Gå til innhold

Blackcomb

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blackcomb

  1. 3 minutes ago, Sjokolade1 said:

    Tror nyttelast for foreldre på 60+ er et forsvinnende lite problem. Det var ikke engang et problem for meg og familien med to barn på fullpakket ferietur. Du kan kritisere den for dårlige fjernlys, som var grunnen til at jeg byttet. Ellers er det en bil som er midt i blinken for et voksent par, vil jeg si.

     

    Det er ganske forskjellige biler som sammenlignes her, ikke minst med tanke på ytre mål. ID7 er betydelig lenger, på godt eller vondt.

    Ellers blir vel "beste bilen" ganske subjektivt, må vel bare prøve og teste for å finne den man liker best.

    Som en som ikke har reflektert mye rundt dette før. Hva er god med lengre bil, og hva er vondt? Ioniq er vel bredere. 

  2. Heisann,

    Bilen skal brukes primært av foreldre 60+, der komfort i forsete kanskje blir aller viktigste. Turer på tvers av landet og til naboland, vil bli aktuelt i pensjonisttilværelsen. Lagringsplass er også kjekt å ha en del av. 

    VW stiller med 592 km rekkevidde, imens nye utgaven av Hyundai Ioniq 5 som antar å komme på markedet i Europa snart, har 523 km. Ladetid er 30 min for 0-80% versus Ioniq på 18 min.

    Imens ID7 får OK+ kritikk, har Ioniq 5 vunnet en god del tester. 

    Budsjett er sånn sett ikke relevant når vi sammenligner de to, kun hva som er den beste bilen. Også litt nysgjerrig på hva folk tenker generelt på SUV vs sedan til denne type bruk. 🙂

  3. 2 hours ago, ps5 said:

    Hvis det er bang for buck som står sentralt bør du absolutt vurdere den gamle ringreven Sony STR-DN1080. Her får du hdmi 2.1 på alle innganger, og dolby atmos/vision støtte etc. Yter uforskammet bra til prisen og det er synd det ikke har kommet noen etterfølgere (denne begynner å dra på årene).

    edit: mulig denne dessverre ikke er å få tak i lenger. Gav 3799 for en slik i 2020 og tror jeg sjelden har fått mer per krone.

    Er faktisk denne jeg har i dag. Vil det da egentlig ikke være noe behov for å oppgradere? Har ikke testet den med 805 Matrix. Regner med at den vil være det mest kravstore i setupet. Denne har vel ikke HDMI 2.1, men gjør det sånn sett noe? Får en fortsatt 4K i 120Hz til tross? eARC er støttet, såvidt jeg vet.

    Vil aldri installere mer enn 2 stk høydekanaler, sånn forøvrig. Med bakhøyttalere, føler jeg dette har vært godt nok. :)

  4. Hei, jeg ser i utgangspunktet etter å slippe billigst mulig unna, uten at høyttalerne lider fullstendig. 
     

    Har i dag Bowers & Wilkins 805 Matrix som fronter, BW 685 S1 som bakhøyttalere, og BW 686 S1 montert langs tak som høydekanaler. Paret med XTZ 12.17 Edge subwoofer. Et habilt anlegg med andre ord! 
     

    Koblet på en Samsung QN95B 75-tommer som kommer snart. 
     

    Til dette ønsker jeg rimeligste receiver som gir bang for the buck, samtidig som det gir god støtte for enhetene som er nevnt. HDMI 2.1 er er must, samme er støtte for høydekanalene, altså Dolby Atmos. 🙂

  5. Nå er ikke jeg noen ekspert akkurat :p, men når det gjelder den EISA-prisen så var vel det en slags "beste TV for pengene" pris og ikke beste tv.. litt forskjell på det. Prisen gjelder forøvrig hele R8-serien..

     

    Ellers vurderer jeg å kjøpe en 40" selv i samme serie, eventult den litt dyrere M86/87 serien eller en Sony Bravia

    Det er defor jeg misliker Euronics og andre elkjeder sterkt, siden at de aldri er pålitelige :mad: Elkjøp er til nå de eneste jeg virkelig stoler på.

