Gå til innhold

KVK

Medlemmer
  • Innlegg

    173
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KVK

  1. Egne akseleratorer kan sikkert høres fint ut, men jeg er generelt litt skeptisk til denne tilnærmingen. Det er oftest bedre i det lange løp å basere seg på CPU. Det gir mye enklere vedlikehold av kode og mye enklere oppgradering av hardware både for forbruker og produsent.

     

    Dette strider strengt tatt relativt kraftig imot den utviklingen vi ser blandt både utviklere og brukere hvor "alle" jobber for å få slippe CPU-dekoding. Mye pga at dette åpner for mindre behov for kjøling og dermed åpner for mer stillegående PCer.

     

    Spesiellt på de svakere prosessorene som Nano og Atom så er jo en slik brikke veldig viktig.

     

    Selv om det kanskje teknisk sett er enklere for utviklere av drivere å bruke CPU (uten at jeg vet noe om dette) så er det langt ifra den beste løsningen totalt sett.

  2. Sitter og ser United - Inter nå, og ble smått overasket nå jeg plutselig får beskjed om at "sendingen er sponset av Vodaphone". Nå sender vel Viasat fra England, men vil tro at de har minimalt med interesse for å fronte seg selv her til lands?

     

    Gjorde litt research og det kan se ut som om Tele2 er en "representant" for Vodaphone her til lands? kommer ihvertfall til Tele2.no om jeg går inn på Vodaphone.no.

  3. Er det foresten noen som kan fortelle meg hva som er den beste løsningen når det kommer til det å ha to TV-kort men bare ett har CAM?

     

    Jeg har en TV-server med 2 stk TV-kort, men bare ett av de har CAM. Det andre er dermed begrenset til NRK-kanalene. (planen er å sette opp cardsharing på ett senere tidspunkt)

     

    Det jeg ønsker er at det kortet uten CAM tar seg av alle forespørsler rundt NRK kanalene, mens det med CAM tar seg av de andre.

     

    Jeg har en liten anelse om at det har noe å gjøre med TV-channels -> TV Mapping, men hvordan bør det settes opp?

  4. MeediOS er såvidt jeg vet ett stykke unna å være ferdig utviklet, Meedio derimot er fullt brukbart, men siden selve Meedio ikke har vert utviklet på flere år (siden Yahoo kjøpte koden). De har derimot fortsatt utviklingen av plug-ins, og selv om deler av programmet er genialt (som f.eks. det at man kan sette det opp slik at man f.eks. åpner index.bdmv filer direkte i TMT) så har det sine mangler målt opp mot MediaPortal spesiellt når det kommer til brukervennlighet på oppsettingen.

  5. Apple har vel strengt det samme monopolet på Mac som MS har på "vanlige PCer" (kjenner det vrir seg i magen siden jeg er en sterk motstander av å skille Mac fra PC). Så slik sett kan man argumentere for at Apple må dømmes på lik linje.

    I denne sammenhengen konkurrerer Apple og Microsoft i samme marked, operativsystemmarkedet, og der har Microsoft oppimot 90% markedsandel.

     

    På hardwaresiden kan du heller sammenligne Apple med Dell, Acer, Packard Bell osv. De selger ferdig oppsatte maskiner til sluttbruker. Forskjellen er at Apple bruker sitt eget operativsystem.

     

    Dersom Dell leverer en PC med Windows har de ikke muligheten til å levere den uten IE. De kan sikkert levere den med en annen nettleser I TILLEGG, men dette betyr jo bare mer arbeid for Dell uten noen klar gevinst.

     

    Tja, personlig så er jeg uenig i dette. Apple sine maskiner er ett marked som eksisterer parallelt med det markedet som Dell, Acer, HP osv konkurerer i. Og i dette parallelle markedet har Apple monopol. Når man ikke har mulighet til å andre maskiner med Mac OS (foreløbig ihvertfall) og ikke kan kjøpe Apple maskiner med Windows eller Linux så vil jeg påstå at det er ett marked som skiller seg klart fra det andre markedet. Og i dette markedet så har Apple ett større monopol enn Microsoft har i det andre markedet. Så hvorfor kjemper ikke EU for at Apple tilbyr sine maskiner med Windows og andre nettelsere?

     

    Hvordan kan du tro at det vil være mer arbeid for Dell å legge inn en annen nettleser i tillegg til IE på sine maskiner? Tror du virkelig at de må sitte å manuelt installere f.eks. Opera på alle maskinene de selger?

