Gå til innhold

The President

Medlemmer
  • Innlegg

    426
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av The President

  1. Hvis dette er feilpost, please redirect til riktig sted!

     

    Har et lite prosjekt på gang: Et godt gammeldags pumpeorgel drives av en støvsuger.

     

    Det fungerer glimrende, siden støvsugermotoren er i stand til å levere luft i bøtter og spann. Bakdelen, og problemet, er at det bråker for mye.

     

    Spørsmålet er derfor: Hvordan kan man dimme, skru ned effekten, på en elektromotor (som i støvsugere) som går på 230V? Mange støvsugere har jo dette, men hvordan kan man ordne det på en motor som ikke har det fra før?

     

    Noen som vet?

  2. Glemte å si at det i denne sammenhengen ikke finnes noe domene.

     

    XP maskiner vil som standard bruke sitt eget brukernavn/passord når man forsøker å få tilgang til nettverksresurser. Jeg har testet litt, og ved å lokalt logge på som Guest, på klienten, går den rett inn.

     

    Nå er jo dette forsåvidt en løsning, dog ganske tungvin. Så spørsmålet er egentlig fortsatt det samme som i første post: Hvordan kan jeg tvinge en XP klient til å bruke Anonym/Guest når den forsøker å logge på en ressurs?

     

    Det som er merkelig her er jo at det fungerer fint på "eldre" installasjoner. Og jeg er ikke i stand til å finne ut hva som er forskjellig!

     

    takker for innspill

  3. Lurer litt på hvordan testene foregår. Det er jo totalt 7 stk. Men hvordan er dem bygd opp? Er det kun teoretiske spørsmål, kryss-av-i-rett-rute, simulatorer, labøvinger eller hva?

     

    Hadde vært fint hvis noen med erfaring fra disse testene kunne uttalt seg litt om hvordan testene foregår, hvor dere har tatt dem osv.

  4. Vi har en 2003 server med en delt mappe, og den er delt ut med "Everyone - Full Control" (sikkerhet er ivaretatt med vlan osv). Mappen brukes av et program som kjører på klientmaskinene, som automatisk lagrer i denne mappen (eks: \\servernavn\deltmappe\navnpåfil). Til nå så har dette fungert utmerket, men det har oppstått problemer med nyformaterte maskiner.

     

    Programmet gir en feilmelding om at nettverksbanen ikke finnes, eller tilganger ikke er tilstrekkelig. Dette er fordi (vet jeg av erfaring) maskinen plutselig innbiller seg at man må "logge på" for å få tilgang til mappen.

     

    Når jeg (fra en av de vrange maskinene) går på Run--> \\navnpåmaskin Får jeg opp loginvindu (brukernavn og passord, standard win). Fra alle andre maskiner går den rett inn, uten noen form for passord-promt.

     

    Dette, tror jeg, er fordi de "nye" maskinene ikke bruker "Guest" kontoen automatisk når de forsøker å få tilgang til en ressurs på nettverket. Så spørsmålet er: Hvordan tvinger jeg en xp-pro maskin til å logge på "networkshares" med guest/anonymous (som standard)?

  5. Jeg hadde tilsvarende problem før jeg også. Men løste det ved å fjern all typer av codecer og bruk spillere med innebygget codecs. I midt tilfelle funker KMPlayer best.

     

    Men siden du har testet det opp mot Ubuntu og Vista og fikk det samme resultat så tyder det veldig på et eller form for konflikt mellom hardware.

     

    Sjekk også på enhetsbehandling og gå inn på egenskap på hardisken din, velg "Policyer" fanen og merk "Aktiver skrivebufring på disken".

     

    Håper det hjelper :)

     

    Takker så mye for tipsene, men desverre hjalp det ikke. Skal prøve med PowerDvd, som "obergeru" nevner, nå straks.

