Gå til innhold

sptz

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sptz

  1. Gjorde det nettopp jeg :p

     

    Ikke hold "option" inne under oppstart. Du må velge pinnen fra EFi boot menyen.

    Bare start maskinen på vanlig vis, før den booter så kommer EFi boot menyen opp. Der kan du velge pinnen :)

    Du bruker rEFIt da eller? Jeg tenkte på et system som var et rent EFI/GPT system ikke et hybrid system som har GPT/MBR boot. Grunnen til at jeg ikke kjørte på med å installere rEFIt med en gang var pga alle rapportene som sier at Lion/nyeste fw er innkompatibel med rEFIt. rEFIt siden var også leeenge siden var oppdatert.

  2. Prøver å installere en linux distro (arch var planen) på min mbp siden jeg vil teste noe software på en "native" linux installasjon.

    Problemet er at jeg ikke kjenner til hvordan jeg skal boote installasjonsmediet (USB stick) i EFI. installasjonsmediet er "Archboot"[1] som det står skal ha støtte for EFI boot.

    Dette ble gjort for å lage installasjonsmediet:

    diskutil unmountDisk /dev/disk1
    sudo dd if=Downloads/archlinux-2012.01-1-archboot.iso  of=/dev/disk1 bs=1m
    diskutil eject /dev/disk1
    

    Jeg antar at en skal få opp støttede medier når en holder nede "option" under oppstart?

    Men det kommer ikke opp noen USB disk her... :(

     

    Er det noen av dere som dualbooter osx og <distro>-linux i EFI modus?

    Har dere i såfall noen tips til hva jeg kan gjøre for å få inn en distro på mbp min?

    [1] https://wiki.archlinux.org/index.php/Archboot

  3. Prøver å installere en linux distro (arch var planen) på min mbp siden jeg vil teste noe software på en "native" linux installasjon.

    Problemet er at jeg ikke kjenner til hvordan jeg skal boote installasjonsmediet (USB stick) i EFI. installasjonsmediet er "Archboot"[1] som det står skal ha støtte for EFI boot.

    Dette ble gjort for å lage installasjonsmediet:

    diskutil unmountDisk /dev/disk1
    sudo dd if=Downloads/archlinux-2012.01-1-archboot.iso  of=/dev/disk1 bs=1m
    diskutil eject /dev/disk1
    

    Jeg antar at en skal få opp støttede medier når en holder nede "option" under oppstart?

    Men det kommer ikke opp noen USB disk her... :(

     

    Er det noen av dere som dualbooter osx og <distro>-linux i EFI modus?

    Har dere i såfall noen tips til hva jeg kan gjøre for å få inn en distro på mbp min?

    [1] https://wiki.archlin...ex.php/Archboot

  4. Jeg vurderer nå litt samsung sin kommende 7-Series. Noen som vet noe mer om hva den prismessig kommer til å havne her i Norge når den kommer (fant den ikke på prisguiden) ?

     

    http://www.engadget.com/2011/08/30/samsung-unveils-series-7-laptops-we-go-hands-on/ denne med archlinux (eller hva som er hot fortiden på desktop med et fornuftig pakkesystem) er kanskje akkurat hva jeg er ute etter. Dog litt vanskelig å si før det har kommet noen tester på noe annet en prototyper. En noe skamløs apple kopi, men når jeg nå en gang digger den type tastatur så skal jeg ikke klage på at de stjeler gode ideer :p

  5. Hva slags våtdrakt trenger man for å snorkle noenlunde behagelig i Norge nå, og utover vinteren uten å fryse ihjel? Eller er det såpass kaldt at jeg må kjøpe meg tørrdrakt?

     

    Du trenger opencell (neopren) drakt som som sitter ordentlig tight. Opencell neopren er mye mykere en hva man finner i vannsportdrakter og dykkedrakter (for SCUBA i sydligere strøk). Skal man dykke (SCUBA) i norge trenger man tørrdrakt, men til fridykking og snorkling er våtdrakt tingen. Du bør også skaffe deg en snorkel (UTEN Ventil!) og maske om du tenker på å drive litt aktivt med dette.

     

    For fridykkerutstyr i Norge er dette den desidert beste plassen å starte: http://www.frivannsliv.no/

  6. Var selv på jakt etter noe lignende for noen uker siden, og jeg endte opp med en mpb13".

    Leitet lenge etter en med stor styreflate ala macbook, men ingen falt i smak.

