Gå til innhold

norgeeek

Medlemmer
  • Innlegg

    431
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av norgeeek

  1. Åpent Kjøp praktiseres forskjellig. Produktet skal stort sett leveres tilbake 'uten skader', 'med tilbehør', og det skal være rengjort. Elkjøp skriver på sin side at de "oppfordrer våre kunder til å ta vare på originalemballasjen" noe som tyder på at den ikke kreves. Dersom man bruker prosessorkjøleren og dermed kjølepastaen gjør det kanskje situasjonen litt verre, men mange av oss som venter på 5900x-5950x har nok allerede grei kjøling på plass. 

    Men generelt sett har jeg inntrykk av at 'åpent kjøp' lar kunden bruke produktet "normalt" for så å finne ut om de vil beholde det eller ikke, det må altså ikke leveres tilbake helt uåpnet/ubrukt (ikke at jeg selv har benyttet meg av annet enn normal 14-dagers retur på nettkjøp for rene bomkjøp). Når Netonnet opererer med hele 90 dagers åpent kjøp for kundeklubbmedlemmer er det fort gjort å tro at de forventer 'noe bruk' og at man ikke bare er skikkelig lat med å fikse retur.

    De fleste butikkene har dog en 'good faith'-klausul, noe man ikke kan ærlig påberope seg dersom man kjøper et produkt man bare skal ha som en midlertidig låneløsning...

  2. Vet ikke om det er samme glass, men jeg har en Samsung Galaxy S7. Bare etter noen få dager dukket de første ripene opp, Nå er det fem-seks riper. Har nå omsider fått på skjermbeskyttelse, men det overrasker meg at denne telefonen riper seg opp så fort. Og jeg har vært forsiktig med at jeg ikke legger telefonen sammen med nøkler - og den er blitt brukt med Samsungs smart cover.

    Ellers er jeg veldig fornøyd med telefonen. Bare synd at levetiden går ned med så mange riper som allerede tar oppmerksomheten fra et ellers så godt produkt.

     

    Jeg finner ikke noe "samsung smart cover", men hvis det er Clear View Cover er dette kjent for å ripe opp telefonen. Min S7E har fremdeles tilgode å få en ripe, enda den lever et svært utsatt liv. UAG-dekslet hjelper en del, men skjermen må klare seg selv. Knall og fall, møkkete lommer og skulderbager med alt mulig i har ikke vært noe problem siden tidlig Mars.

  3. Jeg tror ikke det kommer 64 GB- og 128 GB-varianter av S7. Grunnen til at de i utgangspunktet kom på S6 var pga. de manglet microSD-støtte. Jo flere modeller Samsung har, desto mer koster det i form av logistikk, support, testing osv.

     

    64GB finnes, men selges kun i noen regioner (er det en sammenheng med hvem som for Exynos?). USA får den i alle fall ikke etter det jeg har lest, og jeg har ikke sett den i Europa enda. 128GB har jeg kun sett på ryktebørsen.

     

    Når det gjelder Micro-USB porten har jeg lest at den ble beholdt til dels på grunn av Gear VR og fordi Samsung har brukt mye tid og penger på å utvikle en vanntett Micro-USB plugg og ikke en USB-C plugg. Virker forsåvidt plausibelt.. og jeg må innrømme at jeg liker å vite at absolutt alle har en lader jeg kan låne. Har en Sonim XP5300 som backup, og den er det *ingen* som kan lade hvis jeg ikke har med egen ledning (USB over 3.5mm plugg).

     

    Når det gjelder eSIM ble jo akkurat en GSMA-kompatibel versjon bekreftet, hvor TeliaSonera (Netcom) var en av pådriverne. Telefónica Deutschland (O2) begynner med forhåndsbestilling av S2 Classic 3G i April (€59 over disk + €20 i måneden), så det overrasker meg veldig dersom ikke dette kommer på plass i Norge også i løpet av våren.

     

    Men har noen sett noe til IR blasteren på S7? Det er en av de tingene jeg har savnet etter at S5'en ga seg i sommer.

     

    Er det noen som har erfaring med de trådløse laderne som vet om de lader om man vrir telefonen 90 grader? Like designet til laderen Samsung viste, men jeg ser gjerne netflix/youtube før jeg sovner og da er det litt triveligere om telefonen er i landskap enn i portrett.

  4.  

     

    Ser ut som om freesync kjører på bare 75hz mens g-syncversjonen kjører på 100hz. Ikkje rart freesync er billigere  :p

     

    Grunnen til at skjermer med G-Sync koster en del mer er at selve G-Sync-modulen er en lisensiert ekstramodul som Nvidia selger til skjermprodusentene, og som blir spesialtilpasset til hver spesifikke skjermmodell. Det resulterer normalt i rundt $200 ekstra i retail-pris, men en av fordelene er at man kan presse panelene opp i en del høyere Hz enn de i utgangspunktet er spesifisert til. 

