Gå til innhold

BarneyGumble

Medlemmer
  • Innlegg

    536
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BarneyGumble

  1. Hei har nå en Sony A7 mkII etter A7R. På A7R var det noen ganger kluss i samspillet mellom EVF og monitor, men opplever at det er verre på den førstnevnte. Nå reagerer også sensor på sollys og kontrast med å lukke monitor. Har koblet C2 til monitor, men den løser ikke problemet mitt. Noen som har lignende erfaring og evt forslag til løsning? 

     

    Har samme erfaring som deg da jeg gikk fra gen I til gen II.

     

    På A7RII kan man sette en knapp til å veksle mellom EVF og monitor, men denne muligheten finnes dessverre ikke på A7II. Har sett noen tråder om å tape over halve sensoren, men har ikke testet det selv.

  2. Takk for svar Nordentro! Zoomen stiller jeg normalt sett manuelt så det er ikke relatert til den. Jeg har også en Nissin i40 som jeg kun har benyttet indirekte og påmontert kameraet, og inntrykket er at denne er mer konsekvent i eksponeringen. Som deg bruker jeg ikke blits så ofte så jeg må nok teste litt mer og sjekke om det kan være FW oppdateringer på Odin systemet.

  3. Vil også på et generelt grunnlag uavhengig av blitztype/ lampe legge til at man må skru av elektronisk lukker i Sony kamera når man bruker high speed sync, ellers så vil man kunne få "banding".

     

    Nissin Di700 + Air med en kompakt 40cm hexagon softbox på stativ.

    Objektiv: Nippon Kogaku Japan Nikkor-P.C 8,5cm f/2 (rangefinderobjektiv fra 1948 tilpasset til A7 II)

    Bruker du TTL eller manuell? Jeg har Phottix Odin systemet og opplever at det er lite konsekvent på eksponeringen i TTL (altså at noen ganger fyrer den for mye og andre ganger for lite). Tar jeg et oppstilt bilde med kamera i manuell og blits i TTL så kan jeg oppleve helt forskjellige blitseksponeringer på en serie med bilder.

     

    Bruker jeg i tillegg manuell optikk (som ikke kommuniserer med kameraet) blir det enda verre, men da overeksponerer det omtrent hver gang (sjelden eller aldri at det undereksponerer).

  4. Når det gjelder E-fatning som på A7r II så er det helt klart Sonys satsingsområde. For å bruke dine eksisterende objektiv må du ha adpater LE-EA3 eller LE-EA4. Normalt er LE-EA4 eneste fornuftige vei å gå for å få brukbar AF med a-fatning linser på e-fatning, men på A7r II er det mulig LE-EA3 vil fungere bra også. Dessverre ingen egen erfaring med dette. 

     

    Jeg har heller ingen erfaring med dette selv, men har vurdert oppgradering og har fulgt litt med i det siste. Kjøper man A7r II eller A7II (med oppdateringen som kom i går) fungerer AF også bra på LE-EA3 så sant objektivet har SSM. Er det objektiver med god gammeldags AF (som f.eks ZA85/1.4 eller CZ135/1.8) så er det LE-EA4 som funker.

     

    For å si noe om kameravalg så ville jeg selv valgt A7II eller A7rII nå, men det lå et A99 på foto.no her om dagen til 6000 kr og det er vanvittig mye kamera for pengene. Har du mye bra optikk med A-fatning og ikke bekymrer deg for størrelsen så syntes jeg det er et fornuftig valg. 

    • Liker 1
  5. Hei.

    Er det noen som har noen anbefalinger til gode, men billige adapter fra Nikon til Sony E?

    Driver å kikker på eBay, og ser for eksempel at dette er veldig billig:

     

    http://www.ebay.com/itm/Nikon-AI-Lens-to-Sony-E-Mount-A7R-A7-A5000-A6000-NEX-3-5-6-7-Adapter-Ring-AI-NEX-/280541443582?hash=item415192b5fe:m:mXJYr8Pw6TMDpdBitK-1f7Q

     

    Men hvordan er det med kvaliteten på disse? Vil ha minst mulig bevegelse mellom adapteret, hus og objektiv.

