PC6400 4096MB CL5, Kit w/two matched ValueRAM 2048MB DDR2

    - Asus GeForce 8600GT 512MB GDDR3 Silent, PCI-Express, Tv-Out/2xDVI-I/HDTV/HDCP

    - NorthQ 4001EXT, Silent ATX 400W, 140mm Fan, 12-17dBA, 2xSATA, PCI-E, 20/24pin

     

    Det jeg er usikker på er prosessor. Valget står mellom følgende:

     

    - Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz Socket LGA775, 1333MHz, 12MB, BOXED w/fan (kr. 2395)

    - Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz, Socket LGA775, 6MB, 1333Mhz, BOXED w/fan (kr. 1995)

     

    Hvordan vil disse yte i forhold til hverandre når det gjelder hhv. generell desktop-bruk, gaming og videoredigering? Og står dette i forhold til prisdifferansen? Hva har de to ekstra kjernene å si?

     

    Med valg av prosessor følger også valg av operativsystem. Jeg har en lisens på Windows XP Pro, som støtter to kjerner. Hva om jeg kjøper Core 2 Quad, vil jeg kunne bruke Windows XP Pro på denne (og utnytte de to ekstra kjernene), eller må jeg over på Vista (har egentlig ikke lyst til det)?

     

    Hvis det er noen andre kommentarer til oppsettet taes det også imot med takk, spesielt med tanke på valg av RAM...

  2. Hva i all verden skal du med dette? Hva er den praktiske bruksverdien? Om natten vil de ikke lyse opp godt nok til at du kan navigere etter de (det finnes det ingen lykter som kan), de bare blender deg og gir deg et meget sterkt redusert nattsyn. Hvis du vil ha et lys som kan brukes til noe fornuftig, kjøp en motorstyrt lyskaster, eller bare en håndholdt søkelampe. Denne kan du bruke i kortere tidsrom til å finne staker, bøyer og andre ting som har påmontert refleks.

  3. Ja, det skal jeg ikke krangle på, og jeg skal heller ikke påstå at noe er bedre enn noe annet, men rent matematisk er de tallene ingen ting verd, ei heller rangeringen. Det er mitt poeng, så kan andre ta seg av å diskutere hva som er best.

  4. Hehe... Skummet gjennom den såkalte "testen":

     

    At first take this is not comforting news for users of the free Avast and AVG products nor indeed for any user of the lower ranked products. More so when you consider that we are talking about the ability of these products to detect viruses and worms that were in mass circulation at the time of the tests.

     

    However the results are deceptive.

     

    First a product "fails" the monthly VB100 test if doesn't detect every single trojan in the test set of 100 trojans. A product that gets 99 right out of 100 is flunked. That's tough.

     

    It's not only tough, it's misleading. It suggests that products are capable of detecting 100% of viruses. This is simply not true; no product can detect all malware.

     

    Dette er hentet fra samme avsnitt som "tallmaterialet" ditt. Det ser ut som om det er tynnere enn jeg først antok... I teorien kan AVG ha scoret 100/100 på 6 tester, og 99/100 på 2 tester... Og Avast kan ha scoret 100/100 på 6 tester, og 99/100 på 3 tester. Med andre ord kan ett enkelt virus/trojaner/malware være eneste forskjellen mellom de to.

     

    Hadde Avast hatt 100/100 i en av de testene den ikke har det, ville den i stede hatt 7/9=78%, og ranket som nr. 7, og AVG hadde da blitt nr. 8...

  5. Her er en test av AV programmer, og som du sikkert ser er avast på bunnen, mens AVG er et par hakk høyere:

     

    Over a period of time it's possible to tabulate how often individual AV products receive the VB100 award. Here are the results for some major AV products from 2003 onwards:

    Nod32 10/10 100%

    Norton 9/9 100%

    F-Secure 9/9 100%

    Trend 8/8 100%

    Kaspersky 9/11 82%

    McAfee 8/10 80%

    AVG 6/8 75%

    Norman 7/10 70%

    F-Prot 6/9 67%

    Avast 6/9 67%

     

    Dette er vel ikke nok grunnlag til å si at AVG er bedre enn Avast. Her er grunnlaget for lite, og resultatene ligger for nære hverandre til at det er holdbart rent statistisk/matematisk...

