Gå til innhold

Cooj

Medlemmer
  • Innlegg

    387
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cooj

  1. Hei.

    Jeg har et spørsmål jeg veldig gjerne trenger et faglig svar på. Jeg har etter en lengre reise nå ca 500 mp4 filer på macen. Hvor end jeg søker, så får jeg tips om at jeg bør konvertere disse til feks Apple prores 422 før de skal redigeres i final cut pro. Dog virker det som om årsaken til dette er at FCP ikke støtter mp4, i følge de fleste brukere. Men de nyere versjonene av FCP støtter jo faktisk redigering av mp4 filer, dog oppleves det at renderingstiden blir noe lengre.

    Så, mitt spørsmål er som følgende; Vil sluttresultatet av filmen bli anerledes om jeg redigerer hele filmen med de originale mp4 filene, og deretter konverterer sluttresultatet, eller er dette forbundet med kvalitetstap kontra det å konvertere alle filene på forhånd før de redigeres i FCP? Eventuelt, er det noen andre fordeler ved å først konvertere filene til noe annet enn mp4?

    Setter stor pris på alle som vil dele sine tanker rundt dette.

  2. Er det noen som vet hva denne sangen heter? Blir meget takknemlig om noen knekker denne.

     

    Jeg tror du er ute etter

    som også har blitt kjent som "Benny Hill theme" fra denne komikerens show.

     

    Han hadde da ofte rekker med folk som løp etter hverandre, gjerne lettkledde damer og politimenn.

     

    Gud å jeg elsker internett! Tusen takk, det var den veit du. Jeg takker, bukker, nikker og neier!

  3. Jeg har i lengre tid vært på jakt etter en sang, men mye søking på internett har ikke gitt resultat, så jeg prøver meg her i et siste desperat forsøk. Problemer er vel at sangen ikke har tekst og dermed svært vanskelig å google.

    Sangen jeg er på jakt etter passer meget godt når man skal ha det morsomt på andres bekostning, spesielt hvis noen er klønete. Sangen blir ofte brukt i slike sammenhenger eks på tv. Jeg tror den er ifra en sort hvit film fra 1920-30 tallet med noen Hellan og Halvan aktige personer som løper fra en politimann, frem og tilbake. Muligens bare en person.

    Sangen kan minne en del om Burt Bacharach med Bond Street

    , bare at den går mye raskere.

    Er det noen som vet hva denne sangen heter? Blir meget takknemlig om noen knekker denne.

  4. Glemte du å lese den øverste posten, Trondster? Det var et veldig langt og informativt svar du skrev, men jeg mistenker at trådstarter skjønner alt det der.

     

    Sånn jeg forstår det, er det slik at når han fokuserer, så låser AF (med AE-L/AF-L-knappen), og så rekomponerer, så vil ikke kameraet la han ta bilde, siden området som nå er i det aktive fokuspunktet ikke lenger er i fokus. Er det riktig, Cooj?

     

    Har undersøkt litt med min D7000 nå, og eneste måten jeg får en lignende oppførsel er når AE-L/AF-L er valgt til AF-ON, og AF-modus er satt til AF-S eller AF-A. Da vil AF slå inn når jeg trykker AE-L/AF-L-knappen, så rekomponerer jeg, og slipper AE-L/AF-L-knappen, og trykker utløseren helt ned. Da vil jeg ikke få tatt noe bilde. Om det er det som skjer hos deg, så er løsningen å ikke slippe AE-L/AF-L-knappen før du trykker utløseren.

     

    Håper det hjalp :)

     

    Takk, som du sier er jeg selvfølgelig klar over alt som blir nevnt i posten til Trondster.

     

    Du har helt rett, i alle dine antagelser Evenseth. Og du har også løst problemet mitt, tidligere kunne jeg slippe fokus knappen og knipse i vei, men nå må altså denne holdes nede, dette hadde jeg rett go slett ikke tenkt på, så tusen takk for hjelpen Evenseth. God kveld til dere alle.

