Gå til innhold

dabbo-baze

Medlemmer
  • Innlegg

    212
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dabbo-baze

  1. du vil forstå de forskjellige temaene ved å fortsette å gjøre mange oppgaver. det var et ganske dumt spørsmål, hehe, fordi nei, du kan ikke bli bedre i matte ved å ikke gjøre mange oppgaver. noen ganger kreves det slit, øvelse gjør mester, etc, etc.

  2. Hvordan søker man for stipend?

     

    Etter at du har takket ja til skoleplassen vil det komme opp en liten pop-up hvor det står noe informasjon ang. Lånekassen. Vi som går eller begynner i 2. eller 3. får stipend uansett :). (Om det er bokstipend fra forrige år, vet ikke jeg, men vi får i det minste).

     

    *Lokal hurra*

    denne pop-upen er borte for øyeblikket.

    når man går inn på lånekassen.no står det at man må logge seg inn på vigo.no og søke stipend derfra, men den grønne pop-upen jeg så tidligere er ikke der lenger.

     

    wut.

     

    edit: nvm, it's back up

  3. Godt poeng. Til tross for deres eksperimentelle aspekter, ser jeg på Mew som et pop-band, så det forundrer meg ikke at de havner på Svisj, etc. Det er det god pop-musikk er, å ha litt særegenhet og det lille ekstra; musikken til Mew inneholder alt av det jeg ser etter i pop-rock pluss litt mer. Gode popmusikere klarer å skyve grensene litt og det er blant annet Silas' ukonvensjonelle rytmikk som gjør at Mew skiller seg litt ut i popverdenen.

     

    Btw, jeg hører nå på Namesake Caution av Time of Orchids. Alle Mew fans må absolutt sjekke ut dette bandet. Harmoniene, arrangementene og melodiene og det hele er bare helt magisk. Avantgarde-rock blir ikke mer fengende enn Time of Orchids, og man skulle tro den ene vokalisten faktisk ER Jonas Bjerre. Jeg har en link til albumet hvis noen er interessert.

  4. Jeg er veldig, veldig glad i japansk musikk. Den japanske indie-scenen spesielt har så mye variert og så masse kvalitet. Her er noen av mine favorittband:

     

    Angel'in Heavy Syrup - pop med jentevokalist og sexy psykedelisk gitarspill :love: .

     

    Shugo Tokumaru - kul fyr som lager koselig og litt eksperimentell pop/folkemusikk.

     

    Acid Mothers Temple - et fargerikt band av gamle ville hippie/stonere som blander gamle japanske tradisjoner med 70-talls psykedelisk rock.

     

    Ghost - nesten det samme som Acid Mothers Temple men mer sofistikert. Disse gutta henter inspirasjon fra eldgamle japanske huler og templer samtidig som de fremstiller den i en moderne psykedelisk/rock-sammenheng.

     

    Michio Kurihara - gitarist i Ghost, og en av mine favorittgitarister. Albummet "Sunset Notes" er et vakkert album der hver enkel låt ble skrevet under hver sin solnedgang.

     

    Satoko Fujii Quartet - storslagne komposisjoner av pianist Satoko Fujii med et tight avantgarde-jazz/fusionband, bestående av blant annet Tatsuya Yoshida som er beskrevet som "the indisputable master drummer of the Japanese underground" (Tzadik).

     

    Ruins - progressiv spazzrock-duo formet av trommis Tatsuya Yoshida. Er du fan av Magma må du sjekke ut Ruins. Her har vi bare trommer, vokal og bass men energien er enorm.

     

    Boris - en eksperimentell trio som spiller alt fra stoner- og doom metal til avantgarde og drone til skitten psykedelisk bånngass-rock.

     

    Toe - nevnt i postrock-sirkelen men har sangstrukturer og dynamiske elementer som minner om mange populære "mathrock"-artister. Kjent for sine melodiske cleangitar-komposisjoner, tight backet av Kashikura Takashi's gløgge og skarpe trommestil. Rytmisk både eksperimentelt og veldig fengende.

     

    Green Milk From the Planet Orange - Hete psykedeliske "bow-chicka-bow-bow" jams for den som er glad i den klassiske acid/jamrock-tradisjonen (Jimi Hendrix, Grateful Dead, etc.) blandet med progressiv rock og råheten fra punk.

     

    Cornelius - indie-pop med elektroniske undertoner som er både gøy og intelligent samtidig. Perfekt sommermusikk.

     

    Bondage Fruit - regnet som et av de beste eksemplene av den moderne Zeuhl-scenen. Kjent for å innlemme tradisjonelle stilarter som blues, jazz og rock i maniske og komplekse avantgarde/progressive strukturer.

     

    Soil & Pimp Sessions - et energisk club-jazz band som har nylig startet å vekke internasjonal anerkjennelse.

     

    Suishou No Fune - langsomme drømmeaktige ballader med silkemyke gitarer, some bygger seg opp mer og mer til de eventuelt blir en enorm, tykk tåke av psykedelisk støy. Med nifs vokal hvisket igjennom.

     

     

    Og både Final Fantasy- og Zelda-musikk er jeg også fan av. :D

×
×
  • Opprett ny...