  6. Man kan kjøpe et kort fra RiksTV og putte inn i en dekoder, og dette vil bli lovlig. Også hvis dekoderen heter Dreambox. Og utstyr til produksjon av smartkort kan brukes til mange ting, som for eksempel programmering av adgangskort, nøkkelkort, kort for lagring av elektroniske nøkler, kort for kryptering av data med mer...

     

    En liten analogi: det er lovlig å eie kniv i norge, og denne kan brukes til mye, men stikker du den inn i brystet på naboen er det ulovlig.

  7. Jeg er på jakt etter et par skikkelige kvalitets-plugger. Har allerede et AKG K-271 Studio headset, men dette synes jeg er litt stort å dra med seg når jeg reiser, spesielt på korte turer hvor jeg gjerne ikke har med noe annen bagasje.

     

    Budsjettet tillater det meste, men noe særlig mer enn 1000 kr skal det mye til å forsvare ovenfor lommeboka, men det må ikke betraktes som noen absolutt grense.

     

    Pluggene skal stort sett bare brukes til bærbar MP3-spiller. Bruker headset til forsterker hjemme.

     

    På forhånd takk for hjelpen.

  8. Jeg mener at man burde øke straffene for narkotikakriminalitet (og annen kriminalitet forøvrig). Narkomane (les: alle personer) som blir tatt med stoff på seg gjentatte ganger (det burde ikke være noe problem å få fikset det), burde få en lengre fengselsstraff i et fengsel langt fra sivilisasjonen. All post og alle besøkende burde bli testet med narkotikahund, for å forhindre at det kommer narkotika inn i fengselet.

     

    La de narkomane oppholde seg der til de ikke lenger er avhengig. Et par år burde holde.

  9. Nå synes jeg det er på tide å stoppe bruken av G-begrepene. Vi har nå innført begrepene 1G (NMT), 2G (GSM), 2,5G (GSM + GPRS), 2,75G (GSM + EDGE), 3G (UMTS), Super-3G (HSDPA), og nå, endelig, Superduper-3G...

     

    Er det ikke på tide å innse at å drive med alle disse G-begrepene er en blindvei? De fleste klarte jo å holde styr på både GSM, GPRS og EDGE, så hvorfor gjøre det vanskeligere enn det allerede er, ved å innføre nye forkortelser for allerede eksisterende, og meget presise, forkortelser og begreper?

     

    Hva skal det neste kalles? Super-mega-highspeed-3G? Dette blir for dumt.

     

    Skjerpings!

  10. Grunnen til at etanol ikke lett lar seg fremstille i høyere konsentrasjoner enn 95,6% (nei, det er ikke 96% som er grensen for destillering ved 1 atm trykk, det er 95,6%), er at vann og etanol danner en konstantkokende blanding når konsentrasjonen av etanol er høyere enn 95,6%.

     

    Nå er det mulig å fremstille 100% etanol, men det er nok ikke noen som gjør dette i stor skala med den hensikt at folk skal drikke det. Det finnes forskjellige fremgangsmåter, og en av de går ut på at man tar 95,6% etanol, og bruker en "molekylsil". Dette er gjerne et krystall eller annet homogent, gitterformet molekyl, som vil slippe gjennom vann-molekyler, men ikke de større etanol-molekylene. På denne måten "siler" man ut vannet.

     

    En annen mulighet er å vacuum-destillere spriten. Ved trykk lavere enn ca 9,3 kPa (normaltrykk er 101,3 kPa = 1 atm), vil det ikke dannes en konstantkokende blanding. Dermed vil man kunne destillere helt opp til 100%. Dette krever imidlertid mye energi.