    Du kan jo evt selge macbooken du har nå. Da er du jo godt på vei mot en mbp15"

    Macbooken jeg har nå er fra 2007 tror jeg (MacBook2,1) så den er det vel neppe så mange som betaler penger for. 15" er også et must ellers så hadde det nok fort blitt air eller mbp13".

     

    ThinkPad T-serie er solide maskiner – noen av de har god batteritid – men prisen er ikke plagsomt lav. I tillegg til pris er aberet ifht Macen den triste, lille pekeflaten.

     

    Noen vil ha det til at TimelineX-maskinene fra Acer kan sammenlignes med MacBook Pro, jeg er usikker på hva slags kvalitetssans mennesker som hevder slikt har. Men de er i det minste en del billigere.

    ThinkPad kan jeg like, men desverre så er de priset omtrent som apple sine maskiner (dog veldig mange flere modeller), de har COM port fortsatt og det har jeg bruk for innimellom (cisco), men overlever med usbadapteret jeg har allerede så bare "convenient" ikke noe must. Noen som kan si sin mening om ThinkPad tastaturet vs Apple sitt laptop tastatur?

     

    Missforstå meg rett, jeg trenger ikke en mac kopi, men jeg er litt skuffet over kvalitestfølelsen på en del maskiner jeg har lånt noen minutter de siste årene så jeg er ganske skeptisk :)

  7. Hei, jeg ser etter ny laptop. Jeg har macbook nå, og kan gjerne kjøpe mac igjen, men prisen er noe i overkant. Ser derfor etter en alternativ maskin jeg kan kjøre archlinux/wintendo7 på, i stedet for macbook pro med os x.

     

    Det viktige for meg i en laptop er et godt tastatur og styreflate, god byggekvalitet og god skjerm. 15-17" er hva jeg ser for meg. (synes 13" på macbooken jeg har er litt i minste laget) bør også ha ssd disk.

     

    Nøyaktig hvor mange poeng maskinen greier i PCMark ol er ikke det viktigste, god batterilevetid og støynivå trumfer max ytelse (om det ene går på bekostning av det andre)

     

    Jeg tenker en pris under 10.000,- Finnes det ikke noen iht spesifikasjonene til rundt 10.000 tror jeg det er like lurt å ta skrittet helt ut å gå for en Mac Book Pro 15" da den på alle punkt utenom pris ser ut til å leve opp til spesifikasjonene.

     

    Så er det noen som har noen forslag til hvordan maskin jeg burde se på?

  8. Det står særdeles sørgelig til på hw fronten hos meg. Min steingamle(2004 modell) stasjonære PC med "AMD Athlon 64 Processor 3000+", "ATI Radeon 9600"og 512mb ram er ikke det man lenger kaller top moderne. Verre er det at det bare etter iherdig tweaking greier å spille av 720p film.

     

    Siden maskinen helst står på 24/7 på soverommet så er stillegående et viktig element. Den må selvsagt også kunne spille av alt i HD. Utover det har jeg ikke noen andre krav en at den ikke bør være innfisert av microsoft og at jeg gjerne kunne trenger noen greie pchøytalere. (greie, vil altså bare si hakket over crappy høytalere) Et trådløst tastatur/mus hadde selvsagt ikke vært å forakte heller. men ikke noe krav. (!) ;)

     

    Har sett litt på dette oppsettet: http://old.prisguide.no/vis_handlevogn.php?waggon_id=26868

     

    Men det virker som litt utdatterte anbefalinger, samt at min target price ligger under 4500-5000kr. Jo mer jeg sparer her (kravene mine er jo ikke skyhøye) jo mer kan jeg bruke på skjerm. Likevel er jeg skeptisk til atom prosessorer. (uten noen veldig god grunn) Så om du anbefaler en slik enhet har jeg lyst til å høre en begrunnelse.

     

    Så er det noen som har noe forslag til hardware? (Før jeg brenner hele studielånet på helium og dykkerutstyr?)

     

    På forhånd takk!

    sptz

  9. Andre1980 det er helt sant at ballen går begge veier og om KS gjør en dårlig jobb og feks bestiller feil oppdrag så er det tullete og klage på montøren.

