Gå til innhold

frenzy81

Medlemmer
  • Innlegg

    201
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frenzy81

  1. Blir spennende å se hvor mye arbeid det er å tilpasse disse gardinene i bredden.

     

    Ja, det står at de ikke kan tilpasses, men med vinkelsliper, dremel og litt pågangsmot er det meste mulig.

     

    Jeg vil anta at selve rullegardinmotoren har fast lengde i alle utgavene, og den smaleste utgaven var vel 80 cm. Jeg har nøyaktig 95 cm fra karm til karm, og hvis Fyrtur-gardinene skal gjøre jobben sin skikkelig så må de være så brede som mulig inni karmen. Jeg vil tro at rullegardinmotoren er festet til en stang i ulike lengder, og at denne bør kunne tilpasses - i tillegg til housing, selve gardinen og metallstangen nederst på gardinen.

    • Liker 1
  2. Har Nikon D5000 med kitobjektiv (18-55 med vr) og en 55-200. Skal heller kjøpe en 18-200 mm så jeg slipper å drasse med meg to objektiver.

     

    Lurer på hvorfor det er såpass stor prisforskjell på disse to objektivene, fra hhv. Nikon og Sigma:

     

    https://prisguiden.no/product.php?productId=112742

     

    https://prisguiden.no/product.php?productId=79953

     

     

    Kan jo nesten kjøpe to av Sigmaen for samme pris som den første. Mener det er den korrekte Sigma-versjonen jeg har funnet (har vr, er cpu-objektiv som jeg kan bruke på min D5000).

  3. Da jeg allikevel måtte oppgradere PHP på serveren min, så fant jeg ut at jeg kunne få opp nyeste Apache i samme slengen. Jeg har nå Apache Http server versjon 2.2.8 pg PHP 5.2.5 kjørende.

     

    Et problem jeg har fått etter oppgraderingen er at filer blir korrupte. Alle typer bilder blir enten bare delvis nedlastet, og laster jeg ned en WinRAR-fil så får jeg CRC-error når jeg åpner den nedlastede filen.

     

     

    Noen som har vært borti noe lignende, eller har noen idé om hva som kan gjøre dette?

     

     

    Her er en mappe hvor jeg har lagt opp tre formater av samme bilde. Prøv selv og se...

     

    http://filene.mine.nu/bilder/eksempel

     

     

    .a

  4. Nå er jeg ikke kjent med verken SDK-ene fra Nokia, eller applikasjonsutvikling for mobile plattformer. Det skal sies!

     

     

    Men jeg vil faktisk tro at dette er ganske lett å få til.

     

    I telefonen nå så er det satt opp viderekobling til mobilsvar dersom anropet blir avvist.

     

    Det eneste et slikt program da må gjøre er å sjekke om anropet kommer fra noen i gruppen "familie" eller ikke. (Jeg har allerede satt opp at "familie" skal varsles med lyd, mens alle andre skal være lydløse). Hvis anropet ikke tilhører "familie" så skal programmet avvise anropet - eller 'trykke 1 gang på avvis-knappen'.

  5. Ok, sånn sett så er jeg med.

     

    Men hvis du ser her så har Nokia en SDK for S40 også, kun java og ikke c++ (som du sier) men så lenge SDK-en inneholder det man trenger så er jo ikke språket den største hindringen. (Og en SDK bør jo inneholde det samme uansett hvilket språk man bruker).

     

    http://www.forum.nokia.com/main/resources/...sdks/index.html

     

     

     

    Men jeg får fortsette jakten på Forum Nokia tror jeg. Sikkert større sjanse for å komme frem til en løsning der.

  6. Jeg sitter og klør meg litt i hodet over en Nokia 6233 (Symbian Series 40) hvor denne problemstillingen kom opp:

     

    Dette er en firmatelefon hvor brukeren vanligvis slår av telefonen i høytidene fordi han ikke ønsker å motta jobb-relaterte oppringinger når han ikke er på jobben. Dette skaper litt problemer for f.eks. familien - hvor han gjerne ønsket at disse anropene skal slippes gjennom. Alle andre anrop bør gå rett inn på mobilsvar.

     

     

    Jeg har nå fått lagt til familien i en kontaktgruppe, og har opprettet en profil hvor jeg kun har valgt at anrop skal varsles dersom de tilhører gruppen "familie". Dette fungerer riktignok greit, men mobilen vil fortsatt motta anropet og det vil ringe (lydløst) i de 30 sekundene før samtalen viderekobles til mobilsvar.

     

    Den ønskede løsningen ville innebære at anrop fra alle andre enn familien ble viderekoblet rett til mobilsvar, slik at det for dem ville virke som om mobilen var avslått.

     

     

    Jeg finner derimot ikke noen kobling mellom viderekoblings- og profilmenyene på telefonen. Under viderekoblingsmenyen kan jeg bare velge mellom viderekobling av "alle anrop", "hvis opptatt", "hvis ikke svar" og "hvis ikke dekning / utilgjengelig". Her er de tre siste koblet opp mot mobilsvar.