  11. Apropos Ubuntu, brukere fra sistnevnte distribusjon vil kanskje stusse over superbruker-passordet i Fedora. Ubuntu benytter seg av sudo som standard, dette tillater hver bruker å få tilgang til systemet ved å skrive inn sitt eget passord. Dette er litt svakt. Selv om det forhindrer at uvedkommende får administrativ tilgang til PC-en, så vil det ikke hindre en annen bruker i å ødelegge systemet.

     

    Dette er direkte feil.

     

    I Ubuntu er det som standard én bruker som har mulighet til å bruke sudo for å kjøre administrative operasjoner. Det er den brukeren som ble opprettet ved installasjonen. Andre brukere vil ikke kunne benytte sudo-verktøyet. Vi snakker derfor ikke om noen redusert sikkerhet, snarere tvert om.

     

    Ubuntu sin løsning har flere fordeler:

     

    - Man slipper å huske flere passord, det er kun ett passord som er aktuelt.

    - Dersom det er flere enn én person som skal ha admin-rettigheter til maskienen, så kan alle personene som skal ha tilgang få tilgang med sine egne passord.

    - Det er færre brukere på maskinen, altså færre ting å administrere (ja, root-brukeren eksisterer fremdeles, men /root er som regel ganske tom)

     

    Jeg skal ikke påstå at det ikke er fordeler med "standardløsningen", men jeg heller mot at "the Ubuntu way" er en mer moderne og fleksibel metode.

     

    Håper at dette kan bli rettet i artikkelen.

  12. Jeg avslutter VGS i år, med 3MX, 3FY, 3KJ og differensiallikninger. 3MX er jo et krav, og 2KJ/3KJ er jo ikke nødvendig i det hele tatt, men kan sikkert komme godt med. Differensiallikninger er et valgfag på VGS, som er en del av mattepensum på NTNU (hvis jeg har forstått det rett).

     

    Når det gjelder 3FY vil jeg anbefale det på det sterkeste. Det er et fag som går mye mer i dybden enn 2FY, som jeg oppfattet som veldig "overfladisk". 3FY tar for seg flere "avanserte" bevegelser og fenomen, både på makro- og mikronivå. Jeg er ikke det minste i tvil om at jeg får stor bruk for det på NTNU. Dersom noe annet mot alle odds skulle vise seg å være tilfellet, så vil jeg bli svært overrasket.

  13. Motoren som står i bilen er en 1,9 liters forgassermotor. Denne motoren er ikke den beste til å kjøre forbi med, men til vanlig kjøring er den mer enn grei nok. På vei til/fra kongeparken, med fem/seks personer (vi måtte plukke opp en person som var blitt kastet ut av bilen ved en teknisk kontroll fordi bilen han var på var for tung) i bilen, og overnattingsutstyr, mat og pils til alle personene for to netter, brukte vi mellom 1,2 og 1,3 liter/mil. Da var vi vel 2,42 tonn når vi ble veid. Maks tillatt totalvekt på bilen er 2600 kg.

     

    Jeg skal på EU-kontroll med bilen på torsdag, og etter det blir den lagt ut for salg. Den gikk greit gjennom russebilkontrollen til Vegvesenet, så regner med at EU-kontrollen også skal gå bra. Skal ta noen bilder til annonsen etter hvert, så da skal jeg legge de ut her.

  14. Som tidligere nevnt hadde jeg (og har fremdeles - men skal selges) en Caravellle gjennom russetiden, med åtte sitteplasser (to foran og seks bak). Å sove fire personer i denne var ikke noe problem, dersom de som sov på gulvet var gode venner. En i hvert baksete, pluss to på gulvet. I tillegg kan én sove i forsetene, dersom vedkommende har litt promille og ikke er så nøye på komforen.

     

    Jeg vil fraråde campingvariant, av flere grunner:

    - Du har sannsynligvis ikke behov for campinginteriøret. Dette tar mye plass.

