Gå til innhold

Kaiman

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaiman

  1. Takk til dere begge!

     

    PSU

    Er byttet ut på lista med EVGA SuperNOVA 750 G2. :-)

     

    Minne

    Enig, det hadde vært stas å fyllt den helt opp, men samtidig er det relativt lett å gjøre senere når bankkontoen har kommet seg etter traumatisk julegaveinnhandling...

     

    HD

    Skulle veldig gjerne hatt en større SSD, men samtidig.. Se forrige punkt.

    En annen ting er at den maskinen jeg kjører på i dag har en 120Gb SSD. På den kjører jeg OS (Win 7) + de nevnte programmene og har fortsatt en del plass til overs. Alle data (bilder + videoer) ligger på vanlige HD'er. Optimalt skulle jeg hatt en tre-fire SSD'er på 3 Tb hver, men.. Det får vente litt. :)

    Men for oppklaringens del: Hva tenker du at jeg hadde oppnådd med en større SSD, gitt at den fortsatt ikke var stor nok til at jeg kunne ha data på den?

     

    Crossfire

    Et lite spørsmål til som kanskje dere vet svaret på?

    Som tHz sier så er skjermkortet sentralt når film skal rendres i Premiere. (Så jeg er glad han sier at det kortet jeg har valgt vil fungere godt til dette.)

    Fungerer Crossfire slik at 2 slike kort vil halvere (evt. gjøre mye kortere) tiden maskinen bruker på å rendre?

     

    Takker for all hjelp så langt, føler jeg begynner å nærme meg meg noe fornuftig!

     

    PS! Har sett litt på Define R5, men det ser ut som om forskjellene er små og at det ikke kommer før om et par uker?

  2. Takk for kjapt og godt svar!

     

    Eh... Liten skrivefeil på den CPU'en, ja... :)

    I7-5930K skal det selvsagt være. Men anyway: Så vidt jeg har klart å lese meg til er det rett og slett ikke noe poeng i å velge I7-5930K fremfor I7-5820K med mindre man tenker å bruke 3-4 skjermkort. Jeg kommer maks opp i 2, selv om jeg tviler på at det blir aktuelt med mer enn 1.

     

    Ser at den PSU'en du linker til er litt svakere enn den jeg opprinnelig hadde valgt, men jeg antar den holder i bøtter & spann uansett. Har den også andre fordeler enn at den er rimeligere?

     

    Og takk for tips ang. oppgradering av firmware. Det hadde jeg ikke fått med meg, må jeg innrømme..

  3. Jeg har tidligere bygget en god del PC'er, men har ikke hatt mulighet til å følge så godt med de siste par-tre årene. Derfor hadde jeg satt pris på om noen av de oppdaterte ekspertene her inne kan ta en titt på handlelisten jeg har satt opp hos Netonnet. Gi meg gjerne et lite vink på om denne komponentkombinasjonen er grei som den er eller om den bør gjøres noe med. :hmm:

    (Jeg har skjermer, tastatur og alt annet som trenges utenform maskinen)

     

    PC'en skal primært brukes til foto (Lightroom og Photoshop) og videoredigering (Premiere), men det hender jeg snubler innom et og annet spill i ny og ne.

     

    (Skulle jeg primært brukt den til spilling ville jeg nok heller sett nærmere på en I7-5830K og en annen skjemkortløsning)

     

    Link til handlelisten

     

    (Jeg ser at handlelisten til Netonnet ikke registrerer korrekt antall; det skal være 2 stk. på minnebrikkene og harddiskene, men det er forsåvidt ikke så relevant i denne sammenheng.)

     

    Er takknemling for alle innspill! :)

  4. Jeg har brukt Phonzo som IP-tlf.-leverandør en stund nå, og har vært fornøyd med dette. For et par uker siden klarte lynet å ta kål på mitt trofaste Grandstream HT486 IP-adapter, og jeg måtte ha nytt. Endte da opp med et Linksys 3102, siden dette hadde muligheten for å koble til en "ekte" tlf-linje i tillegg til IP-tlf. (Ideen er bl.a. at hvis nettet er nede, kan den "ekte" linjen automatisk brukes som backup for utgående samtaler).