  6. At Windows lagde en egen utgave uten Media Player er vel deres problem, de kunne jo bare gitt faen i å inkludere Media Player, eventuelt laget et nettsted hvor du kunne laste ned media player fra, og muligens lese litt om konkurrerende løsninger... Eller la deg velge fra tre-fire mediaspillere i installasjonen...

     

    Hva er det som er deres problem da? De var EU som tvingte MS til å gjøre dette, og minimalt med mennesker benytter seg av det.

     

    Apple har ikke Monopol... men jo, hvis Apple hadde hatt monopol ville de slite med de samme problemene ja :p

     

    Apple har vel strengt det samme monopolet på Mac som MS har på "vanlige PCer" (kjenner det vrir seg i magen siden jeg er en sterk motstander av å skille Mac fra PC). Så slik sett kan man argumentere for at Apple må dømmes på lik linje.

  7. Var litt rask på tastaturet og endte opp på qqq.rbkweb.no istedenfor www.rbkweb.no. Vanligvis blir jeg sendt til google når dette skjer, men på rbkweb så havnet jeg altså på noe som heter Parallels H-Sphere, noe som ser ut til å være en slags desktop virtualisering for Mac?

     

    http://www.parallels.com/eu/

     

    Men hva er dette?`Er dette en side som dukker opp hos alle hjemmesider som er hostet på en Mac? Eller?

  8. Jeg håper at film bestandig vil finnes på et eller annet platemedia. Synes det er litt koselig å lese litt bakpå coveret om filmen osv., å når vi er mange venner sammlet i et lystig lag å skal velge en film av flere er vel coveret det rette mediet å. Samme mener jeg om musikk også, elsker de gammle LP platene mine. Det blir aldri det samme på en pc eller lignende.

     

    Å hvis noen trur jeg er helt fosil, så kan jeg nevne at jeg også bruker Spotify, men det er bare til bakgrunnsmusikk når jeg egentlig ikke hører etter så nøye eller leter etter ny musikk jeg kan kjøpe på plater :yes:

     

     

    Det er helt greit å synest det er koselig å lese bakpå coveret, men man får da den samme informasjonen på TV-skjermen om man ønsker det også, samt at det er lettere å finne den/de filmene man ønsker å se nermere på før man bestemmer seg, samt at flere kan lese informasjonen samtidig.

     

    Og jeg kjøper flust av filmer enda jeg, men det å måtte legge de inn på PCen slik at man har de tilgjengelig sammen med de andre er i mine øyne unødvendig ekstraarbeid.

  9. Full hd? Min Q6600 sliter i krevende partier med 1080p video i .mkv formatet. Mulig QT eller WMV er snillere, men jeg synes det høres veldig optimistisk ut å spille av full HD video på en netbook (uansett skjermkort).

     

    For det første: Om din Q6600 sliter med 1080p så foreslår jeg at du oppdaterer codecene dine. Bruker selv diligencescena i 3-10 to Yuma som referanse når jeg tester htpc-oppsett, og har ingen problemer å spille av denne scena selv om jeg slet med den samme fila på Phenom 9500@ 2.5Ghz når filmen var ny.

     

    For det andre så har 9300 støtte for GPU-dekjding, og med en codec som kan benytte seg av CUDA så kan man dekode "alle" filer med dette brikkesettet, selv de som ikke har DXVA-støtte.

  10. Har ikke så voldsom interesse for denne plattformen i nettpcer, men om de kunne flyttet den over i noe ala EEEbox derimot så er det ett meget spennende alternativ til HTPCer.

     

    Om vi nå bare kunne få bedre decodere som benytter seg av CUDA/STREAM så hadde det vert ypperlig CoreAVC er ikke god nok enda. Men Arcsoft skulle vel komme mes STREAM støtte såvidt jeg husker.

  11. Sitter og jobber med ett oppsett på en PC som skal være så stille som mulig og kom over Silverstone Nightjar som reklamerer for 0db. Denne er vifteløs så det er ingen lyd derfra, men hva med "elektrisk støy"? Før når vi hadde CRT-TV så hadde jeg ingen problemer å høre at denne sto på fra stua og inn på soverommet selv om lyden var av.

     

    Finnes det andre alternativer? Ser at Cooler Master Silent Pro også kan være ett bra alternativ ifølge tester, men denne har dog ei 135mm vifte.

     

    Kan en ekstern PSU være en løsning? Jeg trenger ikke så ekstremt med watt.

