Gå til innhold

HenkiB

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HenkiB

  1. Microsoft er ganske strenge når det gjelder krav til hardware. I og med Windows MCE egentlig ikke er beregnet for løssalg (kun OEM) så har de satt opp en del rettningslinjer for hva en godkjent MCE PC skal inneholde. Fant en side hos microsoft:

     

    http://www.microsoft.com/windowsxp/mediace...rtners/dfw.mspx

     

    som gir litt informasjon om hva som kreves og hvor du også kan laste ned et test program for å se om du har et system som er godkjent. Kanskje det kan hjelpe deg.

  2. Tja.... min erfaring med Hauppauge er velidg bra. Har hatt et PVR-250 pci kort i ca et og et halvt år nå og har ikke hatt noen problemer. Men det skal sies at PCi er oftere lettere å få til å fugere godt enn USB.

     

    Jeg har ingen erfaring med MCE så jeg kan ikke si hvor godt det vil fungere med det. Men jeg vet at flere som bruker SageTV, som meg, har gode erfaringer med både Hauppuage PVR-USB2 og Plextor sin ConvertX. ConvertX har også støtte for hardware opptak til divx, men vet ikke om den er støttet i MCE.

  3. Dette Programmet her gjør det du vil helt glimrende:

    http://www.svcd2dvd.com/

    og det koster bare en hundrelapp å registrere.

     

    Men vær klar over at kvaliteten vil bli veldig mye dårligere hvis du vil presse alle episodene inn på en plate fordi du må konvertere xvid/divx filene til mpeg2 som er DVD-video formatet.

     

    Vil bli mye bedre om du deler episodene på 2 DVD plater.

  4. Har et Hauppauge pci kort selv og er meget fornøyd, og etter hva jeg har lest er det USB2.0 kortet meget bra.

     

    Tenkte jeg kunne foreslå et alternativ: Plextor ConvertX PX-TV402U

    https://prisguiden.no/vis_produkt.p...roduct_id=24005

     

    Noen hundrelapper dyrere, men med bedre funksjonalitet. Har ingen erfaring med denne, men det har får ganske gode anmeldelser.

     

    Her er en anmeldelse: http://htpcnews.com/main.php?id=plextor_divx (Testen bærer litt preg av at kortet hadde dårlig software støtte for et år siden. Har nok bedret seg veldig)

  5. Leste akkurat dagens Aftenposten Aften og midt i avisen reklamerer Elkjøp med "Åpningsfesten fortsetter" da de mandag åpnet et nytt varehus på Lørenskog. Et av tilbudene kun på Elkjøp Lørenskog er dette kortet til kr 695,- men det står at det er kun 30 stk. Er vel en mulighet dette kortet aldri skulle vært lagt ut med den prisen på nettbutikken. Har bestillt selv, så det blir spennede å se hva som skjer...

  6. Etter hva jeg vet er det bare Hauppauge MVP og Pinnacle Showcenter som støtter streaming av tv, med full PVR funksjonalitet. Etter hva jeg ser av spesifikasjonene til den nye enheten fra Pinnacle så kan den vise HD materiale i 720p og 1080i via komponent utganger. Spennede og se på omtaler når det dukker opp da dette tydligvis er en oppdatert versjon av den som kom for et pr. år tilbake. Det som gjør meg skeptisk i forhold til TV streaming er at Pinnacle ikke leverer tv kort med hardware encoding. Har veldig dårlig erfaring med dette fra tidligere når det gjelder streaming, da det forutsetter at tvsignalet blir software encodet onthefly til mpeg2. Dette er i PVR miljøer sett på som en svært dårlig løsning

     

    En kommentar til knutinh

    Jeg har også kommet til konklusjon at hvis du ønsker å lage en HTPC som skalerer bilde er den eneste muligheten og koble PCen direkte til fremviser og ikke i et streamer oppsett. Skulle forsåvidt ikke være et problem å sette en støyende PC et godt stykke unna da man kan kjøpe DVI/HDMI kabler i 10 meters lengde som ikke forringer bildet.

