Gå til innhold

Lyngfisk

Medlemmer
  • Innlegg

    304
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lyngfisk

  1. Kan man bruke det Gigabyte Radeon HD7850-kortet hvis hovedkortet kun har støtte for PCIe versjon 2? Ser på Wikipedia at det skal være bakoverkompatibelt, men vil nesten spørre før jeg bruker penger.

     

    Har hovedkortet ASUS M4A89GTD-PRO om det skulle spille noen rolle.

  2. Hei,

     

    Har akkurat kjøpt meg ny PC og holder på å sette den sammen. Jeg har bare et lite problem. PSUen (Cooler Master GX 550W PSU) har en kabel som går til hovedkortet (ASUS M4A89GTD PRO) med 20+4 pinner. På hovedkortet er det en EATX 12V-slot med 8 hull, altså 4 mer enn kabelen fra PSUen. 4 av disse hullene er dekket med en plastikkbeskytter. Jeg plugget derfor kabelen fra PSUen inn i 8-pins-kontakten og trodde det ville fungere, men det virker som det ikke gjør det. Maskinen nekter å starte når jeg trykker på-knappen. (Standby-LEDen på hovedkortet lyser riktignok.) Er det fordi jeg ikke bruker en 8-pins-kontakt?

     

    PSUen har også to kontakter med 4 pinner som ville passet i EATX-slotten. De er kalt "CPU 4+4Pin Connector (P2,P3)" i manualen. Kan jeg bruke dem eller vil jeg grille noe?

  3. Hei.

     

    Jeg hadde tenkt å ta truckfører beviset slik at man har litt ekstra på CV'en, også fordi det kan være greit å ha. Når jeg leser litt rundt på nettet finner jeg at det finnes forskjellige typer kurs hvilket bør jeg ta?

    Ta et generelt kurs for vanlig truck (ikke stortruck), med både teori og praksis (ca. 20 timer av hver). Truckklassene T1 - T5 er aktuelle. Prøv å få sertifisering på alle disse.

  4. Edit: Hans var først... Meh.

     

    De har ingen egen marinbiologi-grad på NYU, men du kan studere vanlig biologi. Jeg antar at du kan spesialisere deg i marinbiologi som en del av det.

     

    I USA fungerer ikke opptakssystemet slik som i Norge. Siden NYU er et privat universitet så ser de på mer enn bare karakterene dine. Blant annet må du nok skrive et essay om hvorfor du fortjener å komme inn. Andre ting som er viktige er extra-curriculars, dvs. ting du gjør utenom skolen. Siden ting ikke er standardisert må du nesten høre med den internasjonale avdelingen til NYU. Det er de som bestemmer om du kommer inn eller ikke.

     

    Høyere utdanning i USA er vanligvis ikke gratis. Det vil si at du må betale skolepenger. Priser finner du her. Ganske dyrt med andre ord. I tillegg er New York en veldig dyr by å bo i, så du må forvente å betale ganske mye.

     

    Det tar fire år å få en bachelorgrad i USA.

  5. Det er altså engelsken jeg har fortalt at jeg mangler. Jeg hadde engelsk. Jeg hadde faktisk 5 timer med engelsk i uken, men det var første klasse. Men kravene sier ingenting om at jeg må ha 5 timer i uken i tillegg til grunnkurset i VK 1 eller i VK 2. Er det noen som kan kaste lys of situasjonen?

    Er du sikker på at du hadde 5 uketimer, og ikke 4 som er vanlig?

     

    Kanskje du er inne på noe nå. Skal få se på dette i morgen.

    Jeg har visst skrevet noe feil her. Det er kun på yrkesfag man har 4 timer engelsk i førsteklasse. På allmenn har man 5 timer. Jeg trodde du hadde gått yrkesfag. Bummer.

  6. Det er altså engelsken jeg har fortalt at jeg mangler. Jeg hadde engelsk. Jeg hadde faktisk 5 timer med engelsk i uken, men det var første klasse. Men kravene sier ingenting om at jeg må ha 5 timer i uken i tillegg til grunnkurset i VK 1 eller i VK 2. Er det noen som kan kaste lys of situasjonen?

    Er du sikker på at du hadde 5 uketimer, og ikke 4 som er vanlig?

  7. Hei, jeg skall ta allmenn påbygg til neste år men er usikker på hvilke linjer jeg burde ta videre, om fag jeg må/burde ta før jeg begynner (annet en de jeg får på allmenn påbygg), hvilke skoler/universitet er best på det jeg er interessert i og (vet ikke om det er vanlig eller ikke men) hvis det er mulig og ta studiet på engelsk i Norge.

    Da må du studere fysikk, for eksempel på UiO, UiB, NTNU eller et annet universitet. Akkurat når det gjelder kvantemekanikk ville jeg valgt Oslo som studiested. Virker som de er best på den teoretiske fysikken.

     

    Fagkravene står på universitetenes nettsider. Du bør ta R1, R2, FY1, FY2 samt kjemi på vgs.

  8. Hvis du skal bygge den andre bachelorgraden på den første, så vil ikke den andre bli en "ekte" bachelorgrad. En bachelorgrad er 180 studiepoeng. For å få enda en bachelorgrad trenger du 180 nye studiepoeng. Dersom du tar 90 studiepoeng for å få den andre bachelorgraden så blir det altså for få studiepoeng.

     

    Det er slik jeg har forstått det i hvertfall. Men det er altså bare slik det er formelt.

  9. Jeg har pådratt meg betennelse i leggen. Jeg går på tabletter for å bli kvitt det, men hvordan kan dette påvirke fgtj for meg? Jeg vil virkelig ikke dra hjem

    Hvordan vet man at man har fått leggbetennelse? Er bare redd for å få det selv, så prøver å finne eventuelle symptomer. Er syko sliten i legger, lår og generelt hele kroppen etter styrketestene/utholdenhetstestene i dag.

    Om det gjør forpult vondt i leggene når du for eksempel løper, så har du legghinnebetennelse. Det er ikke snakk om slitsomhet, såre muskler eller noe slikt. Selve smerten er stikkende. Du vet det vanligvis ganske godt når du har det.

×
×
  • Opprett ny...