  12. Om jeg hadde hatt Windows 7 på min stasjonære hjemme og på min bærbare så hadde jeg hatt god nytte av denne tjenesten og brukt den uten problemer selv om jeg ikke kjente ett eneste annet menneske som hadde hørt om Windows engang.

     

    Som sagt så virker det ikke på meg som om dette er en løsning som skal erstatte torrent eller noe annet p2p-oppsett, men det er rett og slett en utvidelse av Homegroup-"teknologien" som kommer i Windows 7.

     

    Det er ihvertfall slik jeg forstår det når jeg leser litt mer rundt emnet enn det HW skriver.

  13. Google gjør ikke det samme. Deres produkter kan benyttes like fint både i Windows, Mac og Linux.

     

    Jo Google gjør det samme som jeg sier. Google har ett brukernavn og passord som du kan bruke på alle deres produkter (ihvertfall de jeg har brukt.) Jeg har ikke sagt noe om kompabilitet mellom OS, og å sammenligne MS og Google her blir uansett skeivt siden MS faktisk er en OS-produsent mens Google er ett rent nettselskap.

     

    Dette er ikke et valg mellom Opel eller Fiat. Dette er et spørsmål om bilen du velger skal få kjøre på veien sammen med de andre bilene i det hele tatt, og om du skal få kjøre like fort og med samme komfort som de andre bilene. Noen bilprodusenter - for å fortsette bilanalogen - er svært opptatt av lage veier som kun lar seg bruke av bilene de selv bygger. Du vet, for å selge flest mulig biler.

     

    For de som bruker andre OS en windows oppleves hverdagen litt slitsom på grunn av dette.

     

    Nei, det er faktisk så enkelt som å velge mellom ett OS eller ett annet, ett OS har noen funksjoner andre OS har andre funksjoner. Dette har absolutt ingenting med å sperre folk fra å bruke noen veger. Det er rett og slett bare om å gjøre å lage ett best mulig produkt som gjør hverdagen enklere for sine brukere.

     

     

    Joda, klart man kan dele filer.

    I hvertfall de filformatene som ikke Microsoft har balletak på. Det er slett ingen myte at filformater brukes for å låse brukere på ulike plattformer/programvarer. Microsoft er ganske ille på dette området.

    Et eksempel : Nær sagt alle tekstbehandlere støtter det ISO-standardiserte ODF-formatet og kan importere nær sagt alt fra Microsoft Word så godt det lar seg gjøre.

    Microsoft Word på sin side benytter egne formater som DOC/DOCX, støtter ikke ODF rett fra boksen, og er generelt vrien med formater fra konkurrerende programvare.

    Dette gjør det svært vanskelig for de som ønsker å bruke noe annet enn Word, og gjør at *filformatet* er bestemmende for hvilket *program* de velger.

     

    Hvis denne nye måten å dele filer på krever windowskomponenter for å virke kan vi se en lignede situasjon. Det er ikke utenkelig at denne tjenesten blir populær siden Microsoft har den markedsposisjonen de har. Det betyr at denne lille funksjonen i et *program* blir en kritisk faktor for å velge *operativsystem* siden man får en redusert brukeropplevelse ved å velge "feil".

    Klart man kan dele filer på andre måter.

    Det krever bare et lite sekund mer omtanke og et fnugg av tiltakslyst hos brukeren.

    99,9% av vanlige folk kommer ikke til å gidde det, klarer det ikke og ønsker ikke å forholde seg til slike "vanskelige" ting. Og hvem sitt problem blir det? De som ikke bruker windows.

     

    Ser du hva jeg vil frem til?

    Du velger den programvaren du mener setter deg i stand til å gjøre en god jobb.

    Programvaren skal ideelt sett IKKE bestemme formatet du jobber i.

    Programvaren skal ideelt sett IKKE bestemme hvilket OS du skal velge.

    OS, programvare og format skal ideelt sett IKKE bestemme hvem du enkelt kan samarbeide og dele data med.

     

    Oj, dette ble langt! :-D

    Den som gadd lese helt ned hit, belønn deg selv med en kald pils/brus. Nuh!

    Fredag kveld for pokker :-P

     

    Dette har absolutt ingenting med denne diskusjonen å gjøre. Her er ståa:

     

    Microsoft er på trappene med ett nytt OS som heter Windows 7. I dette OSet så har de laget en funksjon som heter Homegroups hvor man enkelt kan dele filer lokalt på sitt eget nettverk uten å sette opp manuell deling for her enkelt fil/mappe. Det eneste Microsoft gjør med dette programmet er å la deg dele denne "Hjemmegruppa" på internett.

