Gå til innhold

kottila

Medlemmer
  • Innlegg

    574
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kottila

  1. Skal ha nettverksdisk på ca 2x2TB med backup RAID og muligheten til å oppgradere i fremtiden (bytte ut diskene?). Skal bruke den mest til Sonos og filmatreming + vanlig backup. Vil også ha tilgang til den over nettet. skal stå i stuen så må ikke bråke for mye. Så at buffalo Linkstation duo ikke var så dyre, noen som har erfaring med den?

  2. Sliter med opptaksfunksjonen for tiden. Ikke får jeg lov til å velge serieopptak lenger (får opp feilmelding ved andre trykk på opptaksknappen), men allerede valgte serieopptak fungerer sånn noenlunde selv om den noen ganger har den begynt å ta opp et planlagt opptak først langt ut i episoden (som gikk på samme tidspunkt som den alltid gjør). noen andre som har lignende problemer (har kabel, ikke parabol)

     

    Hadde samme problem som deg. Fikk svar fra CD at løsningen på dette er å slette alle opptak og resette boksen. Da vil den være OK i en måned eller to før den begynner å feile igjen....rolleyes.gif

     

    Har resatt den en gang før og da var alt iorden igjen i noen måneder, så det stemmer det. Ikke noe vits å satse på å samle på ting du vil se, når du uansett må slette alt med jevne mellomrom bare for å få boksen til å fungere slik den skal

     

    edit: stemte ikke helt dette. Resatte den i går og den slettet visst ikke opptakene jeg hadde inne, men jeg måtte gå inn og stille inn igjen alle serieopptakene mine

  3. Sliter med opptaksfunksjonen for tiden. Ikke får jeg lov til å velge serieopptak lenger (får opp feilmelding ved andre trykk på opptaksknappen), men allerede valgte serieopptak fungerer sånn noenlunde selv om den noen ganger har den begynt å ta opp et planlagt opptak først langt ut i episoden (som gikk på samme tidspunkt som den alltid gjør). noen andre som har lignende problemer (har kabel, ikke parabol)

  4. Det jeg synes er så rart, er HVORFOR utviklingen plutselig tok sving for 150 år siden. Klart, det har jo vært oppfinnelser før det også, men ikke i nærheten av det samme omfanget. Mennesket har vært på jorden i mange tusen år. Hvorfor kom alt plutselig NÅ?

     

    Den industrielle revolusjon inkl bruk av maskiner + raskere og bedre transport og kommunikasjon

  5. Det finnes et dyr (en frosk) som lar seg selv fryse helt ned om vintere, for så å tine seg opp om våren. Det har vel noe å gjøre med en slags frostvæske i blodet? Hvis frosken kan det, kan det vel hende vi kan gjenskape det? Som nevnt over med kjemikalier.

     

    Dette bør vel fortrinnsvis gjøres FØR man fryses ned. Litt sent å tine opp folk som er frosset ned og fått cellene ødelagt av krystaller.

     

    Stemmer. Den minker konsentrasjonen av vann i kroppen og øker konsentrasjonen av sukker så vidt jeg husker. Leste en gang en interressant teori om at en av grunnene til at diabetes ikke var genetisk luket ut var at det kunne være en fordel å ha diabetes i kalde strøk, da dette vil føre til de samme forandringene i kroppen.

  6. Jaja, nå er det en stund siden jeg skrev i denne tråden... For å oppdatere; intet dramatisk nytt. Hun har fått kjæreste.

     

    Jeg sitter å gruer meg til bursdagsselvskapet hennes. Føler ikke særlig for å treffe typen hennes, og iallefall ikke se dem sammen en hel jævla kveld. Ikke faen om jeg klarer å holde noen tale da heller. Mistet faren min av kreft for en uke siden, og det hjelper jo ikke akkurat stort på min psykiske skjørbarhet fortiden.

     

    Jeg åpnet meg for at jeg synes det ville være vanskelig å komme, og fikk denne mld tilbake;

     

    "Jeg forstår at du har hatt mye vondt i det siste. Jeg forstår at det kjipt at jeg har fått meg kjæreste. Jeg forstår at du ikke vil ha det hos deg, selv om dette ble sykt stress for meg nå pga jeg har kjøpt inn alt. Men hva jeg absolutt ikke forstår er at du ikke vil komme. Det handler om vennskap, og være glad på mine vegne. At jeg er lykkelig. Venner vil hverandre godt. Jeg synes du skal tenke på om du vil komme. Er to uker til."

     

    Vet ikke hva jeg skal gjøre jeg...

     

    Hvis faren din nettopp har dødd av kreft og hun klager på stress fordi hun har kjøpt inn noe greier og maser om at du skal være glad for at hun er lykkelig, så er det vel ikke så mye å tenke på? Eneste måten å komme seg over noe sånt som dette er avstand. Du trenger ikke lage noe poeng av det heller, er jo bare å ignorere henne og ikke vise noe interresse. Ikke noe vits å lage drama av det, det fører sjelden til noe godt.

