Gå til innhold

rallveird

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rallveird

  1. Piratkopiering vil aldri bli tatt av dage, med mindre man kan kjøpe en fullverdig DTS-HD/1080p blu-ray remux til eks. 12 kroner etc.

     

    Markedet for digitalt kjøp er kunstig høyt.Blu-Ray 3D til 299 ,- er jo bare latterlig...

     

    Så det du sier er at ved digitale kjøp er kostnadene ca 299-12 = 287 kr mindre pr kopi av en film?

     

    Hvem sier det er billigere å gi ut filmer/spill digitalt enn fysisk? For oss som driver med server-farmer til daglig vil jeg vel fort si det koster mer å drive digitalt. Men, det er mye mer praktisk å ha filmer/spill tilgjengelig over alt. Har jeg kjøpt et spill på Steam så kan jeg fort legge det inn på en ny maskin på hytta, selv om jeg skulle ha glemt DVD-en hjemme.

     

    Digitalt er billigere for produsenten? Neppe.

  2. Jeg har alltid synes det er merkelig at spill blir kvalifisert som gode fordi grafikken er god, fordi det er god fysikk, fordi det er stor variasjon etc etc.

     

    Det er ofte det samme man ser i forhold til film. Som anmelder ser man etter det teknisk riktige, den korrekte måten å gjøre ting på og utførelsen av det.

     

    Problemet oppstår når man da treffer forbrukerne. De er ikke alltid ute etter hva som er korrekt. De er ute etter hva som fenger.

     

    Hvorfor fungerer standard tetris for den største delen av hverden ennå? Hvorfor brukes det (antageligvis) flere timer fremdeles på hjerter i Windows enn noe annet spill?

     

    Jeg droppet ut i Mass Effect 2 etter noen timer? I Limbo etter 15 brett? Begge store spill som på sin måte er geniale, og som jeg selv synes er genial. Hvorfor gjør jeg ikke ferdig et spill som jeg synes er genialt? Kanskje fordi de ikke fenger?

     

    Derfor setter jeg min lit mye mer til uttalelser som sier at man startet å spille et spill på nytt rett etter at man var ferdig, enn at grafikken er virkelighetsnær, at fysikken er skremmende god at variasjonene mellom hver kamp er stor.

     

    Hva fenger? Det er mye som spiller inn. Tidspunkt, hva venner spiller, hva man har tid til, hva man nettopp har spilt etc. Hvis vi virkelig vil ha en korrekt karakter på et spill, så gå for sT/P (sum tid brukt av alle spillere/antall spillere). Det er strengt tatt tiden vi bruker i et spill som betyr noe, ikke hvor genialt vi syntes det var.

  3. Man får i mange sammenhenger det man betaler for. Vi snakker høyt om sikkerhet mot servere og backup av data, både til disk og til tape, innomhus og ut av huset, men vil vi betale for det? Vi tråler nettet for å finne de billigste plassene å plassere dataene våre, for så å bytte neste dag fordi naboen var billigere.

     

    Og når alt forsvinner er det ikke vår feil at vi presset leverandørene til å ta shortcuts.

     

    Enten dør leverandørene fordi de leverer en god tjeneste, men for dyr, eller så dør de når det går noe galt. Det er mer flaks enn dyktighet som gjør at leverandører overlever i vår tid. Forbrukerne vet ikke sitt eget beste.

  4. Å løse sudoku er faktisk ganske imponerende. Dvs, å løse 9x9 er gjort på noen sekunder i ren brute force under normale omstendigheter. Av og til tar det mer tid. Men du kan jo prøve å brute force løse 81x81 oppgaven jeg har på siden min. Uten noen forbedringer enn ren brute force kommer du til å bruke mye tid.

     

    Men, det som er gøy med nyheten er jo at Google faktisk samler oppslag av informasjon på en plass. I Goggles kan du søke etter loger, bilder, flagg etc, som er statisk informasjon. Det er imponerende nok, og veldig praktisk, men nå tar de jo det hele et skritt videre (noe ala wolframalpha) der de proseserer dataene logisk før de gir deg resultatet, og det er kult. Selv om Goggles faktisk kun finner ut at det er en sudoku og så sender resten av forespørselen til google, så gir det mange muligheter for fremtiden.

  5. Nja, å tolke sudoku som bilder er gjort for mange år siden, faktisk samtidig som jeg begynte å lage oppgaver. Det gjøres enklest ved å gjøre om bildet til svart/hvitt. Så leter du bortover til du finner punkter som ligger ca på linje. Alt annet er da tall. Og ettersom du kun har 9 tall (1-9) er det ikke så vanskelig å gjøre om boksen til et tall.

     

    Jeg har en viss erfaring med sudoku, www.menneske.no og mPuzzle for Android.

  6. tamarin, nedgradering av firmware skjer stadig vekk. Når de finner et hull som forbrukeren kan bruke til å gjøre hva de vil med, så fjernes det. Hvis jeg kjøpte en PS3 fordi den hadde et hull som tillot meg å installere Other OS, ville du sagt det var ulovlig av Sony å tette det? Du ville kalt det en feature som du kjøpte produktet utifra, mens Sony ville kalt det et sikkerhetshull.

     

    Hvem bestemmer hva som er nedgradering og hva som er sikring av egne interesser? Hvis de skrøt av å ha Other OS mulighet ved et produkt, men det i senere tid viste seg at Other OS ødela for brukeropplevelsen til 70% av forbrukerne, ville det være ulovlig å fjerne Other OS funksjonaliteten? Hvor går grensen?

