Gå til innhold

PcAj

Medlemmer
  • Innlegg

    476
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PcAj

  1. Leste på kickstarter siden til human resources: "Having experienced the unprecedented creative control, autonomy, and IP ownership enabled by crowdfunding, we can?t imagine going back to the old way of making games".

     

    Håper sterkt at ikke det er noen selskaper så naive at de ser for seg bare å lage crowdfunding-spill. Det er en delikat oppgave, og ikke alt lykkes, så å "banke" alle korta på denne typen finansiering og ikke ha en plan-b virker litt idiotisk i min mening. Kanskje de lærer av dette prosjektet.

  2.  

    Helt enig. Og for ordens skyld avfeier jeg ikke Fire Phone (kult navn også) helt. Jeg bare ser ikke helt hvorfor jeg skulle kjøpe den fremfor andre smartmobiler i toppsjiktet.

     

    I likhet med at de første mobilene med touch (egentlig trykk) kanskje ikke var noen kjempesuksess, kan det godt tenkes at dette bare er starten. Men jeg har litt problemer med å se for meg en bruk av mobil som baserer seg mye på jeg vil kalle gimmicks, ikke helt ulikt hva vi tidligere har sett, skal forandre stort. Men som du er inne på kan det være starten på noe vi om få år ser på som den største selvfølge i utvikling. Jeg bare tror ikke fremtiden er Minority Report og den måten å styre ting på.

     

    Mobilen min støtter diverse greier som å scrolle med øynene, slumre/avvise anrop ved å snu den, pause når jeg ser vekk fra videoer osv. Jeg bruker ingen av delene, fordi det er langt mer effektivt å gjøre det på "gamlemåten". Derimot er mobilen vanntett, og fungerer i dag takket være nettopp det.

    Hehe, da leser vi av samme side. Grunnen jeg kommenterte var bare at du ikke nevnte noe om potensialet til slike ting, så teksten virket litt ensidet fokusert på gimmicks og ting som ikke har tatt slik av som de ble "hypet" til, derfor følte jeg at der var viktig å poengtere potensialet som ligger i det meste. Men du forstår at det er to sider av samme sak, noe man ofte skulle ønske flere på internett gjorde! Selv bruker jeg aldri voice-commandsa på min s3, men funksjonen der jeg kan bruke den som trådløst modem har vært overraskende nyttig flere ganger :). Edit: Ryddet posten litt

    • Liker 1
  3. Siterer meg selv fra tråden jeg lagde om emnet:

    Kan den gjøre noe vi enten ikke har sett før eller som ikke bare føles som en gimmick?

    For meg ser det først og fremst ut som en del morsomme features man ikke kommer til å bruke så mye i praksis. På samme måte som vi så for oss at Augmented Reality apper kom til å ta helt av, eller talegjenkjenning (Siri anyone?), scrolling med øynene og andre features mange mobiler har i dag er jeg redd dette stopper i startgropa. Kule features, men kommer de til å bli brukt?

    Utover det er det sikkert en god mobil, men mitt førsteinntrykk er nok "meh".

    Legg til en nedstrippet versjon av Android, som garantert kommer til å måtte vente på nyere versjoner. Tror nok jeg sier pass.

     

    Beklager, men for meg blir nok tankegangen din litt bakvendt. Hvis vi hadde gått 14 år tilbake i tid (2000), og hatt samme innstilning til touch-telefoner, hvor hadde vi vært i dag? Det var kanskje noen på den tiden som sa det samme om trykk-sensitiv touch, som var brukt på den tiden, kanskje de beskrev det som et gimmick. Men det ledet jo til at stort sett alle mobiler i dag bruker touch-teknologi.

     

    Derfor er det viktig å ha en holdning hvor man ser på ting som mer enn gimmick, men som et forsøk på innovasjon. Det meste er vel gimmick i sine tidlige stadier, når det ikke fungerer ordentlig, eller til en begrenset grad?

     

    Riktignok, jeg forstår hva du mener totalt sett. Jeg forstår poengene dine. Men det er viktig å ikke stemple ting som bare gimmicks for potensielt å selge mer, men av og til som features som er sett på som nyttige, eller fremmad-tenkende. Det blir nok ikke Fire Phone på meg, men jeg er spent på utviklingen.

    • Liker 1
  4.  

     

    Sweet jebus så lang tid de har brukt på den filmen, ender sikkert opp med å suge eselballe.

    Ja for Blizzard er kjent for å bruke lang tid på ting før de lanseres i dårlig tilstand...

     

    Jeg vet ikke, tror denne kan bli bra. Blizzard har vist nok hatt veto ang. flere ting så forhåpentligvis blir denne filmen en oppsving for spillbaserte filmer.

     

    Nå har vel Blizzard fint lite med produskjonen av denne filmen å gjøre.

     

    Ettersom det jeg har lest er det ganske så motsatt. Den første regissøren ble visstnok sparket fordi Blizzard ikke var fornøyd med retningen filmen tok.

  5.  

    Jeg ser ikke hvordan DLCer fremmer innovasjon i noen særlig grad, tvert om så virker det til å være en omvendt korrelasjon om den eksisterer.