     

     

    Er det noen som vet noen slags løsning på dette? Det kan gjerne være et tredjepartsprogram som løser dette, bare jeg finner en ordning.

     

     

    Takk!

  7. Hallo. "JVC digitalt videokamera" skulle det stå i siste setningen min... Såvidt jeg vet produserer ikke JVC fotoapparater uansett, men det er nå en annen sak.

     

    Jeg har bruk for at videokameraet kan festes på kanten av skrivebordet (noe ála skrivebordslamper som som festes på kanten av skrivebordet med skru-tvinge).

     

    Det skal helst monteres på skrivebordet bak den 24" skjermen på bildet under (slik at den stikker opp over skjermen), så da sier det seg at den lille gorillaen ikke duger :(

    post-15220-1204227523_thumb.jpg

  8. Jeg er på jakt etter et kamerastativ (hovedsaklig til et digitalt videokamera) som skal være en fleksibel arm (artikulær, bevegelig i flere akser) til montering på et skrivebord.

     

    Jeg har funnet noen eksempelbilder på nettet:

     

    http://ecx.images-amazon.com/images/I/31F6...G1L._AA280_.jpg

    http://www.lightsmithimager.com/site/images/ls.jpg

    http://forums.dealmac.com/read.php?8,2603623

     

    Siste linken der er det bilde av et Manfrotto fleksibelt stativ. Jeg ser de har dette på 'det digitale mørkerom' (ddmr.no) men til litt stiv pris i forhold til hva jeg hadde tenkt å bruke.

     

    Er det noen som vet om noe slikt i norske butikker? Trenger ikke være akkurat det jeg har vist på bilder her, men i hvertfall en eller annen form for fleksibilitet. Kan gjerne være et DIY-prosjekt - bare det tåler vekten av et JVC digitalkamera.

  9. Jeg har i dag et Creative SB Audigy lydkort og et midi-keyboard som jeg kobler til via Joystick/Game-porten (men keyboardet har også midi-out).

     

    Har litt for høy latency til at jeg er fornøyd, selv om jeg bruker Creative sin ASIO-driver.

     

     

    Jeg behøver ikke noen mic-innganger da jeg har miksepult, det holder med en linjeinngang. Og det må være en midi-inngang som jeg kan koble på midi-keyboardet på.

     

    Hvilket lydkort bør jeg velge?

     

    Både interne og eksterne kort-anbefalinger mottas med stor takk! Skal sjekke om jeg har en ledig PCI-slot, men en ekstern boks kunne kanskje vært å foretrekke. Da kan jeg bruke laptopen også, hvis jeg ikke sitter hjemme.

  10. Det er korrekt! Du kan ikke ta opp digitale signaler ved bruk av dette kortet som dekoder.

     

    Men... Du kan sette opp systemet slik at pc-en styrer den eksterne dekoderen, og så kan du føre en scart-kabel over fra dekoderen til kompositt (gul) og audio (rød og hvit)-inngangene på tv-kortet.

     

    Sammen med fjernkontrollen og mottakeren så skal det følge med 2 ir-blastere, som gjør at mediacenteret kan styre opp til 2 forskjellige eksterne bokser, f.eks. set top boks (tv-dekoder) og ekstern forsterker hvis du kjører lyden gjennom den.

     

     

     

    Noe helt annet blir det derimot dersom du har digitale løsninger fra Viasat eller Canal Digital (satelitt), eller digitalt kabeltv (Canal Digital og Get, usikker på om den siste støttes av noe). Disse finnes det digitale løsninger til, men ikke med det kortet du har med der. Det som må støttes da er standardene DVB-S (DVB-S2 for hd-muligheter) for satelitt, og DVB-C for digitalt kabeltv. I tillegg må du kjøpe en kortleser, for programkortet, og denne må du sikkert kjøpe en CAM-modul til (Viasat har en løsning kalt viaccess og Canal Digital bruker en løsning kalt Conax).

  11. tv`en min har full hd 1920x1080 :)

     

    spørsmål til noe av det du sa: "men hvis du i tillegg skal bruke det som pc og surfe på nettet, så "må" du bruke native-oppløsningen til tv-en. Altså må du sette oppløsningen på pc-en til dette. "

     

    -surfe på nettet er noe det helt klart blir mye av. for å være føre var.....er det en enkel måte å forklare meg hvordan jeg setter oppløsningen på pc`en til å bruke native-oppløsningen til tv`en?

     

    Det er ikke noe problem hvis TV-en har full HD støtte, da denne oppløsningen er en av de forhåndsdefinerte oppløsningene man kan bruke med HDMI. Kjør på!

     

    Uansett, du setter oppløsningen ved å gå inn på egenskaper for skjerm (høyreklikk på skrivebord og velg egenskaper), og endre innstillingene under arkfanen "innstillinger".

     

     

    Vil denne pcen holde for mitt bruk? (se film, bilder, musikk, ta opp tv) http://www.komplett.no/k/ci.aspx?sku=10272

    blir nok null spilling da jeg tenker å kjøpe en xbox 360 elite til det formålet.

