Gå til innhold

Benjamin

Medlemmer
  • Innlegg

    589
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Benjamin

  1. Ja, ModMic.com er en utrolig god mic som er utrolig enkel å montere. Har kun prøvd versjon 3.0 og var så fornøyd at jeg bestilte en til :)

     

    Versjon 4.0 er også rett rundt hjørnet som tilbyr bøyelig mic.

    Jeg ser at disse ligger rett på feil side av 200-kronersgrensa, vet du om de er villige til å oppgi noe lavere verdi på pakka?

  2.  

     

    Eller tenker du mer i retning elektro/nano?

     

     

    Kanskje. Burde vært mer spesifikk i posten min. Tenker at man kommer på et slikt nivå at man faktisk kan jobbe med å utvikle mikrokontrollere, innebygde system osv. Er det kanskje mer en elektroingeniør sitt felt? Har bare fått inntrykk av at en med utdannelsen Computer Engineering i USA kan jobbe med slike ting (derfor jeg lurte på tilsvarende på NTNU), men kan hende jeg har misforstått.

     

    Uten at jeg har så god oversikt over de andre linjene, så høres det ut som elektro. Går bare i 2. klasse, så veldig dypt har vi ikke kommet i den slags, men jeg satt seinest i dag på lab'en og programmerte mikrokontroller, og kobla krets til den.

  3.  

     

    I oppgave a har jeg allerede regnet ut cos(vinkel) = u * v / (|u|*|v|), men jeg skjønner ikke sammenhengen med u * v / |v|. u * v /|v| får jeg som svar 2.8, men jeg skjønner ikke hva det skal bety.

     

    Oppgave c, så ganger jeg u * v / |v|^2 med v, blir ikke det bare vektor uv, fordi v^2=|v|^2 da blir de to borte? Da står jeg igjen med u-uv?

     

    Tegn opp figurer, riktig skalert, og se om ldu finner en sammenheng med lengden din langs vektorene feks.

    I c): Nei, dott-produkt er ikke det samme som å gange. Du må regne brøken først, dette gir deg en skalar. Deretter kan du regne skalarene. Jeg lurer også litt på hva du mener med uv-vektor, hva slags vektor er dette? u+v? u x v?

     

    uv mener jeg u*v, men skjønte nå hva du mener og så at jeg var helt på jordet.

     

    Hvis jeg ganger ut brøken først får jeg u - (42/225)v =

     

    w = u - (14/75)v

    w = [8,6]-[56/25,-42/25]= [144/25, 192/25]

     

    Blir det her riktig?

     

    På oppgave b har jeg regnet ut lengdene på vektorene, u=10 og v=15, når jeg rgener ut u*v/ |v| får jeg 2.8 og jeg ser ingen sammenheng mellom lengdene og 2.8, eller er 2.8 feil?

     

    Pent er det ikke, men det ser riktig ut, her er et hint for oppgave b: http://i.imgur.com/cJf8r7q.png

  4. Jeg synes den første setningen høres ut som at du beskriver campus, og ikke byen. Jeg tror kanskje studiested vil være bedre enn studieby, siden ikke alle universitet/høgskoler, ligger i en by (feks. HiVe, UMB). Jeg er også litt usikker på definisjonen din på student. Hva mener du er forskjellen på å ta og utdanning? Der ville jeg heller sagt: "En student er en person som studerer ved universitet eller høgskole." Fortsettelsen er også uklar: "byen til tilhørende student" kan tolkes til å bety byen studenten kommer fra, som ikke er det du er interessert i.

     

    Dessuten vil jeg si at "det sosiale" =/= "uteliv". For min del er det sosiale aspektet ved å bo der jeg bor betydelig med tanke på trivsel, mens uteliv er totalt uinteressant. (Med mindre man med uteliv snakker om ut i skogen/fjellet/etc.)

  5. I oppgave a har jeg allerede regnet ut cos(vinkel) = u * v / (|u|*|v|), men jeg skjønner ikke sammenhengen med u * v / |v|. u * v /|v| får jeg som svar 2.8, men jeg skjønner ikke hva det skal bety.

     

    Oppgave c, så ganger jeg u * v / |v|^2 med v, blir ikke det bare vektor uv, fordi v^2=|v|^2 da blir de to borte? Da står jeg igjen med u-uv?

     

    Tegn opp figurer, riktig skalert, og se om ldu finner en sammenheng med lengden din langs vektorene feks.

    I c): Nei, dott-produkt er ikke det samme som å gange. Du må regne brøken først, dette gir deg en skalar. Deretter kan du regne skalarene. Jeg lurer også litt på hva du mener med uv-vektor, hva slags vektor er dette? u+v? u x v?

  6. Si fra til kurslederne, du trenger ikke å si at det "ikke var godt nok", men som du sier her, så var det annerledes enn du hadde tenkt, og dermed heller ikke særlig til nytte for deg i den situasjon som du er i nå. Det burde de ha forståelse for, dessuten kan det hende at noen andre kan ta plassen din hvis det bare har gått en gang. Uansett, det hjelper i hvert fall ingen andre om du blir værende på kurset, så jeg synes ikke du skal ha dårlig samvittighet om du dropper det, dersom kurset ikke gir deg noe.

