Gå til innhold

William_S

Medlemmer
  • Innlegg

    3 471
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av William_S

  1. Simen1 skrev (51 minutter siden):

    Så må det åpnes for store kjøp når de skal kjøpe seg moped etc og da er det bare å true de eller foreldrene til å åpne opp eller så blir poden skadet. På 80-tallet var ran av banker og postkontorer et problem. Da innførte de tidslås på pengeskap sånn at kun små beløp i kassa kunne ranes på kort varsel. Store beløp måtte gjerne bestilles av en navngitt person en time eller to før uttak, sånn at tidslåsen kunne åpnes. Det begrenset raske ran. Prøver vi å overføre det samme til nåtiden med vipps så betyr det bare at kriminelle må true en person over tid, til tidslåsen kan åpnes. Jo lengre tidslås desto lengre trusselsituasjon. Som sagt, alle slike tekniske tiltak kan omgås.

    Derfor heller jeg til å løse roten til ondet, de kriminelle gjengene.

    Vipps vet hvem som kjøpte gavekortet, altså offeret. Det er butikk-kjedene som vet hvem som bruker gavekortene, i det øyeblikket de brukes. Problemet der er at kriminelle kan selge gavekort i flere ledd sånn at ranerne selv ikke tas. Dte er kriminelt å kjøpe tyvegods, som stjelte gavekort, men man får ikke bukt med ranerne på den måten heller. De finner veier rundt "problemet" og er klar til å gjenta suksessen.

    Apropos sporing så er vi inne på overvåkningssamfunnet og hvem som skal overvåke. Er det bankenes ansvar å overvåke, eller burde det vært myndighetene som gjør det? Masseovervåkning vs kun etter en dommers kjennelse om skjellig grunn til mistanke. Osv. Overvåkning gir alltid risiko for overutnyttelse av data, tyveri av data og misbruk av f.eks transaksjonsdata til å finne ut hvem som gir bidrag til X sin politiske opponent. Det blir fort et demokratisk problem som angår oss alle.

    Løs ondet ved roten, så slipper vi byrdene av alle "løsningene" som egentlig ikke løser så mye likevel.

    Hvem i alle dager er det som kjøper moped med vipps da? Tror det største jeg har overført på Vipps er 4-5000  kroner og det er ikke nok for en moped. 

  2. ltdata skrev (13 minutter siden):

     

    Jeg og kompis var på ferie i Bulgaria. På byen. Var fulle. Kompis finner tilfeldigvis et bankkort på bakken. Tar det med seg i lommen. Kompis må senere tisse, og går inn i busk. I busken kommer 2 ranere med kniver frem. Truer kompis. Kompis har 20-30 kr i lommen og gir fra seg. Ranere ransaker ham. Finner bankkort. Truer han til å bli med til minibank. Kompis aner jo ikke koden, det er jo ikke hans kort. Ranere tror ikke på dette og blir gretne. Ranere slår han 1 gang i hodet og kompis blir litt svimmel, ranerne gir opp og lar ham gå. Kom seg unna uten varige men. Men uflaks med det bankkortet gitt. Ville ikke anmelde. Anså politiet som farligere enn ranerne

    Det er  en del land man med rette skal unngå å ha noe som helst med politiet å gjøre. Bulgaria skal etter at de ble med i EU ha et fungerende politi og rettsvesen. At det fungerer dårligere enn her hjemme er garantert, men det skal likevel fungere. Men jeg ville nok ikke prøvd å anmelde i en fjerntliggende tidligere Sovjet-republikk. Foruten språkproblemer vil sikkert politiet også ha penger. 

  3. Trippelure skrev (8 timer siden):

    18 års grense for å ha vipps. Blir litt mer synlig om en gjeng ranere må dra offeret med til en minibank for å tømme kortet. Og så burde folk flest følge mer med på barn og unge og hva de foretar seg. Bry seg rett og slett, da kunne nok flere ha grepet inn og forhindret sånne hendelser. Filmet de, kontaktet politi og vektere osv. 

