Gå til innhold

bokstavkjeks

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bokstavkjeks

  1. Det at man får nett inn i bolig via COAX er fremdeles ganske vanlig i Norge, særlig gjelder det litt eldre leiligheter og borettslag. Mellom COAX utgangen som du har i stua og routeren din så regner jeg med at du har en boks som du har fått levert av leverandør. Dette er denne boksen som oversetter signalet fra analogt til digitalt. 

     

    Med andre ord så tror jeg den COAX utgangen du har på kontoret egentlig er verdiløs, annet enn at du kan flytte boksen du har fått fra leverandør og routeren inn på kontoret og hente ut nett derfra. Da må du istedenfor sette opp alt du har stående i stua trådløst. Om dette i det hele tatt er mulig. 

     

    Tolker det slik at du har skjult anlegg i boligen din. Be en elektriker om å sjekke om han kan bytte ut COAX ledningen med en TP kabel / opprette TP forbindelse mellom stua og kontoret. Det tror jeg vil være den eneste måten å få kablet nett på kontoret på?

     

    Det stemmer at det sitter en boks på utgangen, https://www.get.no/v3/kundeservice/oppkoblingshjelp, det er den som heter splitter her.

     

    Rart at forrige eier da har fått satt opp flere slike utganger om det uansett bare er mulig å bruke en av dem?

  2. Sannsyligvis ingenting/så er uttaket ubrukelig og stammer fra forrige århundre der vi forsatt brukte analog TV og telefon. Nå er det oftest ny/egen fiberinngang for nett, eller så går det på COAX som du har i stua, som er koblet til ruter/konverter. 

     

    Det blir litt vanskelig å si noe om uten å vite hva slags internett som er koblet til i stuen.

     

    Uttaket på kontoret er installert i løpet av de to-tre siste årene, da kabel ble trukket fra stua til kontoret av forrige eier. Det er COAX.

  3. I leiligheten min har jeg satt opp internett på standard måte med ruter i stua. I tillegg har jeg et kontor hvor jeg har tenkt til å ha en stasjonær PC som jeg vil koble på internett med kabel. På kontoret har jeg et ekstra sett med utganger (TV og telefon) identisk med stua. Hva trenger jeg her for å få stasjonæren min på nett? En ekstra ruter? Et adapter av noe slag? Hvis jeg setter opp en ruter til, vil den da fungere på akkurat samme måte som den i stua og at enheter bare kobler seg til den ruteren som har best signal?

     

    Det er ikke nødvendig at løsningen på kontoret tilbyr WiFi også, men det hadde vært en fordel.

  4. Jeg er utdannet kjemiker med mastergrad i dette. Har nå lyst til å bytte karriere til IT og lurer da på hvilket lønnsnivå jeg kan forvente meg. Er det noen som har noen erfaring med dette eller som evt. jobber i HR som kan svare?

     

    Vil jeg ha en lavere startlønn uten relevant utdanning?

    Vil det ha noe å si at jeg har en mastergrad i et annet felt?

    Vil jeg øke saktere i lønn uten relevant utdanning?

     

    Takk for svar!

  5. Hei,

    Vi er en gjeng som har lyst til å begynne å quize fast i Oslo. Lurer derfor på om noen kan anbefale noen gode quizer? Foretrekker småbrune puber som gjerne spiller rockemusikk, sportsbarer o.l. er fint. Når det gjelder quizen vil vi gjerne dra på allmennquiz med en god blanding av kategorier. Vi er både gutter og jenter i alderen 25-30.

  6. Hei,

     

    Jeg er i beite for en leilighet i Oslo. Foreløpig har jeg kun sett på selveier- og andelsleiligheter, men vurderer å utvide horisonten litt. Jeg vet i utgangspunktet veldig lite om det å kjøpe og eie en aksjeleilighet. Er dette mer risikabelt enn andre typer leilighet? Har forstått at det kommer an på størrelsen og økonomien til aksjeselskapet, men hva kategoriseres som et stort aksjeselskap i denne sammenheng? 20 leiligheter? 40? Hva er ting jeg bør være obs på dersom jeg skal kjøpe en slik leilighet?

     

    Takk for svar.

  7.  

    Jeg er en jente og vet at det ikke er fint at jenter tar direkte første steget :p

     

     

    Jeg vil si det er motsatt, tror de aller fleste gutter setter pris på en jente som tar initiativ og går for det hun vil ha. Du trenger ikke gjøre det noe komplisert, bare spør han på melding eller i oppgangen om han vil komme til deg og ta et glass vin til helgen f.eks.

    • Liker 1
  8.  

     

    Hallo, jeg trenger hjelp o.O

     

    Hva er forskjellen på et kloridion og et klorion? Når brukes kloridion og når brukes klorion?

    De er det samme.

     

    Men hvorfor er det to ulike navn? Hvem brukes når?

     

    Det har egentlig ingenting å si da det er nøyaktig den samme tingen. Hvis du vil bruke korrekt kjemisk terminologi holder det å bruke kun "klorid" som er det offisielle navnet.

