Gå til innhold

Carpe Dam

Medlemmer
  • Innlegg

    2 737
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Carpe Dam

  1. Siden det ikke har blitt sagt ennå. 10 stykker døde. Små barn i begynnelsen av sitt liv. Helt forferdelig.

     

    Forresten, noe skaper litt røre i twittersfæren:

     

    http://dailycaller.com/2018/05/18/ted-cruz-texas-shooting/

     

    Senator Ted Cruz fra Texas bruker uttrykket "sacrifice". Man tolker det som ofring for the second amendment, loven som garanterer privat rett til våpen.

     Dersom fyren er korrekt sitert i linken du oppgir så skal man være ganske tett for å tolke det som det du beskriver.

     

     

    Det er ikke masseskytingene som driver opp salget, det er usikkerheten om hvorvidt det kommer nye panikklover. Et godt eksempel på denne mekanismen har vi sett i de to siste presidentene der borte; Da Obama truet med å innføre nye lover gikk salget i taket fordi folk ville sikre seg å få kjøpt det de ville ha før eventuelle forbud, men nå som Trump sitter ved roret føler folk at våpenrettighetene er trygge og dermed går våpensalget nedover siden folk ikke lenger har det travelt med å få dekt behov og ønsker. Det er antagelig også en viss faktor at salget faller fordi folk fikk kjøpt det de ønsket i panikken, men jeg tviler sterkt på at det i seg selv er nok til å forklare at flere av de store våpenprodusentene der borte sliter.

     

    Igjen, jeg tror nok media og forbudspolitikere gjør langt mer for å fremme våpensalget der borte enn våpenprodusentene noensinne ville fått til med all verdens reklamekampanjer.

     

    How the N.R.A. Manipulates Gun Owners and the Media

     

    For several years, I worked on investigations at the Times on gaps in gun laws and the influence of the gun lobby. They were often highly critical stories, examining the N.R.A.’s efforts to stymie firearms research, its lobbying to make it easier for people with a histories of mental illness to have their gun rights restored, and its work blocking legislation that would make it harder for domestic abusers to keep their guns.

     https://www.newyorker.com/news/news-desk/how-the-nra-manipulates-gun-owners-and-the-media

     

    N.R.A, som i hovedsak blir finansiert av våpenlobbyen, gjør alt de kan for å beholde status quo, mao. helt sinnssyke våpenlover. Det er vinn/vinn for våpenprodusentene, de får solgt våpen til hvem som helst og disse grusomme massemordene fortsetter og folket krever strengere lover som igjen setter igang en "shopping spree". Og sånn går no dagan.

    Sålenge våpenlobbyen har politikerne i lommen vha. av lovlig korrupsjon, så vil situasjonen over gjenta seg igjen og igjen, $$$...

     

    For å ta dette sidesporet først:

    Artikkelen du siterer, og to artikler som linkes til i sitatet hos kilden, koker ned til at NRA er en storpolitisk organisasjon som håndterer prinsipielle saker. De er avhengige av støtte for å gjøre dette. Og de bruker denne støtten til å påvirke statsapparatet etter de gjeldende, "demokratiske" spilleregler. Jeg tror det kan være nyttig å huske at NRA ikke finansieres av våpenlobbyen, de er våpenlobbyen der borte. De finansieres av de som har interesse av at sakene behandles på en måte som minst er fair, og helst er til fordel for våpeninnehav.

    En av sakene det ble linket til handler om en kvinne som fikk et besøksforbud mot eksen, hvorpå hun fikk besøk av samme eks bevæpnet med skytevåpen. Det gikk bra med henne, men antagelig kun fordi hun bor i en storby med plenty politi. Den store saken er jo da at NRA krever at retten til å eie våpen ikke skal inndras for noe mindre enn en "felony" (hva nå enn det blir overført til norske forhold), og et besøksforbud er langt under det. Rent prinsipielt har NRA faktisk et poeng her, mannen var jo strengt tatt ikke dømt for noe, og jeg ser for meg at beviskravet for besøksforbud er lavere enn for vanlige straffesaker. Det blir litt som karen i Rogaland for noen år siden som ble frikjent for drap men dømt til å betale drapserstatning til de etterlatte i en sivil sak etterpå, siden kravet til sannsynlighetsovervekt er lavere i sivilsaker enn straffesaker.

