Gå til innhold

VårHerre

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av VårHerre

  1. http://cdon.no/elektronikk/fujitsu_sl27t-1_tn_27%22-13639013?utm_source=prisguide_no&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisguide_no

     

    dette er den billigste du får, jeg kjøpte den i forrige uke til 1200,- + 49 i frakt

    ville nok styrt unna den, jeg synes bildet er vassent og uklart, tekst ser grå ut istedenfor svart, hvitt blir ikke skikkelig hvitt mer lysegrått, osv

     

    selv angrer jeg kanskje litt på at jeg ikke kjøpte 24", 27" er digg men jeg klarer ikke å få nok avstand til den på 80 cm dypt bord, bøyer meg hele tiden så langt bak som jeg kan og får litt hodepine i spill som starcraft fordi jeg må flytte øynene så mye rundt på skjermen. hadde jeg hatt 20-30 cm til så hadde det vært digg,.. det skal nevnes at jeg er nærsynt også men trenger likevel stor avstand til skjermen

     

    syntes det var en "grei" skjerm til 1200,- men skulle kanskje heller gått opp til 1800-2000 og kjøpt en samsung eller noe

  2. Er ute etter en gaming PC. Budskjett 9 til 13 K.

    Ønsker å dra Crysis 3 med så høye settings som mulig i 1920x1080,

    Spille andre spill i 3d med nvidia 3d vision.

    Venter Oculus Rift VR-briller i april, til disse anbefales 60 fps / Vsync.

     

    Ønsker i utgangspunktet Intel CPU og GTX 680.

     

    http://www.komplett.no/k/ci.aspx?sku=10580

     

    vurderer å gå for den med en litt dyrere utgave av gtx 680 (msi med 6ghz minne istedenfor 3ghz)

     

    Er dette et godt kjøp? Synes kanskje den virker litt dyr i forhold til spesifikasjonene. Kunne jeg klart å spare et par lapper ved å konfigurere selv (billigere kabinett, muligens billigere hovedkort etc)

     

    Hvis jeg kunne sluppet unna med 10k istedenfor 13k så hadde det ikke vært å forakte.

     

    Noen inspill?

  3. Hei, har et Gigabyte GA-P35-DS4 hovedkort med Q6600 cpu, DDR2 minne og PCI-Express 1.0 (x16) slot.

     

    Trenger nytt skjermkort for å spille Crysis 3 på så høye settings som mulig, samt må ha noe heftig til Oculus Rift (vr-briller) devkit kommer om et par mnd.

     

    Vil pci-e 1.0 slotten min begrense speeden fra et HD 7970 eller GTX 680?

     

    Er det overkill å kjøpe et sånt kort i forhold til resten av maskinen min, som begynner å bli ganske gammel? Lurer også på om det er overkill i det hele tatt siden jeg bare bruker 1680x1050 oppløsning.

  4. Problemet med høyere oppløsning byr på problemer med å fokusere riktig, jo høyere oppløsningen blir jo vanskeligere blir det å fokusere på bildet da hodet kontinuerlig er i bevegelse.

     

    Ja, og virkeligheten har jo uendelig oppløsning; umulig å se noen kornete pixler noested. Det er dette som er grunnen til at 6 milliarder mennesker går rundt og ikke klarer å fokusere på noenting hver eneste dag. Vi skulle laget VR briller i 200x150 så kan menneskene på jorden få opplevelsen av å klare å fokusere for første gang i sitt liv.

    • Liker 1
  5. 900kr for 64gb SSD skulle jeg klart, men hvordan skal jeg få det til å strekke til til Windows 7?

     

    Ca. 2 uker siden reinstall, har Windows på C: og installer alt av programmer og andre ting på andre partisjoner.