     

    Det ser ut som Nikon adapteret jeg har og det har fungert fint. Skal imidlertid ikke garantere at det er det samme. 

  6. Jeg trodde Sony hadde gått over til normal blitssko nå, men med masse kontakter innerst inne. Da burde det virke i manuell modus. Hvis ikke Sony har vært litt for smart og sjekker om det står en Sony kompatibel blits i skoen da ...

     

    Jo, dessverre har de det. Den gamle var mye bedre på alle måter.

     

    Problemet er at Odin senderen kom på markedet omtrent samtidig med at Sony byttet sko slik at Odin triggeren har den gamle Minolta skoen.

  7. Hvor vanskelig kan det være altså....hverken Scandinavianphoto eller Japanphoto synes å ha prøvd A7x serien med studiolampe. Ene sier at Odin triggeren til phottix skal gå rett inn og funke i manuell, men det gjør den ikke. En annen årsak er jo at A7x serien ikke bruker en standard iso hotshoe men sonys egen (min mening) tulleinngang...

     

     

    Noen som har forslag? Jeg har en Indra 500 lampe jeg skulle likt å få prøvd ut, men det synes veldig vanskelig..

    Med forbehold om at Odin ikke har endret kontakt i det siste så trenger du adapteret som Twoeyes linker til. Altså det her: http://www.sony.com/electronics/interchangeable-lens-cameras-other-accessories/adp-maa

     

    Det fulgte med på noen kameraer i overgangen (i hvert fall A99) så noen har jo kanskje en liggende.

     

    Jeg bruker dette sammen med Odin trigger og det funker fint. Største ulempen er at det føles unødvendig "høyt" oppå kameraet.

  8. Tja, kommer an på hva du er ute etter. Jeg bruker tredjepartsoptikk fra 15 mm opp til 200 mm og har i tillegg noe FE optikk. Har i en periode kun brukt tredjepartsoptikk med manuell fokus, men kjøpte meg for en tid siden Batis 85/1.8 og har begynt å bruke AF litt igjen.

     

    Når det gjelder noe likt det du spør om så er jo FE 16-35 glimrende og utgjør (etter min mening) en liten, lett og kompetent pakke med et A7xx koblet på.

  9. Det var meget villedene oppgitt vekt en kan ha oppå, om du har et tilsvarende og du føler 1,5 er for mye :huh:

     

    Gjelder dette for de fleste stativer tror dere, at om det er oppgitt til ca 8 kg, så "tåler"  det kun ca 2kg?

     

    Jeg skal ikke være bastant å si at det er sånn og som sagt har jeg ikke direkte erfaringer med "ditt" stativ. Jeg tror det er dette jeg har:

    http://shop.fotoimport.no/kamerautstyr/kamerastativ/sirui/kamerastativ/sirui-kit-t-025x-c10-x

     

    Dette er nok noe spinklere enn det du linket til, men som du ser står det fortsatt 6 kg som maks vekt på det. Jeg tviler forsåvidt ikke på at det tåler 6 kg, men jeg klarer ikke å se for meg at det er stabilt nok eller praktisk å jobbe med med 6 kg på toppen. 

  10. Jeg har ikke testet stativet du linker til, men har et tilsvarende fra Siriui og etter å ha kikket på MeFoto i butikken så tror jeg dem har omtrent samme fordeler og ulemper. Jeg tror maks vekt er høyst veiledende, mitt går greit med A7 og 70-200 (under 1,5 kg/tot) på toppen, men jeg føler også at det er maks (og litt til). I tillegg vil jeg hevde at ytterste ledd på beina samt senterkolonnen er nærmest ubrukelige med mer enn en Gopro eller et kompaktkamera på toppen.

     

    De postitive er at etter å ha kastet senterkolonnen og kun bruker de ytterste leddene til nød så har jeg et stativ på under en kg som jeg kan ha med nesten over alt uten at det er noe stress. Det erstatter på ingen måte det store stativet mitt, men det er med de gangene jeg ellers ikke hadde tatt med stativ.

