Gå til innhold

4MB

Medlemmer
  • Innlegg

    772
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 4MB

  1. Filmen viser høydepunktene iløpet av året, og det var selfølgelig ikke sånn hele tiden. LVABn har to avdelinger, en på Ørland og en i Bodø. Avd. Bodø har mye større fokus på grønn tjeneste enn på Ørland. Ellers har det veldig mye å si hvilken tropp/lag du havner i. Luftvern består av mye komponenter, og øvelser består dermed mye av vakthold og drifting av komponentene. Så hvis du er ute etter typisk hær-tjeneste, ville jeg heller tenkt meg ditover.

     

    Jeg var så heldig å havne på recce-laget i Bodø. Vi var tre soldater+lagfører(eks. Hæren, to turer til Afghan), som var veldig fristilt. Oppgaven vår var å rekognosere og evt. klarere stillinger til resten av avdelingen. Vi hadde veldig mye fritid til å trene på stridsteknikk og diverse fete ting mens resten driftet komponenter på en eller annen fjelltopp. Det fulgte naturligvis med mere hat og, men det er bare gode minner. Jeg hadde et jævla bra år, og Recce-lagføreren i år er en eks TMBN-lagfører med sinnsyk kompetanse, så hvis du gutser på og viser motivasjon for recce, veit jeg det blir en fet tjeneste. Kanskje litt risky å søke seg til LVABn og sjangse på at man havner i Bodø og recce tho..

  2. Takktakk!

     

    Mesteparten av filmen er filmet med et Canon 550D, og resten med GoPro. Vi presenterte ideen om en kvalitetsfilm for batterisjefen, og fikk tillatelse til å være "dedikerte filmere" under visse øvelser og caser. Den ferdigklipte versjonen måtte selfølgelig godkjennes av øverste stab, hvor vi også måtte ta ut et par klipp :)

     

    Regner med det varierer veldig fra avdeling til avdeling på hvor strenge de er på filming.

  3. Har tenkt å bli kvitt den litt over et år gamle stasjonæren min, da jeg er i militæret og ikke har bruk for den. Trenger litt hjelp av dere til å verdsette kassa.

     

    Hovedkort: MSI P67A-GD65 B3, Socket-1155

    Kabinett: Cooler Master CM 690 II Advanced Sort

    SSD: Corsair SSD Force Series? 3, 60GB

    HDD: En gammel HDD på 2-300GB

    CPU: Intel® Core? i5-2500K Processor

    GPU: MSI GeForce GTX 570 1280MB PhysX

    MINNE: Corsair Vengeance? DDR3 1600MHz 8GB CL9

    CDROM: Lite-On DVD±RW Writer IHAS124-19

     

    Vurderer å slenge med en stk. Samsung Syncmaster 226BW på kjøpet.

     

    Takk!

  4. Hei

     

    Har et lite dilemma angående hva jeg skal gjøre til høsten.

     

    Jeg har nå kommet inn på befalsskoleopptaket i Juni, samtidig som jeg har plass i Panserbataljonen til førstegangstjenesten. Mange sier at man bør starte med førstegangstjenesten for erfaringen sin skyld, og dermed gå videre med befalsutdanningen.

     

    Det jeg da lurer på er om jeg gå for førstegangstjeneste ->4.årig krigsskole, eller befalsskole->3-årig krigsskole.

  5. Så du vil ta betaling for hastverksarbeid der det er du som trenger oppgaven. Det er altså de som hjelper deg ... å de må betale for det. Med slik hast bør du være glad du får et oppdrag gratis der du slipper å betale for det ;)

     

    Hæ? Det blir det samme som å si til en rørleggerlærling at han burde være glad for at han får lov til å fikse rørene DINE uten å måtte betale DEG..

  6. Om jeg får vurdering på nettsiden eller ikke er jo absolutt likegyldig for kunden? Webdesigner er ikke en beskyttet tittel, så jeg kan med andre ord kalle meg en freelance webdesigner. Jeg tilbyr etterarbeid på siden, og da er det plutselig utenfor skolearbeid. Er det da greit å ta betaling? I og med at jeg da er en webdesigner som designer og koder en side uten å få vurdering av en lærer etterpå?

     

    Joda, kunden hjelper meg å komme i mål, men i gjengjeld får de en kvalitetsside til redusert pris.

     

    Og herregud, vi snakker ikke store summer her.

  7. Det er ikke unormalt å ta betalt for mediaarbeid i forbindelse med skole. En "profesjonell" webdesigner kan ta opptil 900kr timen, og da ser jeg ikke noe galt i å ta studentpris for produktene mine når jeg holder et forholdsvis høyt nivå. I tillegg er 3. året så og si samme opplegget som almenn påbygg. Med andre ord har jeg lite media og jævlig mye annet skolearbeid å gjøre i tillegg til dette.

     

    Og nei, vi må ha en reel oppdragsgiver. En del av kompetansemålene er nettopp samarbeidet med en oppdragsgiver.

  8. Hei

     

    Jeg har et skoleprosjekt med deadline neste torsdag, og leter etter en oppdragsgiver.

    Mtp. den korte tidsfristen, kan det ikke være en veldig avansert side(mange undersider, javascript, flash etc. men kan bygges på senere), og den vil bli laget med html og css.

     

    Jeg vil ta betalt i og med at det må jobbes med på fritia, men det vil være en grei pris.

     

     

    Jeg er 18 år og går 3. året med media og kommunikasjon. Tidligere verk bl.a: www.jarabygg.no

     

    Mvh Daniel

     

    EDIT: Hør gjerne med slektninger og venner :)

  9. Jeg kom opp i mediaeksamen hvor jeg da trakk levende bilder (film). Temaet for oppgaven er skjønnhet, og det skal være en journalistisk sak. Vi har fått to dager på å samle inn materiale som skal settes sammen på eksamensdagen(i morgen) når vi også får spesifisert hva oppgaven er(rapport, dokumentar etc.)

     

    "Du jobber for NRK. Det skal være nok til minimum 120 sekunders og maksimum 180 sekunders materiale."

     

    Målgruppe: Unge voksne.

     

    Jeg står bom fast, så jeg trenger hjelp med ideer. Helst så enkelt som mulig. :)

×
×
  • Opprett ny...