     

    Freesync er en ikke-lisensiert løsning (en del av DisplayPort-standarden) som alle produsentene står fritt til å inkludere på skjermene sine med svært små ekstrakostnader, og per-skjerm-tilpasningen skjer på drivernivå.

  5. For meg stod det mellom X34 og Z35, da jeg skal ha GSync. Dersom du ikke bryr deg om GSync/bruker AMD er alternativet til Z35 freesync-versjonen XZ350CU, da sparer du et par tusen kroner på ikke å kjøpe GSync-modulen og får ellers den samme skjermen. Dessverre ikke på lager nå.

     

    Selv endte jeg opp med å bestille Z35 av disse grunnene:

    • AMVA-panel har bedre svartnivå enn IPS, og har ikke problemer med 'IPS glow'. Etter som jeg primært spiller Star Citizen, et romspill, er dette ganske viktig for meg da det går mye i helt svart og veldig mørkt.
    • Den "lave" oppløsningen er en fordel for meg ettersom jeg "kun" har étt 980Ti da hovedkortet fra 2008(!) ikke støtter SLI. Frem til jeg oppgraderer til Skylake-E i 2017 vil Star Citizen i 3440x1440 være uaktuelt.
    • Jeg har lite plass i dybden på skrivebordet, og Z35 har en tilsynelatende mindre plasskrevende fot enn X34.
    • 35 er bittelitt større en 34...
    • 34-tommerne har en krumming på 3800R, mens 35-tommerne har 2000R - mindre tall = mer buet skjerm.
    • Fikk forhåndsbestilt den til godt under markedspris.

    35-tommers-modellene er erkenisjeprodukter i en allerede svært begrenset nisje-kategori, dersom du ikke skal spille ekstremt krevende spill før neste generasjon skjermkort kommer i løpet av 2016, eller krever høy oppdateringsfrekvens, er det 34-tommers-panelene som er fremstår som det naturlige valget. IPS har bedre fargegjengivelse og oppløsningen står mer i stil til størrelsen. Sortnivå-'problemene' blir omtalt som ikkeeksisterende i spill med farger og bevegelse.

     

    Min egen Z35 kommer til å ta plass blant 5 andre skjermer i et 3-over/3-under-oppsett, så jeg har tilstrekkelig med arbeids-oppløsning uansett. Som eneste skjerm hadde jeg opplevd den som noe klaustrofobisk, og dersom det var jobb-maskinen hadde det vært helt uaktuelt med så lav oppløsning på så mye benyttet skrivebordsplass. Jeg forventer ikke å ha denne skjermen i mer enn et par-tre år før jeg flytter den til en sekundær maskin og kjøper en tilsvarende AMVA (eller helst OLED) ultrabred med mye høyere oppløsning (UW 4K?).

     

    Men når det gjelder skjermer er det veldig mye som går på personlig smak og hvilke forventninger/erfaringer man har fra før; ettersom du allerede har erfaring med Xr3501 vet du hva du kan forvente av ACER sine 35-tommere da de bruker nøyaktig det samme panelet. Hvis du 'må' ha >75Hz for å trives i spill er det blant alternativene du har uansett bare 35-tommeren som er aktuell.

     

    Personlig, hvis jeg skulle velge mellom Z35 og XR34 til samme prisen, og jeg ikke hadde behov for GSync, hadde XR34 vært et enkelt valg. En mye bedre all-round skjerm gitt at man klarer seg med 75Hz.

     

    Og til sist, vær obs på at ACER har en veldig varierende produksjonskvalitet/kvalitetskontroll, og det er svært mye skepsis knyttet til skjermene deres blant nettbrukere rundt omkring. Forrige generasjon spillskjermer hadde en svært høy retur-prosent, X34 ble trukket tilbake i høst på grunn av en del problemer ("høyfrekvent summelyd" var ett av problemene en del opplevde), og også Z35 har fått varierende brukeranmeldelser allerede. Freesync-skjermene har jeg ikke fulgt med på selv ettersom det ikke var aktuelt for meg.

  6. Har en original Thermaltake Level 10, og kjøleegenskapene dens er.. ikke ideelle. De ekstra hundrelappene (eh..) jeg ga for et EVGA 980Ti Hybrid-kort holder både kortet og resten av systemet behagelig kaldt og veldig stille i forhold til 7870-kortet det erstattet. Noe coilwhine, men når hovedkort og strømforsyning snart bikker 7 år kan jeg ikke skylde på kortet alene.

