Gå til innhold

ShinQ

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ShinQ

  1. Veldig flott og langt innlegg, i forhold til det meste som postes her =)

     

    Det virker som om det du vil studere er satt utifra det du har skrevet, realfag eller humaniora-fag. Jeg vet ikke hva du har tenkt angående jobbmuligheter senere, men arbeidsmarkedet for en som har studert humaniora har en tendens til å være en del mindre enn realfag.

     

    Mange som studerer føler at det de gjør ikke er helt riktig i begynnelsen, men etterhvert øker kanskje interessen for faget når man går dypere, og man begynner kanskje å like det. Andre finner kanskje ut at ting er hel feil og starter på noe nytt som passer dem. Det har seg desverre slik at ting ikke blir servert på sølvfat her i livet. Det å studere kan være slitsomt og kjedelig til tider, og det hender man begynner å tvile under studieperioden. Men man må huske på at selv om det er kjipt i en liten periode, så blir det mye moro senere når man er ferdig.

     

    Det finnes folk som er så heldige at de finner drømmestudiet sitt, men det finnes også folk som biter tennene sammen og studerer på noe som de synes er OK. Til syvende og sist kommer det helt an på innstillingen din, og er du flink nok kan du kanskje vende om slik at du elsker studiet ditt.

     

    Følte nesten som om jeg leste om meg selv i det du skrev, var nøyaktig slik jeg følte og tenkte for noen år siden =)

  2. Jeg vet ikke helt hvordan du arbeider, men hvert fall når jeg satt med laptop på skolen var jeg aldri mer enn 1meter unna nærmeste stikkontakt, så personlig ser jeg ikke helt ditt behov for 2x9 cellers. Hvis du kutter ut den delen går jo prisen helt ned mot 12 000, og da er det hvert fall ingen grunn til å velge MBP fra Norge.

     

    Grunnen til at jeg sitter og lurer på om jeg skal velge XPS 16 eller MPB 17" selv, er fordi hvis en handler fra utlandet blir jo plutselig ikke 17" tommeren så altfor dyr allikavel. Hvis du kjenner noen som studerer der kan du også bruke Apples edu-opplegg, og da går MPB 17" ned til (iht dagens kurs) 13.951,9 kroner .

     

    Eneste ankepunkt er at det vil ta lang tid å få den hjem, og vil ikke ha (utsendemessig) norsk tastatur. Kjenner flere som har gjort dette og spart 5-6 tusen den veien.

     

    (Gjør du det samme med Dell i USA ender prisen opp på rundt 8000, med rgb led, 2,4ghz 3mb cache, 500gb 7200 rpm osv).

     

    Ved de IT/Multimedia-fagene jeg har vært igjennom hvert fall har det alltid vært brukt 3.parts programmer som er kompatible med begge OSer, så for min del hvert fall har OS null å si. Om du opplever det samme på din MK linje vet jeg dog ikke.

     

    Du glemte nok det aller viktigste; ved kjøp av varer utenlands er den ikke dekket av forbrukerkjøpsloven, som er gull verdt. Dyre elektroniske varer er noe man alltid burde kjøpe i Norge. Hjelper lite å grine når den "billige" bærbaren din dør om et par år.

  3. Hei! Det har seg sånn at da jeg kjøpte meg en Asus A7JC, fikk jeg med meg en form for ting som man kunne kople en hvit analog tv kabel til bærbaren med. Nå har det gått en stund og den "tingen" har blitt borte vekk. Jeg har googlet rundt men finner ikke ut hva "tingen" er eller heter, og hvor jeg kan få tak i det.

     

    Så jeg lurte på om noen her visste det, eller kunne gi meg tips? En sak som kopler en hvit tv-kabel fra veggen inn på den, og videre inn på bærbaren?

     

    Av koplinger har jeg DVI, VGA, S-video (ser det ut som), USB og micro-USB.

     

    Takk =)

  4. Spill som ikke er 8-10 år gamle er så noobifisert at det bare går ann.

     

    De fleste nye spill vil la deg ha det gøy, uansett hvor god du er.

     

    Enig. Spill nå til dags er altfor enkelt.

     

    Hvis du runner det første Battletoads spillet på NES uten noen form for koder på første forsøk får du 5000,- cash av meg.

  5. Hei, nå har det seg sånn at jeg har bestilt noe kosttilskudd fra utlandet (100g av taurin, glutamin og noe annet). Fikk lapp i posten der det sto:

     

    "melding om ankommet ufortollet sending"

     

    Og der var det 2 alternativer:

     

    1. Posten fortoller, i tillegg til at jeg må signere en fortollingsfullmakt der det står: "Jeg gir fullmakt til å fortolle denne -og mine fremtidige sendinger som ankommer med Posten. (Jfr. Tollovforskrift pkt, 5.1.7). Det innebærer at sendingen(e) kan åpnes for tollvurdering, samt at mitt navn og fødselsnummer registreres i Postens kunderegister"

     

    "Fullmakten gjelder til den skriftlig tilbakekalles"

     

    2. Jeg fortoller selv ved lokalt tollsted, sender referansenummeret samt dokumentasjon på at sendingen er fortollet til Postens Godssenter i Oslo.

    ------------

     

    Som dere skjønner har jeg lite lyst til at posten skal rote i alle pakkene som sendes til meg, så alternativ 1 er uaktuell.

    Jeg prøvde også å fortolle på internett (TVINN), men der står det at pakken ikke er tollpliktig siden den er under 200kr.

     

    Noen som kan hjelpe en kar i nød? :) Vet ikke hva jeg skal gjøre

×
×
  • Opprett ny...