Gå til innhold

Tomle

Medlemmer
  • Innlegg

    302
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tomle

  1. Tror de skal slite, som mange andre, og spesielt siden de benytter en Alwinner SOC. Svært dårlig støtte fra produsent, dårlig med datablader offentlig, etc.

     

    I forhold til en RPI2 er det ikke store ytelsesforskjellen heller på CPU. A53 er ikke mye raskere enn A7 på samme klokkefrekvens. http://www.cnx-software.com/2015/04/09/relative-performance-of-arm-cortex-a-32-bit-and-64-bit-cores/

  2. Ok, så det er altså en Chromebox/stick de lager ser det ut til... Null tro på denne, som andre sier hvorfor ikke Lumia 950, eller bare en Chromebox? Denne kan heller ikke brukes uten et løpende abonnement tydeligvis.

     

    leser nå at de skal ha 20€ i måneden i abonnement, ellers så har du en tilnærmet død boks. Lykke til!

     

    Da er dette konseptet her f.eks mye mer interessant å skrive om:

    https://www.kickstarter.com/projects/jidetech/remix-mini-the-worlds-first-true-android-pc/description

     

    De har reist mer enn 1.5 mill USD for Android på desktop

    • Liker 1
  3. Litt interessant at i fjor ble en blogg, av høyesterett, ansett som en ikke-offentlig kanal, i forbindelse med han som ytret meninger rundt politi-drap eller hva det nå var.. så hvorfor påstår Elden og Oslo byfogd nå at dette er en grei sak...?

     

    http://www.tv2.no/ny...en-3914754.html

     

    er vel åpenbart at noe har trigget kjerringa, så tror nok bloggeren var inne på riktig spor med sine rykter... men lei av å høre om hu (pr)kåte kjerringa...

     

    for de som ikke er leie google "Husker dere da jeg var på Afterparty til Kollen"...

    • Liker 1
  4. Forandringer og teknologiskifter kan komme raskere enn mange tror. Kanskje Microsoft har noen ess i ermet som de ikke har røpet... Igjen, den første leverandøren som kommer opp med et gjennomført system hvor mobilen er kjernen i alt tror jeg kommer til å rase av sted.

     

    hva med dette konsepetet her... Mobilen som senter i en laptop, desktop eller tablet. ubuntu on android...

    http://www.nexcrea.com/

     

    Kanskje Microsoft forbereder seg på nettopp et sånt konsept med Win8??

  5. Har funnet en veldig interessant SW løsning som gir noe mer enn raid i tradisjonelt format som heter FlexRAID. Veldig fleksibel løsning som ikke nødvendigvis forholder seg til disker som sådan, det kan være partisjoner, mapper, nettverk... og disker behøver heller ikke være samme størrelse, kan mikses. Og fleksibel mht redundans. Skal ihvertfall bruke dette til en ny hjemme server jeg skal sette sammen nå. Funker på Linux også.

     

    Nysgjerrig på om andre har testet denne løsningen her?

  6. Sliter litt med å finne noe som passer her.

     

    Skal sette sammen en filserver for hjemmebruk og trenger et kabinett 2u eller 3u høyde evt, med plass til 4stk 3 1/2" HDD'er og 1 eller 2 USB kontakter i front. Men et problem er at jeg ikke kan ha et som er dypere enn ca 33-34cm / 13 inch. Med mATX eller miniITX burde det være mulig.

     

    Noen som har noen gode tips for et passende kabinett..?

     

    Søkt en del rundt og kan finne noe i utlandet, men har bare kommet over kabinett da med plass til 3 disker.

  7. Det er vel ingenting. I firmaet jeg jobber med 130.000 ansatte er det også "forbud" mot Vista. Kun XP der i gården, og sånn er det i veldig mange firmaer og organisasjoner. Det koster penger å drifte og vedlikeholde forskjellige plattformer så skjønner det godt, og Vista bidrar vel ikke akkurat med produktivitetsøkning som forsvarerer Vista.... Og å erstatte alle XP med Vista er fullstendig bak mål!

  8. De som nå kritiserer Hw.no er nok tvert i mot vi som har vært med hw.no siden starten og som veit hvordan det var før og som ser hvilken vei det har gått. Bortsett fra forumet har ikke hw.no noe å fare med lenger. De få produktestene som er her kommer mange måneder etter at produktene har vært på markedet (og tester av produktene er for lengst lest andre plasser), og når de først kommer er de ofte preget av dårlig innsikt og skriveferdigheter.

     

    Når det gjelder artiklene som kommer her er de som regel dårlig oversatte kopier av utenlandske artikler, igjen dager og uker etter at de opprinnelig var publisert... Itavisen er i det minste betydlig raskere ute med ting, selv om det gjerne skorter på oversettelser og innsikt til tider der også men...

     

    Så hva har hw.no å tilby lenger??? Kun forumet... Tror nok det begynner å bli et behov for en aktør i det gamle hw.no formatet.

  9. Driver å tenker litt på det samme og kommer nok til å gå for å pakke video med H.264 og lyd med AAC i MP4 container. Kan nok redusere bit-rate til rundt 3500kbit/s og lyd til 128kbit/s noe som medfører rundt 1/8 av filstørrelsen i forhold til DV25 format.

     

    Finnes mange fine gratis program for transcoding. Har kikket mest på denne her: Mediacoder

     

    Anbefaler også at før du omkoder splitter opp slik at alle klipp blir hver sin fil. Gjerne med dato som en del av filnavnet, mye lettere å forholde seg til blant annet. Kan f.eks bruke AVcutty eller også Scenalyzer til å splitte opp en stor AVI DV fil om den inneholder timestamps. Hvis du da ikke bruker et annet program til capture som gjør dette med en gang i stedet for Pinnacle Studio som lager en stor fil med alle klipp.

  10. F.eks Microsoft har en gratis tilgjengelig keyboard layout editor, slik at du kan definere tastaturet akkurat slik du ønsker. Hvis du bare velger norsk layout blir det litt krøll med diverse tegn. Da er det bare å definere æ,ø,å der de er på en norsk layout og la resten være evt så det stemmer med det engelske tastaturet.

     

    Så er det bare å klistre på noen fine bokstaber du sikkert for kjøpt en plass eller finne frem Dymo'en... Får visst NC10 til £280 på flyplasser i UK, ~2800kr. Ikke dårlig.

×
×
  • Opprett ny...