  5. Hei.

     

    Jeg har et skikkelig stort problem med et Nikon D5000 jeg nylig har kjøpt. Har hatt speilrefleks i mange år, både dyre og billig hus, eks 350d, 20d, 1ds, 1d, D700 og nå d5000 for å nevne noen. På alle de nevnte kameraene (Unntatt 350d hvis jeg husker rett) så hadde man mulighet til å låse autofokus ved å bruke en annen knapp enn utløseren, jeg har blitt totalt avhengig av dette da jeg som regel bruker objektiver med stor blender. Jeg fokuserer på, feks personen som skal være i fokus, for deretter å komponere bilde som jeg vil. Når jeg fikk D5000 kamera la jeg med en gang autofokus lås til AE-L + AF-L knappen og tenkte at den var i boks. Men så lett var det ikke.

     

    Når jeg nå skal ta bilder fungerer alt som det skal helt til jeg skal komponere bilde slik jeg vil. Da nekter kamera å ta bilde hvis ikke det område jeg akkurat fokuserte på er i midt i fokuspunktet. Det er en avstand måler som måler dette, og den har jeg prøvd å sku av uten at det hjalp. Selvsagt kan jeg drive å flytte rundt på fokuspunktene, men dette er latterlig tungvint etter min mening.

     

    Kamera var et brukt kjøpt, så noe bruksanvisning har jeg heller ikke. Please si at det er en mulighet å bruke autofokus litt friere enn dette, eller er det slik idiotiske ting Nikon implementerer i de billigere kameraene sine slik at sånne som meg "må" kjøpe noe dyrere... Noen der ute som kan hjelpe meg, så blir jeg kjempe glad. Håper det er en idiotisk feil av meg og at det er løst i en fei.

     

    mvh Cooj (Som er noe frustert når han skriver dette innlegget, er vanligvis ganske Nikon fanboy....)

  6. Hei.

     

    Bringer denne tråden på banen igjen da det er aktuelt for meg.

     

    Snorker veldig mye og det begynner å bli veldig irriterrende for meg.

     

    Flere som har erfaringer med spray eventuelt operasjon? Koster operasjon veldig mye, eller får man dekket noe av dette?

     

    Jeg er svært veltrent og overhodet ikke overvektig, så liten vits å dra frem dette som et argument.

  7. Hei.

    Jeg lurer på om noen av dere vet om en flysøkemotor som finner den billigste mulige reisen til en bestemt destinasjon. For eksempel, jeg vil til Milano, men det er samme når jeg reiser, så lenge det er billig. Men på alle reisemotorene jeg har prøvd må jeg skrive inn utreisedato og returdato, men hvis jeg bare vil finne den billigste prisen for hele sommeren, finnes det en side som kan hjelpe meg med dette?

    Jeg er svært takknemlig for svar, og hvis dette allerede er tatt opp hadde det vært fint om noen linket til tråden før den blir stengt.

     

    mvh Cooj

  8. Bodde selv på Voll i 06/07, men må si at leiekontraktene de opererer med er litt tvilsomme. Man skriver kontrakt for ett år av gangen, slik at de er sikret leieinntekter i sommermånedene. Det er altså ingen vanlig oppsigelsestid på 1 eller 3 mnd., som er det vanlige.

     

    I Husleieloven §9-3 står følgende: "Det er ikke adgang til å inngå tidsbestemt leieavtale for bolig for kortere tid enn tre år."

     

    Det er nettopp dette Voll Studentby gjør, noe som jeg anslår at de tjener 3,2 mill. på, hver sommer. (Forutsatt at ingen har behov for å bo der om sommeren, samt at sommerferien er på 2 mnd.). Jeg flytta fra Voll i april, men måtte fortsatt betale leie ut april, mai, juni og juli, som tilsvarer over 10 000.

     

    Dette er én av grunnene til at jeg ikke vil anbefale å bo der :thumbdown:

     

    Det punktet i en slik kontrakt blir automatisk ugyldiggjort pga. loven som du selv refererer til. Dvs. at det uansett er 3 mnd. oppsigelsestid som gjelder. Unntaket fra 3 års minimum er hvis utleier bor i boligen selv mens han leier ut deler av den.

