Gå til innhold

M`kululu

Medlemmer
  • Innlegg

    761
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av M`kululu

  1. Hvil uansett minst 48 timer før du trener en muskel på nytt.

     

    Særlig om man kjører mye til failiure, eller trener veldig tungt med få reps osv, altså trening som sliter ut nervesystemet, så må man huske at det kan ta svært mye lenger enn 48 timer før nervesystemet har hentet seg helt inn igjen.

     

    Mye mat er også essensielt for restitusjonen.

  2. Etter noe problemer måtte en formatering til. Gjorde som før, men etter innstallering og restart, så jeg som vanlig xp-bildet som vises mens windows laster.

     

    Problemet kommer idet man vanligvis får opp den blå skjermen der man velger bruker og logger på. Her bli skjermen svart, men jeg hører at pcen kommer inn i windows (ikke skrudd av de standardlydene). Må så inn i safe-mode og avinnstallere driverne.

     

    Men lenger kommer jeg ikke. Noen forslag?

  3. Det var raskt svart :)

    Alle de 5 er enig om at han har odel, og at han skal "overta" den.

    "gården" kommer til og bli som den er. DE som bor der bor der, og det gamle huset, kommer til og bli stående ubebodd..(nr 2 bor mange mil unna, og ønsker ikke og flytte opp)

     

    60 mål med gress ca.

    + utmark.

     

    Så vidt jeg forstår, så har alle de 5 søskene tenkt og levere inn en Egenerklæring om konsesjonsfrihet.

    Vil det si at de deler på eiendommen?

     

    Å sende inn egenerklæring om konsesjonsfrihet i seg selv vil ikke gjøre de til sameiere, men om sameie er målet her, antar jeg de må det. Altså at de overtar eiendommen sammen.

  4. Hei

    Trenger litt info,fakta eller litt hjelp her.

     

    Eiendom fra tidlig 1900 tallet.

    Foreldre er døde

    5 søsken

    elste er dame, nr 2 er mann

     

    Dette har hvert gårdsdrift her før. Til eget formål. "dyrket" gress til egne dyr,sau osv.

    Litt innmark og en del utmark.(Har ikke hvert drevet gårds drift på mange år)

    er også ca 4-5 hus på eiendommen som de andre søskene bor i.

     

    Hvem arver?ar sønn som er nr 2 odel, etter gamle regler?(Hvis den ikke er gjort om)

    Har man boplikt da hvis nr 2 får den via odel?

     

    Hva vil det si og levere egenerklering om konsensjonsfrihet?

     

    Takker for svar og synspunkter

     

    for å svare godt, må jeg vite litt mer om antall dekar dyrka mark og utmark (anslag er forsåvidt nok). For prioriteten er fødselsdato relevant, siden menn født før 1965 får prioritet foran eldre søstre.

     

    Den som bruker sin odelsrett får personlig bo- og driveplikt i 5 år. Merk her at å bruke odelsretten innebærer odelsløsning med rettssak.

    Om man derimot tar over en eiendom man har odel til (uten odelssak), boplikt får man her også men det er noen modifikasjoner.

     

    å levere egenerklæring om konsesjonsfrihet innebærer om jeg i farten husker rikit, lite annet enn at den som leverer det sier at han oppfyller kravene til å erverve eiendommen uten konsesjon (dvs. uten spesiell "tillatelse" fra det offentlige). En med odelsrett oppfyller f.eks kravene til konsesjonsfritt erverv.

  5. Servitutter som ligger til eiendom, kan som hovedregel ikke selges.

    Servitutt der en person er rettighetshaver, kan som hovedregel selges. Men her er det en viktig reservasjon. Om det er slik at retten er gitt/solgt til DEG som person, i egenskap av å være f.eks barnebarn av arvelater, kan det gjøre umulig for deg å selge servitutten fritt videre. I og med at du har fått retten i et arveoppgjør, kan det tenkes at du vile falle inn under dette.

  6. Tidligere eier har helt klart gjort feil i å ikke opplyse om dette, og i og med at dere har tinglyst skjøte uten noen heftelse, samt at det ser ut til at dere har handlet i god tro, kan det nok hevdes at dere muligens ved kjøpet har utsletttet vannretten (som naboene forøvrig burde ha tinglyst da det er i deres interesse å værne om denne servitutten).

     

    Hevd kan oppstå etter 20 års bruk, om bruken springer ut av en tilsvarende rett, og tidligere eier kan ikke ha motsatt seg det.

    Men rett basert på hevd vil stå noe svakere enn tinglyst avtale, jfr. over.

  7. For et par uker siden opplevde jeg for første gang at pcen ikke ville starte, eneste feilmelding jeg fikk var når jeg prøvde safe mode og fikk vite at sptd.sys manglet. Leste litt rundt på forumet, der det kom fram at det kunne være noe tull forårsaket av Daemon Tools. Etter formateringen brukte jeg ikke lenger det. Så etter et par uker begynte pcen å krangle igjen, og det endte med samme feilmelding som over. Formaterte og reinstallrte på nytt. Nå begynner jeg å lure på hva som feiler dataen, den har fungert fint i årevis...

     

    Noen som har tips?

  8. Kontakt statens kartverk for å finne ut hvem som i grunnboka er tinglyst som eier(e). Som påpekt over trenger ikke dette å stemme med virkeligheten, men det er en start. Ikke bruk GAB da det ikke er knyttet rettsvern til opplysningene der.

  9. Dette er mer arverett en odelsrett strengt tatt. Når foreldrene dør, blir gården storesøster har overtatt sett på som arv. Si at at hun i gården har fått 1 mill, og boet etter dine foreldre er verdt 1 mill. Da får dere to småsøsken 0,5 mill hver, siden storesøs allerede har fått gjennom gården (tror det er omtrent slik).

     

    Når det gjelder odel vil storesøsters eventuelle barn ha bedre odel enn dere to søsken.

×
×
  • Opprett ny...