     

    Var ikke meningen å såre noen, og du gjør sikkert en glitrende jobb. Det kan til og med henne eltel har skjerpet seg det siste året og ikke fortjener negativ omtale. Det var ikke tilfelle for et år siden. Da var det en mengde feilmeldinger på ny installasjoner fra eltel som lett kunne vært ungått om de faktisk hadde sjekket linjen hos kunden. Jeg har sittet en par timer i telefonen med jara/telenor networks for å få montøren tilbake for å gjøre jobben skikkelig før han går for dagen... Jeg tror ofte slike problemer ligger på administrasjonsnivå(rutiner osv) og ikke på de enkelte montørene og kan sikkert derfor endres på kort tid. Relacom var i allefall overlegent mye bedre å samarbeide med for et år siden. Supert om dette har endret seg til det bedre nå :)

  10. Du har ikke helt forstått hva kundeservise er (og det stemmer jo bra med din forrige arbeidsgiver). NGT er meget 'grisete' når det kommer til at tilgodese kundens ønskemål/krav. Her gidder jeg ikke gi eksempel, da det er vel dokumentert, bl.a her på forumet. Jeg vet hva jeg snakker om, det er ikke så enkelt som at jeg er en internet drama queen med noen type for ISP fanboy-ism. Det er sjeldent at jeg gidder å svare på tråder som denne, men her er et unntak på sin plass.

     

    Jeg var en av de første som fikk bredbånd fra NGT i Oslo, og var kunde der frem til sist sommer. Jeg må ha en eller annen form for sado masochistisk lidelse, for jeg har aldri blitt så dårlig behandla som kunde i NOEN firma NOENSINNE. Simple as that, og jeg er neppe alene om den konklusjonen. Av en ren tilfeldighet delte jeg leilighet med en av nøkkelpersonene i det tidlige NGT på en semester i Italia. Vi hadde meget interessante samtaler om den første tiden i det firma. NGT har nok veldig bra tekniske løsninger, men under den tiden jeg var kunde visste de ikke hva kundeservise var for noe.

     

    Det er noe helt annet hos Tele2.

     

    //LD

    I stedet for å fortelle meg at jeg ikke har forstått hva kundeserice er så kan du kanskje opplyse meg om hvor jeg tar feil? Jeg vet det var store problemer med NGT den tiden det var ca 90% færre kundeservice ansatte. Jeg kan ikke de hvordan det er relevant i dag. Jeg er genuint opptatt av og lære nye ting og siden du "vet hva du snakker om" kan ikke du da forklare meg hvordan du tolket at jeg ikke vet noe om kundeservice ut i fra innlegget mitt?

     

    Hva konkret mener du med at NGT har problemer med å tilgodese kundens ønskemål/krav?

  11. Jeg blir alltid like oppgitt når jeg leser disse ISP trådene. Det fleste ISPer i norge leverer faktisk internett gjennom Telenor. WS hos Jara med andre ord. WS står for Whole Sale og Jara er den applikasjonen som man kobler til kunder gjennom Telenor sitt nett. (Jara.no funker forøvrig bisarr nok bare med IE)

     

    Det finnes en del ISPer som leverer internett på OA eller operatør aksess. Forskjelden på de to måtene er ganske stor. Når linjer leveres på OA har faktisk ISPen en mulighet til fikse utstyret selv og de kan ha direkte kontroll med dslamen. De kan feks kjøre tester på den aktuelle porten kunden er koblet til for å avdekke feil på den aktuelle porten. De vet også 100% sikkert hvordan dslam kunden er koblet til. Det vet de ikke med 100% sikkerhet om linjen er koblet opp via WS. Da må en bare stole på at infoen i Kapaks (som også er et telenorsystem) er korrekt. En har også tilgang til et par andre systemer, og det er ikke alltid disse systemene gir riktig svar.