  7. Kottila:

    Zelda porten fra Gamecube solgte i bøttevis for Wii ja, hvem har fornektet det? (personlig ble jeg skuffet av porteringen).

    De burde fulgt opp straks med et fornyet Zelda til Wii!

     

    Det har vært snakk om dette lenge nå og hvis det kommer vil det selge godt!

     

    Hva er vitsen med å lage to spill i samme serie rett etter hverandre? For de som synes spill blir for dyre, så er det jo bare å kjøpe fra England. Har kjøpt 15-20 spill for under 200kr derfra.

  8. Det er ekstremt mye søppel som leveres til Wii. De må bli mer nyskapende på spillsiden! Det første de må slutte med er å forsøke å være en konsoll det ikke er og levere spill som passer for konsollen istedet for dårlige utgaver av noe man forventer å finne til 360 eller PS3.

     

    Hvorfor lagde de ikke et Wii optimalisert Zelda istedet for en dårlig gamecube port? Det hadde nok solgt meget godt!

     

    For det første så solgte Zelda i bøttevis. Det finnes massevis av gode spill til Wii, men det virker som mesteparten av eierne ikke er interressert i den typen spill og de ekte "gamerne" som har de andre konsollene, avviser automatisk det meste som finnes på konsollen.

  9. Vanskeleg å tenkje mindre! :p

     

    Bowling er eg ikkje noe god i, så det blir berre flaut :p Resturant har eg også tenkt på, men føler ikkje det passer der me er nå. Har ikkje kommet dit liksom...blir fort berre kleint. Tur? Neh, veit ikkje. Føles rart det også :hmm: Og hvordan skal eg eigentlig innvitere ho ut på noe, på ein måte som ikkje gjer det så flaut for meg om ho seier nei?

     

    Tror du at du skal spille bowling for å vinne? er jo mye gøyere hvis begge er ganske dårlige enn hvis du slår henne med 120 poeng. Du kan få stjele mitt meldingsforslag ordrett om du vil "Bowling i kveld? Du er med?" siden du er ung, så kan du godt slenge på noen smileys også. Restaurant er ikke stedet jeg ville gått første gang. Mye lettere å få en god tone og kunne gå over til fysisk kontakt når dere gjør noe aktivt. Hvis du er for flau, så kan du godt ta med noen kamerater også, men da blir det litt vanskeligere å holde oppmerksomheten hennes på deg...

     

    edit; den over hadde jo skrevet omtrent det samme, så dette er tydeligvis et knalltips!

     

    Knalltips nr.2. Få henne med på bading og gi henne denne bikinien

  10. Til deg som prøver iherdig å så panikk blandt uvitende brukere av nettet.

    Lær deg litt fysikk før du slenger ut tullete konspirasjonsteorier.

    Vil du diskutere er du velkommen til det men å slenge ut nye påstander en gang i månen anser jeg ikke som fruktbar diskusjon. :thumbdown:

     

    Hvordan tror du forresten et opprop mot kondensstriper i forskjellige høyder og trykk skal gjøre noe fra eller til?

     

    De gir nå i det minste NWO en liste over hvem de skal samle opp når de endelig får makten over hele kloden.

  11. Lurer litt på hvem de som kjøper Wii er egentlig. De jeg kjenner som har den angrer og har omtrent ikke rørt den men håper at det en gang skal komme noe gøy til den. Og responsen når den har blitt kjøpt inn som velferdsordning i forsvaret er vell heller laber. Tror du finner få soldater som velger Wii fremfor PS3/xbox360, og dette må jo derfor også være ett ganske representativt utvalg for norske gutter. Da blir jeg sittende og lure litt på hvem det egentlig er som kjøper konsollen?

     

    Haugevis av barn for eksempel og alle de som alltid vil ha Nintendo ting? pluss alle de voksne som vil ha Wii Fit og pensjonistene som vil bowle. Soldater er kanskje representative for 18 år gamle gutter, men de dominerer ikke akkurat verden. Jeg er 25 og av de jeg kjenner på min alder som har konsoll (5 stk), så har alle Wii og en har 360 og en annen Ps3 i tillegg. Hvis de ikke har funnet noe gøy å spille den, så har de ikke lett nok, evt så er deres definisjon på gøy ganske annerledes fra min.

  12. Fått testet det i en times tid nå. Absolutt et spill for den som liker eventyr og oppgaveløsning. Det er veldig lenge siden jeg spilte originalen, så jeg husker ellers lite om hva som er nytt. Føles litt spesielt å sitte og spille dette i sofaen, men det er helt klart et spill som passer utmerket på Wii.

     

    Kontrollen er bra tilpasset til Wii og det føles ganske naturlig. Håper det kommer enda flere Broken Sword-spill til Wii, spesielt det andre som er min favoritt.

     

    Har kommet til der spillet egentlig starter nå (hvor du skifter person). Jeg har alltid vært glad i de klassiske p&c spillene, så at jeg gikk glipp av denne i sin tid, skjønner jeg ikke.