  7. Stigma, ettersom dette er på spillverket så skal jeg ta en sammenligning i forhold til spill.

     

    Snart kommer siste utvidelse av WoW. Den kommer til å endre hele det gamle landet. Hvis vi skal ta norsk lov bokstavelig så har ikke blizzard lov å gjøre dette. Hvis jeg som forbruker ikke kjøper pakken blir jeg fremdeles nødt til å forholde meg til en helt annen verden enn jeg kjøpte.

     

    Vil vi ha det slik? Hvor går grensen for hva EULA-er etc har lov å si, og å motsi lands lover? Vi bør passe oss veldig for å lage lover som fjerner våre oppdaterings-"rettigheter". Den nye utvidelsen i WoW er umulig hvis jeg som forbruker påstår jeg har rett å opprettholde det jeg har betalt for.

  8. De som mener Sony ikke skal ha lov til dette bør tenke seg nøye om. Ja, det er et problem at leverandører kan fjerne funksjonalitet, men for leverandørene er det et problem at de er nødt til å legge til også.

     

    Det som fort kan skje hvis Sony taper i denne saken er at de slutter å kjøre oppdateringer til systemene sine. I steden for selger de nye bokser. Er det ønskelig for oss forbrukere? I dag kan vi enkelt få 3D støtte etc for PS3. Hva hvis Sony begynner å selge PS3.1, PS3.2 etc for å få med siste firmware? Vil dere virkelig gå den veien?

     

    Prinsipper går begge veier, ikke glem prisippene og verdiene til leverandørene også. Å se saken fra en side er som regel lite tjenelig for å finne den beste løsningen på et problem.

     

    Hvis jeg kjører Windows XP og oppgraderer til Windows 7, skal jeg da ha rettigheter til å ha alle programmene som XP kunne kjøre på den nye Windows 7? Må Microsoft lage det slik at alt gammelt virker, bare fordi jeg kjører en oppgradering? Igjen vil leverandørene slutte med oppgraderinger og heller tvinge oss til fullversjoner, fordi de ikke utsettes for søksmål da.

     

    Pass på så vi forbrukere ikke skyter oss selv i foten her.

  9. Det ringer ikke en bjelle for skribenten at det ikke er mobilbrukerne som har tatt seg vann over hodet, men media som har helt vann over hodet til mobilbrukerne?

     

    Hvem er det som pusher teknologi hele tiden? Vi ser mobiler får dårlig karakter fordi de ikke inneholder alle de nyeste teknologiene. Som kjent kjøper forbrukerne ofte det som får god kritikk i media.

     

    Litt mer selvinnsikt av media hadde kanskje vært smart innimellom.

  10. Det er ikke hva man gir en telefon i karakter, men hva den fortjener å få i karakter, som er det vesentlige. Når Nokiamobil tester Nokia, leter de med lys og lykter etter det positive, når de tester et annet merke, leter de, og fokuserer, mest på det negative.

     

    Så det du sier er at SE burde hatt enda høyere forskjell i karakter enn Nokia hos amobil, det er derfor du kaller dem nokiamobil? De heter altså ikke nokiamobil fordi de gir Nokia-mobiler gode karakterer, men fordi SE-mobiler ikke får bedre karakterer - enda bedre karakterer enn Nokia. Spennende logikk.

  11. Android er mer som en dårlig gjennomført kopi av iPhone OS. Mer som en kinesisk kopi vil jeg si.

    Greit nok, de har multitasking med 3. parts programvare i større grad enn Apple osv, men selve brukeropplevelsen er bare som en billig etterligning.

     

    Kan du utdype hva Android har kopiert fra iPhone, som da isåfall var unikt på iPhone når den kom? Eller driver du med FUD?

  12. Glem spill. Se heller muligheten for bruk av Natal når du ser på TV, hører på musikk, surfer på nettet. Spill er bare småskala for hva Natal kan brukes til.

     

    Tenk deg bytting av kanal med å vifte med armen, skru på volum, zoome inn på deler av bildet, starte/stoppe videoen, velge neste sang. Og det er bare begynnelsen.

     

    Natal i spill kommer til å være en lek, men Natal i hverdagen kommer til å bli langt mer brukt, potensialet er stort

  13. "Fra politikken vet vi at det er et krav om politisk nøytrale valglokaler og nøytral utforming av mulighetene. F.eks kan ikke Arbeiderpartiets partilokaler brukes som valglokale. Et valglokale skal heller ikke ha plakater og propaganda av ett parti, eller at partiets representanter skal "hjelpe" velgerne å velge rett i lokalet. På samme måte skal stemmesedlene utformes likt. Tenk deg f.eks Krf har stemmeseddel i glanset fargetrykk, fancy fonter, design og A4 størrelse, mens resten av partiene har A5 størrelse og sort hvitt. De samme sømmelighetene og reglene bør gjelde for valg av nettleser også. IE bør ikke fremstå som et "valglokale", og IE bør ikke være mer fremtredende i "valglokalet" enn de andre nettleserne."

     

     

    Det du her sier Simen1 er at Venstre og KrF får lov å ha sitt eget stemmelokale innredet med kun sine egne stemmer, mens AP fordi de er veldig store ikke får lov å lage sitt eget, men må legge med alle stemmesedlene.

     

    Fordi Microsoft er store får de ikke lov å legge inn en eneste browser, mens Linux, OS X, BeOS, Unix osv får lov å prakke på brukerne akkurat den nettleseren de vil i standard installasjon fordi de er små. Beklager, men dette henger ikke på greip. Dette har ingenting med konkurranse å gjøre. Det har med å straffe Microsoft fordi de nektet selskap å legge inn noe annet enn IE på maskinene sine når de solgte dem. I ettertid ser saken fryktelig merkelig ut nå som det er lov å legge inn hva som helst.

×
×
  • Opprett ny...