     

    Ser stort sett greit ut. Jeg har 2 stk 500 GB harddisker, det blir fort fullt. Greit å kunne ha litt materiale liggende også, så man kan velge litt. Vær obs på at tastaturet her har kabel - ikke kompatibelt med sofa-surfing :)

     

    En annen ting jeg ser: TV-kortet har støtte for DVB-T (digitalt bakkenett) men dette er mest sannsynlig MPEG2-teknologi, og det norske digitale bakkenettet har MPEG4-komprimering. Altså vil dette kun funke i Sverige og andre land som bruker MPEG2-komprimering. Det eneste dette TV-kortet støtter er da analoge signaler via koax-kabel (antenne eller analog kabel-tv). Bare så du er obs på det. Såvidt jeg vet har ikke NTV/RiksTV godkjent noen løsninger for HTPC og digitalt bakkenett ennå, og jeg tror ikke man bør ha så altfor høye forhåpninger.

     

    Ser onboard-grafikken på hovedkortet er en GeForce 6150. Aner ikke noe om dette kortet, du kan gjerne google litt etter data om dette kortet. Sjekke at det går fint å spille av hd-materiale osv.

  12. Tips angående prosessor.

    "Intel Core 2 Duo"-prosessoren kommer med bus-hastighet på 800MHz og 1333MHz, og "Intel Core 2 Quad" kommer med 1066MHz. Det er veldig viktig at hovedkortet ditt støtter like høy, eller høyere, bus-hastighet som prosessoren! Hvis du har et hovedkort som bare støtter 800MHz bus-hastighet, så vil ikke en prosessor med 1066MHz eller 1333MHz virke! (Typisk vifter går rundt, men får ikke skjermbildet).

     

    Dette er veldig viktig! Opplevde det for en måned siden.

     

    Hadde selvsagt sjekket på spesifikasjonene på sidene til komplett.no at hovedkortet støttet FSB 1333, siden C2D-prosessoren kjørte på den hastigheten. Men da jeg fikk det og alt var ferdig montert, så skjedde omtrent ingenting når jeg prøvde å slå på.

     

    Heldigvis hadde jeg en Pentium 4 prosessor med samme slot, som jeg kunne bruke til å få bootet maskinen og få oppgradert BIOS-en. Billig-hovedkort og kanskje eldre utgaver får gjerne støtte for høyere FSB ved et senere tidspunkt, ergo må man oppdatere BIOS for å kunne benytte seg av dette.

     

    Endte med at Komplett måtte endre infoen på sidene sine. (Men det skal sies at de hadde fått denne informasjonen fra hovedkort-produsenten igjen).

     

     

     

    Sånn dritt-ting som kan være vanskelig å finne ut av i etterkant.

  13. Komplett.no har en egen kategori for CAD/CAM-skjermkort, og det var vel kanskje her du skulle sett dersom du skal ha en jobbmaskin.

     

    http://www.komplett.no/k/kl.aspx?bn=10484

     

     

    Men så vil jo du sikkert spille også, og da vet jeg ikke hvordan de kortene fungerer. Vet heller ikke hva som gjør at disse kortene er mer egnet for CAD-tegning, men det dyreste kortet koster 178.000,- så noe må det jo være :wow:

  14. Hallo.

     

    Ett viktig tips dersom du skal bruke LCD-tv:

     

    Du sier du skal bruke HDMI-kontakt. Da håper jeg også tv-en din støtter full HD (1080p), altså 1920 x 1080 punkter. Hvis den ikke gjør det, så ville jeg droppet HDMI-kontakten.

     

    Hvis tv-en din ikke støtter full HD, men bare er HD Ready, så støtter den maks 720p, som har en oppløsning på 1280 x 720 punkter. Det skulle jo forsåvidt gå greit, de fleste skjermkort klarer å spytte ut bilder i denne oppløsningen.

     

    MEN - her kommer cluet: LCD-panelets oppløsning (native - altså det som gir det 1:1 pixelmapping og som gjør at skrift og grafikk ser bra ut på en lcd) er mest sannsynlig 1360 x 768 punkter. Hvis du kun skal bruke det til å se film og bilder så skulle det ikke være noe problem, men hvis du i tillegg skal bruke det som pc og surfe på nettet, så "må" du bruke native-oppløsningen til tv-en. Altså må du sette oppløsningen på pc-en til dette. Problemet med HDMI ligger ofte i selve tv-apparatet - da det kun godtar utvalgte forhåndsdefinerte oppløsninger (og 1360 x 768 er ikke en av dem).

     

     

     

    Jeg hadde akkurat dette problemet på en stue-pc jeg bygde for noen, tidligere i år. Det endte opp med at HDMI-kabelen ble lagt til side, og VGA-tilkoblingen og mini-jacken ble koblet i tv-en.

     

     

    Ulemper med dette: Du mister støtten for HDCP (High Def. Content Protection tror jeg) som er en beskyttelse som brukes på HDDVD og Blu-ray-plater. Men på et mediacenter til under 10.000 så har du ikke noen mulighet til å spille av noen av dem, så det skulle ikke være noe tema.

×
×
  • Opprett ny...