    Den andre saken jeg leste handlet om at tidligere mentalpasienter kunne gå innom en domstol på lavt nivå for å få igjen retten til våpeninnehav når de var friske. Igjen, her er prinsippet egentlig ganske solid, men det virker på meg som at systemet ikke egentlig holder helt mål.

     

    Det kan godt tenkes at NRA tabbet seg ut ved å støtte Trump, siden Hillary som president antagelig ville garantert langt større rekruttering.

     

    Så, for å ta de faktiske problemene:

    USA er landet der det er helt vanlig å se reklamebannere av typen "spør legen din om denne typen antidepressiva". Et tvers igjennom rævkjørt samfunn som ikke vet at de er et u-land. De har sosiale problemer langt bortenfor noe annet industrialisert land, og viser ingen tegn til å klare å gjøre noe med det. Skoleskytinger er bare enda et symptom på dette. Så godt som alle slike hendelser har en lang liste med fellesnevnere, marginaliserte einstøinger som blir mobbet og sett ned på og har generelt sugne liv, men hvorfor stille spørsmål ved det når det er så mye mer sexy og enkelt å pøse på med forbud som ikke vil løse noe som helst?

  2. Det er ikke masseskytingene som driver opp salget, det er usikkerheten om hvorvidt det kommer nye panikklover. Et godt eksempel på denne mekanismen har vi sett i de to siste presidentene der borte; Da Obama truet med å innføre nye lover gikk salget i taket fordi folk ville sikre seg å få kjøpt det de ville ha før eventuelle forbud, men nå som Trump sitter ved roret føler folk at våpenrettighetene er trygge og dermed går våpensalget nedover siden folk ikke lenger har det travelt med å få dekt behov og ønsker. Det er antagelig også en viss faktor at salget faller fordi folk fikk kjøpt det de ønsket i panikken, men jeg tviler sterkt på at det i seg selv er nok til å forklare at flere av de store våpenprodusentene der borte sliter.

     

    Igjen, jeg tror nok media og forbudspolitikere gjør langt mer for å fremme våpensalget der borte enn våpenprodusentene noensinne ville fått til med all verdens reklamekampanjer.

  3. Kort oppsummert:

    Når et kjøttsår river opp mer vev, kutter flere årer, og etterlater en mer kaotisk sårtrakt, så har pasienten kortere tid på seg for å få hjelp, og når den kommer tar det lengre tid å stoppe blødningene. Resultatet er at sår som ville skadet fra andre våpen, oftere dreper fra AR-15.

    Bare om du sammenligner med pistolkalibre. AR-15 er som regel i 5,56x45 NATO, eller .223 Remington. Ja, litt raske kuler, men ikke voldsomt raske til finkalibret sentertent rifle å være, og heller ikke så fryktelig mye raskere enn vanlige storviltrifler (700m/s og opp).

    Om man sammenligner med andre riflekalibre så ser man at det jevnt over er en dårlig dag samme hva du blir skutt med. En AG-3 (7,62x51 NATO, omtrent tilsvarende .308 Rem) har veldig mye mer energi selv om den beveger seg litt saktere.

     

    Du kan jo finne videoer på youtube, søk på "5.56 fmj ballistic gel" og "308 FMJ ballistic gel" så får du en sammenligning. Og så ser du på "9mm FMJ ballistic gel", som er pistolkaliber og vanlig å sammenligne med i kriminelle sammenhenger.

     

     

    Jeg er enig at en 17-åring ikke forstår særlig mye, og de er som oftest nokså enkle å manipulere. En depressiv og motivert person er i stand til å gjøre mye skade.

    Det er vel fort vekk det at de ikke forstår som er problemet. Skjønner verken seg selv eller verden, og hjelpen som er å få består av et "ta deg sammen, alle problemene dine er din egen feil, og ingen kommer til å hjelpe deg med de"...
  4. Slike saker er komplekse, men jeg tror amerikansk våpenkultur og lover, spiller en rolle her. Skal heller ikke undervurdere USA sin ganske ekstreme individualistiske kultur, "pull yourself up by your bootstraps" mantraet har preget det amerikanske samfunnet i litt for stor grad. Hvis ikke du lykkes "så er det din feil", det er det de har blitt tåtet opp til å tro.

