Gå til innhold

plex-

Medlemmer
  • Innlegg

    389
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av plex-

  1. 23 hours ago, zanta said:

    Vet ikke hva som er vanlig her, men sist jeg solgte (høsten 2018) fikk jeg vite hvem som ga de enkelte budene. Mulig dette var fordi jeg kjørte alle visningene selv, og visste hvem som hadde meldt interesse.

    Budjournalen fremvises både til selger og kjøper etter salg. Du kan som "taper" i en budrunde også spørre om å få en kopi og du får da en anonymisert. Dette er for at både kjøper og selger skal kunne følse seg sikre på at ting har gått i ordnete former.

  2. Jeg forstår ikke hvorfor ikke flere bruker hemmelig (kjært barn har mange navn: konfidensielt bud, lukket bud) når de er i en budrunde. Spesielt om en er på «sitt siste bud» så må det jo være mye smartere av budgiver å legge det inn hemmelig enn åpent. 

    Eksempel:
    Takst: 2,1 millioner
    - Kåre byr 2 millioner
    - Jeg: 2,1 millioner
    - Kåre: 2.2 millioner
    - Jeg: Nå er jeg på grensa mi.. byr 2,3 millioner lukket bud

    Selger må da velge på gå for mitt bud på 2,3 millioner eller Kåre sitt på 2,2 - eller droppe hele runden. Oddsen for å få noe må bli større?

    Jeg sier ikke jeg liker ordningen, men når den først er der ute og fullt lovlig å bruke....

  3. Problemet er ikke overbelastning, men oversalg. Dersom leverandører selger meg 20 Mb/s, så forventer jeg også å kunne bruke 20 Mb/s. Hvis de ikke kan levere dette mer eller mindre konstant, så kan de jo være ærlige om dette.

     

    Hvor langt forventer du 20Mbit? Reservert kapasitet til alle maskiner i hele verden? Så om de selger deg 20Mbit så må de sørge for at alle andre servere har satt av nok til deg?

     

    Jeg er imot overdrevent oversalg, men tar det som ett selvfølge at det finnes i noen grad. Uten oversalg ville alt vært MYE dyrere og det er bortkastede ressurser. Spørsmålet går mer på hvor mye oversalg det er og hvordan det slår ut.

     

    Som nevnt tidligere i tråden kunne nok P2P vært med på å redusere trafikken, men da må det være god kontroll på upload pr. bruker slik at det dreper ytelsen for vedkommende. CDN er jo også med på å redusere trafikken en god del... men ikke nok.

    • Liker 1
  4. Tror vi har klart noenlunde det samme. Jeg har flyttet og tenkte å gjøre en skikkelig opprydding på maskienene mine i den sammenheng. Bort med støv, rydde litt i kabler og la oss oppgradere BIOS samtidig (ASUS Z9PE-D16). Starter maskinen igjen? Nope.. Samme som deg med maskin som er på 1 sekund får den går av. Det er med ES CPU'ene mine kjøpt fra Ebay. Jaja.. inn med Intel® Xeon® Processor E5-2603 reserve CPU'en min og vips starter alt. Sjekker med ASUS og tror du ikke de har fjernet støtte for en masse CPU'er i siste BIOS versjon? Joda. Jaja.. brette opp armene og nedgradere BIOS må da være en grei sak. Trodde da jeg. Etter å ha prøvd å hacke den på ørten måter gir jeg opp og bestiller meg ny BIOS fra en tysk fyr via ebay. 9 euro og ett par dager senere er det bare å sette i gammel PROM og vips er jeg oppe å kjører igjen.

     

    For ett styr! Så BIOS oppgradering på den maskinen er utelukket fra nå av :-)

     

    Jeg kan jo fortelle litt om hva jeg har styra med i det siste.
    De av dere som husker veldig godt fikk kanskje med dere at jeg oppgraderte BIOS på to ASUS Z9PE-D8 i håp om at et nytt Nvidia 780Ti-kort skulle detekteres. (det var ikke spor etter det hverken i BIOS eller i OS (Linux))

    Vel, det gikk vel ikke så bra, og den ene maskinen kom opp igjen etter jeg fant igjen en EEPROM jeg hadde liggende med en gammel BIOS-versjon.

    Den andre prøvde jeg å putte noen Ivy ES-CPUer i, men da fikk jeg ikke til å slå på engang! Power var bare på et halvsekund (?), nok til at viftene snudde litt på seg før den slo seg av igjen.

