Gå til innhold

Faddn

Medlemmer
  • Innlegg

    360
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Faddn

  1. Det er akkurat hybrider der solpaneler blir konge. Er vel ikke noen som gidder å lade et 10kwh batteri hver gang en parkerer bilen.

     

    Men med solpanel å re-gen ved bremsing så kan jo faktisk en slik hybridbil komme til god nytte

     

    Ikke noe mer enn en elbil har nytte av det. Det er selvfølgelig bedre å lade bilen med solceller montert på taket. Er du heldig får du kanskje 5% mer rekkevidde på en Model 3 med solceller mens du kjører.

  2. Det er du som drar inn din bil, det har ingen relevans her. På viste bil passer det altså ikke.

    Likevel er dette en bil som er levert ut til kunde og som Tesla tydeligvis syns har god nok kvalitet.

    Hvis det hadde vært så enkelt som du sier så kunne de vel bare fikset det før de leverte bilen til kunde, men det gjorde de altsåp ikke.

     

    Bilde du linker til er minst et år gammelt og stor mulighet at det er prototype siden det er dekket over skjermen (de gjorde det mens de kjørte prototypene).

  3.  

    Hvorfor er det ikke mulig? Du klarer jo kanskje å kjøre bil, hvorfor skal ikke en bil som kan få en god del mer sanseinntrykk enn oss klare det samme etterhvert?

    Fly har hatt muligheten i 50 år, av sikkerhetsmessige årsaker blir det fortsatt ikke benyttet fullt ut,der passering med 400 meters avstand blir omtalt som nesten-ulykker. Jeg regner med at du vet passeringsavstand i biltrafikken?

    Autopilot på fly er på ingen måte selvflygene og har ikke i over 50 år hatt muligheten til slikt. Det er ikke før de siste 10 årene vi kan ha begynt å snakke om selvkjørende pga. AI og datakraft.

     

    Jeg vet sånn ca. avstand til bilene som jeg møter og kjører bak, en datamaskin med de riktige sensorene vet avstanden helt ned til en cm og har en reaksjonstid jeg ikke kan måle meg med.

    • Liker 4
  4.  

    Og de dokumentarene og bladene henter sin informasjon fra forskermiljøet som studerer klimaet. Der vil du også finne ut hvorfor klimaet var anderledes tidligere, hvordan det kan ha vokst skog på "norlig/sørlige" (relativt) landmasser og hvor ekstremt fort våre endringer er sammenlignet med tidligere endeinger.

    Og man ser det er en naturlig syklus som vil skje uavhengig av menenskets eksistens?

    Hsr aldri sagt at mennesket ikke har fremskyndet prosessen.. Da må du lese igjenn.. Men det ville som sagt blitt klimaendringer UANSETT. Jorden er i en konstant syklus mellom varme og kalde perioder osv

    Det virker som du bruker "naturlig sykluser" som en unnskyldning. Problem er jo hastigheten dette skjer i, 10x normalen. Vi har neste 8 mrd mennesker på jorda, mange lever på utsatte plasser, en rask endring gir store problemer til oss og naturen som må tilpasse seg.

    • Liker 1
  5.  

    Hvor kommer disse bevisene ifra? Klimaforskere som på ingen måte er enig med deg. Hvorfor tar du noe av forskningen de kommer med som god fisk, men resten kaster du på sjøen?

    Ca alle dokumentarer og bøker/blad om planeten jeg har sett og lest fra jeg var liten.. Kaster ikke noe på sjøen. Les skikkelig du

    Og de dokumentarene og bladene henter sin informasjon fra forskermiljøet som studerer klimaet. Der vil du også finne ut hvorfor klimaet var anderledes tidligere, hvordan det kan ha vokst skog på "norlig/sørlige" (relativt) landmasser og hvor ekstremt fort våre endringer er sammenlignet med tidligere endeinger.

    • Liker 1
  6.  

    Ja det er på linje med "naturlig variasjon" konspirasjonen.

