Gå til innhold

3Maldini

Medlemmer
  • Innlegg

    401
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 3Maldini

  1. Baranladion skrev (1 time siden):

    ja, det er bare merkelig at Prior ikke sier ifra, dersom det er slik at kjedene har enorme avanser på deres produkter, men de lever kanskje godt med det uansett, så det er ikke vits å si noe? 

     
    Samfunnsøkonom mener Nortura opptrer uetisk. Nå går han i strupen på næringen etter at de dumper tonnevis med egg samtidig som de øker prisene. 28.10.22 Nettavisen
     
    Sånn er det med monopol, men bønder og politikerne vil at vi fokuserer på butikkene! 
    • Liker 1
  2. Så kult! Tenk om det blir en ny standard at tak i byer blir oaser/ grønne lunger? Man kan jo da plante masse areal som ikke nødvendigvis er for matlaging, men for innsekter og den slags. For beboere er det en måte å rømme fra maset nedenfor og rømme inn i sin lille "jungel".

    Av nysgjerrighet; om man har tilstrekkelig dybde med jord, vil bygg tåle at det plantes trær på toppen? I så fall burde jo det åpne opp fantastiske muligheter for å gjøre om byene til langt mer grønne områder.

     

    Bør gå fint, de har fått til det i andre byer, som Milano og New York, men her har de også hatt en utfordring med å finne trær og planter planter som tåler å stå i mye større høyder enn det er snakk om i Norge.

     

    En av de store grunnene til at jeg bor i by og ikke på landet (på tross av at jeg liker livet på landet bedre) er for å slippe det evige maset med insekter. Det å kunne ha dører og vinduer åpne på sommeren. Prøv det på landet... Og så skal du innføre dette midt i byene?!

     

    Det er et mye mer lokalt problem enn et faktum. Samme problemstilling ble tatt opp når man bygde Bosco Verticale i Milano, resultater ble mye mer planteliv og ikke mer insekter. 

    • Liker 2
  3. Det virker som et holdningsproblem på hele det sør-amerikanske kontinentet, ikke bare Brasil. Noen løsningsforslag som ikke innebærer aggresivt "verdenspoliti"?

    Tror dessverre "verdenspoliti" er løsningen skal vi korrigere strømmen av plastikk, bare se på Asia, 90% av all plastikk renner ut av 10 elver i verden, 8 av disse er i Asia. Langs disse har du mange fabrikker som bare spruter ut plastikk i elven, flere av disse lager ting til oss i vesten for at vi skal føle oss bedre og mer miljøvennlig. For eksempel gjenbruksposer. 

     

    "Over halvparten av all plast i havet kommer fra Indonesia, Filippinene, Thailand og Vietnam, ifølge magasinet Science."

     

     

     

     

    Ingen trenger plastpose, men ser ikke at det blir forbudt med det første og det er de som ER problemet

     

    Hva er alternativet? Gjenbruksposer? Har du sett hvor mye plastikk som havner i havet pga nordmenn kjøper gjenbruksposer? Vi får bedre selvfølelse, men hva med all plastikken som da havner i havet i Asia? 

    Veldig få land som bruker slike plastposer som i Norge, vi anser det også ikke som et problem her i Norge da de fleste går i søppelkassen. 

    • Liker 3
  4. Når jeg var 11-14 år så fikk jeg migrene, når jeg fikk det så endte det ofte med at jeg kastet opp til jeg svimte av i flere timer.

     

    Jeg gikk til en fysioterapaut, før dette skjedde, grunnet piano på ryggen i ungalder. Han sa at migrene er ofte relatert til nakken. Vi begynte å trene nakken min, anfallene begynte å forsvinne og nå har jeg vært uten i 9 år. Enkelte ganger har jeg kjent at det "nærmer seg", men da kan jeg være ærlig å si at jeg har fokusert for mye på jobb og ikke trent på flere måneder.

     

    Begynte i ny jobb i våres, der var det ei som slet med migrene, hun nevnte også at hun ofte var dårlig i nakken, anbefalte henne å trene nakken og hun er mindre sykmeldt nå :)

    • Liker 1
  5. Røde Kors, OSCE(OSSE) og Ukrainske grensevakter sammen med Russiske myndigheter inspiserte 34 lastebiler og godkjente dem for grensepassering til Ukraina med Røde Kors som ledsagere.

    Siden hverken Ukraina, Russland eller terroristene kunne garantere for sikkerheten til Røde Kors så avslo Røde Kors å være med på reisen.

    Resten av lastebilene nektet Russland dem å inspisere.

    Totalt 227 lastebiler passerte grensen.