  9. Dawn of the Planet of the Apes (2014)

     

    ***SPOILERS***

     

    Hadde nokså høye håp for denne filmen da den har blitt godt mottatt både av kritikere og publikum, men ble fort skuffet av enda en standard Hollywood-film med cookie cutter plott.

     

    Ingen av karakterene vekker noe interesse, kanskje med unntak av lederapen Ceasar som er en svært karismatisk og sterk leder. Bortsett fra han er filmen fylt med karakterer som jeg stort sett ikke kunne brydd meg mindre om hadde dødd, inkludert Gary Oldman som vanligvis gjør seg bra på filmlerretet.

     

    Filmen har heller ikke med seg noe nytt og bruker de samme gamle personlighetene: den fjerne sønnen, faren som prøver, den temperamentsfulle tosken som undergraver lederen og skaper problemer. Filmen blir dermed svært forutsigbar og kjedelig med tanke på situasjonene som oppstår mellom karakterene.

     

    Videre er actionsekvensene laget med fullstendig mangel på autentisitet (burde jeg forventet noe annet?). Våpen trengs ikke å lades, alle (inkludert aper som ikke har noe trening) kan bruke alle våpen som har ligget henslengt i 10-15 år og virker selvfølgelig perfekt med en gang. Olje- og bensintønner brukes ikke til brensel og drivstoff, men er heller fint plassert i gaten UTENFOR hovedkvarteret til menneskene, 20 kg C4 sprenger og grunnmuren er fortsatt helt intakt etterpå, men noen kraner på toppen av et 100 meter høyt tårn, ja de blir så klart ødelagt.

     

    Filmen er generelt full av hull, spesielt med tanke på hvordan samfunnet til menneskene fungerer (ingen tegn til matproduksjon, vann, kloakk, lover og regler, rettssystem osv.), men samma det, så lenge vi får se noen eksplosjoner.

     

    4/10

  10. I treningsopplegget mitt trener jeg blant annet biceps på mandager med scottcurl og hammercurl. På onsdager trener jeg rygg og det blir da en del biceps indirekte på øvelser som pull-ups, stående roing og lignende. Det jeg lurer på er om det er dumt å ha såpass mange øvelser på biceps på dager så nært hverandre, om det kan ha noen negativ effekt på resultatene?

     

    Takk for svar.

  11. Kan noe hjelpe meg med denne oppgaven? setter stor pris på hjelp!

     

    Desinfeksjonsmidlet hydrogenperoksid spaltes lett til vann og oksygen etter reaksjonen:

     

    2H2O2 (l) --> 2H2O (l) + O2 (g)

     

    Vi spalter 17,0 g H2O2 fullstendig. Regn ut hvor mange gram som dannes av begge produktene.

    2 mol H2O2 gir 2 mol H2O og 1 mol O2, som du kan se i reaksjonen. Finn molvekten til stoffene og regn ut hvor mange mol H2O2 som finnes i 17,0 g. Deretter kan du lett finne ut hvor mange mol produkt som dannes og regne om til gram ved å bruke molvekten.

  12. Hei, skriver en rapport om tillaging av molare løsninger. Det jeg lurer på er hvordan man skal skrive fremgangsmåten i rapporten. Læreren min sier at den skal være objektiv og passiv. Er det vanlig å ikke bruke "vi" eller "man" i rapporter, altså på høyere nivå(uni/høyskole)? Skal jeg da skrive som f.eks. dette: Et veieskip settes på vekta, som skal nullstilles. Deretter veies 2,9 g NaCl(s).

     

    Ja, håper dere forstår hva jeg mener, og håper på et raskt svar. Takk! :D

    Du skal skrive det i passiv fortid. Altså "Et veieskip ble satt på vekta som så ble nullstilt. Deretter ble det veid ut NaCl (s, 2,9 g)".

     

    Heller ikke nødvendig å skrive at du satt veieskipet på vekta, eller at vekta ble nullstilt. Holder å si mengden NaCl som ble veid ut.

  13. Har nettopp kjøpt meg en Wii som må kobles til TV med kompositt. Av en eller annen merkelig grunn har ikke TVn min slik inngang, kun YPbPr, trenger derfor en konverter fra kompositt til HDMI. Fant denne: http://www.teknikmagasinet.no/db.pl?tf=product_link.html&link=&artnr=190194&title=HDMI%20til%20AV& på TeknikMagasinet, har ikke funnet noe noen andre steder. På siden står det "Adapter som omgjør HDMI til kompositt", vil det si at den kun fungerer ene veien eller går det begge? I tillegg lurte jeg på om noen har noen bedre/billigere alternativ til denne :)

  14. Jeg skal kjøpe meg en ny gaming PC og har valgt alle delene bortsett fra kabinettet, her er jeg helt grønn. Kunne tenkt meg noen pekepinner på hva jeg bør se etter og hva jeg bør holde meg unna. Gjerne noen anbefalinger av spesifikke kabinett.

     

    I tillegg lurer jeg på om det er verdt det å investere i vannkjøling? Oppsettet mitt er ikke så ekstremt at jeg tror det kommer til å slite med å bli veldig varmt, but still...

     

    Takk for hjelp!

×
×
  • Opprett ny...