Gå til innhold

sunsir

Medlemmer
  • Innlegg

    138
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sunsir

  1. En normalzoom burde man ha,jeg har 15-85 IS og er veldig fornøyd med den,18-135 IS får greie skussmål av enkle brukere her.

     

    Når det gjelder fastobjektiver burde du vite hva du trenger før du handler inn disse,det at noen anbefaler Canon 50mm f/1.8 er ene og alene at du får veldig mye fotoglede for lite penger samt at du får en raskere/billigere innfallsvinkel angående bruken av fastobjektiv.

     

    Edit:her kan du lese litt om brennvidder og her om cropfaktoren.

     

    Supert!

     

    Skulle gjerne kjøpt 15-85mm-objektivet, men budsjettet setter en stopper. Tror jeg må gå for kamerahuset med standard 18-55mm og kjøpe en 50mm ved siden av.

  2. Hva med Canon EOS 550d kamerahus med disse to linsene?

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=321687

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=321684

     

    Dette vil da tilsvare 50mm og 80mm

     

    Tenker også at det er dumt å ikke ha noen zoom-mulighet. Hva med å kjøpe kamerahuset inkl. kitlinse 18-135 mm og kjøpe en 50mm ved siden av?

     

    Noen tanker rundt dette? Klarer ikke bestemme meg..

  3. Du har rett i at 50 mm ikke er 80 mm, men det tilsvarer 80 mm utsnitt på fullformatkamera. Det kommer av at bildebrikken er mindre enn 24x36mm film som man vanligvis sammenligner med. Mindre bildebrikke betyr at man får et mindre utsnitt i forhold til 24x36mm sensor. Størrelsefaktoren er 1,6. Dermed tilsvarer 50 mm på dette kameraet, 80 mm på et kamera med 24x36 mm film/sensor.

     

    Yes, skjønner :)

  4. Med minnekort på 4 GB ca 12 - 13 minutter. 4 GB er også maks enkeltopptak. Skal man bruke 550D til en del video, så mener jeg at 16 GB er minimum størrelse på kort - dog kan 8 GB klart forsvares. Husk at man bør kjøpe klasse 6 kort, selv om jeg har god erfaring med de beste klasse 4 kortene. Sandisk og Lexar er mine anbefalinger - de har jeg testet, og vet at virker.

     

    18-135 mm er et betydelig dyrere objektiv en 18-55 mm, derfor prisforskjellen. 18-55mm f/3,5-5,6 IS er et svært rimelig objektiv med akseptabel optisk kvalitet. Fordelen med 18-135 mm er lengre brennviddeomfang (dvs at man har mer tele til diposisjon), men tester indikerer ikke at det er et objektiv med glimrende optisk kvalitet. Større brennvideomfanget medfører at man slipper å skifte objektiv i en del sammenhenger. Personlig ville jeg ikke lagt nesten 2 000 kr ekstra i et kit med et objektivt som gir lite når det gjelder optisk kvalitet.

     

    Om du er opptatt av å starte med brukbar optikk - og vil legge inntil en 9 000 kr på bordet ville jeg vurdert å kjøpe hus og annen optikk enn kitoptikk. 550D er egentlig for bra til kitoptikken. Dog ligger omtrent alle aktuelle objektiver i prisklassen 3 000 til 4 000 kr. Om ikke så kjøper du med 18-55mm, og så fyller du på med annen optikk senere.

     

    Tenker du å bruke kameraet en del til video vil jeg klart vurdert vidvinkelzoom (10-20mm) samt fastoptikk.

     

    Støy vil nesten alltid være merkbar på ISO over 1600 (gjelder omtrent alt av cropkamera), dog finner jeg den klart akseptabel relatert til alternativet - som normalt er ikke bilde i det hele tatt. Støyen er omtrent som for andre kamera i samme prissjiktet.

     

    Edit: Hva har du eventuelt i dag - jeg bruker optikk fra Canon kamera 12 - 13 år tilbake på min 550D.

     

    Takk for svar!

     

    Begynte å interessere meg for foto i fjor, og inviserte noen lapper i et Nikon d3000-kamera. Har lest en del om foto, tatt kurs og masse bilder. Trenger nå et kamera jeg kan vokse litt på, i tillegg ønsker jeg filmfunksjon, da jeg lager en del film ved siden av.

     

    Har nå et budsjett på maks 8500 kr. Hvis jeg kun kjøper kamerahuset, har du noen gode objektiver å anbefale?

  5. Hei!

     

    Jeg skal snart kjøpe nytt speilreflekskamera, og ønsker å oppgradere til Canon EOS 550D.

    Ser at prisen på kameraet stiger ganske mye når 18-135mm-objektivet følger med. Koster ca. 8190 kr med dette objektivet og ca. 6420 kr med et vanlig 18-55mm-objektiv. Hvilket bør jeg kjøpe, og hva er fordelene og ulempene med dette?

     

    Hvor lenge kan du filme med kameraet med f.eks. et minnekort på 4GB?

    Blir det mye bildestøy med ISO over 1600?

  6. Siden jeg er en lat en jævel, lurer jeg på om noen kan komme medstatistikken på antall søkere og antall kvinner/menn/minoriteter etc som ble tilbudt skoleplass i år.

     

    Da skal jeg hjelpe din late sjel og endelig bidra med noe fornuftig i denne tråden:) ;

     

    http://phs.no/no/Om-PHS/Nyheter-og-media/Pressemeldinger/Rekordopptak-ved-Politihogskolen/

     

    "Kvinneandelen i årets opptak er 35 prosent. 22 studenter med minoritetsbakgrunn fylte i år alle opptakskrav og ble tatt opp. - Vi skulle gjerne ha sett at antall studenter med minoritetsbakgrunn var høyere, sier Sjøvold. Han ønsker seg flere studenter med minoritetsbakgrunn. – Politihøgskolen vil fortsette arbeidet for å øke denne andelen."

  7. Det ble 15 poeng :D Mer orker jeg ikke skrive nå, jeg er sinnsykt sliten både mentalt og fysisk. Men en ting er sikkert, drit bra koselige folk både søkerne og instruktørene.

     

    Gratulerer med vel overstått opptak, nå til den mest uforutsigbare delen straks - > Intervju.

     

    Mulig det er vel arrogant av meg, men jeg er faktisk veldig avslappet i forhold til det. Jeg har skrevet det jeg mener er en kjempe bra egenerklæring. Nå skal jeg bare møte opp å være meg selv. Det er jo viktig å huske på at nemda bare skal luke ut de de mener ikke er egnet til å konkurrere om plassene.

    Dette skjønner jeg fortsatt ikke. Hva skal man skrive i egenerklæringen? Bare generelt om barndom, oppvekst, skolegang og hva som måtte ha vært etter? Får man ingen informasjon om hva man skal fokusere på?

     

    Korrekt!

     

    Oppvekst, utdanning, praksis, erfaring, litt om politi- og lensmannsetaten samt annet småsnacks. Dette kan legge et godt grunnlag for videre intervju. Her har du 2 timer til disposisjon, og har relativt god tid.

×
×
  • Opprett ny...