    Jeg tror at dette er en stor del av essensen. Det er i realiteten ikke egentlig mulig for noen som har falt utenfor å ordne sin egen situasjon, men de blir likevel fortalt at det er deres egen feil og de selv må ordne opp i det.

    Jaja, så ordner de opp på den eneste måten de ser er mulig. Og det er dessverre ikke så vanskelig å gi de rett i at de fleste andre alternativer i praksis er langt utenfor rekkevidde.

  5.  

    Hvilke typer storforbrukere er av en slik art at de kan tillates å kobles ut af et nettselskap? Jeg ser for meg at det kan være ganske så kjedelig å få uplanlagt nedstenging av en smelteovn?

    Det er muuulig at ordningen er basert på frivillighet og at de det gjelder selv er i stand til å avgjøre om det er greit å bli koblet ut(mot en kompensasjon). ;)

     

    En smelteovn kan nok kobles ut noen minutter uten særlig skade, styringssystemer, pumper osv til samme smelteverket, ikke like greit.. Elkolber til varmtvann bør også være uproblematisk, så lenge de ikke er borte i timesvis.

     

    Jeg tenkte mer på de rent tekniske forholdene, det sier seg jo selv at om man har en strømforbruker som uten store problemer kan kuttes strømmen på innimellom så takker man ja om det svarer seg økonomisk. Men mange større prosesser kan fort være dyre å sette igang igjen, så jeg var ute etter eksempler på slike laster som kan tåle kutt uten at det blir mye plunder og heft.
  6. Mange steder i landet er bilen så godt som uunnværlig om man skal ha noe håp om å komme seg noe sted uten å planlegge det en dag i forveien, minst. Det er litt som det "paradokset" vi rike vestlige ser i fattige land, mobiltelefoner står ganske langt opp på prioriteringslisten til folk. Fordi alternativet gjerne er å bruke to dager på å gå gjennom savannen for å purre på lånet som kjeltringen i nabolandsbyen tok opp hos deg for noen uker siden. Eller andre ting som vi ser på som trivielle, men som i praksis vil ta uforholdsmessig mye tid og energi om man ikke har den teknologiske muligheten.

    • Liker 1
  7. Om du har disker med data på kan du kjøpe en SATA/IDE til USB-adapter som gir deg muligheten til å sjekke og hente ut det som er dersom disken er i live. Det er ikke et kabinett men en samling kabler og en konnektorklædd. Funker på både 3,5" og 2,5" disker.

    Her er en slik, jeg har ikke sjekket om den er best eller billigst:
    https://www.komplett.no/product/344906/datautstyr/periferiutstyr/kabler/datakabler/st-lab-usb-20-to-idesata?offerId=KOMPLETT-310-344906#
     

  8. Ser også en del feil i loggen. F.eks. fem påfølgende timer med eksakt samme forbruk. Det er nesten ikke teoretisk mulig. I hvert fall er det høyst merkverdig da alt annet forbruk varier ganske mye fra time til time.

    Jeg er villig til å gjette at maskineriet har hikket litt og mistet rapporteringen for de punktene som er inni de fem timene, og derfor tatt differansen mellom de to kjente målingene før og etter og fordelt den jevnt utover.
  9. - Hvilke stillinger skal være sivile?

    - Hvilke stillinger skal være militære?

    ... hvordan gjøre dette attraktivt for sivile og militære (med fast stilling) mtp lønn, personlig utvikling, bomuligheter, rekreasjon osv? Norge har gjerne et Forsvar som strekker seg utover plasser der folk gjerne bor også gjerne pga strategiske grunner, og om man legger ned førstegangstjenesten helt samtidig holde det forsvaret man har i dag, så skal man skal kunne konkurrere i et fritt marked som går på tvers av bransjer.