     

    Linksys 3102 er sikkert vel og bra, men når det kjøpes i Norge kommer det med amerikanske innstillinger, og jeg fant jo fort ut at jeg har en del kunnskap å tilegne meg før jeg kan kalle meg teleingeniør.. For teleingeniør ser det ut som om man må være for å sette inn de riktige innstillingene i denne boksen. Begreper som "Caller ID FSK Standard", "Caller ID Method", "DTMF Playback level" osv. florerer.

     

    Er det en vennlig sjel der ute som har et Linksys 3102 i bruk her i Norge som kunne hjulpet meg litt med riktige innstillinger?

  5. Synd at det skal være slik, men det er vel dessverre ikke mye å gjøre med det, nei. Jaja.  :cool:

    8547373[/snapback]

     

    Det VAR faktisk noe å gjøre med det! Snublet borti noen finner som hadde hatt samme problemet, og det satte meg på sporet. Etter litt prøving & feiling fant jeg følgende hurtigtaster:

     

    Velge RGB-channel (CTRL+~ i engelsk Photoshop):

    SHIFT+CTRL+\ (Tasten like til venstre for backspace)

     

    Og dermed fulgte det at for å velge highlights i et bilde (CTRL+ALT+~):

    SHIFT+CTRL+ALT+\

     

    Dette hjalp i alle fall meg, håper andre får nytte av det også. :)

  6. Etter en tid med Photoshop CS2 tok jeg nå steget og investerte i CS3 (engelsk versjon). Selv om det unektelig er et veldig bra program til sine ting, så er det samtidig en del ting som irriterer grenseløst, og som jeg ikke har klart å finne ut av så langt:

     

    Selv om mange hurtigtaster kan endres til å passe et norsk tastatur, så er det enkelte som jeg svært gjerne skulle ha omdefinert som ikke er tilgjengelige for endring. :(

     

    Et veldig godt eksempel finnes i channels-paletten. Her kan du trykke CTRL+1, 2 eller 3 for å få henholdsvis rød, grønn og blå kanal. Problemet kommer når du skal ha frem igjen den samlede RGB-kanalen. Da MÅ du trykke CTRL+~ (~-tegnet kalles "tilde"). Problemet er at selv om ~ er tilgjengelig på et norsk tastatur, så må du holde nede AltGr-knappen og trykke på knappen like til venstre for enter. Og tegnet kommer heller ikke frem før du har trykket en knapp til etterpå. Dette gjør at hurtigtasten ikke fungerer i photoshop, og eneste måte å velge RGB-kanalen er å velge den med musa. (På et engelsk tastatur finner du ~ på knappen til venstre for tallet 1)

     

    En mulig måte å komme rundt dette på er å midlertidig velge engelsk tastatur i Windows, men jeg synes det blir skrekkelig tungvindt, ikke minst fordi merkingen av knappene ikke lenger stemmer med det fysiske tastaturet jeg tross alt sitter med.

     

    Det må da være noen andre som har møtt på lignende problem? Hvis noen har forslag til løsninger så blir jeg takknemlig for å høre om dem. :)

  7. Jeg slutter meg til det som bl.a. Pingla sier her.. Jeg har en OKI C3100 fargelaser som jeg bruker MYE. Men når det gjelder rene fotoutskrifter er den ubrukelig sammenlignet med selv ultrabillige blekkskrivere.

     

    Misforstå meg rett; har du et blandingsdokument med tekst og bilder så blir resultatet absolutt slik at du ser hva bildene forestiller med god margin, men det er altså langt igjen til en fotoutskrift på en blekkskriver, vel og merke hvis du forer blekkskriveren med fotopapir.

     

    Fotoutskrifter fra en fargelaser kan kanskje sammenlignes med utskriften til en blekkskriver hvis du skriver ut på vanlig papir på nest-beste kvalitetsinnstilling?

     

    (Jeg har en Canon IP5000 som OKI-laseren blir sammenlignet med)

  8. Finnes det programmer som kan synkronisere bildene mine slik at jeg har alle bildene på begge PC'ne + på eksterne harddisken?