    Enig her kunne man kanskje ha vært litt striksere med aldersgrenser. Evt at mindreårige kun får overføre maks så så store beløp på VIPPS. En mindreårig vil sjeldent ha behov for å overføre de store beløpene på VIPPS. 

    • Liker 1
  4. Denne pridedebatten har jo bare blitt styggere år for år virker det som. Unge Høyre lederen setter fingeren på det Pride virkelig handler om - retten til å være seg selv.  Så er det alltids noen utskudd i Pride paraden, men de er ganske få. Men det har kommet noen helt sinnsyke påstander om at Pride seksualiserer barn osv og der har man konspirasjonsteoriene i gang. Jeg tør å minne på at for to år siden så ble Pride utsatt for terror hvor aktors påstand er lovens strengeste straff (dommen har ikke kommet enda, men det blir nok en fellende dom i tingretten uansett). Det er dette hatet man må bekymre seg for, ikke Pridefeiringen. ABBs gjerninger mot AUF ble jo også utløst av et forskrudd syn på verden uten virkelighetsoppfatning. 

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
  5. Crooked Cracker skrev (4 timer siden):

    Fra politiet igår:

    Den siste timen har vi mottatt meldinger om tre ran. Ofrene er unge gutter i tidlig tenårene. Gjerningspersonene er i alderen 14-16 år, de truer med kniv og ber om tilgang til VIPPS. Første ranet skjedde på Helsfyr og de to andre på Grünerløkka. Vi søker etter gjerningspersonene. Vet du noe om denne saken, ring politiet.

    Ifølge jungeltelegrafen er det nok en gang snakk om norske ofre og gjerningspersoner med utenlandsk bakgunn, dette finner dog ikke politiet relevant å informere om. Således bør norsk ungdom bli gjort mer oppmeksomme på at de kan være yndet mål for kriminalitet, spesielt i enkelte strøk.

    Ja for jungeltelegrafen er jo kjent for å komme med pålitelig informasjon... 

    • Liker 2
  6. sveibuen skrev (På 29.5.2024 den 10:54 PM):

    Mye av kriminaliteten skjer jo av våre nye landsmenn. En del av disse er jo under kriminelle lavalder.
    Forslag: Si til alle foreldre som er her på oppholdstillatelse, asyl etc etc at viss ungene eller de selv utfører en kriminell handling, blir dem kastet ut av landet for livstid, hele familien blir kastet ut! Da kan jeg nesten love dere at det blir null kriminalitet fra våre nye landsmenn.

    De som allerede har norsk statsborgerskap, så må man nesten bare omplassere de rundt om i landet, ta dem vekk i fra disse kriminelle miljøene, daglig oppfølging til dem blir 18 av barnevernet, og deretter av en annen instans til man ser at dem aldri havner i det kriminelt miljø igjen.

    Har en bror som har havnet på feil side, å jeg har sagt fra dag en, at viss jeg styrte landet, hadde jeg sendt deg til Bjørnøya,Jan Mayen eller gruva på Svalbard i minst 1 år, gjør en dritt til, så blir det 2 nye år, med sykehjemsmat og en brakke med køysenger.

     

    Kollektiv avstraffelse er i strid med menneskerettighetene og er slike ting man finner i regimer vi ikke liker (les Nord Korea). Det er kun gjerningspersonen som har ansvar for sine handlinger, ingen andre. 

     

    • Liker 1
  7. Programmering og andre realfag er jo learning by doing. Så her kan det være verdt å kanskje progammere noe for seg selv eller lignende. Kanskje klarer man en egen personlig nettside med innloggingsfunksjon eller lignende. Eneste problemet med sistnevnte er at man bør helst kunne sikre backenden godt, jeg har selv tittet på logger fra servere i skyen og hackingforsøk skjer hele tiden selv mot servere og websider som ikke har noe funksjon, som oftest av botnettverk - jeg vil tippe de kjører bare gjennom en range med IP adresser  sånn automatisk)

    • Liker 1
  8. Så lenge bedriften blir informert i god tid som @koots etter alle solemerker planlegger å gjøre så er det jo ingenting i veien  for å gjøre det på denne måten. Det er jo i underkant av et halvt år fra han starter til permisjonen skal være, det er i grunn ganske god tid. Og gratulerer med ny jobb, det å løpe rundt på dagpenger er jo ikke lukrativt i lengden (de som mener det er attraktivt å gå på trygd tar rett og slett feil, det er et system som er lagt opp til at NAV tror at alle er potensielle trygdemisbrukere).