     

     

     

    Atw

     

     

    Indirekte, håper jeg. Nå virket det som Ubisoft ønsket å lage bedre multiplayer og mere DLC, og mindre tid på spill. Sånt sett slipper de å lage et nytt spill oftere, men tjener likevel gode inntekter. Da blir det lengre imellom oppfølgere, og da er kanskje teknologi og innovasjon kommet videre, i tillegg til bedre tid til planlegging. DLC og Expansions, burde forhåpentligvis ikke kreve hele studioets arbeidskraft da motoren og teknologiene allerede er på plass.

     

    Jeg håper DLC-ene blir gode, og hvis man ser på Blood Dragon til 3-ern, så var jo dette mer expansion en DLC, og godt vurdert av brukere og kritikere. Mange beskrev det som sitt eget spill, i form av stil. Sånt sett håper jeg man får gode expansions, og gode oppfølgere. Forhåpentligvis med god enspiller-historie, også.

  6. Mere fokus på multiplayer og DLC? Akkurat den type fokusendring jeg ikke ønsker meg.

     

    AtW

     

    Nå har jeg ikke spilt Farcry noe, men jeg syntes dette kan være positivt. Hvis det kan forhindre at spillserier blir brent ut ala assassins Creed og heller sørge for at hver tittel bringer innovasjon, syns jeg det er en bra ting, forutsett at dlc-en faktisk er bra.

     

    Det er selvfølgelig dårlig hvis det dobbel-dippes, slik som assassins Creed gjør til en viss grad, men cod gjør til en stor grad. Siste expansion til Black flag var jo visstnok ganske bra.

  7. Haha, når for mye sannhet blir blandet inn i en spøk, blir det ofte en spøk som folk tar seg nær av. :lol:

     

    Det ironiske er at frostbite sikkert hadde fungert bedre ga

    meplay messig på wii u, hvis de hadde fokusert på gameplay framfor for avansert grafikk, da de siste spill og porter i frostbite-motoren er ræva på flere ting. Virker som de ikke tar seg nok tid eller har laget en for avansert/uryddig motor.

    • Liker 1
  8. Tenk deg et multiplayer scenario hvor folk med VR-briller bruker gamepad og folk med flatskjerm bruker mus og keyboard. Det er dømt til å mislykkes. Selv om man insisterer på at visse servere kun skal brukes til VR, vil noen alltid jukse og spille med flatskjerm + mus og tastatur (med eller uten hacks).

     

    Hvem er det som engang vurderer å kjøpe oculus rift når den kommer ut p.g.a kompetetive egenskaper? Riften er jo laget for at man skal leve seg mer inn i spillet, ikke prestere bedre. Hvis kompetetive spill blir å utnytte rift må de enten bygge om hele spillet eller lage et nytt spill. Låst fps på rift i forhold til 3D og ytelse, og låst fov i spillene, det må ombygges.

     

    Weedar31: Jeg har selv et Oculus devkit, og jeg merker ENORM forskjell på om jeg spiller Half-Life 2 med xbox 360 gamepad eller med mus og tastatur. Sistnevnte gjør meg oppkastkvalm etter bare få minutter grunnet unaturlig kjappe bevegelser. Man snur seg jo på et brøkdels sekund.

    Er det ikke mulig å bare skru ned muse-sensitiviteten?

    • Liker 1
  9. Kan ikke folk bare se på HELHETEN i stedenfor teksturoppløsning, anti-aliasing osv?

     

    Helheten jeg er bekrymret for er ikke grafikkmessig, for jeg vet at det garantert blir framskritt der, se f.eks på spill som assassins creed og battlefield til ps3 og ps4 osv. Helheten jeg er bekrymet for er gameplayet, og jeg håper virkelig ikke vi må vente 2-3 år før det kommer skikkelig store AAA-titler som elder scrolls som er ekslusiv til ps4, xone og pc slik at gameplayet blir bedre, større og mer spennende.

     

    Jeg håper ikke det eneste gode på nye spill er grafikken, men hovedsaklig nytt gameplay, nye "features". Og hvis de skal fortsette å lage spill med samme tittel til nåværende og forrige konsollgenerasjon, kan det kanskje hende at det ikke blir bedre gameplay på "current-gen" fordi "pre-gen" ikke takler det og utviklere ikke vil forskjellsbehandle for mye eller tape inntekter. Heldigvis virker det som adopsjonsraten av nye konsoller har gått raskere enn ventet, så det er ikke sikkert dette blir å skje. Vi får se :), håper på bedre spill med større verdener og bedre gameplay :). Som sagt, grafikken kommer av seg selv syns jeg det virker som.

  10. Kul nyhet! Alltid likt Tropico, så jeg meldte meg lett på.

    Men en grei ting å påpeke er vel at Spacebase DF-9 strengt tatt ikke er ferdig, og den versjonen du kan spille nå er en alpha, altså veldig uferdig.,

    Indeed, gleder meg veldig til tropico 5 etter mange timer med 4ern og treern. Håper bare de ikke tar seg vann over hodet i 5-ern med så mange eraer, men visst de får det til lover det veldig bra :). Syns også det er merkelig her at det blir sagt at Spacebase er "lansert", det er jo early access og har det selv, det er veldig uferdig. Bare nok elementer til et par timer med spilling, så har man utforsket alt spillet har å by på. Ville heller anbefalt ting som Rollercoaster Tycoon, eller noe lignende.