     

    Jeg har gode erfaringer med Synctoy som er et gratis program fra Micro$oft. Bruker det hver natt til å synce mellom flere maskiner og eksterne HD'er. Jeg opplever det som stabilt, og i tillegg er det svært enkelt (og forståelig) å sette opp.

     

    Link til Synctoy

  9. Hvis jeg har forstått deg riktig så sier du ikke noe om du skal bruke softboksen på stor eller vanlig blits? (Studioblits vs. Canon/Nikon sine systemblitser f.eks.)

     

    På vanlige blitser bruker jeg selv mye Lumiquest sine produkter og er fornøyde med dem. Spesielt Promax-systemet deres synes jeg er svært fleksibelt og gir et fint lys:

     

    Lumiquest Promax

     

    De har også en liten softboks som jeg bruker mye:

     

    Lumiquest Softbox

     

    Grunnen til at softboksen ser "rar" ut i bunnen er for at ETTL-sensoren e.l. skal virke også med softboksen på.

  10. Der er bare svart kassett til denne som koster 379 etter det jeg kan finne ut.. De andre koster 8-900 kr..

     

    Det er en feil i hw.no's prisguide. :roll:

    (Og det er C5800 jeg snakket om, ikke C52000, beklager typoen...)

     

    Men hvis du går til HW's prisliste:

    https://prisguiden.no/product.php?productId=46776

     

    ...så ser du at Oki C5800/C5900 Cyan Toner ligger på kr. 379,-. Det var denne prisen jeg oppga i mitt første innlegg. Men så langt jeg kan se så er dette feil, det er ikke prisen for en toner-kassett men en bildetrommel (image drum) eller noe slikt.

     

    Uansett prisnivå på andre tonere: Tilbakemelding på erfaringer med evt. pirat-toner er fremdeles ønskelig. :)

  11. Jeg har en OKI C3100 som jeg bruker en god del. Er veldig fornøyd med skriveren, men som sikkert flere andre her har oppdaget så er det uforståelig dyrt med nye tonerkassetter. Billigste sted jeg har funnet her i Norge er onlinebutikken.no med sine 900,- pr. kassett. Når man skal bytte ut alle 3 fargene samtidig blir det fort litt penger av det... :dontgetit: Disse kassettene gir deg 3000 sider med 5% dekning.

     

    (Av en eller annen merkelig grunn koster samme kassett kr. 379,- når den er til OKI C5200, og da får du til og med 5000 sider ut av den!)

     

    Jaja.. Tenkte jeg kommer til å skifte kassetter i alle fall en gang før den går i resirkuleringscontaineren, og derfor spør jeg:

     

    Er det noen som har erfaring med, og kan anbefale, utenlandske butikker hvor disse muligens er billigere? Hva med pirat-toner, er det mindre kluss å bruke pirat-produkter på lasere enn på blekkskrivere?

     

    Anyone? :hmm:

  12. Jeg befinner meg normalt i Canon-leiren og har (kanskje dessverre) litt for lite greie på Nikon sine ulike systemer.

     

    Men jeg har et par halvgamle Nikon blitser som jeg av og til bruker i ymse slave-oppsett. Det er en SB-26 og en SB-28.

     

    Spørsmålet mitt er: Fungerer disse på nyere (digitale) Nikon kameraer som f.eks. D50/70/80/200? Og hvis de gjør det, hva mister jeg i forhold til å bruke Nikons nyere blitser som SB-600 og SB-800?

  13. Har du merket noe til at battriene tørker ut raskt dersom den ikke er i bruk (leste om at noen har hatt problem med det).

    Synest du den batteridøra virker skjør? (sånn at du 'gruer' deg hver gang den skal åpnes)

    Ble fristet av en sånn sak som dette, gitt.

     

    Nei, har ikke merket noe til det, men når den ikke er med på tur og bare ligger i hyllen, så åpner jeg batterilokket (sånn at batteriene like godt kunne ligget løst ved siden av). Har en kanskje merkelig tanke om at batteriene ikke tørker ut så fort hvis jeg gjør det? Har i alle fall ikke hatt slike problemer med den foreløpig.