  11.  

     

     

     Lenge siden du bestilte?

    Slutten av april.

     

     

    Fikk aldri surret meg til å avbestille min heller så jeg fikk den for en tre-fire uker siden. Har blitt litt lite foto siden, men er foreløpig fornøyd. Lite, lett, skarpt og AF fungerer overraskende bra. Er foreløpig litt usikker på bokeh'en. Syntes den fungerer veldig bra på noe, men blir litt "swirly" (i mangel av et bedre ord) enkelte ganger. For oss som ikke har IBIS (ennå) så er jo også bildestabiliseringen genial.

    • Liker 1
  12. Jeg kan jo dele min metode også selv om jeg bruker MF. Jeg tar faktisk veldig mye barnebilder og er glad i liten dybdeskarphet. Jeg pleier derfor å tenke veldig mye på hvor jeg plasserer meg. Først og fremst med tanke på lys, men også med tanke på bakgrunn. Klarer man å få en del meter til bakgrunnen så vil den se nesten like utvasket ut om man blender ned til 2.8 som ved 1.4 og man får noe mer dybdeskarphet å jobbe med på "modellen". Jeg prøver også å finne meg et sted der barna blir oppholdt med noe (bærplukking, blomster eller noe).

     

    Når det kommer til "actionbilder" der de har full fart så må jeg bare akseptere å blende ned for å få større dybdeskarphet, men dette er egentlig ikke bilder jeg er så glad i heller.

  13.  

    Har ikke noe eksempel her og nå, men regner med dette er unødvendig da det er relativt kjent problemstilling når en jobber med liten dybdeskarphet.

    Ikke har du noe eksempel, men stiller mange spørsmål pga. manglende erfaring?..... og konkluderer med at problemstillingen er kjent.... :hmm:

     

    Makan til arrogante besvarelser da! Det er klart det er et kjent problem å treffe fokus på så store blendere og man trenger vel ikke å se eksempler på fokusbom??

     

    Jeg kan dessverre ikke bidra med noe særlig konstruktivt til trådstarter da jeg i hovedsak bruker manuell fokus, men det er en som heter Ernst Vikne som er aktiv på foto.no som burde kunne hjelpe. Han ser ut til å være dreven på fokus.

    • Liker 7
  14. Har også sett at jeg kan bruke canon eos linser hvis jeg får tak i en adaptere til sony nex, er det også en godt valg? Å bruke canon linser på en sony nex hus eller noen andre merker?

     

    På nex eller A7 seriene til Sony kan du bruke nesten alt av objektiver via adapter, men du vil i de aller fleste tilfeller miste mulighetene for autofokus. Med Canon-optikk kan du få autofokus, men jeg tror dette blir trege greier i tillegg til at det krever et relativt kostbart adapter.

     

    Nå er jeg ingen tilhenger av zoom i utgangspunktet så jeg skal ikke gi deg noe råd om hva du skal kjøpe, men jeg ville tenkt meg nøye om før jeg gikk for en tredjeparts superzoom ihvertfall.

  15. Tja, savnet og savnet. Jeg syntes den manglet en del for å være verdt pengene. Jeg syntes kun den var skarp helt i senter, sånn at komposisjoner litt utenfor senter var vanskelig. Jeg likte heller ikke bokehen som jo er vesentlig på et sånt objektiv. I tillegg ha jeg aldri sett verre CA på noe objektiv.

     

    Høres ut som jeg svartmaler det veldig nå og det er ikke meningen. Det er et flott objektiv på mange måter, men det ga ikke meg hva jeg vil ha av en 85 mm.

  16. Ingen som har vurdert Speedmaster 85mm f/1.2 kontra Canon FD 85mm f/1.2?

     

    Vurderte det den gang jeg kjøpte FD85/1.2, men kom frem til at Mitakonen ble veldig stor og tung. FD85/1.2 er jo faktisk ganske liten og lett (i forhold til lysstyrken). Nå solgte jeg FD85/1.2 ganske kjapt igjen da den ikke var helt det jeg var ute etter, men det kunne vært moro å teste Mitakonen egentlig.