     

    Et oppsett med streaming vil primært, mener jeg, være et oppsett uten skalering og stiller dermed ikke så store krav til maskinvare. Om man så blir fornøyd med et ferdigprodukt eller om man ønsker funsksjonaliteten og oppgraderings muligheten en PC har vil være en smak sak. Etter mine erfaringer er ikke de ferdiglagde streaming løsningene med TV funksjon slik som fra Hauppauge eller Pinnacle gode nok enda i forhold hva man lett kan lage ut av en itx basert PC o.l. men dette er vel heller et spørsmål om tid før det kommer.

  7. Ville legge inn et inlegg med basis i SageTV som jeg har erfaring med.

     

    SageTV er primert et PVR software system med hovedfunksjon på TV opptaksdelen og har i tillegg et bra oppsett for avspilling av filmer i divx eller dvd og mp3 filer. Hovedgrunnen til at jeg kjøpte SageTV i fjor var mulilgheten til å streame tvsignalet fra hoved PCen som hadde TV-kortet installert og ut på nettverket i leiligheten. Sage har lagt opp programvaren slik at du kjøper først en fullversjon av programmet og så klienversjoner avhengig av hvor mange maskiner du ønsker å streame til. Det som er veldig bra er at klientversjonene fremstår funsksjonelt som helt de samme som fullversjoenen. Dvs. at det er ingen funksjonell forskjell mellom klientversjonen og hovedversjoen med hensyn til kvalitet på bilde, forsikelse når man skifter kanal osv.

     

    Før å kjøre en klientversjon av sage trenger man en minimal oppsatt PC. Går ut ifra en itx basert PC uten problemer vil kunne kjøre en klientverson.

     

    Men det finnes også en mulighet til å elliminere en PC helt. I fjor høst lagde en av brukerne på forumet en plugin som muliggjore bruk av Hauppauge MVP som tynnklient .(Denne koster egentlig drøy 1000 kr men ligger ute i flere nettbutikker til under 200 kr. Lurer på hvorfor?)

     

    Haupauge MVP er egentlig en litt dårlig media streamer sammenlignet med andre streamere. Det som gjorde den interessan var at selve brukergrensesnittet var software styrt fra en server pc. Det gjorde det mulig å bruke grensesnittet til Sage og dermed få all den funksjonaliteten som er bra med SageTV inn i Hauppauge MVP. Det er både fordeler og ulemper med dette. Fordelene er at man elliminerer behovet for PC og at TVbildet er bedre enn hva de aller fleste skjermkort klarer og levere analogt til en TV. Ulempen ligger i at den begynner å bli ganske gammel modell, fjernkontrrollen har litt treg respons og den støtter ikke MPEG-4.

     

    Jeg har brukt dette løsningen et halvt års tid nå og selv om Hauppauge MVP ikke er en opptimal løsning så fungerer den glimrende som en tynnklinent når det gjelder streaming av TV og TV opptak med SageTV som hovedsoftware.

  8. Ble også forvirret av de ulike testene da jeg leste dem tidligere i uken. Fra tidligere har vel Hauppauge kortet vært sett på som de kortene med best bilde. Men mitt intrykk er vel at de har blitt forbigått teknisk av Nvidia og ATI. Om det betyr at bildet blir bedre skal ikke jeg uttale meg om.

  9. Velg TV_kort med hardware-encoding. Prisforskjellen er blitt mye mindre siste året.

    Les test her: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2393&p=1

     

    Vinnerne i testen var disse kortene

     

    Hauppauge pvr 250 er gått ut av produksjon og erstattet med pvr150 som i praksis er det samme kortet:

    https://prisguiden.no/vis_produkt.p...roduct_id=23652

     

    Sapphire Theatrix Theatre 550 Pro

    https://prisguiden.no/vis_produkt.p...roduct_id=25678

     

    Lavete pris på Sapphire kortet er 642,-

     

    Det følger med fjernkontroll til begge hovedkortene.