     

    Tror Voll har fått unntak fra §9-3 i husleieloven fordi de har søkt om og fått godkjent status som studentboliger (har dette fra en annen kilde som hadde satt seg ganske godt inn i denne loven i løpet av hans tid på Voll). Angående oppsigelsestid sier §9-6 følgende:

     

    Oppsigelsesfrist

    Oppsigelsesfristen skal være tre måneder til opphør ved utløpet av en kalendermåned.

    For leieavtale om enkelt beboelsesrom der leieren etter avtalen har adgang til en annens bolig, skal oppsigelsesfristen være én måned. Det samme gjelder for selvstendig leie av garasje eller bod.

    For leieavtale om lokale der leien er avtalt pr. dag, skal oppsigelsesfristen være én dag.

    Bestemmelsene i denne paragraf kan fravikes i avtale.

     

    For meg ser det ut som om man kan si fra seg denne retten. Er vel dette man gjør på Voll? Var like sur som dere da jeg bodde der angående oppsigelsestid og liknende, men ikke tvil om at det er lurt rent økonomisk.

     

    Så man har dermed ingen mulighet til å si opp kontrakten i Mars>3 måneder, og dermed slippe å betale husleie hele sommeren hvis jeg vet at jeg ikke skal bo der til neste år...? Kan noen bekrefte at dette ikke går, hadde vært veldig fint, så slipper jeg å gruble noe mer på det... Hehe

  9. Hei.

    Har tenkt å sette inn en del penger på et sesong spill i fotball.

    Jeg vet at mange selskaper gir deg bonuser når man setter inn penger hos dem, eks de gir deg den samme summen som du setter inn, lurer derfor litt på hvilke selskaper som har du gunstigste bonusene?

    Ser også at i mange tilfeller så må man satse bonuspengene 5 ganger før man kan ta de ut, dette er ikke så gunstig for meg da dette er snakk om et sesong spill og at jeg derfor slipper å satse de 4 ganger til etter en lang fotball sesong.

    Er det noen som vet om noen selskaper som har noen gunstige bonusordninger ute nå?

     

    mvh Cooj

  10. Tusen takk for svar begge to.

    Skal lese meg litt opp på linkene deres. Særlig den Burzynskien virket meget lovende.

    Angående det du snakker om PMnormal, så er jeg helt enig. Jeg klarer ikke helt å tro på 500kroners kulehoder som skal tåle opp mot 10kg, særlig ikke etter den erfaringen jeg har hatt med mitt kulehode.

    Dog kan jeg jo ta feil, og noen merker kan være langt bedre enn andre i forhold til pris, men denne gangen vil jeg heller bruke noen kroner ekstra og få et skikkelig kulehode som jeg vet vil holde i mange år, isteden for å kjøpe noe billig som jeg bare kommer til å irritere meg over fordi det ikke gjør jobben skikkelig.

  11. Jeg driver i hovedsak med landskapsfotografi og mitt gamle kulehode klarer ikke denne jobben lenger.

    Jeg ser derfor etter et nytt stativhode og tenkte noen her inne kan hjelpe meg...

    Det jeg savner aller mest er et stativhode som jeg har mulighet til å ta panorama bilder med, altså et hode som jeg kan panorere mens kamera står låst i samme posisjon. Pris er ikke så nøye, men det må i alle fall tåle 5kg, mitt gamle kulehode skulle tåle 8kg, men klarer vel kanskje 1kg på en god dag før det begynner å sige et par cm.

    Jeg har et stativ som har både 1/4 og 3/8 skrue så da burde vel de fleste hoder passe.

    Har sett en del på Benro Head KS-1, men er litt bekymret at det ikke er solid nok, noen som har noen meninger om dette hodet?

    Jeg kommer mest sannsynlig til å kjøpe hode i utlandet så bare å komme med hoder som ikke blir impotert til Norge.

    Takk for svar i alle fall.

  12. Haha.

    Genialt.

    Men en ting som ofte blir trukket frem er at man kan bruke gammel Nikkor optikk på D300, dog kan man jo det samme med 40D, ved å kjøpe en billig konverter ring.

    Så akkurat det er vel ikke det som skal avgjøre hva man skal velge, eller?

    For jeg regner med at et Nikkor objektivyter like bra på et Nikon hus om et Canon hus, right?

×
×
  • Opprett ny...