Gå til innhold

clfever

Medlemmer
  • Innlegg

    532
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av clfever

  1.  3) = 4 

     

    Finn de fire tangentene til astroiden  som har stigningstall 1 eller -1. Den største og minste x-verdi er 4 og -4, og for y-verdi blir den største og minste 4 og -4

     

     

    Jeg har løst oppgaven uten å få de riktige tangentene, og ville satt veldig stor pris på de som klarer å løse den oppgaven :D 

  2. Det er vel en annenordens differensiallikning med konstante koeffisienter. Den kan du nok ikke løse med integrerende faktor. Om det er R2 du har, så er riktig metode å slå opp i formelboka, for så å skrive av.

    Nei, den er fyrsteordens (ordenen kjem an på kva grad av deriverte som er med). Kan løysast som ei separabel likning.

     

    p><p>\frac{dy}{y-\frac{y^2}{18}} = 0.04dx

    So er det å bruke delbrøksoppspaltning for å få eit enklare integral på venstresida, logaritmereglar, og løyse for y. Skal eg skrive ned heile reknestykket?

     

    Hei, Ja, kan du det? For jeg har prøvd å løse den på samme måte som du gjorde uten å lykkes.

  3. fysikk1.jpg

    Jo, det jeg lurer på, er strømretningen. For hvis vi skal anvende lenz lov-så sier den at retningen på strømmen er slik at strømmens magnet felt prøver å hindre forandring i fluksen innenfor strømsløyfen.

     

    Hva er strømretning for bilde et der magnetfeltet har retningen ut av papirplanet, og bilde 2 der magnetfeltet har retningen inn i papirplanet?

  4. Elektroner blir akselerert med en spenning på 2,5kV. Deretter møter elektronene et homogent magnetisk felt med feltstyrken 1,7 mT som står vinkelrett på elektronfarten.

     

    b) Velg retninger for farten og den magnetiske feltstyrken og tegn en figur som viser retningen til den magnetiske kraften på elektronet?

     

    Hvordan løser jeg oppgave b?

     

     

  5. I et område mellom to parallelle metallplater har vi et homogent elektrisk felt. Et elektron blir sluppet fri fra ro ved den negative plata og treffer den positive plata etter 15ns. Avstanden mellom platene er 2c,.

     

    c) Hva er farten til elektronet når det treffer den positive platen?

     

    d) HVa er den elektriske feltstyrken

     

    jeg sliter med disse deloppgavene. Kan noen her hjelpe meg :p?

×
×
  • Opprett ny...