  6. Heisann folkens.

     

    Jeg har vurdert å kjøpe en ny TV til hytta i 32" størrelsen. I dag støtte jeg tilfeldigvis på Samsung sin LE32R86 modell, som er vinner av årets EISA-pris for beste LCD-TV. Til min store overraskelse lå ikke prisen på mer enn 9000 kroner for 32 tommeren (Euronics). Det er derfor desidert mitt førstevalg når det kommer til TV-apperater. I den anledningen, ville jeg gjerne få lov til å stille noen spørsmål til ekspertene her:thumbup:

     

    1) Jeg søkte på modellnavnet på nettet og kom fram til at noen av tilbudene hadde en endelse på WDX og BD. Disse var betydelig billigere enn prisen oppnevnt hos Euronics. Er dette den samme TVen?

     

    2) Har noen prøvd ut denne TVen allerede? Hvilke erfaringer har du/dere?

     

    3) Hytta våres har ikke særlig bra signal, så jeg lurte på om det går greit med å ha LCD TV der i det hele tatt?

     

    På forhånd takk for svar.

  7. Siden at denne tråden er så aktiv, så skader det vel ikke om jeg siterer en tidligere post av meg som har relevans til temaet. På forhånd takk! :thumbup:

     

    Jeg har tenkt å kjøpe en ny TV til å ha på hytta når anledningen byr seg en deilig vinterkveld. Jeg har lest gjennom en del tråder på dette forumet, og har kommet fram til at det er mange varierte meninger når det er snakk om TVer i denne prisklassen. Derfor ville det ha vært veldig fint om de som hadde kjøpt denne modellen kunne dele sine erfaringer med meg.

     

    Det jeg er litt bekymret for er svartnivået. 1200:1 er jo i for seg et bra utgangspunkt, men jeg har hørt en del klager om den tidligere modellen MCHK når det kommer til dette.

     

    Jeg skal i første rekke bruke tven til å se underholdningsprogrammer på NRK1 om kvelden. Da sier det seg selv at det ikke trenger å være en TV optimalisert for PS3 osv. Samtidig må jeg jo innrømme at det blir litt fotball også da ;)

     

    En siste faktor som spiller en enorm rolle når det kommer til hytteTV, er mottakerkvaliteten. Er bildet bra (tatt ut ifra prisen) ved analogt signal? Plukker den opp signalet og behandler det på en effektiv måte? osv.

  8. Jeg har tenkt å kjøpe en ny TV til å ha på hytta når anledningen byr seg en deilig vinterkveld. Jeg har lest gjennom en del tråder på dette forumet, og har kommet fram til at det er mange varierte meninger når det er snakk om TVer i denne prisklassen. Derfor ville det ha vært veldig fint om de som hadde kjøpt denne modellen kunne dele sine erfaringer med meg.

     

    Det jeg er litt bekymret for er svartnivået. 1200:1 er jo i for seg et bra utgangspunkt, men jeg har hørt en del klager om den tidligere modellen MCHK når det kommer til dette.

     

    Jeg skal i første rekke bruke tven til å se underholdningsprogrammer på NRK1 om kvelden. Da sier det seg selv at det ikke trenger å være en TV optimalisert for PS3 osv. Samtidig må jeg jo innrømme at det blir litt fotball også da ;)

     

    En siste faktor som spiller en enorm rolle når det kommer til hytteTV, er mottakerkvaliteten. Er bildet bra (tatt ut ifra prisen) ved analogt signal? Plukker den opp signalet og behandler det på en effektiv måte? osv.

     

    På forhånd takk!

  9. Hei alle sammen.

     

    Jeg registrerte meg i den anledning at jeg trenger noen råd om keyboard på markedet. Jeg har nemlig bursdag ganske snart og ønsker meg altså et instrument som jeg finner naturlig å spille. Jeg leter etter et keyboard som lyder skikkelig og gir mye for pengene. Jeg har tidligere sett på merket Casio, som jeg tror at er det beste, men også det dyreste merket. Prislappen må helst ikke stige over 2500 kroner. Takk på forhånd :thumbup:

     

    Jeg leter også etter et pianostykke som er tilpasset for nybegynnere. Nåja, jeg vil riktignok ha noe som krever litt talent og tid for å klare, men jeg tror dere skjønner hva jeg mener ;)

×
×
  • Opprett ny...