     

    C: min er nå oppe i 40gb brukt av 117 gb totalt. Etter min erfaring fylles ca 100 gb tilslutt av seg selv. Sletter temp filer og gjør alt jeg kan for å unngå at programmer installerer masse stash i application folders på C: uten min tillatelse, men lettere sagt enn gjort. Java og visual studio og denslags går på C: enten du vil eller ikke. Et annet eksempel, Installerte Cakewalk X1 i går som pakker ut en god 10-20 gb temporary på C: under install, selv om install destination er på en annen drive.

     

    64 gb ville aldri i verden holdt til en windows install etter mine erfaringer, men kanskje noen har noen lure tips på lager for hvordan få maskinen til å bruke en annen drive til alt "unødvendig" som ikke er kritisk for oppstartstid, etc. ?

  6. På en annen side vil lukker-brillene gi et betydelig bedre 3D-bilde, dette er den samme teknologien som alle 3D-TV-produsentene satser på.

     

    Det var jo en litt merkelig antakelse. Dette vil det være delte meninger i s3d samfunnet. Dere kan ikke konkludere med at et spesifikt produkt er bedre enn et annet basert på om det baserer seg på den mest "utbredte" teknologien eller ikke. Det er mange som er mer interessert i polariserte løsninger enn av shutterbriller. Det er desverre en teknologi som fremdeles viser seg å være noe komplisert å produsere innenfor den samme prisklassen, som er hovedgrunnen til at iz3d nylig måtte cancellere sine polariserte 27"ere (de fokuserer nå bare på drivere\programvare). Nå er riktignok Zalman en ganske gammel skjerm som gir deg redusert oppløsning pr bilde når du bruker 3D, men hvis det er det som er grunnen til at dere mener at "3d-bildet" blir dårligere, så får dere skrive noe om det istedenfor å begrunne det med at shutterteknologi er den nåværende trenden.

     

    Polariserte løsninger gir et bilde uten flimring og dermed færre plager med hodepine o.l. enn shutterteknologi, som er en av flere grunner til at jeg selv valgte å kjøpe en iz3d 22" monitor fremfor et nvidia-oppsett. Ulempen med den skjermen er at den gir noe mer ghosting\crosstalk enn vanlig, noe som visstnok ikke skal være et like stort problem på en Zalman, men der har man igjen den halverte oppløsning, osv osv. Det finnes mange fordeler og ulemper med hvert produkt, også innenfor de ulike 120hz skjermene man kan benytte med nvidia-briller er det forskjeller i mengde crosstalk, og annet.

  7. Disketter er koselig!

     

    Jeg pleide å bruke hele ukelønnen på 10-pakning med tom-disker (til kr 70) hver eneste uke en gang i tiden, for å kunne kopiere nye spill og alt mulig annet rart til Amigaen.

     

    Hver diskett er gull verdt! Kunne aldri i verden fått meg til å kaste en fungerende diskett. Det skjærer i hjertet å lese om sløseri på 48.000 disker årlig ... det er katastrofalt! På linje med nedhogst av regnskogen.

  8. Så jo fet ut den... med eller uten "lokket". Bare det lille bordet til tastatur\mus tror jeg det kan være marked for. Har savnet mange ganger å sitte i godstolen og holde på med data på den måten der, det ser veldig avslappende ut. Så lenge det er vanvittig gode justeringsmuligheter.

     

    Å isolere seg fullstendig i en boks hadde forsåvidt passet meg fint også, temmelig ofte..

     

    Fikk nesten lyst å bygge meg et kabinett selv nå. Lydisolert, med surroundlyd og plass til noen liter cola. Flytte inn der for godt...

  9. noen som har noen erfaringer med Nvidia 3D vision her? http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=451112

     

    vurderer å kjøpe meg 2 stk av den skjermen i tillegg til vision settet så jeg kjører 3 skjermer i bredden. blir mest til Global Agenda og Battlefield Bad company 2 og kanskje noen nyere spill.

     

    fungerer det bra eller blir d litt vanskeligere å spille FPS spill md det? siden jeg vurderer kanskje å bare kjøpe 3 http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=495362 istedet.