  9. Brother Ursus skrev (20 timer siden):


    Jeg synes maksimal- satsen er for høy, og minimum- satsen er for lav. Minimum er vel 2,48 grunnbeløp for enslige om jeg ikke tar feil. Per 1 mai i år er det 124K. Så maksimum er 744K, og minimum er 308K.

    Hva man har tjent før burde ikke ha noe med uføretrygd å gjøre i min oppfatning. Da får man tegne private forsikringsavtaler i tillegg. Målet må være at så mange som mulig skal kunne overleve på det uten at det er lukrativt. 744K er faktisk godt over median-inntekt og dermed ganske lukrativt.

    Nei nei det er ikke mulig å ha over 700k i uføretrygd. Det er 66% av 6G som er maks. Ikke 6G. 

  10. AnnonymG skrev (På 19.5.2024 den 9:37 PM):

    Første reaksjon er ikke å ta fra lappen, det er å gi et muntlig kjøreforbud. Et slikt forbud får du ikke av å ta en røyk i ny og ne, men ved et skadelig rusmisbruk. Enhver person med et rusproblem har ingenting bak rattet å gjøre før rusproblemet er overstått. 
     

    Lappen mister du etter et halvt år etter at du har fått muntlig kjøreforbud hvis du fortsatt har et skadelig rusmisbruk og således et halvt år på unngå å miste lappen. 
     

    Når en person søker hjelp for sine rusproblemer, så er første reaksjon å gi personen helsehjelp, omfanget av dette vurderes fra gang til gang. Kjøreforbudet er lovbestemt og har ikke noe med helsehjelp å gjøre, men er juridisk anliggende som man bare må forholde seg til. Man får ikke i pose og sekk - rus og bilkjøring, man må velge.

    Men da burde faktisk lovverket mykes opp noe. Nei jeg snakker ikke om å tillate fyllekjøring, men der blir uansett førerkortet fratatt i straffesporet noe som er noe helt annet enn at en tilfeldig helsebyråkrat skal ta fra deg lappen (les fylkeslegen(

  11. AnnonymG skrev (23 timer siden):

    Yes, de står å ser når man tisser for å se at man ikke har med en ren urinprøve i baklomma som kamuflerer et eventuelt rusmisbruk. Det er ingen menneskerett å kjøre bil, og kjører man i ruset tilstand, er enhver person både fotgjengere og trafikanter utsatt. Skal en jente på 5 år bøte med livet fordi man på død og liv skal ruse seg og kjøre bil? 

     

    Ja, fastlegen har lov til dette. Fastlegen skal kunne stå inne for vurderingen om at du oppfyller vilkår for førerkortet, og eneste måten å gjøre det på er å ta rusprøver. Forøvrig godt jobbet og gratulerer med rusfrihet gjennom så mange år!

    Mye av problemet med dette ekstremt firkantede regelverket er at altfor få søker hjelp for sine problemer selv om de aldri har kjørt eller vil aldri finne på å kjøre i påvirket tilstand. Når en person søker hjelp for sine rusproblemer så mener jeg ikke at første reaksjon burde være å ta fra vedkommende lappen. 

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  12. AJZ skrev (På 4.5.2024 den 12:17 AM):

    Jeg har 5.99 i snitt og det laveste snittet i fjor på medisin var 5.98... Ser det lyst ut fot meg, eventuelt hvordan kommer man seg inn på venteliste?

    Ingenting skjer før i midten av juli, så du trenger ikke å stresse med det enda. Samordna sier alltid at opptaket er klart 20 juli, men i praksis skjer det noen dager før. 