  6. Jeg har følgende maskinvare:

     

    Asus p5vd2-mx

    Pentium D 805 (dual 2,6ghz, 2mb cache)

    Ati 4550 Grafikk (512mb)

    1gb ddr2 "standard" ram

    1Tb samsung disk (32mb cache)

     

    Maskinen er koblet til Tven i stua (1080p) og kjører winXP, vlc og mplayer classic (k-lite) brukes til avspilling (har også prøvd ALLE codecer og kombinasjoner dem imellom)

     

    Problemet er at den ikke klarer å spille av materiale med oppløsning på 720p og 1080p. Jeg har byttet harddisk (hadde gammel treg p-ata), har byttet skjermkort (hadde 32mb "desktop kort) og har byttet minne (hadde 256mb).

     

    Ingen har så langt klart å løse problemet for meg, og jeg klarer det tydeligvis ikke selv heller. Hva er det som hindrer maskinen i å spille hd?

     

    HD materialet er for det meste .mkv filer (men også mye quicktime (.mov) og .avi).

     

    Min tre år gamle laptop, med 1,7ghz centrino (single core), 1gb minne, 5400rpm disk og et nvidia 6800 grafikkort (128mb) klarer det uten problem. Hvor i allverden ligger feilen? CPU? Det er strengt tatt den eneste komponenten (sammen med HK) som jeg ikke har byttet.....

     

    Hjelp!

  7. Mulig dette er feil sted å poste, feel free to move it..

     

    Jeg har to stk maskiner.

    1. Pentium D (dual) 2,6ghz, 1gb minne og Nvidia 6500 grafikk.

    2. Dell Laptop, Centrino 1,73ghz, 2gb minne og nvidia 6800 grafikk

     

    begge maskiner kjører standard install av XP og samme installasjon av K-Lite codec pakke, og kjører samme Mediaplayer Classic til å spille av video.

     

    nr.1 (min "htpc") klarer å kjøre hd (720p) materiale i ca 10sek - 2 min, bildet begynner å lagge, og til slutt hoppe fra frame til frame, med ca. 1min eller 2 imellom.

     

    nr.2 klarer å kjøre samme materiell helt glatt...

     

    Begge ligger på 85-100% CPU bruk under avspilling...

     

    Hvilken faktor er det som gjør at den "raskere" pc nr.1 sliter mer enn en gammel laptop? Ram, grafikk? Noen som har noen idè?

  8. Vi kjører IP telefoni på min arbeidsplass. Det har fungert utmerket, men da vi har byttet ISP og fått nye IPer å forholde oss til, har ting ikke kommet opp igjen.

     

    Jeg kjører en Gentoo boks med to nic, den kjører IPtables og dhcp. Denne er koblet via en trunk link til en switch, hvor alle telefoner og maskiner er tilkoblet. Dhcp er satt opp slik at den gir en gitt IP til en gitt MAC. Dvs at telefonene får utdelt public iper fra vår range (vi har fått 1 subnett med maske /27 fra isp). Telefonen får den infoen den trenger og forsøker å koble seg ut.

     

    Problemet er at den ikke kommer seg ut av nettet. Den står bak en NAT/Brannmur(iptables), og jeg er ikke i stand til å få dette til å fungere. I mitt hode så burde det fungere å NATe alt, men har fått beskjed om at telefonene MÅ ha egen public IP. Jeg kjører jnettop på eth0 (linjen ut) og ser at telefonen sender trafikk ut, men ingenting kommer tilbake igjen.

     

    Er det noen som har noen tips her? Har prøvd "alt" men lite funksjon!

  9. Jeg har to trådløse aksesspunkt, av typen "linksys WAP54G". Disse to står i hvert sitt bygg, og begge er satt opp som "bro" mot det andre punktet. Dette har, til nylig, fungert helt utmerket! (riktignok er ikke hastighet og "qos" helt på topp, men nok til vårt bruk....)

     

    Byggningene ligger 10m fra hverandre (over gaten), punktene står i andre etasje, og det er fri sikt de 10 meterne mellom punktene (som står i vinduet).