     

    mvh

     

    Tim

     

     

    Det er nye og bedre 120hz skjermer på vei. Det går mye snakk om en ny en fra Acer som etter sigende skal være mye bedre enn den samsung skjermen der (både som generelt skjerm, men skal fungere bedre med 3dVision)

     

    bruker selv en iz3d polarisert monitor istedenfor. På spørsmål om det blir vanskeligere å spille FPS spill med det... et problem generelt er at få spill har native support for 3d ennå, og da ender du opp med endel problemer som at "2d" grafikken i spill som map\hud, crosshair, info om health osv blir rendret på samme avstand som skjermen, mens 3d objekter befinner seg foran eller lengre bak... et enkelt eksempel; skal du skyte på noe ender det ofte opp med å se ut som crosshairen svever i luften rett foran deg, og laaaangt foran det som du faktisk skyter på , avhengig av hvor høy 3d dybde du stiller inn, og det er vanskelig å avgjøre nøyaktig hvor det er du egentlig sikter.

     

    for meg som er max. casual gamer, er det helt klart gøyere med 3d og jeg kan leve med endel bugs. er faktisk blitt helt avhengig av det, nå føles alt totalt flatt hjver gang jeg går tilbake til 2d. Men spiller du kompetitiv så vil jeg tro at det tar av først når 3d blir en integrert del av spilldesignet i flere spill.

  10. Umulig å si.. virker som dette koker mest ned til dine personlige ønsker

    ...

     

    Dessuten kjenner jeg denne skjermen og vet at den er ypperste kvalitet.

     

    For meg personlig ville det vært et godt poeng... men jeg er skjerm nazi, har bestilt og returnert igjen endel skjermer i mitt liv : ) Det er så mye specifications aldri kan fortelle deg om hvor bra en skjerm er. Men jeg vet jo ikke hvor kresen du er . Prøv å finne ut litt om kvaliteten på bakbelysningen og selve panelet.

     

     

    skumleste litt kjapt og fant en kommentar eller to om 21.5" tommer fra benq påstått bedre enn tilsvarende 24" ... vet ikke om det var helt de samme modellene riktignok. Den 21.5"eren din ble sammenlikned med en 24" i samme serie når den kom på anandtech (fra 2008) og 21.5" kom bedre ut ser d ut som... og så tror jeg jeg så en som mente at en ny 21.5" i samme serie som den 24" du vise skulle være bedre... men du vet jo aldri hva folk på internett har spist . Men "mere for pengene" fordi en skjerm er større er ikke nødvendigvis alltid sant ihvertfall.

     

    Har de like stor oppløsning? Hvis ikke hadde det jo vært et bra poeng i 24" sin favør, men det så ut som 21.5"ern din hadde 1920x1080. Hvis de har det så slipper du jo det der problemet med når du strekker et stort vindu utover 2 skjermer så får du ikke utnyttet nedre delen av den største skjermen. Men alt vil jo bli mindre på 22"eren. Du ville vel gjerne endt opp med å bruke den ene til hovedskjerm og den andre til avlastningsvinduer?

     

     

    Jeg ville egentlig gitt en faen i designhjem og gått for hva som er mest praktisk ... men forskjellige størrelser trenger ikke nødvendigvis se stygt ut... iaffal kke hvis du får dem i samme farger og hvis de har gode høydejusteringer så de kan plasseres "jevnt" i høyden.

     

    Siden de har samme oppløsning (utifra hva jeg giddet å sjekke), så koker det vel i stor grad ned til om du har lyst på en større skjerm eller ikke. Jeg foretrekker rundt 22" selv til mye desktop arbeid tror jeg, liker større skjermer til games og film seff... 24" kunne kaanskje vært greit til store programmer, men jeg hadde en 25.5" en liten stund og det ble aaltfor stort for min del ihvertfall. Måtte jo flytte øynene en meter for å komme fra ene hjørnet til det andre.