  13. Tragisk nok leverte ikke play.com før i dag. 10 dager på å send et spill ... Djeez. Var forberedt på å vente lenger, men ikke så lenge.

    Var muligens tollen sin skyld, men holder meg til norske butikker fremover.

     

    EDIT: Eller amerikanske/japanske. Paradoksalt nok bestilte jeg The World Ends With You playasia før jeg bestilte MadWorld, og førstnevnte har jeg fått for flere dager siden.

     

    Har ikke fått mitt enda, selv om det ble sendt for 12 dager siden. Sitter nok fast i tollen ett sted.

  14. Tja, penere med formeler en utregninger da. Men en utregning er lettere å forstå.

    Jeg viste en potensiel utergning av ((A*B)*C=D))+(D*E)=T, ikke hva som stemte. Sleng noen tall ut i lufta du da. Jeg for min del tror at ((A*B)*C=D))+(D*E)=T er en vilkårlig formen for dette scenarioet, men den kan mangle noen faktorer.

     

    Selv om formelen stemmer, så har man jo ingen tall å putte inn i den. Så da blir det jo ganske meningsløst uansett. Å bare lage noen tall er uvitenskaplig, så det holder jeg meg unna, men jeg tror dine er i optimistiske laget.

  15. Hei :) Trenger litt hjelp til et skoleprosjekt. Vi har om bioprospektering, og trenger å finne eksempler på dette. Læreren nevnte en fisk som hadde et protein som gjorde at øynene ble røde, men finner ikke noe om dette noen plass. Hadde vært flott om noen visste noe om hvilke typer medisiner o.l. som har blitt funnet og utviklet pga. bioprospektering. Om det finnes noen sider om temaet generelt tar jeg de imot med stor takk!:)

     

    GFP (Greenfluorescent protein) som man fant i en dyphavsmanet har revolusjonert molekylærbiologien.

    PCR.

     

    Taq polymerasen som gjorde at alle kunne gjøre PCR analyser enkelt.

     

    Og så kan du jo ta med det klassiske cyclosporin soppen som ble funnet av noen sveitsere på Hardangervidda og som i 1997 ga selskapet Novartis milliarder av kroner. Siden norge ikke hadde gode nok lover på den tiden, så får vi ingenting.

  16. Tror du virkelig at 80% av de som laster ned noe, kjøper det senere? Og at hver nedlasting får en og en halv ekstra person til å KJØPE spillet istedenfor at de bare laster det ned selv? Så lenge man finner på faktorer selv, så er det ikke vanskelig å få regnestykket til å vise akkurat hva man selv ønsker.

     

    Hei flammespytter

    De leste virkelig ikke posten min gjorde du?

     

    Jeg sa:

    6000*0.95=5700

    5700*0.60=3420

    3420*0.80=2736(kjøper av de som nedlaster)

    3420*1.50=5130(de som kjøpte pga hypen)

    2736+5130=7866(totalt kjøpere av nedlastere)

     

    Aka: ((A*B)*C=D))+(D*E)=T

    En virkårlig formen, godt mulig jeg har gjordt noen feil i kolon da.

    Og det er ikke 80% som kjøper, men 80% av 60%(de 60% likte det). Aka 3420 av 6000 noe som er avrundet til 57%.

    Jeg bare satt in noen verdier her og der(men ikke, etter antagelsen at de 6000 lastet ned et "dugelig" spill).

     

    Poenget er jo at du finner på alle disse prosenttallene dine selv og da er det jo ikke så veldig overraskende med at sluttresultatet stemmer med ditt standpunkt.

  17. Ok, 6000 nedlaster. Hvor mange av disse kjøper igjen spillet vis det er tilgjengelig i deres region(la oss si 5% ikke kan skaffe spillet i deres region).

    Hvor mange av disse synes spillet er bra igjen? La oss si 60%. Men bare 80% av disse kjøper spillet igjen.

    La oss si at 90% av de som syntes spillet var bra(de 60%) igjen sprer hypen, hypen fører til at noen flere kjøper, la oss si 1,5 som tror på kompisen og dermed kjøper.

     

    Dermed blir det:

    6000*0.95=5700

    5700*0.60=3420

    3420*0.80=2736(kjøper av de som nedlaster)

    3420*1.50=5130(de som kjøpte pga hypen)

    2736+5130=7866(totalt kjøpere av nedlastere)

     

    Men det kan variere, måtte ha noe å gjøre så det kan mangle variable osv :p

    Et dårlig spill vil ha mindre hype og mindre antall kjøpere av dette. Et virkelig godt spill vil automatisk få flere kjøp i sammenligning med det dårlige.

     

    Tror du virkelig at 80% av de som laster ned noe, kjøper det senere? Og at hver nedlasting får en og en halv ekstra person til å KJØPE spillet istedenfor at de bare laster det ned selv? Så lenge man finner på faktorer selv, så er det ikke vanskelig å få regnestykket til å vise akkurat hva man selv ønsker.

×
×
  • Opprett ny...