    Den kjører nå med en E5-2620 eller noe (ikke-ES CPU), med 6-kjerner, mens jeg venter på å få levert ECC-minne for å se om det går bedre sammen med de nye CPUene. Den gode nyheten er at den nå ser skjermkortet, et Gainward GeForce GTX 780Ti, som gir ca 200 000 PPD (akkurat nå indikert 217000 med p8900), og estimert levering på ECC minnemoduler er 18.feb.

     

    Jeg er jo litt usikker på hva de nye CPUene jeg har fått er, siden jeg ikke får maskinen til å godta dem, men de skal vel tilsvare sånn ca E5-2695v2, og ha 12 (Ja, TOLV! :p ) CPU-kjerner på 2,4-2,9GHz. De ryktes at de også skal kunne kjøre i 4CPU oppsett, men det har jeg ikke hovedkort til å teste.

  5. Mener Windowsmaskin når jeg skriver Wintendo.

    Har desverre ikke mulighet til å legge inn noen linux nå, så vi får kjøre det enn så lenge.

     

    Fyrte opp på to maskiner - en Dual E5 2687W - den folder i alle fall med alle 32 cores, og ser ut som den skal gi ca 75k PPD.

    Fyrte også opp min lille quad E7-4870 der er det ikke så greit med Windows - får ikke brukt mer enn 32 cores, så da var det bare skru av hypertreading og la den kjøre 32 av 40, i stedet for 32 av 80 virtuelle.

    Ser ut til å skulle gi ca 130'PPD der også et ite bidrag blir det jo, og litt varme i testlabben :D

     

    Jeg kjører Ubuntu under Windows Server 2012 Hyper-V og det går aldeles strålende. Taper sikkert noen %'er, men men... Hvilken wintendo versjon bruker du?

  6. Har forsøkt det også, eneste forskjellen er at da kommer meldingen:

    post-53451-0-28817900-1354550745.jpg

     

    Inne i Configure på klienten du skal hente resultatet for under "Remote Access". Der har du "IP address restriction". På allow sett: 127.0.0.1 192.168.0.0/24

     

    Da skal alle maskiner på lokalnettet ditt kunne gå inn å hente resultatene for maskinen du satte det på.

     

    Samme kan du egentlig sette på "Passwordless IP Address resctriction".

  7. Det beste er å kjøre dette på Linux, men får vel hentet en god del prosent bare på å kjøre det der, om man har en dedikert server til dette. :) Om man skal folde med GPU og bruker ellers maskinen til gaming osv vil jeg uten tvil anbefale v7.

     

    Eller eventuelt kjøre FAH imaget via virtualbox i windows, men da kan man ha maks 8 cores i virtualbox tror jeg. Derfor installerte jeg en plain Ubuntu på min Xeon server, og det går som hakka møkk! :)

     

    Det er vell bare linux som får BigAdv så kommer til å kjøre det der videre.

     

    OS'et kjører som Guest under Windows Server 2012 Hyper-V - Tildelt alle CPU'ene + 8GB ram

    Ubuntu 12.10 med Folding klient 6.34 = 135k PPD med P8101

    Ubuntu 12.10 med Folding klient 7.2.9 = 95k PPD med P8101 (så langt.. ikke kjørt gjennom en 100% enda)

     

    Tenkte å la WU'en kjøre gjennom og om ikke PPD øker går jeg tilbake til 6.34

  8. Spørs kanskje litt hva du selv vil savne. i v7 kan man sette ganske mange parametere, som bigadv osv, så er vel like bra. Nå har ikke jeg klient v6 på annet enn Ubuntu, men v7 klienten i Windows er ihvertfall litt mer oversiktlig med litt diverse snacks av knapper osv. Så hva tror du selv? Hva krever du av klienten?

     

    BTW: Åssen i søkke forandrer jeg username, teamid osv i HFM?

     

    Tenkte mest om det var noe på ytelsen som gjorde at jeg ikke burde bruke den. Letteste er vell å teste så nå har jeg kastet inn klienten på Ubuntu 12.x og fått en P8101 så får vi se. Har hatt rundt 135k PPD på den gamle versjonen og etter ett par % på denne P8101 estimerer den 95k PPD.

     

    Får la den tikke å gå gjennom hele WU'en så får vi se om snittet endrer seg. Kan jo og være jeg har gjort noe feil med instillingene.