     

    Et eksempel er en kunde som er koblet opp på WA og klager på lav hastighet. Kapaks kan si at maks hastighet her er 9600kbps, et annet system kan fortelle at kunden synker på 9600kbps. I de fleste tilfeller vil dette si at kunden får hva han er lovet og som er mulig å levere. Desverre så trenger dette ikke stemme i WA tilfeller. Om en eller annen løk hos telenor har punsjet inn feil tall kan kunden godt bare ha mulighet til å bruke 2452kbps(ens husker ikke helt nøyaktig hvilke hastigheter telenor har)

     

    Det er med andre ord et helvete å feilsøke på. Alle systemene til kundeservice sier linjen er korrekt, kundens ruter sier linjen er korrekt, mens faktiske speedtester sier noe helt annet. Stort sett vil dette si at kunden ikke har oversikt over hva som er koblet opp på linjen (virus, nabo som snylter på nettet, osv) Men på WA tilfeller har man få muligheter til å eskalere saken.

     

    Jeg vil derfor si at det er en absolutt fordel om man er koblet på OA utstyr, mulighetene til å feilsøke hos ISPen er svært mye større. Det som sannsynligvis kommer til å skje er nok noe ala det som skjedde når NGT tok over alle LOS kundene. NGT får tilgangen til alt OA utstyret Tele2 har og oppgraderer det etter hvert. Alle kunder som trenger ny ruter får tilsend denne gratis i posten, ingen får lenger tilsendt "tele2 rutere". Mange Tele2 kunder har jo speedtouch 516 og 585 og det er ofre ikke mer enn en firmware oppgradering som skal til for å gjøre disse NGT kompatibel.

     

    Om man har en ustabil linje og det ikke blir fikset ved å bytte ruter eksisterer problemet i nesten 100% av tillfellene på dslamen( 0.1% sannsynlig) eller på kobberet mellom sentralen og kundens ruter(99% sannsynlig).

     

    Er det på dslamen kan en montør bestilt gjennom jara bytte port på dslamen og markere den som deffekt, eller han må feilsøke på hele linjen mellom kunden og sentralen.

     

    Eneste grunnen til at en linje kan gå fra ustabil til stabil ved bytte av isp er at montøren velger et annet trådpar. Har kunden allerede internett er det veldig lite sannsynlig at montøren tar et annet trådpar en det som allerede er koblet opp. Om dette kombineres med slurv fra montørens side, der han ikke sjekker linjen hjemme hos kunden vil kunden ha akkurat de samme feilene med ny isp som han hadde med den gamle. Den beste måten er derfor å la en montør gjøre feilretting på linjen og ikke nyinstallasjon. Noe som oppnås ved at ISP kontakter jara feilretting. Feilretting har også høyere prioritet en nyinstallasjoner og derfor vil det går fortere å få feilrettet linjen sin av eksisterende ISP og ikke ved et bytte med påfølgende nyinstallasjon. Ved ny installsjoner kan det også henne du må betale for feilrettning, dette må du ikke om linjen allerede eksisterer. ISPene har forøvrig nada å si når det kommer til hvilke montør selskap som blir sendt ut for å rette feilen. Dette er Jara sitt domene. Min personlig erfaring er at Relacom har gode interne rutiner og du er meget heldig om det er de som kommer på besøk hos deg. Sønnico er litt mer blandet drops men fortsatt helt ok. Eltel er i den andre enden av skalaen og det er ikke uten grunn at de blir omtalt som "Heltel" blant kundeservice ansatte. Desverre avhenger montørselskap av hvilke samarbeidsavtaler Jara har med de forskjellige montørselskapene. De har stortsett gitt hvert enkelt selskap ansvar for en sentral og det skal helt spesielle forhold til for at et annet montørselskap kan bli tilkalt.

     

    Kundeservicen til NGT er forøvrig helt topp. Det var den ikke i 2007... Iløpet av et år gikk NGT fra å være norges værste kundeservice til norges beste. Dette i tester gjennomført av bransjen selv. NGT var i allefall best i 2008 jeg vet ikke hvordan det ligger ann i år iom at linjen min leverer hva jeg kan forvente, og litt til. Og med riktig valg av ruter i forhold til det relativt ustabile strømnettet her i blokka så er oppetiden helt upåklagelig. rebooter kanskje hver 2 mnd ens. Jeg har derfor ikke hatt noen grunn til å sjekke ut kunderservicen.

