Gå til innhold

Pus_1808

Medlemmer
  • Innlegg

    360
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pus_1808

  1. Hei.

     

    Jeg vil gå medisin har jeg funnet ut, men stopper litt opp på det med vgs. fagene jeg mangler.

     

    Jeg har tenkt til å finne meg en midlertidig jobb mens jeg går opp som privatist. Hvis jeg f.eks ikke skulle klare å finne meg en jobb, kan jeg motta dagpenger fra NAV selv om jeg tar de fagene som privatist?

     

    For å motta dagpenger så må du ha jobbet før, og ha en god grunn til at du ikke får skaffet jobb. Jeg vet om folk som tar fag som privatist og mottar penger, men på NAV er det så himla mange lover og regler at det er umulig å svare på om DU vil gjøre det:)

  2. Atlantis i oslo utlyser nå muligheten til og ta bachelor i medisin (3år) i oslo og deretter 4 år på et av de største universitetene i Polen. frister veldig!noen som vet om norge har planer om og inføre samme ordning? dvs. bygge på bachelor? burde jo være mulig!

     

    Vet du noe om man må lære seg polsk når man tar denne varianten?

  3. Takk for tipset! Men det jeg egentlig etterspurte var en liten titt på det produktet jeg har funnet til min søster, og at de som kan litt mer enn meg kan vurdere om det er en god/dårlig maksin i forhold til pengene. Og også om den er verdt "oppgraderingen" fra den hun hadde funnet selv.

     

    Men det er ikke så mye å tenke over lenger, for pga. manglende respons tok de et valg, og de valgte å høre på meg:) Nå gjenstår det å se om de blir fornøyde:)

  4. Jeg har fått i oppdrag å finne en pc som søstra mi skal kjøpe. Hun satte prisantydningen til 3500,-, og så skulle je naturlig nok finne en pc som gav mest mulig for pengene. Pc'n skal brukes av alle i familien, både barn og voksne.

     

     

    De hadde kikket litt selv, og vurderte denne til 2995 kr.

     

    Jeg personlig likte ikke helt denne, særlig ikke tastaturet og piltastene.

     

     

    Derfor kikket jeg litt rundt selv, og fant denne til 4190 kr (over prisantydning, men ikke så mye).

     

    Jeg har Asus selv med følgende spesifikasjoner:

     

    Prosessor: Intel Core i3-350M, 2,26 GHz

    Grafikkort: nVIDIA GeForce GT 325M ; VRAM 1GB

    Display: 16" HD LED

    Harddisk: 500 GB

    Minne: 4 GB

     

    Det virker som den jeg fant, og min egen er ganske like? Klarer dere ut ifra mine opplysninger å se hvem som er best?

     

    Jeg skulle prøve å forklare hvordan den jeg anbefalte var bedre, og siden jeg ikke har så peiling selv, så er jeg redd for at jeg sier noe feil.

    Den pc'n jeg anbefalte hadde en prosessor på 2,6 GHz og en lagringskapasitet på 500 GB, den hun fant hadde 1,6 GHz og 750 GB.

     

    Jeg prøvde å forklare det på en sånn måte at prosessorn (og antall GHz) kan sammenlignes med antall hestekrefter på en bil, og lagringskapasiteten med hvor mye en bil kan laste. Med lite hester kan ikke bilen dra den tunge lasten uansett hvor mye plass den har.

     

    Var det helt på jordet, og stemmer det i forhold til de to pc'ene jeg sammenlignet?

  5. Jeg får ikke sendt/mottat MMS/bilder, noen som vet hva jeg kan gjøre for å fikse det? :D
    jeg slet med den i mange dager, så jeg slo på "Bruk datapakke"Da først kunne jeg sende og motta mms, så fremst det er også lagt inn info i tilgangspunktnavn, har bare en der, og den må hake grønn på.Da skal mms virke

     

    Det funket! ...Men nå kobler mobilen min seg på 3G-nettet når jeg ikke er i nærheten av hjemmenettverket. Finner ingen knapp/instilling hvor jeg kan slå av dette uten at det påvirker MMS funksjonen... :hmm:

  6. Men de regner vel kanskje ikke med tilleggspoeng i Danmark slik som vi gjør i Norge? Men er det ikke sånn at i Danmark slik at 10 % tas inn basert på en totalbedømmelse av søkeren; skolegang, karakterer, jobb og annen erfaring. Har ikke satt meg så inn i det, da det stort sett er Norge som er aktuelt for min del:)

  7. Asberger går for å være en "mild form for autisme", og forbindes ofte med "dumme"/"uintelligente" mennesker. Dette er ikke riktig.

    Det mange ikke vet, er at flere av verdens "smartesete" og mest kjente mennesker har autisme eller en eller annen lignende tilstand. Mange av disse menneskene hører historien til, og det er derfor ikke stilt en diagnose.

     

    Her og her ser du en liten oversikt over menneser man vet, eller som man antar har hatt asperger eller en lignende diagnose:

     

    Modellen Heather Kuzmich

     

    Microsoftgrunnleggeren Bill Gates

     

    Musiker Bob Dylan

     

    Vitenskapsmannen Isaac Newton

     

     

     

    Jeg er ikke noe fagpersonell, men ettersom jeg har forstått aspberger så er dette ofte mennesker som er svært intelligente mennesker på noen områder, men som ofte ikke fungerer like godt på "vanlige" områder.

    De er altså veldig gode på en eller noen få spesielle ting. Men de kan ha problemer i sosiale sammenkomster, blant annet fordi de ikke klarer å tolke andre mennesker like godt som en uten denne diagnosen. En med asberger kan også selv ha problemer med uttrykke følelser. Derfor kan det lett oppstå misforståelser, og et barn med asperger kan oppfattes som et vanskelig/uhåndterlig barn.

     

    Så til deg med aspberger; se på deg selv som unik og spesiell. Og velg å se positivt på din diagnose.

    Men vær forberedt på at mange mennesker ikke helt forstår hvordan din situasjon er, og da er det viktig at du ikke mister motet. Vær åpen om din diagnose.

    Nå begynner man å kjenne til denne diagnosen, og jo mer åpenhet man har, desto bedre vil folk forstå hvordan en med aspberger har det.

     

     

    En god måte å forklare Aspergers syndrom grovt er å sammenligne det med en laserpeker. Personer med Aspergers har en tendens til å bli oppslukt i noen spesifikke emner og bli utrolig flinke i det, istedet for å ha en bredt kunnskap om alt, men svakere, slik som en lommelykt.

     

    Mennesker med Aspergers er ofte slike som ender opp med doktorgrad i matematikk eller fysikk.

     

    Jupp, nevnte det over.

     

    Kirikovski - Ja, en person med aspergers har nok litt empati. Jeg (tror) jeg har hørt at noen også kan ha mer empati ovenfor spesielle dyr. Dog kjenner jeg en som overhode ikke hadde empati for dyr, men han var av den ekstreme sorten for å si det mildt. VELDIG mildt...

  8. Gurre97 - Hvis du har lest noen av de innleggene over, så forstår du kanskje at en med asbergers ikke helt forstår hvordan andre har det. De mangler det som kalles empati (medfølelse). At han kaller deg feit er selvsagt ikke noe gøy. Det kan nok være litt vanskelig å få han til å slutt å gjøre det ved å kjefte på han, men prøv å snakke med en voksen som står han nær, og ta det opp på en rolig, voksen måte.

×
×
  • Opprett ny...