     

    Så lønninger og muligheter bør jammen være bra for å ha lyst til å f.eks flytte fra "Sandefjord" til f.eks Evenes eller andre utenforliggende steder. Og om folk ikke ønsker å flytte på seg for slike muligheter så vil det være umulig å holde det allerede *bittelille* forsvaret vi har i dag. Og det er det jeg mener med at det ikke er gjort i "en håndvending"

     

    Argumentet ang. nye kampfly er heller irrelevant mtp dette, så ser ikke assosiasjonen til dette i det hele tatt

     

    EDIT: Pokker ta formateringen på dette forumet noen ganger

    Det er vel ikke verre enn å tilby Trump noen pent brukte militærbaser i Indre Troms, så kan resten av den norske forsvarsmakten flyttes til et mer sentralt område. Det er jo allerede der man finner de yrkesmilitære avdelingene (Rena og Haakonsvern) som stort sett driver med produksjon av browniepoints opp mot de store gutta. En bestemmelse om at vi ikke skal ha andre lands hærer stående på norsk jord er det eneste som står i veien for at denne løsningen ikke allerede er en realitet.

    Å sette inn dagens vernepiktshær mot et Russland som kjører invasjon med hele korpset og full musikk ville ikke være annet enn en sløsing med menneskeliv helt uten mål og mening.

     

    Tidsbruken rundt kampflyene kom inn fordi "gjort i en håndvending" ofte brukes om tid heller enn omstendelighet. Ikke for det, det har jo ikke akkurat vært en håndvending å få tak i de flyene samme hvordan man tolker begrepet. Men det er forsåvidt ikke relevant for noe annet.

  10.  

    Det er allerede dungevis av sivilt ansatte i forsvaret, også ganske nærme de spissere delene. Det funker tydeligvis fint nok.

     

    Ja, det finnes i dag ca 4 200 sivile i Forsvaret. Så løsningen er bare å bumpe dette til 13 000? Det er ikke gjort i en håndvending akkurat

     

    Vi har brukt ganske mange år på nye kampfly, så at ting tar tid bruker ikke å være et argument som forsvaret hører på...
  11. Det er allerede dungevis av sivilt ansatte i forsvaret, også ganske nærme de spissere delene. Det funker tydeligvis fint nok.

     

    Grunnleggende førstehjelpstrening får man på skolen og når man tar sertifikatet og det tar ikke ett år.

    Jeg er enig i at mange unge lever alt for beskyttet under skjørtet til mor og modnes i militæret - men de hadde modnet uansett i møte med arbeidslivet og et liv uten mor generelt, så jeg mener at verneplikt har stor kostnad for stat og individ men null reell verdi.

    Enig med deg vdr statsstyret og IS ender vi vel med å invitere over frivillig. (Våre kjære soldater kjemper tross alt as we speak for religiøst muslimsk kontroll i midtøsten)

    Jeg mistenker at du har et litt rosenrødt bilde på hva man faktisk kan regne med at ungdommen sitter igjen med etter de går ut av norsk skole anno 2018, men det er nå så. Man kunne for den del godt hatt mye av det jeg mener folk hadde hatt godt av som en del av skoleverket, men jeg hadde på ingen måte stolt på at dagens norske statsstyre hadde klart å gjennomføre det på en noenlunde god måte uten propaganda eller meningsløst byråkrati.

     

    Jeg er også litt i tvil om hvor mye jeg kan være enig i at folk stort sett modnes, men den misantropien blir vel for langt på siden av tema...

  12. Verneplikt er nå så sin sak i fredstid, men det er veldig nyttig for et samfunn - og dermed individene i det samfunnet - om flest mulig har en grunnleggende evne til slikt som førstehjelp, og har en forståelse for når det kan være nyttig å kunne å skyte tilbake, og kanskje også helst en viss trening til dette.

    Det sagt, selv tviler jeg på at jeg ville være så villig til å risikere liv og helse for å kjempe mot en "sivilisert" fiende som var ute etter en ren territorieovertagelse (typ Russland) og ikke var interessert i storstilt etnisk og religiøs rensing, omfattende massedrap og annet svineri. Styreapparatet her til langs er så distansert fra det jeg mener er god statsstyrelse at jeg ikke er sikker på om litt utskifting av overhoder ville være så fryktelig ille.

    Om IS kom på døra ville det være en annen sak.

×
×
  • Opprett ny...