     

    Om du ønsker å dele filer med de som ikke kan benytte seg av dette så finnes det andre måter å gjøre det på. Dette er nok heller ikke noe som blir installert med Windows, men noe man kan laste ned etterpå i Windows Live pakken.

     

    Men folk skal som sagt klage uansett hva MS gjør. De må da få lov til å lage produkter og finesser til sitt eget OS uten at man skal begynne å klage over lock-in. Dere legger lista ALT for lavt.

  14. Skinnet i den versjonen er nok ikke 100% kompatibelt med med MP 1.0 da det er gjort noen endringer mellom MP 1.0 og MP 1.0.1 som gjør at man må gjøre endringer i skins og kanskje også plugins for at de skal fungere "perfekt". Det er mulig at det kan være såpass enkelt som å legge inn ei ny fil for at det skal bli kompatibelt med MP 1.0 det er ihvertfall slik for StreamedMP.

  15. Du må installere nyeste DX9. At du har DX10 hjelper ikke da det ikke er det samme.

     

    SVN er forøvrig ikke så enkelt som oppdateringer og forbedringer. SVN er ikke testet like bra som en release versjon, og kan derfor by på sine problemer det også. Om du ønsker ett stabilt oppsett så bør du bruke MP 1.0 med Skins som er beregnet for denne foreløbig, så kan du installere 1.0.1 når det kommer i release.

  16. 1. Hva er problemet med å ikke ha en?

    2. Du ser altså ingen problemer med at Microsoft-brukere ikke får lov til å dele filer med ikke-Microsoft-brukere? Du ser overhodet ikke noe lock-in-forsøk i dette?

    3. Jeg har ikke sett noe om at dette kan brukes uten IE, men håper du har rett.

     

    1. Det er da helt opp til deg om du vil ha det eller ikke, på samme måte som det er helt opp til deg om du vil bruke Windows eller Linux, kjøre Opel eller Fiat osv, men om du tar det valget så får du leve med konsekvensene. En Windows Live-ID er en ID som allerede benyttes i flere andre sammenhenger hvorfor skal de da ikke kunne benytte det i denne også? Det gjør det langt enklere for brukerene å ha en ID som dekker flere bruksområder.

     

    Google gjør nøyakltig det samme med. Gmail, Google Checkout osv. Hva er problemet?

     

    2. Er da fullt mulig for Microsoft-brukere å dele filer med ikke-Microsoft-brukere, dette skjer da daglig det. Nei jeg ser ikke noe lock-in forsøk i dette. Microsoft tar enkelt og greit og skaper en enklere løsning for sine brukere. Om man ønsker å kunne dele med ikke-Microsoft brukere så finner man enkelt og greit en annen løsning.

     

    3. Så flott da. Hva klager du over?

    Vil jeg kunne velge hvilken som helst annen p2p-løsning når brukere av Microsofts fildelingsprogram vil dele filene sine med meg? Eller låser MS meg ute fra deres p2p-nett?

     

    Selvfølgelig kan du gjøre det. Du kan gjøre dette i dag og du kan gjøre dette når Windows 7 kommer. Du må bare avtale med den du skal dele filer med hvordan dere skal gjøre det. På samme måte som de som skal bruke SIA må gjøre det.

  17. Hvilke problemer vil Microsoft lage for de som ikke ønsker å ha Microsoft ID-konto, ikke ønsker Microsoft OS, ikke ønsker Microsoft nettleser og ikke ønsker ActiveX?

     

    1. Hva er problemet med å ha en Windows Live-ID konto?

    2. Dette er såvidt jeg ser ett produkt for Windows 7, så de som ikke ønsker Microsoft OS vil ikke få noen problemer da dette ikke er ett program for de.

    3. Jeg ser ikke noe om at dette skal kreve IE.

     

    I likhet med alle andre som ikke har Microsoft Live-konto så lurer jeg på det samme. Hvorfor skal vi ikke kunne benytte eksisterende p2p-løsninger?

     

    Er det noen som nekter deg å bruke andre løsninger da? Her lager MS ett produkt for sine kunder som kan gjøre deling av filer enkelt for alle og enhver, men det virker som om enkelte må klage på alt MS gjør.

     

    Som sagt:

     

    Jeg ser ikke problemet ditt.

×
×
  • Opprett ny...