     

    Lukene til batterier og kort-slots (fælt ord, men du skjønner hva jeg mener) fås kjøpt som reservedeler for en billig penge. Kjøpte en av hver samtidig som jeg kjøpte selve lagringsenheten. Bare for sikkerhets skyld (og fordi tester rapporterte at disse lukene kunne være litt svake), men har ikke vært nødvendig å skifte dem ennå i alle fall. Jeg tror man skal være litt uheldig for å ødelegge dem. Behandler man dem noenlunde pent og forsiktig, samt oppbevarer hele dingsen i den medfølgende veska, så kan jeg ikke skjønne annet enn at den kan holde både vel og lenge.

     

    80GB versjonen til 1500 (+300)? Koster ikke den $399 da (+ frakt)?

    6679416[/snapback]

     

    Beklager.. Glemte å si fra i forrige post, men du har nok sett på priser angitt i Singapore Dollar.. På venstre siden kan du velge myntenhet i en drop-down boks. Velger du US$, så ser prisen litt mer fristende ut med en gang. :)

  14. Jeg kjøpte meg en PD70X tidligere i sommer og er SVÆRT fornøyd med denne. Den viser ikke bilder, men er kjapp som et uvær og har god batterilevetid. I tillegg bruker den 4 vanlige AA-batterier, som lades via medfølgende strømadapter (kan brukes i Norge uten videre). Ladetid, litt avhengig av kapasitet på batteriene, ligger på rundt 2 timer. (Bruker den ofte hjemme som batterilader nr. 2).

     

    Jeg kjøpte 80Gb-versjonen, og betalte ca. kr. 1.500,- for den.

     

    Den ble kjøpt hos Eastgear, og levert med FedEx. Husker ikke nøyaktig leveringstid, men det var ikke mange dagene..

     

    NB! Tre-fire uker etter levering fikk jeg regning fra FedEx på 3-400 kroner for moms, gebyrer o.l. så totalt kom den på ca. kr. 1.800,-.

  15. ddmr.no har mye rart, men kan ikke se at de har et tilsvarende paraplyfeste som bhphotovideo.com.

     

    Jeg har tenkt å eksperimentere litt med en "vanlig" blits (ikke studio-blits), derfor er det viktig at dette festet har en hot shoe på toppen til å feste blitsen i.

     

    Velvel.. Det blir vel handlet hos bhphotovideo.com. Har gode erfaringer med dem fra før, tenkte bare det hadde gått litt raskere hvis noen i Norge hadde noe brukendes. :)

  16. Som Afseth og menkromsen er inne på, så er nok en manglende mekanisme for "Start overføring" e.l. på kameraet kanskje den største bøygen, ja. Har tenkt på dette selv, uten å finne noen svar.

    Men hva skjer egentlig når man sender bilder til printeren via Pictbridge? Da skal kommunikasjonen på 350'en settes til Print/PTP først, og man initierer overførselen fra kameraet (velger bilder og trykker "print"). Antar dette er et seriøst (lang)skudd i mørke, men leser man litt om Pictbridge-standarden så er det interessant å se at den bygger på USB som fysisk overføringsmiddel, og PTP som overføringsprotokoll. Men Pictbridge inneholder også toveiskommunikasjon, så med mindre jeg finner en måte å lure kameraet til å tro at f.eks. Zen micro er en printer, så er det nok kanskje der det hele strander, ja... :no:

     

    Men den Belkin-boksen som Madmax30 tipser om var jo interessant! Denne "drar" jo bildene ut fra kameraet og overfører dem til lagringsenhet X (som kan være både ipoder, minnepinner og det meste). Hvordan klarer den dette? Antar den leser kameraet som en ekstern lagringsenhet (akkurat som om du setter et minnekort i leseren på maskinen din), og bare kopierer rått alt som ligger der? Kanskje den må prøves. :)

    Synd at den bare støtter USB 1.1, eneste..