  7. Jeg vil fraråde deg å kjøpe for lange feller. Jeg har sett flere som har bretta fellene opp bak på fjellski og brukt gaffateip for å holde det på plass, men dette er veldig tungvindt og funker enda dårligere telemark/rando-ski, siden fellene til den type ski har et feste i begge ender som holder fellene på plass. (Fjellskifeller har bare feste foran). Feste bak på fellene har mange hakk for å kunne passe til ulike skilengder, men 20 cm forskjell blir i meste laget. Når jeg søkte opp på nettet så det ut til at det var 10 cm per størrelse (189-199 cm), jeg fant fram mine egne G3-feller, kanskje et par tre cm mer enn det, men det vil uansett ikke passe dine ski.

     

    Ang. det andre spørsmålet ditt (i den andre tråden), feller er dyrt, men de trenger ikke koste 2000. Det billigste jeg fant var på XXL der de koster 1400 (Det står Dynafit, men det må være en feil, Dynafit lager bare custom-feller som passer til skia dems). Ellers ligger prisen på rundt 1800 for G3-feller. Andre steder jeg så er: Fjellsport, Oslo Sportslager og Sportsnett.

  8.  

    Jeg tror virkelig trådstarter var ute etter at dere skulle gi HELE samlingen en felles score. Men la oss for all del fortsette på samme måte, men artig om dere gir samlingen en felles score også. Ikke bare individuelle spill.

    Jeg gjorde det også, jeg brukte bare en litt annen skala:

    På en skala fra fiskepudding til vafler med høvla smør og brunost, gir jeg denne samlinga scoren: pasta carbonara.

  9. En full-adderer og en halv-adderer gjør omtrent det samme, den eneste forskjellen er at full-addereren også tar inn et carry-inn signal. Altså, en halv-adderer har to inngangssignaler som "adderes" for så å sendes ut til to utganger, en "ut" og en carry-ut. En full-adderer har derimot tre innganger, som alle adderes og sendes ut til de samme utgangene. Jeg er usikker på hvordan oppgaver vil se ut, men du kan for eksempel forsøke å lage en n-bits teller, som inkrementerer et tall hver gang du får et høyt inngangssignal. (Tenk: en maskin som viser et tall, feks stillinga i et spill, du trykker på en knapp hver gang det er poeng, øker med 1) Siden det kun er ett inngangssignal kan dette gjennomføres med halvadderere og flip-flop'er. Resten kan du prøve på selv.

  10. Mine 10..

     

    1. League of Legends

    2. Counter Strike: Source

    3. CoD MW2

    4. CoD BO2

    5. Zelda Twilight Princess

    6. Skyrim

    7. Mass Effect 3

    8. Minecraft

    9. Runescape

    10. Maplestory

    1. Aldri spilt

    2. 5/10 (jeg har bare spilt 1.5 og 1.6)

    3. 7/10

    4. aldri spilt

    5. aldri spilt

    6. 9/10

    8. 6/10

    9. 3/10

    10. aldri spilt

     

    På en skala fra fiskepudding til vafler med høvla smør og brunost, gir jeg denne samlinga scoren: pasta carbonara.

     

    Min liste (med gode spill, favorittspill er vanskelig å si):

     

    1. Halo 3

    2. Portal 2

    3. Burnout 3: Takedown

    4. Super Meat Boy

    5. Bayonetta

    6. Battlefield BC2

    7. XCOM Enemy Unknown

    8. Beyond Good & Evil

    9. Machinarium

    10. Splinter Cell: Chaos Theory

    • Liker 2
  11.  

    Godt å vite :)

     

    Kommer det eventuelt løsningsforslag på øvinga?

     

     

    Det er jo litt dum måte å gjøre det på? De som ser på svarene og bare gir opp og leverer inn står, og de som gjør en ærlig innsats og svarer noe han tror er rett, men egentlig er feil, stryker.

     

    Hva skjer med de som stryker?

     

    Og kan du skrive opp hva som var riktig svaralternativ? F.eks A,A,A,B, osv

     

    Og var dette samme struktur som i fjor?

    Jeg så en øving som ble levert blank (ca en time etter start), jeg vet ikke om det blir godkjent eller ikke. Vi retta alle og satt på poengsum, vit.ass har ansvar for å ordne selve godkjenninga og få det inn i systemet.

    Det var samme struktur som i fjor (sorry, ingen vafler denne gangen). Det var også stort sett de samme oppgavene, med noen små justeringer (ulike motstandsverdier, etc). Det burde ikke være noe i veien for å gi løsningen nå som alt er ferdig. Riktige svar, fra 1 til 10 er: BAABCACCCC

  12. Jeg er studass i kretsteknikk og skal rette den obligatoriske øvingen på onsdag. Dette er en obligatorisk øving, men ingen prøve. Vi har ikke fått skikkelige retningslinjer på det enda, men som sagt så var det vel omtrent nok å møte opp i fjor. Det betyr ikke at du kan gjette på alle oppgavene og levere etter 5 min. Men hvis du bruker tida og gjør et ærlig forsøk, så går det fint om du sliter med mange oppgaver, du vil få godkjent. (I hvert fall av meg. Vi har som sagt ikke fått hverken oppgaver eller retningslinjer enda, men jeg vedder 5 vafler på at det er samme struktur som i fjor.)

    • Liker 2
  13. Avhengig av type ruter og andre som eventuelt skal ha tilgang på det trådløse nettet, så kan det være en mulighet å montere en reflektor på antenna for å forsterke signalet. Dette kan fint gjøres med litt aluminiumsfolie, papp og teip.

×
×
  • Opprett ny...