  9. Begynner å nærme seg noe for min del. Fungerer nå stabilt med 6 av mine 8 minnebrikker i.

     

    Er plass til 16 minnebrikker og er satt opp slik:

     

    Slot - minnebrukke

    1 - 8 GB

    2 - Free

    3 - 8 GB

    4 - Free

     

    5 - 8 GB

    6 - Free

    7 - 8 GB

    8 - Free

     

    9 - 8 GB

    10 - Free

    11- 8 GB

    12 -Free

     

    13 - Free

    14 - Free

    15 - Free

    16 - Free

     

    De 2 neste slottene som skal fylles opp (i følge manualen) er 14 og 16, men uansett hvilke av minnebrikkene jeg flytter dit så blir maskinen ustabil. :-(

     

    Bestille meg en ektra vifte i dag tenker jeg. Ene prosessoren går til rett under 60 grader under 100% last, mens den andre er 10 grader kaldere.

  10. Er på BIOS 3107, men det er ett Z9PE-D16 kort.

    Brukte en: Intel® Xeon® Processor E5-2603 Socket-LGA2011, 4-Core, 1.8Ghz, 10MB, 80W CPU. Om du PM'er meg navn og adresse kan du alltids få låne den om du vil teste.

     

    Min "morsomme" feil nå:

    - Start opp fint

    - Management interfacet funker som bare det

    - Får leke i BIOS

    - Booter på installasjonsmedia (f.eks ubuntu installasjon fra USB, CD med WIndows Server 2012 eller USB stick med Windows Server 2012 )

    - Maskinen begynner å laste ett par sekunder og så bare restarter hele boksen (som om strømmen går "av" ett sekund og ting starter opp fra bunn)

     

    Må muligens teste med bare en CPU om ingen har noen andre forslag. Litt usikker hvor ellers jeg skal begynne å feilsøke.

  11. Liten oppdatering på hvordan ting har gått:

     

    - Kjøpte samme PSU som du hadde. Fikk den levert her om dagen og koblet til. Resultat: No change

    - Begynte å helle over mot CPU problemer. Skaffet meg en "eldre" prosessor som jeg satte i og vips startet det!

    - Oppgraderte firmware på hovedkortet

    - Satte inn igjen CPU'ene jeg skulle bruke

    - Starter fortsatt opp!

     

    Irriterende at en ikke kan oppgradere BIOS uten CPU som fungerer. (Ser det har begynt å komme hvedkort som støtter det).

     

    Prøvde å installere Windows på den, men den begynte å boote etter innkopiering av filer av en eller annen rar årsak. Ble desverre sent og får heller ikke tid å leke videre i dag så det får bli i helga.

  12. Jeg sjekket litt mer, og hvis du har brukt en kabel merket PCI-E til den ene kontakten for strøm til CPU så er det en veldig god grunn til at det ikke virker. Se på bildene for de to kontaktene øverst her. Gul er +12V, svart er jord. Det er VELDIG motsatt for 8-pin PCI-E og 8-pin EPS! http://www.playtool....connectors.html EDIT: Snakker om strøm.. Har du AnaXyd (eller noen andre med Asus Z9pe-d8 WS) koblet til "EZ_PLUG" (4-pins MOLEX, som i "gammeldags HD-kontakt") på hovedkortet? Jeg har ikke gjort det... Burde jeg?

     

    Beklager, men jeg forklarte litt feil. Jeg bruker utgangen fra PSU der det står "PCI-E/CPU" - på kabelen står det ikke noe. Regnet med siden det står PCI-E/CPU at det er kabler som enten skal brukes til 12V tingen eller til PCI-E kort som skal inn der.

     

    Best shot.. skal jeg prøve å bestille meg ny PSU eller CPU på mandag? :)

  13. Har testet ut noen flere ting:

    - Prøvde meg på en Cooler Master 850W PSU jeg hadde i en annen maskin. Ut fra den kommer det en 24 pin + en 8 pin + en 4 pin. Satte på 24 pin + 8 pin. Siste 8 pin hentet jeg fra modulated 8 pin PCI-e utgangen (har prøvd å sett på bilder på ulike PSU'er og det ser ut som om det er merkingen de fleste har?)