     

    Når det gjelder software vil anbefale å sjekke ut http://mediaportal.sourceforge.net/

  10. Tror ikke det finnes flere m-atx s939. Men i og med du ikke hadde store planer med ffdshow så har du strengt tatt ikke bevov for mer kraft enn du kan få ut av av s754 system. Dessuten blir det også billigere.

     

    Når det gjelder skjermkort så er det bare en ting som gjelder for HTPC om dagen og det er GeForce 6600gt. Bra på tv-out ,men glimrende på dvi. Så der er det mye og hente den dagen du oppgraderer til projektor.

     

    Et lite dilemma er om du ønsker pci-express eller agp. Problemet er at det kabinettet til Silverstone kun leveres med raisers for agp og pci. På nettsidene til Silverstone står det at de har laget ny raiser for pci express, men ingen av nettbutikkene i norge har fått det inn enda.

     

    Ang Tv-kort så er det veldig mye spennede. Ikke minst DVB-T, men jeg ville sjekket erfaringene til andre. Har lest innlegg fra noen som kjøpte kort nå, uten å få inn noe som helts. Når det gjelder vanlig tv-kort er det ikke tvil om at NVTV kortene er glimrende på bilde, men har elendig tredje programs støtte. Ønsker du størst mulig muligheter for å bruke annen programvare enn det som følger med kortet er Hauppauge kortene noe å satse på. Jeg har selv et Hauppauge pvr250 kort og er kjempe fornøyd. Et spennende nytt kort er Sapphire Theatrix Theatre 550 som er basert på den nye chippen til ATI. Har fått glimrende kritikker og er allerede støttet i mye programmvare. Prisen er dessuten meget god.

  11. Har sett på dette hovedkortet selv, men jeg kan ikke finne noe sted at det støtter Cool'n Quiet. Er det noen som kan bekrefte/avkrefte det.

     

    Stiller meg helt bak ChristianW når det gjelder størrelse på harddisk. Har en HTPC/PVR selv med SageTV og et Hauppauge pvr250 tv-kort og jeg fyller veldig lett opp 160GB bare med opptak. Pluss at man gjerne har en del filmer og musikk i tillegg.

  12. Har noen erfaringer med Hauppauge MVP. Kjøpte den for et halvt år siden for bruk sammen med SageTV som er en PVR løsning. Fordelene med MVP er at den eneste løsningen hvor menyene er software basert. Det betyr at brukergrensesnittet er "skinbart". På den måten finnes det flere løsinger når det kommer til hvordan menyene fremstår på TVen enn det som er standard.

     

    Har som sagt gode erfaringer med SageTV, men det koster litt penger. En gratis løsning er gbPVR. Fungerte glimrende det også.

     

    Det mest negative med MVP er at den ikke har hardware støtte for mpeg-4 dvs. xvid, divx mm. eller AC3 som gjør at den ikke kan direkte dekode DVD plater. Nå har etter hva jeg vet gbPVR kommet med en løsning hvor begge deler allikevel er mulig, ved at programmet reenkoder "ikke hardware støttede filmer" til mpeg2 eller reenkoder AC3 lyden på en DVD plate til mpeg audio som den klarer å spille av. Har ikke testet dette, men etter hva jeg vet klarer den å reenkode mpeg-4 filmer direkte, mens med DVDer må lyden reenkodes helt før det er mulig å se filmen. Tar en halv time eller noe sånt.

     

    Tror allikevel fordelen til Hauppauge MVP er først å fremst som en PVR klient (Personal Video Recorder). Sammen med ett eller flere hardware TV-kort på server PCen fungerer den glimrende som den perfekte "opptaksmaskin" for tv fra kabel eller satelitt.

  13. Vet at en del bruker Pentium III maskiner med Hauppauge PVR kortene uten problemer. Det er kun Hauppauge PVR 350 som har decoding, men din maskin er mer enn rask nok til å gjøre det i software. Så jeg er sikker på at PVR 150 vil fungere strålende.

     

    På min xp 2500+ med et Hauppauge pvr 250 (som var forløperen til pvr 150) ligger CPU load på 5% ved encoding (hardware) og mellom 20 og 30% ved decoding (software)

×
×
  • Opprett ny...