    Slet med å konsentrere meg om å jobbe på den, d føltes som at det ble mye større enn "naturlig fokusområde". Men var jo gøy å spille på så stor skjerm: ) (hvis jeg flyttet den halvannen meter vekk fra øynene).

     

    nei nå sidesporer jeg,., sorry.. kan ikke hjelpe med så mye saklig. Stikk inn på et stort elektrosenter eller noe der finner du alltids en eller annen 22" og 24" stående i nærheten av hverandre så du kan se for deg hvor stor forskjellen blir. Utover ddet ville jeg helst bare prøvd å finne ut om bildekvaliteten på den 24"eren ... med mindre du driver med foto \ grafikk \ o.l. så skulle vel det meste ordinære holde, men det er jo alltid noen av TN panelene som er helt ubrukelige. Var derfor jeg returnerte den samsung 25.5" jeg snakket om, fargene var helt utvasket, hvitt var blått , og lysttyrken .,.det var som å stirre rett inn i et solariumsrør på full guff. Med mindre jeg skrudde brightness ned til 10%, og da hadde skjermen omtrent like mye kontrast igjen som en rull med toalettpapir. Og hvitt var mørkegråttblått. Men en annen 22" jeg har nå er TN panel også, og den funker forsåvidt greit.

     

    lykke til!

     

    edit: så nettopp i en annen tråd her noen linker til skjermer med IPS panel helt ned i ~2000 .. noe å tenke p åhvis du er seriøs på bildekvalitet... men i og med du sier du er fornøyd med den du har så er det vel aknskje ingen vits i å svi av ekstra penger

  11. Spørsmål til dere som har Nvidia 3d vision :

     

    Hvor gode er manuelle kalibreringsmuligheter? Jeg har en iz3d monitor(mener ikke å starte noe krig her :), jeg bare er nyskjerrig)... iz3d driveren har veldig gode hotkeys for å stille på separation og convergence mens du er i game... du kan lagre ulike settings du gjør på hotkeys (spesielt nyttig til games som skifter mellom 1st person , 3rd person, cutscenes, zoom sikte, osv. ) Ingen takhøyde- eller -bunn for hvor langt opp\ned du kan dra settingene...

    Som de fleste andre iz3d brukere er enig med, så er det å lære seg å bli god til å konfigurere disse tingene Alfa & Omega for å oppnå virkelig gode resulateter i spill (og ikke minst, nøyaktig den type 3d effekt du selve ønsker i ulike spill...) Jeg har etterhvert fått full kontroll på å kalibrere for hvert game slik at de f.eks (hvis det er det jeg er ute etter) gir god popout effect (10-15 cm utav skjermen på nærme objekter) kombinert med at resten av bildet går laaangt innover iskjermen. Kunne aldri klart meg uten denne frie manuelle kontrollen tror jeg.

     

    Så... Da Lurer jeg på : hvordan Nvidia sine drivere stiller på det samme feltet? Utifra hva jeg har forstått så er det et fysisk rullehjul bakpå mottakeren for stereo depth, hva de nå enn må mene med det. Akkurat det høres jo veldig begrenset ut, så derfor lurer jeg på om dere har de samme mulighetene til å stille på ting i software istedenfor: kamera seperasjon, konvergens, eventuelt left eller right shift, osv. Og hotkeys for preset? De settingene som fungerer for spilling kan jo ofte være helt på trynet i en cutscene eller hvis du kjører en vehicle, pga forandrende vidvinkel, zoom, o.l.på det virtuelle kameraet.

     

    Er litt nyskjerrig på å sjekke ut 3DVision etterhvert som det kommer bedre 120hz skjermer nå snart, men kvaliteten på driver\utilities er helt avgjørende for om jeg overhodet er interessert-

     

     

    Håper noen kan svare meg på hvor mye ting man har å stille på og leke seg med med Nvidia 3d ! Thanks in advance!