    Imotsetning til flat jord så kan den naturlige syklusen faktisk dokumenteres og finnes masse beviser for. Hvorfor har der vært skog på sydpolen da f.eks? Hvorfor har havnivået vært mange meter høyere enn idag? Les deg opp litt du

    Hvor kommer disse bevisene ifra? Klimaforskere som på ingen måte er enig med deg. Hvorfor tar du noe av forskningen de kommer med som god fisk, men resten kaster du på sjøen?

    • Liker 3
  7. Hva er det du babler om? Dette har ikke noe med skatt å gjøre, men tap av kjøpekraft. Han har lagt inn 10 000 kr i ett år og fått 10 000 kr tilbake et annet år, der de ikke lenger er like mye verdt. På den tiden har han tapt ca 1/10 del.

    Jeg snakker om hva et tap er i finansverden. Jeg er klar over at inflasjon kan gi et fall i verdien av penger, men vi kaller det ikke et tap.

    Et tap er for eksemple når du kjøper en ting og du selger den for en lavere pris.

     

    Dette kalles ikke tap, det kalles avkasting. Hvis han satt pengene i Tesla aksjer, hadde han fått en avkasting på ca 4500 kr, i banken ca. 1000 kr eller tatt ut pengen som kontanter 0 kr. Rentene i banken kunne også vært negativ, da taper du penger eller at aksjene faller i verdi og du selger. 

     

    Så hvorfor nevner jeg skatteregeler? Jo, fordi du må TAPE penger for å kunne få fra trekk på skattesedelen din. Det hjelper ikke bare med dårlig avkasting som holder seg under inflasjon.

  8. Så om du bygger et hus til 10 000 kr på slutten av attenhundretallet, så selger du det til 10 000 kr i 2019, så har du ikke tapt penger? Du har et rart forhold til økonomi.

    Hvis du kjøper aksjer for 10 000 og selger for 10 000, kan du ikke få tilbake deler av det på skatten. Verdien må ha tapt seg.. Slik er det bare, vi snakker ikke om tap før han får 9999 tilbake. Vi kan snakke om dårlig avkastning.
    • Liker 1
  9. Nei, du har tapt penger. 10 000 kr i dag er ikke like mye verdt som 10 000 kr for tre år siden. Det er det inflasjonen gjør med kjøpekraften. Dette er economics 101.

    Han har spart pengene uten å få renter på dem. Hadde han satt dem i banken, hadde de hatt en verdi på ca. 11 000 kr. Men hvis han ikke hadde spart dem som han sier, ville det ikke vært noe penger uansett.

  10. Omtrent det eneste reelle eksemplet på kvinner brukt som aktive soldater i WW2, var en gruppe russiske kvinnelige snikskyttere. Ellers var kvinner radiooperatører, fabrikkarbeidere, sykepleiere o.l.. De fleste påstandene som folk kommer med her (og andre stedet) for å ta Battlefield V og EA i forsvar, er enten misvisende halvsannheter eller forvrengninger av faktiske forhold. Disse påstandene om kvinnelige soldater som løp rundt og kjempet på slagmarkene med våpen, sammen med sine mannlige kompanjonger, er i all hovedsak tull og tøys.

     

    Det faktum at såpass mange er villig til å la seg lure av slikt, viser hvor mye tredjestrøms feminisme og venstredreid identitetspolitikk har svekket folks evne til å tenke rasjonelt. Battlefield V er nok et eksempel på politisk korrekt historierevisjonisme. Nei takk.

    Hvorfor er du så opphengt i dette tullet? Jeg ser deg ikke kritisere det faktumet at V1 blir brukt av Britene, at mest sannsynlig Tyskere vil løpe rundt med en M1 garand, at det ruller rundt stritsvogner i gull, at en stor del vil løpe rundt med en gullbelagt 1911, at kjøretøy som aldri var i Norge blir brukt i Narvik. 

     

    Ingen vrenger på historien med å gi folk valget å bestemme. Skal du lære historie, leser du bøker, du spiller ikke et flere-spiller spill.

     

    Og når vi kommer til det med historien, mye av det jeg nevner kan faktisk avkreftes med sikkerhet, det skjedde rett og slett ikke.

    Det at en eller annen kvinne rotet seg inn i noen kamper er ihverfall mulig. At Briten brukte V1 rakketer i Narvik skjedde bare ikke. 

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...