     

    Det originale tilbudet fra Ukraina og Røde Kors til Russland var at lastebilene kunne passere grenseovergangen i Kharkov.

    Der ville lasten bli overført til Røde Kors lastebiler før de ble transportert til Luhansk og Torez.

    Ikke stort problem med omlasting siden de fleste av totalt 280 lastebiler stort sett var nesten tomme eller halvfulle.

    Dette tilbudet nektet Russland å godta og kjørte lastebilen sørover til en terrorist kontrollert grenseovergang.

     

    Har du selve skrivet som Russland fikk? Eller sitter du der med et kommentar eller et lite utskrift?

     

    I din verden er det kun en skurk og det er Russland, Ukraina er snille barn som ikke vil ha dialog, men kun skyte og bombe. Begge oppfører seg som idioter og ting kunne vært løst mye enklere enn det spillet de driver med nå. Ukraina er mest opptatt av å fremstå som engler for EU og vise at Russland er verre enn verst. Russland, gudene vet hva de driver med, de tjener ikke på krig her og nå, men de tjener på å sende mat med mer, for det folket i Øst Ukraina vil huske er Ukraina kom med vold, Russland kom med mat.

     

    Twitter utsagnet var grunnet din hengivenhet til twitter. Hvor utsagn uten bevis er bevis

    • Liker 1
  6.  

    Lastebilkolonne tilbake i Russland, etter å ha losset av nødhjelpen

     

    Hvor framgår det at det faktisk var nødhjelp om bord, og ikke våpen? Var det noen som bevitnet lossingen?

     

    Geir :)

     

    Skulle kanskje gjort som Ukraina ønsket, latt de være alene med lastebilene og hatt med en journalist.

     

    Gutta, nå lemper vi ut all nødhjelpen og dytter inn masse våpen, så tar du bilder, så viser vi verden hvordan ting er.

     

    Evt, bare skrive på twitter hva de så, er bevis det også. Helt klart.

     

    Foreløbig er det kun spekulasjoner rundt lastebilene, men enkelte er jo alltid dømt før rettsaken har begynt.

  7.  

    Jeg må innrømme at jeg er litt skuffet over at Russland ikke kom med en mer plausibel teori som forhold seg til tekniske fakta og logikk - jeg trodde de var smartere enn som så. :hm:

     

     

    Skjønner jo det, for enkelte av oss foretrekker jo bevisene som kommer fra samme sted som bevisene mot Saddam med masseødeleggelsesvåpen og mer.

  8.  

    Morsomt hvordan folk her inne uttaler seg som om de skulle være der nede og vet hva som faktisk skjer...

     

    I tillegg til verdenspressens artikler og Twitter meldinger fra reportere som faktisk er i området så er det noen hundre lokale Twitter kontorer som melder hva som skjer "på gata".

     

    Synd hvis det ikke passer med din virkelighetsoppfatning - men slik er verden.

     

     

    Nå er media spesielle, OL i Russland, masse protester husker vi, VM i Brasil, fotball husker vi, til tross for at det var helvetes mye protester, verre enn i Russland.

     

    En annen ting er at Ukraina er ett av de mest korrupte landene, og har lyvet alle i ansiktet før, også angående nedskyting av et tidligere fly.

     

    Ja, det ser ikke pent ut for Russland, men Ukraina spyr nok ut mye piss som vi i vesten vil høre. Ukraina må også stilles til ansvar da de lot fly, fly over området.

  9.  

     

     

    Noen som vet hvorfor Ukrainske myndigheter ba flyet om å fly lavere?

     

     

     

    Malaysia Airlines (MAS) said tonight that it was told to fly low over Ukrainian airspace by ground controllers, putting it at 33,000 feet, just skimming 1,000 feet above restricted altitude

     

    Eneste jeg har hørt om rute forandringer er at de justerte kursen for å unngå et tordenvær.

     

    Høyde forskjellen gjør ingen forskjell - BUK kan lett nå den høyden som var regnet som "trygg".

    Husker jeg rett er "trygghets sonen" 35000 fot - MH17 fløy i 33000 fot.

    "Trygghets sonen" var satt før myndighetene visste at Russland hadde levert BUK til terroristene.

     

    USA har nektet i flere år å lever håndholdt anti-luftvern MANPADS til rebellene i Syria fordi de er redde de skal eksporteres til andre land og bli brukt til å skyte ned passasjerfly under landing og avgang.

    Derfor blir rebellene den dag i dag bombet av Assad.

     

    Putin derimot har ikke slike skrupler og har levert hundrevis av MANPADS til terroristene + minst ett BUK system.

    Første gang i historien at terrorister har hatt hånd om så stort og avansert anti-luftvern.