     

    Men det er jo greit å vite at jeg bare kan gå for de billigste kortene når jeg skal bygge opp en helt ny vannkjølt Skylake-E-maskin når det kommer ut :)

  7. Hei!

     

    Så, hvordan forklare problemet...

     

    Ok, så, for en uke siden kunne jeg trykke [WIN]+P og velge Duplicate for å slå sammen 3 skjermer til 1 med Eyefinity, eller velge Extend for å få de tre skjermene hver for seg. Supert.

     

    Nå kjører Eyefinity som "Extended" allerede, slik at jeg ikke kan bytte tilbake til tre individuelle skjermer. Skal jeg aktivere/deaktivere Eyefinity er det en relativt krevende prosess da jeg må gjøre det manuelt i CCC i tillegg å rydde opp i skjermlayouten etterpå da alt blir kaos. Jeg forsøkte også presets med hotkeys i CCC, men det ble ennå mer kaos.

     

    Greia er nemlig at det er flere skjermer inne i bildet. I tillegg til et HD7870 som kjører 3 24" 1080p skjermer, to med DVI og en med et aktivt miniDP-DVI adapter, er det også et GTX720 kjører 3 forskjellige skjermer fordelt på VGA, HDMI og DVI.

     

    Det som er nytt er GTX720-kortet, som ble montert som en erstatning for et 10 år gammelt 7800GTX kort som kun hadde to utganger og produserte en del varme. Før, når WIN+P fungerte, kjørte jeg altså kun 5 skjermer totalt.

     

    But wait, there's more! Når jeg skulle starte maskinen etter å ha byttet kortet (og en Nepton 140XL) fikk jeg problemer med system-SSD'en som ble detektert men ikke gjenkjent som 'bootable'. Hadde flyttet disken til en annen SATA-kontroller på hovedkortet fordi den ene vifta til Neptonen var i veien for de gamle portene. Fjernet vifta, koblet SSD'en tilbake, og da ble den gjenkjent som bootable - men hver gang den forsøkte å laste Windows 8.1 restartet maskinen i det den skulle vise skrivebordet. Endte opp med å kjøre en 'refresh' i reparasjonsmenyen til W8.1, som later til å være en grundig rens av registret om ikke annet. Siden det har maskinen ellers fungert som normalt (om 40 grader kaldere). Poenget er at jeg ikke vet om Eyefinity-problemet kommer av de nye ATI- og Nvidia-driverne jeg måtte laste ned etterpå, den ekstra skjermen jeg har koblet til, eller om det er det nye skjermkortet som blander seg inn(skeptisk). Det er vel verdt å nevne at jeg hadde de nyeste driverne også før jeg fikk det nye kortet, men om 7800GTX og GTX720 bruker den samme driverpakka vet jeg ikke.

     

    TL;DR:

    Før: Kunne enkelt bytte mellom 2+3 og 2+eyefinity
    Så: Installerte nytt sekundært grafikk-kort, koblet til en ekstra skjerm, lastet ned nyeste drivere

    Nå: Kan ikke enkelt bytte mellom 3+3 og 3+eyefinity

     

    Systemet ellers:

    Hovedkort: Gigabyte GA-EX58-DS4

    Prosessor: Intel Core i7-980X

    Minne: 6x4GB Corsair XMS3 Vengeance 1600MHz

     

    Det positive er at Chrome ikke lenger flipper ut og logger meg ut av Windows-kontoen hver gang jeg maksimerer det i Eyefinity...

     

    PS: Jeg har forsøkt Hydra-tillegget til CCC for å sette opp 'skjermrammer' slik at jeg bare kunne ha latt Eyefinity stå på. Men dette fikk jeg virkelig ikke til å fungere, da vinduene kun ville maksimere til to av de tre virtuelle skjermene. I tillegg fungerte det ikke med maksimert video. Er det noen tilsvarende alternativer som fungerer bedre, så jeg slipper å skru av og på Eyefinity 'hele tiden'?

  8. Det var veldig mange sensasjonalistiske påstander her...

     

    Det er normalt at mange spør etter en crack rett etter lansering. Det er normalt at noen utnytter etterspørselen. Det er ikke oppsiktsvekkende at et spill på 36GB genererer mer trafikk enn noen tvserieepisoder på noen hundre megabyte hver. Det er normalt at en crack ikke fungerer for alle. Det er ikke en nyhet at enkelte donerer penger til de som har laget en fungerende crack. Det er ikke uhørt at en installasjon - selv fra anerkjente utviklere - anbefaler at man deaktiverer/omgår antivirusbeskyttelsen.

×
×
  • Opprett ny...