     

    :yes:

  12. "hvis de kan komme opp med en ide alle kan godkjenne" .. Haha.. hvor lenge gjentok de ikke det før indiana jones 4... Husker tydelig jeg leste et intervju dem i et filmmagasin i 1994, hvor de skrev at de var godt på vei og ville sette igang innspilling så snart de var blitt enige om manuset. Og etter det så leste jeg nøyaktig den samme saken repetert sånn ca. 1 gang i året helt frem til den endelig kom for et år eller to siden. Ford, lucas og spielberg kommer ikke til å bli "enig" om noe mer script før de er så gamle og demente alle sammen at de kan lures til å skrive under på hva som helst, fra sykesengene sine på gamlehjemmet.

  13. Sony forventer at opptil halvparten av alle nye TV-er med selskapets logo som selges om tre år vil ha 3D-støtte.

     

     

     

    Les mer

     

    det er tusen spørsmål av samme type som det som jeg også stresser meg ihjel for å finne svar på. Det er så mye svadanyheter for tiden som virker mer som copy-paste fra en reklametekst enn som en konkret nyhetsartikkel. Det kommer et dusin nyheter om 3d-tv'er hver dag og så står det ikke engang noe om hvilken teknologi som brukes (shutter, polarisert, osv) eller noe om hvilke shutterbriller de vil være kompatible med, osv osv. Det står bare masse svada som "egen chip for å gjøre om 2d til 3d" og alt mulig tull uten et eneste ord om hvordan det fungerer sett fra et teknisk perspektiv. Man ender opp med å bruke timevis på googling for å få svar på ting for hvert produkt.

     

    Personlig tror jeg jeg gleder meg mest til IZ3D kommer med sin 27" datamonitor med polarisert lys akkurat nå, men det går nok ennå en stund til den kommer. : (

     

     

     

    Jeg lurer på hvilket 3D materiale som skal vises, hvilket lagringsmedie og kabelstandard som skal brukes?

     

    Får vi f.eks NRK i 3D om noen år? Eller de siste spillefilmene? Får man dette via HDMI-kabelen?

     

    det er tusen spørsmål av samme type som det som jeg også stresser meg ihjel for å finne svar på. Det er så mye svadanyheter for tiden som virker mer som copy-paste fra en reklametekst enn som en konkret nyhetsartikkel. Det kommer et dusin nyheter om 3d-tv'er hver dag og så står det ikke engang noe om hvilken teknologi som brukes (shutter, polarisert, osv) eller noe om hvilke shutterbriller de vil være kompatible med, osv osv. Det står bare masse svada som "egen chip for å gjøre om 2d til 3d" og alt mulig tull uten et eneste ord om hvordan det fungerer sett fra et teknisk perspektiv. Man ender opp med å bruke timevis på googling for å få svar på ting for hvert produkt.

     

    Personlig tror jeg jeg gleder meg mest til IZ3D kommer med sin 27" datamonitor med polarisert lys akkurat nå, men det går nok ennå en stund til den kommer. : (

     

    EDIT : fikk feil quote

  14. Har det ikke bare å si på 3D? At bare de kortene du har listet kan vise 3D.

     

    Som regel kan man ha høyere HZ jo lavere man går i oppløsning.

    Det er som regel sånn, men det gjelder ikke denne skjermen. Kjenner mange som har bestilt skjermen, som ikke har noen av de skjermkortene som er listet, og de har ikke klart å få 120hz i andre oppløsninger enn i maks (1680x1050). Så det virker ikke som det bare gjelder 3D-funksjonen. Så de har bare solgt skjermen videre, for de har ikke sett vits i å ha den når de ikke kan bruke 120hz i cs i f.eks 640x480 eller 800x600.

     

     

    Kan man ikke sette skjermkortet til å reskalere bildet til skjermen sin native 1680x1050 oppløsning da? Alle moderne kort har vel den funksjonen... eller får man ikke 120hz selv om man gjør det? Mener jeg har sett counterstrike folk rundtomkring som skryter av den skjermen

×
×
  • Opprett ny...