    - Det går fint å sove i bilen uansett. Å lage løsninger som innebærer gode sovemuligheter er ikke vanskelige.

    - Det er praktisk med sitteplasser. Campingvarianter har gjerne begrenset antall sitteplasser, og dette begrenser passasjerantallet. Selv om vi bare var fire som "eide" bilen, var det ofte vi tok med oss passasjerer (av og til mot litt betaling). Med andre ord greit med mange seter.

  15. Den er sikkert en helt OK bil, men du må huske på at dersom dere skal ha noe som helst slags form for musikkanlegg, så tar det en del plass og strøm. Bilen er gammel, men kjørt lite, så den er forhåpentligvis ikke så ille når det gjelder teknisk stand.

     

    Selv er jeg russ i år, og har hatt en VW Caravelle 1989-modell. Jeg har gode erfaringer med denne bilen, og mener at det også er en modell som bør vurderes. Du får de med camping-innredning, men kjøkken og lignende tar som regel mye plass og vekt (stor vekt = stort drivstoffforbruk). Etter en del feiring i denne bilen er det et par ting jeg mener er viktig med en russebil:

     

    - God plass til seter og bord

    - Bør være muligheter for å sove 3-4 personer i bilen (sammenhengene seter)

    - God plass til å "gjemme bort" musikkanlegget.

    - Ekstra batteri (vi hadde 65 Ah startbatteri + 110 Ah fritidsbatteri)

    - Stor dynamo (til å drive anlegg, kjøleboks, lys inni bilen, lade batteriene raskt ved småkjøring)

    - Bør ha stor nyttelast (mange større biler er registrert med lav nyttelast, for å presse tillatt totalvekt under 3500 kg).

    - Bør ha mange sitteplasser vendt mot hverandre(det er sosialt om kveldene).

     

    Lykke til med valg av bil!

  16. Mal derpå med 2-komponents båtlakk for glassfiberbåter (Gelcoat benyttes bare mot støpeformen under støpingen og kan ikke benyttes ved reparasjoner).

    8332460[/snapback]

     

    Nåja. Jeg har brukt gelcoat til å dekke over reparasjoner etter hakk, hull og riper. Dette går helt fint, og det er ikke noe i veien for å bruke dette. Gelcoat er som mye annet 2-komponent, og den er normalt en del tykkere i konsistens enn lakk. Den egner seg derfor godt til å reparere hakk og riper på vertikale flater, siden den ikke renner så lett. Den bygger også mer enn lakk, og vil derfor kunne brukes rett på skader av kosmetisk betydning, og dekke over disse relativt enkelt.

     

    På større skader, som din, er det imidlertid EKSTREMT viktig at du gjør ting skikkelig, som PerB beskriver. Ikke fyll et helt hull med gelcoat, det er IKKE hva det er beregnet for.

     

    Ellers trenger du ikke nødvendigvis bruke polyester, du kan like godt bruke epoxy. Det blir sterkere, og personlig synes jeg det er enklere å arbeide med enn polyester. Prinsippene for selve reparasjonen er imidlertid de samme.

  17. Hvis du har en annen PC som er på 24/7 eller en router/aksesspunkt som støtter det kan du jo sette opp et script som automatisk sender en WOL (Wake On LAN) kommando til den aktuelle maskinen hver gang den skal skrues på... Min Asus WL-500g støtter dette (med uoriginal firmware), og selv om jeg ikke bruker det, så kan det være en ganske nyttig finesse...

  18. størrelsen er ok for OS nå i allefall. nå gjenstår det bare at access tiden går ned, og prisen.

    8257128[/snapback]

     

    Hva mener du med at du venter til access tiden går ned? Den burde vel være lav nok fra før? Med en aksesstid som ligger på en brøkdel av hva en vanlig magnetplate-harddisk klarer, burde det tilfredsstille de fleste...

     

    Hva pris angår, derimot... Den kan godt synke litt (fort!)...

×
×
  • Opprett ny...