Gå til innhold

Quasam

Medlemmer
  • Innlegg

    126
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Quasam

  1. ER det en bærbar? er det pavilion dv6000 eller 9000? Disse er kroniske til å knekke skjermkort. (ligger på hovedkortet)

     

    Hvis det er mye støv i den så må den vel skrues nesten i fillebiter.

    Jeg fikk imidlertid inntrykk av at dette skjer allerede i de første bildene i oppstart. "Noen ganger under oppstart kommer det 6 forskjellige skjermbilder på skjermen som viser det samme, som f eks boot logoen, bare på seks steder samtidig.. "

    En ting jeg lurer på er om det i oppstarten bare skjer når maskinen er god og varm, eller kan det skje når maskinen har vært avslått lengre og er romtemperert? hvis det skjer når den er kald så er skjermkortet trolig skadet. skjer det bare når den er varm, så kan det være nok å få renset opp i støv og ny kjølepasta på kjøler.

    få'n inn til service før garantien går ut. husk du har tre års reklamasjonsrett.

  2. trykk start

    vista-skriv cmd og trykk enter

    xp- trykk kjør og skriv cmd.

    skriv chkdsk /r "stasjonsbokstav"

    f eks: chkdsk /r e:

     

    Hvis det er en slavedisk vil den starte med en gang. er dette C disken din så vil du få spørsmål om å kjøre ved neste oppstart. Hvis så er så må du sjekke event viewer etterpå (hendelseslogg)

     

    dette vil sjekke hele disken for fysiske feil.

     

    Det kan også være feil med elektronikken på disken.

  3. Kanskje ikke helt teknisk riktig utrykket jeg brukte tidligere (var vel ment ilustrativt), men smurningen blir definitivt seigere. Tror faktisk at du er såpass oppegående Flimzes at du forstår at det ikke nødvendigvis er kun positive innvirkninger ved å fryse en harddisk og det er mye problemer som kan oppstå :

     

    *Temperaturforskjellen på harddisken (iskald ) og rommet kan sørge for at kondens samler seg på hd , dette er noe som er katastrofalt spesielt om det leder størm (noe som skitten hw faktisk kan føre til).

     

    *Smurningen som jeg nevnte tidligere blir tjukkere og tregere. Motoren får mer motstand og må jobbe hardere. Er det motoren som har et problem så kan dette gjøre vondt langt værre...

     

    *Elektronikk kan påvirkes , metalet "krymper" og utvider seg, man kan risikere at strukturelle skader (dårlig kontakt på pcb etc) blir verre.

     

    Men for all del, fortsett å anbefale Donald duck teknikker om du ønsker det.

     

    Edit : Bemerk at jeg ikke sier at dette ikke nødvendigvis fungerer, men at dette ofte kan gjøre vondt langt verre. Les vedlagte link.

     

    http://www.recovery-experts.com/data-recov...ezing-myth.html

     

     

    jada du har gode poeng, men så er det ikke alle 13 åringer som har råd til å betale 10 000kr til ibas for å få ut mp3 filene sine da! ibas norge

    For de som bare vil gjøre et forsøk på å få ut filene selv, er fryseren et godt siste alternativ. har prøvd selv, og det funker av og til.

  4. LEgg den ut i bilen så den blir kald og god, ta den inn og prøv på nytt. bruk hurtigformatering for ALL del. kommer du lengre. Jeg kan vedde på at det er en av to ting. Enten full av støv, eller def. skjermkort på hovedkortet. hvis maskina er under 3 år så bure du ikke ha noe problem med å få den reparert på reklamasjon skulle det vise seg å være hardware feil. ang støv så er det vel ingen lett måte å fjerne det på den modellen der.

×
×
  • Opprett ny...