  13. Når du laster opp kompetansebeviset i portalen til SAmordna Opptak vil de om du gjør det innen fastsatt frist regne det inn slik at du får best mulig poengsum i opptaket. Men merk at nye fag du ikke har fra før som ikke gir realfagspoeng (typ om du tar 1P for å bytte ut 1T) så må du ha det utstedt på nytt vitnemål. Mer info her:

    https://www.samordnaopptak.no/info/opptak/opptak-uhg/poengberegning/nye-fag-og-forbedringer/index.html

    Om skolen du har gått på ikke finnes lenger så må du ta kontakt med fylket som kan peke deg i riktig retning for å få nytt vitnemål.

    Men har du tatt forbedringer på fag du har fra før holder det med at kompetansebeviset lastes opp innen fastsatt frist. Dette kompetansebeviset får du tilsendt etter eksamensperioden er avsluttet og sensur har kommet i fagene. Også her kan du ta kontakt med fylket for spm

    • Liker 1
  14. Opptak23 skrev (På 8.5.2024 den 8:37 PM):

    Har du kontaktet den videregående skolen du gikk på før, etter du forbedret karakterene som privatist? (regner med at du tok som privatist). Da bytter de ut den gamle karakteren med den nye om du informerer om at du har forbedret karakteren og ønsker å bytte den ut med gammel karakter. 

    Det trengs ikke, holder å laste opp kompetansebevis på de forbedrede karakterene. 

  15. Matiasen skrev (På 20.4.2024 den 4:22 AM):

    Noen som vet om dem bruker opptaket fra video intervju fra i fjor til å vurdere om man må på utvidet intervju i år? 

    Det har dem ikke noe hjemmel til å gjøre, de skal slette alt av materiale etter opptaket er fullstendig ferdig.  PHS har vel ingen begrensinger på antall ganger man kan søke selv om man feiler tester (noen steder har det som feks Lokomotivførerskolen) så da skal de slette det. 

  16. Aleks90 skrev (16 minutter siden):

    Takk for godt svar, dette ga mening! 
     

    Har sett over fagene mine nå, og hva som kreves, og her i Norge er det hvert fall Kjemi 1-2 og fysikk 1 + R1. 
     

    Blir og få 6 på alle fagene, og jobbe meg ihjel med realfag, så klarer jeg det forhåpentligvis til slutt! 
     

     

    Uansett så ville jeg i fellesfag matematikk tatt 1P fremfor 1T (lettere å få 6er). PÅ den annen side kan jo R1 bli tyngre om man ikke har 1T i bunn. Andre "gratis" 6ere der ute finnes i feks historie og samfunnsfag. Norsk hovedmål og sidemål skriftlig er ofte bingo, det samme med engelsk. Naturfag er dritenkelt sammenlignet med fysikk og kjemi igjem. Hovedproblemet med naturfag er egentlig omfanget av pensum som har litt elementer fra kjemi, litt elemeneter fra fysikk og litt elementer fra biologi, dog på et enkelt nivå. 

    Skal du ta sidemål bør du lære deg grammatikken på nynorsk veldig godt og slå opp om man er usikker. Word sin stavekontroll er ikke alltid like stø på nynorsken (selv om det har blitt  veldig mye bedre i nyere tid). 

    Siden du er såpass gammel og har mange år med arbeidserfaring så går du inn under 23/5 regelen (minst 23 år og minimum 5 års arbeidserfaring, utdanning og lignende) som gjør at antall fellesfag blir færre å tenke på (en trenger feks ikke å ta opp kroppsøving). 

    https://sonans.no/blogg/5-spoersmaal-23-5-regelen

    • Liker 1
  17. Aleks90 skrev (6 minutter siden):

    Kanskje jeg har formulert feil, men som du ser på UiO, så er poenggrense for medisin 70.1 på det laveste. 
     

    Det er for øvrig med både alderspoeng og andre tillegg. 

    jeg har rett over 5 i snitt uten tilleggspoeng, og med disse som er 6 alderspoeng og 2 fra militærtjeneste, så ligger jeg i ordinær kvote på rundt 5.8, med mindre jeg har tenkt feil. 
     