     

    Jeg skal innrømme at jeg jobbet på kunderservice hos NGT ca 5mnd i 2008. Dette kan selvsagt gjøre inntrykket mitt ubalansert, men det er ikke noe tvil om at jeg vil beholde dem som ISP så lenge jeg bare har mulighet til oppkobling gjennom kobber linjer. Den tiden jeg jobbet der var køen skjelden lenger en 5min. I press perioder 10min. Typisk hele nord-norge mister nettet pga brudd på to samband i trondheim. Alle som ikke ringer fra en telefon som ikke er registeret hos NGT og heller ikke skriver inn kundenr, vil måtte prate med 1.linje og ikke få automatisk beskjed slik som resten. Ingen kundeservice i verden kan fiske fellesfeil raskere om du maser på dem så det er lurt og ringe fra en registrert telefon.

  12. Jeg lurer på hvordan man leier ut 1,3 zombier og om man skatter av disse 190 000USD man tjener om dagen... ;-)

     

    Strengt talt virker det ut som om Yuval Ben-Itzhak bare trekker tallene ut fra sin magiske hatt. Det er nok penger i botnet, men at man kan fortelle akkurat hvor mye man kan tjene på det en dag tror jeg ikke noe på..

  13. ... zip ...

    Det mange heller ikke ser ut til å begripe er at nso nårsomhelst kan rive ut harddisken og hive den i elva. Han ville vært i sin fulle rett til å gjøre det.

     

    Ser at denne tråden ligger under "Nett-tjenester", og det burde forklare mer enn nok. "Tjeneste", ikke "rett".

    Det mange heller ikke ser ut til å begripe er at Edda Media nårsomhelst kan rive ut harddisken og hive den i elva. De ville vært i sin fulle rett til å gjøre det.

     

    ...

     

    Håper du ser likheten i de to utsagnene.

     

    Hw er faktisk i akkurat samme situasjon. Men her er det vel mer pengene som styrer politikken :-)

  14. xset s off glemte jeg å si at jeg har testet, dette med magert resultat.

     

    xset s noblank vil bare føre til at LCD skjermen ikke skrur av bakgrunnsbelysningen og bare viser en "opplyst" sort skjerm. Den samme som skjer med skjermen når jeg kjører xset -display :0 dpms force on Da kommer det fra blank til "sort" bakgrunnsbelyst.

     

    Jeg mistenker at det er noe i KDE som overkjører xset, men har ingen ide om hva det skal være.

     

    Jann ove sitt forslag fungerte heller ikke.

     

    Jeg har fått bekreftet at xset -display :0 dpms force off/on fungerer på andre maskiner.

  15. Leter etter den riktige kommandoen for å få skjermbildet ut av strømsparingsmodus.

     

    xset -display :0 dpms force off

     

    Kommandoen over fungerer glimrende til å skru av skjermen.

     

    xset -display :0 dpms force on

     

    Denne kommandoen setter riktignok skjermen ut av sparemodus og bakgrunnsbelysningen starter. Men skjermen er fortsatt "svart".

     

    Hvordan skal jeg enkelt kunne skur av og på skjermen til maskinen?

     

    Bruker ssh til å logge inn på den aktuelle maskinen, for de som lurte på hvorfor jeg har bruk for en slik kommando og ikke bare kan trykke en tast på tastaturet eller skjermen.

     

    OS:

    Kubuntu (2.6.27-11-generic)

    KDE 4.2.0

    X.Org X Server 1.5.2

     

    På forhånd takk for gode svar :D

  16. Oppdatering:

     

    Gikk innom elektronikk foreningen på Galleriet (Bergen) og fikk svar. Jeg trenger en transformator for at det ikke skal starte å brenne var svaret. Hun kunne tilby meg en som max greide 50w til 399,- eller en kraftigere (uspesifisert faktisk) til 1000,- Begge virket alt for dyrt for min lommebok. Så jeg gjorde nå et lite søk på Amazon og Ebay, bestiller man slikt derfra koster det $6 dvs 42kr. En må selvsagt legge på frakt, men selv da blir det max 100kr med dagens kurs.

     

    Noe å tenke på vis dere tenker å kjøpe transformator.

  17. Hva trengs for å få forbrukerelektronikk fra USA til å fungere i Norge? Har ikke bestilt enda men på produktbeskrivelsen står det 120VAC. Antar jeg derfor trenger en 220VAC til 120VAC transformator? Har det noe å si at de bruker 60 og ikke 50Hz i statene?

     

    Eller har de fleste produkter innebygd transformator som takler 220-120V og jeg bare trenger stikkontakt overgang?