  11.  

     

    Ja, og dette er min mening, at folk som deg kommenter på at Øyvind bruker Nynorsk (Som forresten alle skal kunne lese) er litt frekk. Nynorsk er en viktig del av norsk kultur, men jeg innser at det ikke er verdt å diskutere mer.

    Jeg kritiserer ikke han, skulle bare ønske dem kunne skrive på bokmål siden det er enklere å forstå

    Syntes du engelsk er like vanskelig? Har ingen problemer med nynorsk selv, det er en del av kulturen, og det er jo helt likt bokmål bortsett ifra gramatiske regler og en del ord, men som regel er det lett å forstå alt som blir skrevet, hvis man er god i bokmål.

  12.  

     

    Jo, man kan si at PS3 var kraftigere på papiret. Til tross for svakere GPU sikret CEL kjernene en total flyttalskapasitet som overgikk xbox 360 med god margin. CEL var i praksis en GPU avlaster i de spillene som pushet konsollen til sitt ytterste.

     

    Men historien har jo vist at dette ble for krevende og kostbart for utviklerene, og de fleste spill endte med å bruke den mer konvensjonelt. Dermed fikk vi i de fleste spill bedre ytelse på 360'n med sin kraftigere GPU.

     

    Hva 720p vs 1080p angår er jo dette opp til utviklerne. Mange shadereffekter jobber på det ferdig rendrerte bildet i stede for på modell/material nivå, og blir dermed betydelig påvirket av oppløsning. Dette er populøre effekter som SSAA, SSAO, bloom, motionblur, depth of field, volumetriske tåkeeffekter, fargekorreksjon, god rays, osv. Historien viser vel ganske klart at utviklere velger å heller skru ned oppløsningen enn å kompromisse for mye på effektene. Dermed gir det en litt annen setting enn PC, hvor de fleste velger native oppløsning som viktigste kriterie, og tilpasser kvalitet forøvrig til å fungere med den oppløsningen. Som i grunn er mer naturlig enn på TV da man som regel sitter svært nære skjermen.

    Man kan si det, man kan også argumentere for det motsatte, som jeg ville ha gjort, det er langt ifra slik som nå, at den ene er uten tvil (noe) kraftigere.

     

    AtW

    Tingen vi ikke vet er hvordan nettskyløsningene kommer inn i dette. Hva hvis xbone og ps4 eventuelt driver det meste av ui og systemjobbing, kinect også videre på nettskyen? Da kan mye minne løses opp og bli brukt i spill, som kan gjøre at konsollene blir indirekte kraftigere i fremtiden.

     

    Så kan vi og tenke på løsninger som prossessering av spillverdenen fra nettskyen, som og kan løse opp mye minne.

     

    Hva tenker du om disse "mulighetene", med tanke på at vi ikke vet om det er muligheter enda, falske lovord eller solide alternativer. Vi har jo hørt microsoft snakke om det, men svært lite. Sony kjøpte jo gaikai, men foreløpig er den teknologien fra deres side kun sagt å brukes til å spille gamle spill fra ps3 og lignende, i motsetning til microsoft som prater om å bruke kraften fra nettskyen.

  13. Nvidia demonstrerer detaljbehovet for spillere med stillbilder. Ganske beskrivende for hvor overdrevet detaljfokuset er. Sikre oss 120 fps først så kan vi begynne å snakke om bedre oppløsning så fremt det ikke går baklengs på oppdateringshastighet.

     

    Det er kun i det beste skarpsynet man kan se så fine detaljer som 1 bueminutt. Skjermen burde hatt øye-tracking så skjermkortet kan produsere svært høyt detaljnivå der man ser med skarpsynet og ellers sørge for bedre hastigheter ved å redusere detaljnivået i det mer uskarpe sidesynet.

     

    Øyetracking til spill ville jo krevd en enorm prossessorkraftighet og en rimelig rask responstid, for å være effektiv.

  14. Oversettelse: Vi tjente ikke nok penger på AH.

     

    Oversettelse: Nå har vi melket spillerne for alle pengene de er villige til å gi oss, så nå kan vi "late som om vi fant ut at auksjonshuset var en dårlig idê først nå, og fjerne det", "slik at de blir litt glade og kanskje biter på tråden og kjøper expansion packs når vi lager dem til diablo."

    • Liker 2
  15. Helten i dette spillet er vel fremtidens snowden. Spørs om du spiller han som en "helt" da. Såvidt jeg forstår handler spillet om å hjelpe folk, og få fekk det statlige tyranni som kan oppstå i fremtiden, så da er vel helt riktig. Men vet ikke hvor ille regjeringa er i watch dogs, eller om hovedpersonen bare bruker overvåkningssystemet for å hjelpe folk og seg selv..

×
×
  • Opprett ny...