    Det jeg mente med 70.1 i ordinær kvote er jo at de har en del tilleggsfag ved siden av, som gjør det veldig vanskelig å konkurrere mot, men etter mye frem og tilbake, så har jeg uansett landet på at jeg skal ta opp fag, og bedre snittet mitt samt ta opp noen ekstra fag som gir meg ytterligere poeng. 
     

    Det vil koste meg enda 1 år, men jeg tenker at det er verdt det, når det vil koste meg langt over en halv mill å studere i utlandet, samt ikke like enkelt å ha en relevant jobb ved siden av, mens her så er det betydelig enklere. 
     

    Så har bestemt meg for Norge, og bruke et år ekstra for å øke snittet slik at jeg kommer inn, det vil gjøre studietiden betydelig bedre, og mindre komplisert i forhold til støttenettverk osv. 

    Nåværende opptaksordning vil nå eksistere i år iallefall og muligens et par år til for å sikre en smidigere overgang mtp de som har startet på vgs. 

    Du har regnet feil hva gjelder alderspoeng - du har 8 alderspoeng. Hva gjelder realfag må du ha disse for å komme inn R1, fysikk 1, kjemi (1+2) gir alle 1/2 poeng hver så her får du 2 poeng. Men her kan det være mer å hente på realfagspoeng så å ta biologi vil sånn sett ikke være så veldig dumt (men det er greit å oppnå toppkarakter på det). Man kan maks få 4 realfagspoeng etter nåværende ordning. Men jeg ville ikke slitt meg gjennom R2 eller fysikk 2 (som begge gir 1 realfagspoeng hver) bare for å oppnå det ( med mindre du ikke har en spesialinteresse for differensiallikninger osv eller er veldig god på denne typen matematikk). 

    Uansett av de realfagene man MÅ ha for å kunne søke medisin i Norge så er nok R1 det vanskeligste, muligens etterfulgt av kjemi 2, deretter fysikk 1 og kjemi 1.  Kjemi 1 og 2 og fysikk 1 har uansett langt mindre komplisert matematikk enn R1 og fysikk 1 /kjemi 1er bare en muntlig-praktisk eksamen. Du blir ikke bedt om å regne ut de mest kompliserte tingene på stående fot der. Organisk kjemi har ikke så mye matematikk i seg (på kjemi 1 og 2 nivå), men det er en del regler for navnesetting osv som er kunsten å kunne der. Den uorganiske kjemien har en del regning, men det er overkommelig for det aller meste. Det som er kjekt å vite er at du selv på muntlig eksamen i kjemi og fysikk kan bruke formelsamlingen og særlig i kjemi er den ganske essensiell (feks en del verdier for syrekonstanter). 

     

     

     

    • Innsiktsfullt 1
  18. DukeNukem3d skrev (2 minutter siden):

    I Rødt er det vel litt mer blandet. Steigan-delen er imot hjelp og ser helst at Putin vinner krigen, så har man den mer oppegående delen som er for hjelp. I starten helst uten å sende våpen dog..

    Ja Steigan delen i Rødt er jo noe for seg selv. Men de er en ganske liten (men høylytt) gruppe. Tror de irriterer partiledelsen ganske mye. Men verken Rødt eller SV er noe særlig fan av verken Russland eller Kina. Se SVs standpunkt om Kina her 
    https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/opyAea/norge-boer-si-opp-normaliseringsavtalen-med-kina

  19. torbjornen skrev (På 14.2.2024 den 12:49 PM):

    Meiner du at det er vanleg at norske toppidrettsutøvarar dopar seg og kjem unna med det?

    Når det gjeld ein del av det andre du kritiserer har det ikkje noko med juks å gjere, men at nokre av ulike årsaker er betre stilt enn andre.

    Og der finst det ikkje juksemakarar eller folk som ynskjer å mjøle si eiga kake meiner du? Som eksempel kan ein nemne simpelt tjuveri av solbriller.