     

    Jeg vet ikke, så bare at Malaysia Airlines gikk ut og sa at de fikk beskjed om å fly lavere enn det de ønsket.

     

     

    En annen artig ting er jo noe FlightAware viser, en app som viser hvor flyene går.

     

     

    article-2696975-1FC221C400000578-6_964x4

     

    Is this proof that MH17 change course into a war zone? A route map compiled by Twitter user Vagelis Karmiros using data from flight-tracking website Flightaware claims to show how the doomed Malaysia Airlines plane took a different flightpath to the ones taken by the previous ten MH17 flights

     

     

  10.  

     

    Noen som vet hvorfor Ukrainske myndigheter ba flyet om å fly lavere?

     

     

     

    Malaysia Airlines (MAS) said tonight that it was told to fly low over Ukrainian airspace by ground controllers, putting it at 33,000 feet, just skimming 1,000 feet above restricted altitude

     

    Putin som har sagt det sitatet?

     

     

    Nei, det er Malaysia Airlines -.- !

  11. Bra test når 9 av 10 har Insomni

     

    Fikk det tydeligvis jeg og, pluss parasomni, jeg har forøvrig Idiopatisk Hypersomni...

     

    Tok 7 år før de fant ut av det, så kanskje ikke rart testen fremstår som latterlig.

  12. Alle venna mine tror Jaime skal representere Tyrion, men jeg tipper det blir Oberyn vs The Mountain. Har jo blitt bygget opp mot dette. Hvorfor ellers skulle de innføre Oberyn som karakter?

     

    I en sak som denne så må vel straffedømte sloss for seg selv? I såfall må Tyrion sloss og da mot kongen/staten(?), og den som forsvarer kongen/staten det må jo bli Jamie for han er sjef for Kingsguard.

     

    Ergo, det blir en duell mellom Tyrion og Jamie?

     

    I hvertfall det jeg tror.

  13. Okei, siden dette er fra 2007 forventer jeg nesten ikke noe svar, men det er verdt forsøket. Jeg var på Cuba nå i januar og møtte en gutt, der alt klikket fullstendig. Tungt å reise hjem igjen, spesielt med tanke på at det er vanskelig å opprettholde kontakten da det er dårlig med internett der nede, og det blir dyrt å bruke telefon. Dessuten jobber han nesten hele døgnet, så og si hver dag. Sliter veldig med hvorvidt dette er verdt å gå videre med eller ikke, men klarer ikke å bare la det være. Vi begge ble enige om at vi skulle prøve. Sitter nå å vurderer hvorvidt jeg skal bestille billett for å besøke han, noe som blir kostende over 10 000 totalt... Jeg har også bestilt tur for sommeren, men da skal min beste venn også bli med (i to av fire uker). Problemet er at for meg er det helt umulig å vente til sommeren, da alt er så nytt og usikkert enda. Vil reise nedover for å se hvordan dette går. Noen som har noe erfaring de vil dele med meg? :hm:

     

     

    Hei

     

    Jeg var på ferie sommeren som var i statene. Møtte henne ute på byen på natten. Hun ble tydelig veldig in love i meg ved første blikk, og ga meg tlf nummeret og utga seg veldig mye. Neste dag så avtalte vi en middag ute som endte med sex osv.

     

    Jeg skulle dra til en annen by dagen derpå. Hun ble lei seg osv. Jeg dro som om det ikke betydde noe. Hun hold motet oppe og fortsatte å sende meldinger til meg.

     

    Kjærligheten hun viste til meg gjorde sånn at jeg dro til henne en mnd senere, samtidig hadde hun bursdag og var ferdig med sommer semesteret.

     

    Den uken jeg hadde da med henne gjorde meg mer glad i henne enn jeg var, og jeg ville «bli sammen med henne».

     

    Etter denne turen så opprettet jeg Skype så vi kunne prate sammen over det, og jeg hadde bestemt meg for endelig satse på å gå på skole i USA januar som var.

     

    Jeg dro til henne igjen i uken hvor haloween var, en uke med mye rare følelser, jeg har blitt alvorlig syk i blodårene og kroppen generelt, og følte jeg måtte fortelle henne dette face to face, og at jeg har brytet skolen, og skolen jeg gikk på er utsatt muligens for alltid. Hun valgte å fortsette å være min.

     

    Etter denne uken så har det kun vært meldinger daglig og Skypeing som har blitt sjeldnere og sjeldnere pga jeg blir dårligere for hver dag som går.

     

    Hun er like glad og bestemt på at vi to er sjelevenner, og har ikke gitt meg opp. Hun skulle etter planen ha vært her i Norge fra 14 februar og dra hjem imorgen, noe jeg sa nei til 1 februar, da jeg hadde for mye sykehus besøk med mer.