     

    Beklager om dette er feil forum, men kunne ikke finne noe passende kategori på hw delen av forumet.

     

    -a

  18. Mulig dette bare er pga jeg til daglig jobber som kundekonsulent i en av de større kundeservice senterene i Norge. (ikke mobil) Jeg er generelt dritt lei av programmer og duppedingser som ikke er selvforklarende for folk uten it erfaring. Derfor elsker jeg iphone. Ingen maser på meg om hvordan de skal gjøre ditt eller datt på mobilen etter den er unlocka. De har ingen problemer med mail og surfing på telefonen.

     

    Hvem andre har gitt mail og surfing på telefonen til menigmannen før? Joda det har vært tilgjengelig siden din tipp oldefar ble født sier du kanskje. Problemet er at det bare har vært oss, den tekniske eliten i samfunnet, som faktisk har kunne bruke det.

     

    Inntil det kommer en ordentlig OS telefon med samme lave brukerterskel som iPhone håper jeg på Eple-monopol!

     

    Redmond, Start Your Photocopiers!

  19. Siden vi snakker prosessorer med en FSB på 1333Mhz, vil ikke en PC6400 (800mhz) senke hastigheten på systemet?

     

    Nei, FSB på 1333 er quad data rate, dvs egentlig 333 Mhz. PC2-6400 er dual data rate, så disse har FSB på 400 Mhz. Så FSB:DRAM er 4:5 når det ikke klokkes. Minne vil således bare være en reell hemsko ved klokking av FSB til over 400 Mhz.

     

    Ellers vil jeg faktisk si at E7200 er et meget interessant budsjettvalg. Har lavere FSB og skal være relativt klokkevennlig. Og prisen er 400 kr lavere.

     

    Har aldri satt meg inn i detaljene der så takk for svar :) Da ser jeg ingen grunn til å kjøpe noe raskere minne.

     

    E7200 skal jeg se på. Sist jeg kikket på prosessor var det faktisk en sammenheng mellom hz og nummer på prosessoren. Det er det heldigvis ikke lenger.

     

    Vil en E7200 dra det meste av moderne spill?

  20. Hei. Da satt jeg sammen denne, som vil duge supert. :)

     

    Takk for svar, har tatt ut de komponentene jeg ikke ser på som "sååå" viktig (kan erstattes av ting jeg alt har) .Kom ned i den ganske så anstendige prisen: 3428,- (eller 3850,- fra Amentio)

    http://prisguide.prisguide.no/vis_handlevo...waggon_id=77005.

     

    Men det finnes ingen CPU i dette oppsettet, det vil jeg kalle et litt vesentlig komponent ;) Så hva anbefaler dere der?

     

    Siden vi snakker prosessorer med en FSB på 1333Mhz, vil ikke en PC6400 (800mhz) senke hastigheten på systemet?

  21. Hei, jeg vurderer å kjøpe meg en pc til å spille på. Jeg er ikke sikker hvor mye tid jeg kan(er villig til) bruke på slikt fremover så prisen på en evt maskin bør holdes lavest mulig. Grunnen til at jeg ønsker meg en maskin heter World in Conflict. Etter å ha levd i linux/mac verdenen siden 2003 har spilling aldri vært et stort tema, men etter jeg tilfeldigvis så en World in Conflict trailer fikk jeg lyst til å erstatte min traver fra 2004.

     

    Er det mulig å skrape sammen en box som drar dette spillet på høy oppløsning til under 5000kr? Gjerne enda billigere. Mer en 5000kr er jeg ikke villig til å betale for slik morro.

     

     

    På grafikk fronten virker det som HD 4850 har gjort det rimelig bra i forhold til prisen. Jeg har aldri vært noen stor ATI fan pga de elendige driverene de stort sett har hatt i linux verdenen. Dette er derimot ikke et tema jeg vil ta hensyn til i denne omgang.

     

    Forslag på kabinett(m/vifte), psu, hovedkort, cpu og minne samt en liten hd mottas med takk. Om du også har andre anbefalinger på skjermkort siden kom med dem.

     

    Jeg er klar over at jeg ikke vil få det beste av det beste for den prisen, men jeg lurer på hva som er mulig.

     

    På forhånd takk :)

×
×
  • Opprett ny...