    Ein risikerer dessutan at enno fleire bedrifter blir lagt ned eller kjøpt av utlendingar, samt at enno fleire nordmenn flyttar til Sveits. Mange av dei som har flytta til Sveits har ikkje noko imot å betale skatt, men dei er ikkje fornøgde med innretninga. Verdien av bedrifter er ikkje nødvendigvis i samsvar med inntektene frå år til år, og i verste fall må eigarane selje aksjar for å kunne betale formuesskatten.

    Ein kan difor argumentere for at folk bør stemme på Høgre. Fleire rikingar vil då bli verande i Norge og betale skatt, og det vil bli fleire arbeidsplassar og bedrifter på norske hender. Sidan heile kaka blir større blir det også meir å fordele. Stoltenberg hadde i si tid eit fornuftig slagord: Ein må skape for å kunne dele. Arbeidarpartiet hadde tidlegare ein politikk der ein både tok omsyn til næringslivet og til ei god sosial fordeling.

    Når det gjeld partia på ytre venstre (Raudt og SV) er dette parti som er motstandarar av NATO og hjelp til Ukraina, og som i praksis støttar opp om diktatorar og land som truar verdensfreden. Dette er svært farleg i ei tid der Russland og Kina ynskjer å leggje under seg naboland eller utvide makta si på bekostning av demokratiske land. Dette skjer samstundes som det er politisk krise i USA og støtta til Ukraina og NATO vaklar. Dette er åleine god nok grunn til ikkje å stemme på Raudt eller SV.

    At SV og Rødt er i mot hjelp til Ukraina er en stor løgn. Ja det er ikke bare en stor løgn men en direkte grov løgn.  Påstanden din er direkte feil. SV har også moderert standpunktet til NATO ganske kraftig og jobber ikke lenger for en utmelding. 

    • Innsiktsfullt 1
  20. Kajac skrev (20 timer siden):

    Nei nei, jeg snakker om vanlige konsulenter i vanlige konsulentselskap. De færreste IT-arbeidere er selvstendige konsulenter. 

    Og godt er egentlig det for å si det sånn (men er vel ikke så stor forskjell om man er ansatt i eget AS da - forskjellen er vel størst om man fakturerer via ENK)

  21. n0m0r3mrn1c3guy skrev (11 minutter siden):

    Ja det hadde vel vært det beste, men IT-selskaper i dag, er jo mer gira på hvor mange år man gikk på høyskole / universitet enn hvor lang erfaring man har. 
    Og lønnsamtaler er det egentlig ikke noe som heter. 
    Er man heldig, så får man en pott, som til vanlig tilsier realønnsnedgang. 

    Jeg kan se grunnen til akkurat dette, det er egentlig litt mer bak det å mestre et studieløp enn å teknisk sett være en flink programmerer. Og selskapene har nok blitt noe mer restriktive hva angår dette i senere tid. 

  22. Feiermannen skrev (1 time siden):

    Hei! 
     

    Spørsmål om yrkespsykologisktesten. 
    Ser at noen sier det står noe om det i denne tråden, men finner ingenting. 
     

    Noen som kan fortelle meg litt hva denne går ut på og hva man bør øve seg på for å være best mulig forberedt 😄

    IQ tester sånn figurer og sånne ting kan være nyttige å øve på. 

  23. Beste muligheten er tilkallingsvikar i skole, barnehage og helse. Sjansen er større om du studerer noe relatert til det. Særlig helsevesenet skriker etter folk og selv om man ikke studerer noe innenfor helse er det  mulig å få seg en assistentstilling på et sykehjem. Oslo kommune som arbeidsgiver betaler egentlig ganske greit.  Man kan fint kontakte skoler, barnehager og sykehjem direkte da tilkallingsstillinger ikke nødvendigvis lyses ut.  Men er klart at disse tingene kan være ganske så slitsomt så man er forberedt på det. 

    Samtidig kan denne type jobber også være ganske fine på mange måter.  Særlig på et sykehjem kan man utgjøre en forskjell for Gunnar (97) som kanskje forble alene hele livet og det er ganske viktig å huske på også og jeg mener oppriktig at mange har godt av å jobbe på sykehjem en periode for å se og lære et og annet.  

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...