     

     

    Kanskje ikke helt det svaret du håpet på, men dette er tross alt en «positiv» langdistanse forhold til tross for at det går til helvete med kroppen min.

     

     

    Kan også si at jeg hadde aldri giddet å dra til henne i utgangspunktet om det ikke hadde vært for pågangen hennes og interessen :)

  14.  

     

    90% av alle menn vil synes en eller annen 13-åring er sexy. Det gjør dem ikke til pedofile eller overgripere. Dette er faktisk helt sant, selv om det er veldig få som vil innrømme det.

    Det kan godt hende, men da tviler jeg på at de vet alderen på henne og at denne jenta ser ut som 18-19. Hadde de visst at hun var 13, hadde nok en sperre slått inn. Det ville det gjort for meg hvertfall.

     

     

    Hva er galt med at denne personen tenner seksuellt på et barn? Så lenge dette ikke fører til overgrep, så har ingen andre noe som hellst med hva denne personen gjør?

     

    Vet at du bare provoserer nå...hehe. Selvfølgelig er det noe galt i hjernen med en person som tenner seksuellt på et barn, og det er jo heller ikke normalt. Denne personen BØR jo få hjelp FØR han blir en overgriper. Dette er jo tross alt tikkende bomber.

     

     

    Nå har ikke jeg lest alt, men ser at det dreier seg om kun ei jente på 13 år, hva om hun ser ut som 18 åring? Som du nevner?

     

    Da sier du på en måte at "det er greit, så fremt han ikke vet alderen"

  15. Hvorfor blir jeg ikke stoppet i laserkontroll når jeg ligger i 90 i 80-soner, zotbar?

     

    Pga du antageligvis kjører i heavy 82 km/h.

     

    Selv om bilen viser at du kjører 90 betyr ikke det at du kjører i 90, japanske og Audi bommer mest på speedometeret.

    • Liker 2
  16. Interessant hvordan denne konflikten har gjort rasisme stuerent. Før dere protesterer: Hva ellers kaller man ideen om at et helt folkeslag "er sånn" av natur og ikke kan forandre seg?

    Geir

     

    Ettersom du er veteran så forventet jeg at du hadde fått med deg alle problemene vi har hatt i alle år med denne gruppen.

     

    De får skolegang, de faller ut før 5 klasse, voksne får tilbud om jobb, men de gidder ikke.

     

    De får kommunale boliger, med mer. Dette er ikke 2012 fenomen, første leieren kom i 60 tallet vel, pga stor pågang.

     

    Dessverre, så sier barna "vi skal tigge når vi blir store vi", om du spør...

    Vi er maktesløse i å prøve å snu den tankegangen.

     

    Hvor mange 10 år vi har jobbet med dette nå, husker jeg ikke, men det begynner å dra ut nå.

    • Liker 3
  17. Jeg tror det ikke bare er ren omsorg, men også litt takk for sist som lå bak ønsket om å bruke tomten slik den nå blir brukt. Jeg syns naboene som klager kan spare seg. De har ingen grunn til å klage. Jeg syns Oslo Kommune for kjøpe opp tomten og bygge hus til dem.

     

    Det ligger i sigøynernes natur å ikke bo i vanlig hus, de foretrekker biler, skur og campingvogner.

     

    Norge har bøyd seg for disse før, det endte med at man bygde et par hus, ved Trasop skole (kan hende jeg sier feil skole nå, men i det området). Som jeg tidligere nevnte, sigøynerne foretrekker biler og campingvogner, det hele endte med at de ødela de splitter nye husene, brukte det som dass og lekeplass. Disse husene ble sperret ikke lenge etterpå.

     

    Dette er ikke nytt fenomen.

    • Liker 4
  18. Snittalder på godt over 30 på den gjengen der... Og snittlønn som sikkert er temmelig høy også?

     

    Med bare de spillerne så har man halvert lønningene antageligvis mer. En annen tin er at det er klubbene i Italia som betaler skatten, så når en spiller vil ha 1 mill i euro så får han 1 mill euro, i motsetning til andre land hvor spilleren må bruke litt av lønningen til skatten. Vanlig inntektsskatt er høyere i Italia enn Norge.

     

    Av de gamle som er på den lista så kan man egentlig kun gi godkjent til Nesta, Inzaghi og Roma.

     

    Nå er ikke Zlatan og Silvia, Paris spillere enda pga lønningene.

     

    Samtidig så kan man sette et stort spørsmålstegn til hvorfor Milan ikke solgte Pato for 50 mill euro i januar, gutten som kun er på sykestua.

×
×
  • Opprett ny...