Gå til innhold

Vulpes Vulpes

Medlemmer
  • Innlegg

    342
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vulpes Vulpes

  1. Jo, se over.

    Da har vi ulike oppfatninger og erfaringer og fått motstridende informasjon.

    https://www.news-medical.net/health/Blood-Sugar-Normal-Values.aspx

    For det første, så kommenterte jeg bare din påstand om at "en frisk person har aldri 10", selv etter et måltid, som er feil. Trådstarter var fastende da hun målte 10, så for henne er det høyt, ja.

     

    Den generelle regelen (som bare er en kunstig grense leger setter så de har et tall å forholde seg til) er 11,1 mmol/L. Har man høyere blodsukker enn dette på noe tidspunkt så er det grunn til å mistenkte diabetes, men det kan også være andre årsaker.

     

    Har selv målt over 10 mmol/L blodsukker på min mor kort tid etter et måltid. Noen timer senere var hun nede på 4,3. Hun har vært hos fastlegen og tatt en grundigere test som viste at hun ikke har diabetes. Hennes høye måling kan sikkert forklares med alder. Blodtrykket blir også høyere med alderen.

  2. En frisk person har aldri 10.

    Blodsukkeret svinger lite hos en frisk person. Normalt blodsukker er mellom 3,3 og 7mmol/ .

    Når man spiser fungerer en frisk persons bukspyttkjertels insulinproduksjon av naturlig insulin veldig raskt og avtar raskt og man ser små svingninger.

     

    Som sagt bør dere sjekkes begge.

    En frisk person kan ha blodsukker i hvert fall helt opp til 11. Det er i kun i helt fastende tilstand at friske personer ytterst sjelden har høyere enn 5-6 i blodsukker. 

  3. Skulle gjerne hatt litt mer hjelp av deg, Robert. Jeg har kjøpt billett til Chicago og ser på Chicago-Marquette nå. Avstanden mellom de to byene er omtrent som Oslo-Bergen.  Allikevel er billigste billett fra Chicago-Marquette omtrent 8 ganger så dyrt som Oslo-Bergen. Hva kommer dette av? At det bor få folk i Marquette?

     

    Fly fra Oslo til Bergen koster 300 kroner med rabattkode, selv om jeg bestiller uka før. Billigste fly Chicago-Marquette koster 2800 kroner ikke inkludert bagasje, halvannen måned før avreise.

     

    Trodde USA var billigere jeg.

  4. Det er en liten by så du må vanligvis mellomlande i Chicago før du kommer dit. t/r koster 8-9k i august om du er fleksibel på dato.

     

    Siden det er lite tid til å få lav pris på gjennomgående billett kan du prøve å spiltte reisen opp. Du kommer til Chicago t/r for ca 3500,- i august og Chicago-Marquette t/r for ca 2500,-. Pass bare på å legge inn skikkelig buffer i Chicago om du ikke har gjennomgående billett.

    Hvor fant du de prisene? Jeg skal flytte til USA, så jeg kjøper bare enveisbillett. Da må det jo bli enda billigere da?

  5. Skal til USA i august, men det finnes ingen direkteflyvninger til byen jeg skal til (Marquette). Billigste priser jeg har funnet er 11000 kroner én vei. Kan dette stemme? Synes det var uhorvelig dyrt. Finnes det noe sted jeg kanskje kan finne rimeligere billetter?

  6. Jeg er dekket av folketrygden via Lånekassen, men HELFO anbefaler alle å kjøpe privat forsikring i tillegg (antar dette gjelder tap av eiendeler osv.) Jeg har kredittkort som visstnok gir reise og avbestillingsforsikring, men vet ikke om dette er godt nok.

     

    Har ikke lyst til å betale mer enn jeg trenger.

     

    Noen som har kjennskap til dette som kan anbefale en rimelig forsikring?

  7. Til deg over: Jeg var i samme situasjon for noen uker siden. Jeg ba henne ut men hun ville ikke. Jeg ble veldig overrasket og såret, men samtidig er jeg glad for at jeg ba henne ut først som sist så jeg slipper å bruke mer tid på noen som ikke er interessert.

     

    Jeg ville kjørt på og spurt henne ut. Sier hun ja, så bra for deg. Sier hun nei, så gjør det vondt, men du sparer deg for mye bortkastet tid.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...