     

    Tilbake til mitt opprinnelige spørsmål ang. kabel: Jeg tror det enkleste vil være å kjøpe et USB skjøte-stykke som de bl.a. selger på Clas Ohlson. Dette har USB A-hun i begge ender, noe som gjør at man kan koble sammen to USB kabler som har A i ene enden og B-mini i andre. De selger et sett med 3 USB adaptere/kjønnsvendere/skjøter som uansett kan være kjekt å ha. :)

  17. Takker for alle innspill og tilbakemeldinger så langt. Tror nok jeg ender opp med en annen type image storage bank enn Zen Micro til slutt jeg også, for all del...:)

     

    Men.. Bare noen ord til mitt forsvar, slik at jeg fremstår som forhåpentligvis litt mindre idiotoptimist enn hva tilfelle har vært så langt... :hmm:

     

    Som nevnt i et tidligere innlegg så har jeg oppgradert Micro'en med ny Firmware.. Denne FW'en støtter nå en standard som heter "Media Transfer Protocol", eller bare MTP blant venner. Slik jeg har forstått det er MTP en slags utvidet versjon av PTP, også kjent som Picture Transfer Protocol. Mao.. Det som støtter MTP (slik min Zen Micro nå gjør), skal i teorien også støtte PTP.

     

    Og hvis dere på 350d'en går inn i meny nr. 5, også videre ned på "Communication", står sikkert dette valget innstilt på "PC Connection". Men man kan endre dette valget til "Print/PTP"... Og det er dette som har trigget min nysgjerrighet. Normalt ville jeg ikke gitt noe slikt en snøballs sjanse et visst sted, men.. Could it be, after all?? Bare en måte å finne det ut på. Koster (forhåpentligvis..) svært lite å prøve?

     

    Mer bakgrunnsstoff blant annet på denne linken.

  18. Tror ikke det er vits å stresse verden rundt for å finne noe som sannsynligvis ikke vil fungere.

    6131173[/snapback]

     

    Hehe.. Akkurat som å høre kona mi... :D

    Jeg innser at du har nok rett, men.. Så lenge det er minst 0,1% tvil, så må jeg ha en endelig bekreftelse. (Jada, stabukk, jeg vet...)

     

    Får jeg mulighet til å teste eller kommer over noe informasjon som endelig avkrefter/bekrefter så skal jeg legge igjen info her. :)

  19. Hva med en hub? Du kobler de "store" USBpluggene til den og har to mini igjen.....

    6126148[/snapback]

     

    Har vært innom tanken, men er usikker på hvordan det vil oppføre seg..?

    Dessuten hadde det vært deilig (OM dette skulle fungere) å slippe å dra på enda en dings..:)

     

    Men det må kanskje prøves. Det finnes jo bittesmå strømløse mini-usb-hub'er med bare 2 porter, gjør det ikke?

  20. Tor ikke du kommer til å finne det du leter etter.

    Ta en titt på Cablemakers  Ser ikke noe slikt listet der, og da tviler jeg på at det finnes.

     

    Hva skal den brukes til?

    6125891[/snapback]

     

    Takk for kjapt svar, selv om det ikke var det jeg aller helst ville høre. :)

     

    Brukes til.. Godt spørsmål!

    Jeg er faktisk ikke sikker på om jeg kommer til å tørre å bruke den hvis jeg en gang får tak i en slik kabel, men tanken er å koble sammen (hold deg fast) en Creative Zen Micro og en Canon 350d... Leker med tanken å prøve dette for å se om det er mulig å bruke micro'en som lagringssted for bilder når man er på farten. Om det går? Det tviler jeg ærlig talt mer enn litt på, men.. Alt må jo prøves. Minst én gang. :)

     

    Btw.. Micro'en er firmware-oppdatert til å støtte bl.a. Media Transfer Protocol, slik at den oppfører seg mer som "normale" lagringssenheter/USB-pinner o.l.

     

    Håpløst? Godt mulig, men jeg har ikke funnet noe på nettet som kan hverken bekrefte/avkrefte muligheten. Så jeg tenkte at dersom jeg fikk tak i en slik kabel, kom jeg kanskje til å sakte telle til 10, trekke pusten dypt inn, be en stille bønn, og så koble sammen disse to dingsene for å se hva som skjedde...

     

    Kanskje noen andre som har prøvd dette, evt. vet (helst ikke bare tror/mener) om dette går eller ikke?

×
×
  • Opprett ny...