  17. Forsåvidt ingenting galt med FE55/1.8 eller de andre objektivene, men jeg har aldri fått helt teken på det. For det første liker jeg ikke MF med focus-by-wire. Dette er sikkert en treningssak og jeg har kanskje ikke gitt det nok tid. I tillegg har jeg heller ikke blitt helt happy med den firkanten jeg har å forholde meg til ved AF. Jeg syntes den blir for stor og istedenfor å få fokus på øyet så havner fokus på nesa eller øret eller noe i den duren.

     

    Når det er sagt så ser jeg jo at mange andre tar fantastiske bilder med FE55/1.8 så jeg innser at dette er mine problemer og ikke problemene med utstyret, men så langt har jeg foretrukket rene MF objektiver. Nå er det absolutt situasjoner som jeg savner AF så derfor kunne jeg tenkt meg enten 55 eller 85, men vet ikke helt ennå...

     

    Hadde faktisk FD 85/1.2 for en liten stund siden jeg også og den har en eksemplarisk fokusring som jeg kunne tenkt meg på FE optikken :)

  18. Jeg bruker Peak Design Leash på A7 med diverse optikk og syntes det fungerer fint. Den er tynn, men ikke for tynn. I tillegg er det genialt å kunne fjerne den helt eller bruke håndleddsreim isteden. Jeg bruker ikke reim i det hele tatt mesteparten av tiden og da fungerer den nesten optimalt.

     

    Har også en Blackrapid Metro (tror jeg). Den er grei nok, men den tar nesten like stor plass som kameraet når den pakkes ned og det er irriterende...

  19. Har tenkt å kjøpe min aller første manuelfokus objektiv for Sony A7 og her skal jeg fortelle hva slags objektiv jeg er ute etter. Håper på litt hjelp og veiledning.

     

    Mine prioteringer :

     

    -Objektivets brennvidde skal være noe mellom(Skal brukes kun til landskapsfotografering) : 21mm og 28mm

    -Budsjett er alt under 10K( Er villig til å kjøpe brukt også)

    -F nr.(lysstyrke) er ikke det viktigste siden jeg nesten alltid blender til f8-f11-f16 alikevel.

    -Størrelse på objektiv er ganske så viktig

    -Skarphet-kontrast-rendring og 3D følelse er viktig

    -Må kunne ta ND filter 

     

     

    Hvis størrelse er viktig bør du absolutt kikke etter Olympus Zuiko OM 21/3.5. Denne er omtrent så liten som du kan lage et objektiv.

     

    Hvis du er villig til å gå 1 mm videre vil jeg også anbefale Canon FD 20/2.8 (se Pillip Reeves test) eller Minolta AF/Sony A 20/2.8 (Minolta og Sony er samme objektivet). Jeg hadde sistnevnte og det er ganske lite, utrolig lett og yter veldig godt nedblendet til f 6.3 - 13.

  20. Anbefaler deg å kikke på bruktmarkedet. Du kan også bruke objektiver med Minolta AF fatning. Minolta AF 50 mm /1.4 har samme konstruksjon som Sony 50 mm /1.4. Du bør få tak i en av disse brukt til rundt 1500 kr og det er etter min mening et greit kjøp. Objektivet er ikke sylskarp fra hjørne til hjørne, men fungerer utmerket til portretter og mye annet og tegner veldig fint (etter min mening).

  21. Etter å ha gått på nok en smell på adapterfronten vil jeg advare mot adaptere av merket Fotga. Jeg husket ikke at jeg hadde hatt dette tidligere og bestilte to stykker (til OM og MD) og har foreløpig har jeg bare mottatt det til OM fatning. Dette ga (som det forrige jeg testet) lyse felter i bildet som nok skyldes refleksjoner inni adapteret. Som en liten bonus evnet heller ikke adapteret å låse fast noen av objektivene jeg testet det med.

     

    Ikke det at de koster så mye disse adapterne, men man må jo vente så lenge på dem.

×
×
  • Opprett ny...