     

    Plutselig fungerte ikke "nettet" i bygning nummer 2, og etter litt feilsøking kom jeg fram til at AP var "svidd i solen"(!?).. AP ble byttet og alt så ut til å være OK. Noen timer senere var problemet det samme, og nå var det AP i bygning 1 som virket defekt og det ble også byttet ut.

     

    Begge AP er altså "nye" og konfigurert korrekt (ellers ville det jo ikke fungert i det hele tatt). Nettet fungererer i korte perioder, men dropper plutselig alt av pakker, for så å fungere igjen osv osv....

     

    ved: ping xx.xx.xx.xx -t

    veldig varierende responstid (også ved scanning med eks. AngryIPscanner, fra 1ms til flere 1000ms), mye pakketap og genrelt veldig ustabilt. Siden det fungerer "av og til" oppleves det som "veldig tregt", eller ikke fungerende.

     

    Noen tips til hva som plutselig har sjedd her? Har stått å surret i noen år nå, og siden alt er satt opp på ny, med nytt utstyr, ser jeg ikke hva som er problemet....?!

  10. Jeg har en nix boks som fungerer som router og brannmur. nettverket er delt i flere vlan, flere subnet.

     

    Jeg vil ha det slik at et (eller flere) subnet har helt vanlig tilgang internt, men ingen tilgang UT av nettverket. Altså vil jeg isolere subnet på det lokale nettet.

     

    Boksen kjører IpTables. Er det noen som vet hvordan man gjør dette? Altså at enkelte maskiner/subnet IKKE kommer seg ut av det lokale nettverket?

     

    Takk

  11. Har en Gentoo-boks som er satt som router/brannmur, med Iptables..... Er det noen som har noen tips til program som kan lage statistikk over netverksbruken?

     

    Vil ikke ha typisk mrtg, med graf over hvor mye som ble brukt til enhver tid. Men vil ha oversikt over hvilken IP/hostname som har brukt hvor mye, når osv osv.... Noen tips?

  12. Har satt opp VPN på en w2k3 server (et NIC). Det fungerer greit, man kan koble til og alt er bare velstand. Tingen er jo, at når jeg kobler til VPN nettet, så bruker min maskin Internett via VPN serveren... altså "surfer" jeg via jobben sin linje....

     

    Finnes det en enkel setting for å fjerne dette?

     

    Vil da ha det slik at jeg logger på nettverket på "jobben", "ser" alle maskinene som om jeg faktisk var der, men fortsatt bruker MIN nettforbindelse til å surfe nettet og slikt med...... funker det?

  13. Slenger inn et spørsmål i denne tråden i stede for å slippe å starte en ny....

     

    Jeg trenger en GPS og jeg trenger en ny Mobil. Jeg tenker da på 6110 Navigator.

     

    Spørsmålet er om kartene som følger med er gode nok til bynavigering i byer som stavanger, oslo og kristiansand?

     

    Og kanskje viktigst av alt: Koster det penger å bruke GPS funksjonen? Løper det tellerskritt, gprs trafikk osv?

  14. Eller så kan du legge ut en brukerveiledning p skolens nettsted, eller hva dere nå enn bruker. Der dere forklarer hvordan man lager en lokaladmin konto på pc-en.

    Hos oss laget vi en cd, med installasjonsguider til skrivere og slikt, så elevene kunne installere dette selv. noen greide det fint selv, mens andre måtte ha hjelp.

    Og skal ikke elevene også ha litt IKT kunskaper?

    8948189[/snapback]

     

     

    Ikke noen dum idé det der....

     

    IKT kunskaper bør de absolutt ha. Problemet er ofte lærere som mener at for mye tid går bort i at elever må "leke" med maskinene sine. Dette er som regel lærere som kun kan sin ting, for eksempel photoshop ol.

×
×
  • Opprett ny...