    - Koblet til pc speaker i håp om å få en error code, men dengang ei (POST feilsøking)

    - Satte i ett PCI-E skjermkort og disabled det interne VGA kortet

    - Resatt CMOS

     

    Ingenting av det har hjulpet.

     

    Det som skjer:

    - Jeg skrur på strømmen på PSU

    - Hovedkortet har en lampe som viser at det nå får strøm

    - Jeg starte rmaskinen

    - Umiddelbart går CATT LED'et rødt (noe er katastrofalt galt)

    - Koden ved siden av CATT LED sier bare 00

    - Viftene spinner i ca 13 sekuder

    - Maskinen restater

    - Viftene spinner i ca 13 sekunder

    - Maskinen restarter

     

    Og sånt fortsetter det.

     

    Jeg har testet å sette CPU'en i CPU Slot 2 og da vil maskinen ikke starte i det hele tatt. Jeg har prøvd å kjøre med begge CPU'ene i og da skjer 13 sekunders tingen.

     

    Noe smårart hele greia.. :(

  14. Takk for tips.

     

     

    Ifølge Qualified Vendor List for minne på hovedkortet kan jeg bruke: "Kingston KVR1333D3LD4R9S/8GEC 8GB

    DDR3-1333 ECC/REG CL9 (Low Power 1.35V) 2 Elpida J2104ECSE-DJ-F Inphi INSSTE32882LV-GS02" mens det nærmeste jeg fikk tak i var: KVR1333D3LD4R9S/8G - noe usikker på hva som er forskjell på /8G og /8GEC er eller om det er det samme.

     

    E2660 CPU'en ble støttet i BIOS 0602 som ble publisert 16 mars 2012. Finnes bare en versjon før den og den kom ut 08.03.2012 - klart det kan jo være jeg er uheldig og har den første der.

     

     

    Uansett så blir jo problemet fort at jeg ikke kan oppgradere BIOS så lenge ikke systemet starter :-(

     

     

    Så spørsmålet blir hvilken del jeg skal prøve å erstatte først.

    • PSU'en som jeg ser en del har slitt med: Asus Forum
    • Minne som typisk er en problemkilde (synes modellnummeret er veldig likt godkjentlista dog)
    • CPUen siden den jeg har er kjøpt på eBay + kanskje ikke støttes av BIOS'en

  15. I følge produkt spec'en:

    1 x strøm 24-pin ATX med avtakbar 4-pinners enhet

    1 x strøm 8-pins EPS12V med avtakbar 4-pins ATX12V-del

    1 x strøm 8-pins EPS12V

    4 x 8-pins PCI Express-strøm med avtakbar 2-pins del

    14 x 15-pin seriell ATA strøm

    7 x 4-pin intern strøm

    2 x 4-pin mini-strømkontakt

     

    All in One DC Cabling to support PC, IPC, workstations, servers and dual CPU systems.

     

    Manual

     

    Er ikke fremmed for å kjøpe ny PSU om det er det som mest sansynlig er problemet. Har du en å anbefale?

     

    Det jeg har på nå er 24pin+8pin "rett fra psu" + en modulær kabel 8 pin fra utgang merket cpu/pci-e til den siste 8 pin

  16. Beklager at jeg lurer meg litt inn i tråden din AnaXyd, men håpet du kanskje hadde noen tips til meg for nå begynner jeg å gå tom..

     

    CPU: Samme som deg

    CPU vifter: samme som deg

    PSU: Silver Power SP-S750 750W

    Hovedkort: Asus Z9PE-D16 (Produsentens side)

    RAM: Kingston

     

    Jeg er nå nede i å prøve å starte opp maskinen uten at det står i kabinettet, kun en minnebrikke er satt i, kun en CPU.

     

    Det som skjer er at viftene spinner opp, det lyser rødt og kode 00 på hovedkortet og etter ett par sekunder ser det ut som om den restarter (viftene slutter å spinne ett par sekunder før de starter igjen). Det kommer ingenting på skjermen...

     

    *Kan det være BIOS'en på hovedkortet som ikke støtter CPU'en? *Minnebrikkene? Prøvd flere av brikkene jeg har uten at det hjelper, men det er samme type.

    * PSU'en? Jeg har koblet til en standard 24 pin + en standard 8 pin. Siste 8 pin tingen heter CPU/PCI-E, men trodde da det var formålet.

     

    Alle tips mottas med stor takk! Lyst å få det til å fungere så jeg kan folde :)

×
×
  • Opprett ny...